Bana fikir verin, çok müşkül durumdayım....

nastasia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
3.712
297
173
merhaba arkadaşlar,
umarım doğru yere başlık açmışımdır:)))
benim yatak odası dekorasyonuyla ilgili bir problemim var... beyaz mobilya istemiş ve hayal etmiştim... planlarımı da ona göre yapmıştım... fakat mobilya almaya gittiğimizde herşy değişti... beyaz deil grimsi mobilyalarım oldu hatta füme:))))
my.php

mobilyalarım böyle bir kaplamayla yapılmış...
yatak başlığım koyu kahverengi...
ben yatak başlığımın olduğu duvarı duvar kağıdı ile kaplatma istiyorum...
beyaz mobilya olsaydı mor duvar kağıdı, diğer duvarlar lila boyanı olsun... halım lilalı kremli olsun... perdem krem stor, lila tül ve mor fon perdesi olsun diyordum...
ama şimdi napacağımı bilemiyorum...
bu mobilyalara ne renk duvar kağıdı, halı, perde, duvar boyası gider???
gene bu düşündüklerimi yaptırsam çok mu boğarım odayı... çok kasvetli odalardan hiç hoşlanmam... ama belirli bir tarzı olsun istiyorum, sıradan da olmasın:)))
haydiii bakalım şimdi de fikirleri bekliyorum...kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Beyaz mobilya isteğinden nasıl bu mobilya rengine geldin anlamadım, arada o kadar çok fark var ki...
Hani beyaz isteyip krem alsan hadi neyse... Bu renk resmen kahverengi tatlım..
Asla dediğin gibi mor lila tonları olmaz...
Keşke yatak odanın resmini ekleseydin, sadece renkle yorum yapamayızki...
Modern bir model mi klasik mi aynalı mı ne bileyim birsürü kriter var....

Bak şekercim, bu renge lila yada mor asla olmaz. Bir kere bu sevdandan vazgeçmelisin. Madem mobilyan koyu renk sende yatak örtünü halını açık renk seçeceksin. Yoksa boğulur kalırsın. Perde de açık renk olsun, modelini filan bilmem ama yatak örtüne va halına uysun.

bak, olduda bitti maşallah. Öyle dardayım üzgünüm vs vs hepsini nasılda hallettik. Güzin ablamıyım neyim ben yarebbim yaa: kendini beğenmiş üye smili:-tatlicadiarzu-

kız sen benim hayalimi yazmışsnnn :)
beyaz yatak odası mor duvar stor perde :):)

bu mobilya rengine göre duvarına çoook açık toz pembe gidebilir ama mor asla uymaz iyice boğarsın odanı..yada aksesuarları ,perdeni kırmızı yapıp duvarnıda kum bejii açık olsun amaa..oda şık duruur..

benim mobilyalarımda aşağı yukarı bu renklerde,venge.belki biraz daha koyu olabilir seninkilere göre.
mobilyaların zaten koyu bence halı duvar ve perde renginde açık renklere başvurmalısın.
mesela benim nepal halısı krem renkte,perde çok açık sarı gibi ,katlamalı stordan ve duvarlarda çok açık sarı ve hiçbir uyumsuzluk yok çok şık duruyor.hatta sen uvar ve perdede daha açık renkler bile kullanabilirsin,krem tavsiye ederim.

mor ve lila ile tum duvarları boyamak yerine bir duvarı boyayabilirsiniz hatta o duvarda ayna cok guzel olabilri.bence ayna koyu rekte cok guzel durur
ya da mor lila desenleri olan acık renkli duvar kagitlarida kullanılabilir
ayrica ikeadan ogrendigim birsey ise ila her mobilya parcasi ayni renk olacak diye bisey yok.moralinizi bozmayın herseyi koyu almanız gerekmez
kolay gelsin... akıl vermek gibi olmasın ama tadını cıkartın guzel heyecan bunlar ;)

teşekkür ederim fikirleriniz için arkadaşlar:)))
ben biras daha duvar rengi araştırayım en iyisi... açık tonlar üzerine yoğunlaşayım... mobilyalarımın fotosunu koyamıorum çünkü yapım aşamasında... daha bitmedi... modern bir takım... beyazdan nasıl bu renge geldiğime gelince... gözüme daha asil ve hoş geldi bu model... beyazların bakımı zor geldi açıkçası... hem gri en sevdiğim renktir... bu kaplamada kahve tonunda deil grimsi bir renk aslında...

gri ile lila arası bir ton var...çok kaliteli bir renktir...
Lila.jpg
duvar boyası için tavsiye ederim... tüllerini de bu tona yakın lila dan seçersen mükemmel bir yatak odası olur..

bildiğimiz klasik lila çiğ durur fakat bence bu lila çok yakışır..

Merhabalar ,

Ben de yeni çıktım bu tadilat , bakım , renk seçimi uyum vs. işlerinden hatta hala da devam ediyor..Zevkli işler ama bazen insan daralabiliyorda :((

Deneyimlerime dayanarak sadece şunu söyleyebilirim sana ; içinden hangi renk duvar yapmak , hangi renk perde kullanmak hangi renk halı sermek geçiyorsa onu al ve kullan..Emin ol ortaya harika şeyler çıkıyor :)
ılla genel kriterlere uymak durumunda değiliz..
ıçinde kalacağına uygulayarak gör derim....

Sevgiler..

sardunya zakkum verdiğin örnekler ve fikir için çok teşekkür ederim... bence mor koyu olsa da ilk resimde çok hoş durmuş... yatak odam çok geniş sanırım karanlık gözükmez... ayrıca o yatak odası gibi tek duvarımı mor istiyorum... dediğin gibi açık grimsi lila bir tonla da dier duvarları boyatabilirim:)))

lotuscğum, teşekkür ederim cnm önerin için, kolay gelsin arkadaşım sanada:))) zor işlermiş bunlar oysa çok severdim... ama işin içinde olunca gerildim:)))

canım eğer dolapların eklediğin resimde ki renk gibi koyu ise morun açık tonlarını kullanabilirsin.ama bu koyduğun resmin açık tonu ise hafif koyu duvarda yapabilirsin.bende yatak odamızın boyası için karadut rengini seçtim canım. hatta marshall da gecenin asaleti diye özel bi grup var canım onların rengine bakabilirsin. birde filli boya da frambuaza boyatabilirsin canım.ama tek mor ve tonları yapma araya muhakkak sarılar kat.mesela portakal renginin 3 numarasını felan.söylediğim boyaların sitelerine girersen sana çok daha yardımcı olurlar canım ;)

canım eğer dolapların eklediğin resimde ki renk gibi koyu ise morun açık tonlarını kullanabilirsin.ama bu koyduğun resmin açık tonu ise hafif koyu duvarda yapabilirsin.bende yatak odamızın boyası için karadut rengini seçtim canım. hatta marshall da gecenin asaleti diye özel bi grup var canım onların rengine bakabilirsin. birde filli boya da frambuaza boyatabilirsin canım.ama tek mor ve tonları yapma araya muhakkak sarılar kat.mesela portakal renginin 3 numarasını felan.söylediğim boyaların sitelerine girersen sana çok daha yardımcı olurlar canım ;)

teşekkür ederim canım hemen bakacağım:)))))
a.s.

canım bende yatak odamı oğlumun sünnetinde yeniledim. mobilyam koyu kızıl kahve, metal ve ayna ...duvarlarım ayçiçek sarısı ama yağlı boya olduğu için birde badanamız yeniydi değiştirmedim ben...turkuaz ve kahve kullandım odada...

tülüm çok tatlı bir turkuaz, storlarım krem...tek taraflı perdem koyu kızıl tafta.... halılarım krem üzerine turkuaz, pembe, turuncu kocaman çiçekler...

mobilyamın örtülerini de turkuazın üzerine metalik pullarla geometrik şekiller işlettim çok harika oldu gören bayılıyor...

sana bir fikir olsun diye yazdım tatlım aslında kahveye her rengi uydurabilirsin yeterki birbirini boğmasın renkler..

ayrıca ben duvar rengini kirli beyaz ya da açık kum beji tavsiye ederim çok yakışıyor...

kolay gelsin tatlım mutluluklar diliyoruma.s.

teşekkür ederim demetciğim turkuaz rengini de çok seviyorum onuda kullanmayı düşünmüştüm... ama lila daha çok içime siniyor gibi:))) Bakalım artık ne çıkacak:))))))
ama işte mobilyam kahvae gibi çıkmış ama kahve tonunda deil daha çok griyi andırıo:))) bakalım ben nasıl birşey ortaya çıkaracaım:)))

Back
X