Bana birisi cevap verebilirmi? evler neden bu halde!

abartılmadığı sürece sadelikte hoş süslülükte.yeni evlenicem vede herşeyi a dan z ye düşünüyosun.alırkende yeni evlisin ya yeni eşya biraz süslüsünü allısını pullusunu misafir karşılacak kadar güzel hoş olanını almak istiyorsun..mesela yemek takımım var 12 kişilik ama onları mutfak dolaplarında muhafaza etmek çok zor olcak aynı şekilde kahvaltı takımım var kaşıklarım falan bunlar için mecburen bir konsol almak gerekcek.sığmaz yani dolaplara orda burda boş dolaptada odada olmaz.ama gümüşlük denilen camlı vitrinlerden almamayı düşünüyorm.konsol alırsam aynalı almıcam üstüne ya küçük bir tablo asarım ynai herşeyin kullanım alanı var gerekli oluyor illaki bi yerde.banyoyu düşünüyosun illaki bişeyler gerek fırça çamaşır sepeti sabunluk falan diyosunki almışken takım olsun diyosun bi bakıyosun o kadar kalabalık olmuşki birde annelerde durmuyor illki alıyorlar kayınvalidende alıyor sermessen küser alınır davası derken evin cümbüşe dönebiliyor.ama kontrolü elden kaybetmemek gerek de hersey zevk meselesi.ama bende başlarda eşyam az olsun diyodumda herşey gerekli hane oluyosun sonuçta

Sabahtır bu bölumdeki biçok eve baktım .. kendi çevremde vs gordugum butun evlere dikkat ediyorum hepsinde bir amaç var sanki
tek bir noktayı bile boş bırakmamak.. oturma odasının ortasına sehpa, salona ortaya sehpa ..tv unıtelerinin ustu sus eşyaları ile dolu..
bende bayramdan sonra nişanlanacagım inş
Arkadaşlar bunun sebebi nedir herkezin zevki ayrımı gözleri yorulmuyormu?
şık ama sade evler neden yok?
neden banyoya abajur şeklinde şeyler konur?orası ihtiyac yeri değilmidir. sade temiz şık bırakılsa ne olur?Zevkler ve renkler ayrıdır ama sanki boş bırakılan yerler fakirlik gibi bir gorunuse sahip oluyor? tek sebebi bumu yani.. insanlar aa parası yoktu alamadımı diyorlar

Canım çok haklısın. Bir sürü gereksiz eşya once alınıyor sonra satılıyor. Benım evımde ne gumusluk ne konsol ne de ünite vıtrın tarzı seyler var. Dantel goremezsın. Evım oldukca sade ve sık. Insanlar mıllet ne dder dusuncesıyle alıp alıstırıyor. Benım ev duzdugum paraya 3 ev duzulurdu ama bakılınca hiç ole jan jann lı değil :) gayet şık ve modern bır ev. Evde yürüme alanı var bir defa. Aldıgım butun esyalar kullanmaya yonelık. Yanı ben Whısky yada rakı ıcmıyorum ama evımde vıtrımde bu bardaklar var ne sacma! Icıyorsan al tmmda süsse ille ki sadelıkle süslü bır evde yapılabılınır.

Kesinlikle tercih meselesi oldugunu dusunuyorum.
Sanirim birazda Turk kulturune has bisey.
Biraz abartmayi seviyoruz galiba,
elbiselerdede oyle, fazladan kurdale dugme vs.

Ben sahsen sadelikten yanayim.
Esyalarin fazlasindan hic hoslanmam, bazen sirf bu yuzden hediye felan getirdiklerindede mutlu olmam aslinda:1:

öncelikle, başlığı açanın ellerine sağlık.

tabii ki herkesin zevki kendinedir. bazısı süslü sever, bazısı sade. buna da kimse karışamaz. ancak ben bazı evlere bakarken nasıl temizlendiklerini düşünmeden edemiyorum. boşu boşuna bir ton vakit kaybı. oturma odası ile salonu ayırmasa bile ne kadar çok vakit, hem de nakit tasarrufu yapar insan. biz toplum olarak, kendi rahatımızdan çok etrafa vereceğimiz imajı düşünüyoruz. o yüzden de kendimizi helak ediyoruz sanki.

ikinci olarak dikkatimi çeken şey şu: evler neden bu kadar çok birbirine benzemek zorunda? örneğin, neden konsola illa ki fotoğraf çerçevesi koyulmalı? koyanlar lütfen alınmasın. sadece sık gördüğüm bir örnek olduğu için söyledim. tamam, her dönemin bir trendi vardır ama küçük bir dokunuşla ona kendi yorumumuzu katarsak daha hoş olur.

benim düşüncem, ihtiyaçlara cevap vermeyen bir tek iğnenin bile evde bulunmaması yönünde. evimizde kullanmadığımız eşyaları satabilir, hediye edebilir ya da ihtiyacı olanlara verebiliriz.

ünlü mimar Mies Van Der Rohe, "less is more" der. yani, az çoktur. özene bezene seçtiğiniz bir obje, kalabalığın içinde kendisini göstermez. ve dekorasyonda yapılan en büyük hata da eşyaların birbiriyle yarışmasıdır. ideal olan, her odada tek bir odak noktasının olmasıdır. yani, ön plana çıkan eşya bir tane olmalıdır.

alınan gücenen olmasın lütfen. bunlar benim kendi görüşüm. dediğim gibi, kimse kimsenin zevkine laf söyleme hakkına sahip değil. ancak farklı fikirlere de açık olunmalı, o yüzden bence hiçbir başlık gereksiz de değil.

evleneceğimiz zaman odalarımızı ölçüsünü aldık ve modüler mobilya seçerek ihtiyacımızı karşılayacak mobilyalar almaya özen gösterdik.
örneğin herkeste aynalı konsol varken biz aynasız tercih ettik. sıradan şeyleri hiç benimsemiyorum. orta sehpa sevmiyorum hiç almadık. ve bilimsel olarakta orta sehpalar odanın içindeki enerjinin dönüşünü engelliyormuş.

kitaplığım çok üstüste oldu son zamanlarda, yanına bi tane daha eklemek istiyorum . onu zaten fazlalıktan görmem
vitrinim yarı camlı. altı kapalı olduğu için ordada kitaplar resimler ve evrak türü dosyalarımız var

görüntüsüne bakarken kullanışına da bakmak çok önemli. en güzel olan mobilyaya bile bi süre sonra alışkanlık kazanıyoruz.

her evde aynı tarz şekillendirme yapılmasını bende kınıyorum :19:

Bende rahat yaşamı sımgeleyen ev tarzlarını severım.aynen sade ama şık...cok esyam da yok ztn...ınanın bazen tvlıgmn uzerndekı fotograflara bıle bakınca bu ne ya sergı gıbı noluyo smdı bunlar burda durunca gıbı dusuncelere kapılıyorum...ortalıkta ıse yarayacak şeylerın durmasından yanayım...valla hep ıcımden gecırdıgım bı mevzuya degınmşsn...ama bu knuda cok derın dusunup zıhnımde herseyı ortadan kaldrdgmda ztn cok sade olan evım ıyıce sap gıbı oluyor:)ben mesela dantel yada herhangı bı ortu hıc kullanmam oyle gereksz gelıyo kı.hele mutfak dolaplarndan ücgen seklınde sarkan dantellerı gorunce tepeme cıkıyo sinirim:)annem de gecen gun dıyo kı,evın ıyıce buz gıbı bı sıcaklık yok,ortusuz sehpalar vıtrınler ...nıye bylesn dıyo.napalım tarz meselesı ya.herkes nasl mutlu oluyosa onu yapıyo özlemın dedıgı gıbı...ama işin bide farklı bı yonu var.bız sadece yuzeysel dusunerek byle dıyoruz fakat bazen ufacık bı obje bı aksesuar bıle içimızı ısıtıyo,onu orda gormekten mutlu oluyoruz...o duvardakı resımler.bzn kaldrsammı desemde onlarda mutluluk verıyo bakınca sevgıyı baglılıgı hatırlıyosn...herseyın ayrı bı cagrısımı var...gun gelıp evımı bıblolarla bırsuru seylerle doldursamda yınede tek koymayacagm şey dantel.eskı evımdeyken annemın ısrarndan koyuyodm ama uzun zamandr foraa.ay ne cok konustm ya afedersınız.

ben de evlerde salon ve oturma odası ayrımına karşıyım.annemin meşhur lafı "kızım utanacak biri gelir derli toplu bir oda olmalı"iyi de zaten çok samimi olmadığın misafirler haberli gelir evi derler toplarsın samimi oldukların da evinin her halini görebilir.Ben böyle düşünüyorum.eğer mutfak büyükse ve yeterince dolap varsa konsolmuş gümüşlükmüş vitrinmiş öyle gereksizki.sadece eziyet.salonda bir masa sandalye duvarda bir t.v olsun ve birkaç güzel obje bence yeterli.inşallah bir gün kendi evim olursa şu yemek odası takımı denilen şeylerden kurtulcam.bence yeni evlenenler bu tavsiyelerimize kulak versinler.yoksa ömür iş yapmakla geçiyor.

ben de evde az eşyayı sevenlerdenim ..yeni evime geçmeme az kaldı ..eşyalarımın çoğu değişecek ,eskileri anneme vereceğim inş.o zaman az öz ama şık şeyler almaydüşünüyorum ..
mesela salonuma camlı vitrin almayacağım leke çok gösteriyor ..sadece masa sandalye koltuk bi tane de camsız vitrin o kadar ..
olabildiğince az ve küçük halı kullanacağım ..hem evi ferah gösteriyor hem yeni evin güzelliği daha çok ortaya çıkıyor hm de temizlemek kolay oluyor..
yatak odamda giyinme odası var iç kısımda ,iki tane karşılıklı sürgülü dolap var ..
ben sadece yatak başlığı iki ufak komidin alacağım o kadar ..
perdeleri de öyle yok şaşalı katlamalılar falan hiç almayacağım aşırı rengarenk oluyor göz yoruyor..
evi satın aldığımızda örnek daire yapmışlar ..
herşey o kadar sade ve şık ki insanın içi gidiyor ,aynı öyle döşeyeceğim ben de ..
perdeler mesela normal organize amaöyle ferah ve şık durmuşki şatafat olmadan da bir evin güzel olabileceğini göstermiş ..
ben çalışıyorum bir de çok eşyanın temizliğiyle de uğraşamyorum ..
en iisi az özama bizdeki gelenek heryeri tıkış fıkış doldur,yeri halıyla kapla vs.
hiç bana göre değil :51:

Son düzenleme:
valla kim ne der bilmem ne diye düşünmeden öyle tıkış tıkış doldurmıcam bende evimi zaten erkek arkadaşım vitrindi konsoldu kesinlikle istemiyo mutfağımızda dolabımız bol yemek tk masa örtüsü fln bi kısmını mutfaktn ayırabilirim onlara zaten ki ikeadan bakıyorum mobilyalara çok ferah duruyolar bence hantal ve ağır değiller.Ben en çok neye sinir oluyorum her yere bi gümüş varak fln şeyler oymalı kakmalı hantal mobilyalar çok fena o bütün heryer de gondollar şamdanlar bilmiyorum tarz zevk meselesi ama hiç bana göre değil tv ünitesi bile almak istemiyorum sadece tv sehpası halı onu bile istemiyorum bu son antibakteriyel fln die çıktı ama ne kadar olabilir sanmıyorum :19: bilmiyorum az olsun işimi görsün yetsin diyorum ben eşyalar için açıkcası :16: başlığı açan arkadaşa sonuna kadar hak veriyorum :3: ferah ferah oturmak varken gösteriş merakı yüzünden tıkılıveriyoruz evlere:36::37:

bizim tasinma olayimizdan sonra bende fark ettim dunya kadar esya almisim..o ivir zivirlar banyoya giriyorum gozume takiliyordu,y.odasina giriyorum kozmetikler ortada.simdi cok lazim olanlar disarda,gerisini dolaba attim..
etrafta da ev esyasi yok suan, bikmistim devamli toz almaktan.kendi evim olursa insallah almak istemiyorum etrafta bir kac obje olacak ,o kadar.neydi o temizliyordum ev karisik gibi duruyordu.herseyi kaldirdim oh iyi de yaptim..

ben hem sana şiddetle katılıyorum..hem de bir ekleme yapmak istiyorum..neden hiç bi evde kütüphane yok..yani içi kitap dolu,okunan,hareket olan...neden hiç okumuyoruz...tabi çocuklarımız derse okula ilgi duymazlar..tabi ki bir sürü sorunla başetmek zorunda kalırız..çok okumalıyız....

Back
X