Bana birisi cevap verebilirmi? evler neden bu halde!

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Sabahtır bu bölumdeki biçok eve baktım .. kendi çevremde vs gordugum butun evlere dikkat ediyorum hepsinde bir amaç var sanki
tek bir noktayı bile boş bırakmamak.. oturma odasının ortasına sehpa, salona ortaya sehpa ..tv unıtelerinin ustu sus eşyaları ile dolu..
bende bayramdan sonra nişanlanacagım inş
Arkadaşlar bunun sebebi nedir herkezin zevki ayrımı gözleri yorulmuyormu?
şık ama sade evler neden yok?
neden banyoya abajur şeklinde şeyler konur?orası ihtiyac yeri değilmidir. sade temiz şık bırakılsa ne olur?Zevkler ve renkler ayrıdır ama sanki boş bırakılan yerler fakirlik gibi bir gorunuse sahip oluyor? tek sebebi bumu yani.. insanlar aa parası yoktu alamadımı diyorlar

Sabahtır bu bölumdeki biçok eve baktım .. kendi çevremde vs gordugum butun evlere dikkat ediyorum hepsinde bir amaç var sanki
tek bir noktayı bile boş bırakmamak.. oturma odasının ortasına sehpa, salona ortaya sehpa ..tv unıtelerinin ustu sus eşyaları ile dolu..
neden banyoya abajur şeklinde şeyler konur?orası ihtiyac yeri değilmidir. sade temiz şık bırakılsa ne olur?Zevkler ve renkler ayrıdır ama sanki boş bırakılan yerler fakirlik gibi bir gorunuse sahip oluyor? tek sebebi bumu yani.. insanlar aa parası yoktu alamadımı diyorlar

bu topiği 1 senedir takip eden biri olarak seni müthiş bir şekilde tebrik ediyorum......aynı durum evime düşkünlük bendede var insanın kafasına tankkk diyee vuruyorsun iyi yapıyorsun..!!!insan kendine itiraf edemiyor ama EŞYALARA TAPAR OLDUK.!!

benimde evim sade değil ....sonuçta ev bu iş yeri değil ki? herşey ihtiyaç zaten ...etraftaki ıvır zırvırlarda bir nevi evin takıları gibi:10:sebep şu da olabilir biz annelerimizden,anneannelerimizden böyle görmedik mi? her yerde danteller ,işlemeli yastıklar ,oyalı örtüler v.s belki oralardan kalma kim bilir :10: ne yalan söyleyeyim bende evimde herşey olsun istiyorum napim:32: eşimde aşırı düşkündür eşyaya ev düzenine ikimizde böyle olunca normal yani :12:sadece hiç dantel yada başka tür örtü kullanmam evimde birtek bunu sevmiyorum ve annem bana her seferinde söyleniyor emeklerimi bi seremedin şöyle diye :52:açıkçası bende hiç sade bir ev görmedim çevremde ......zevk meselesi tabi :42:

Aynen katılıyorum canım güzel konu.....Hep görüyoruz tamam güzel güzel evler gerçekten ama sonuçta fazlalık dolu....Evlenirken alacağım şeyler az ve öz olacak zaten....Ben çok eşyadan nefret ediyorum.....O parayı daha gerekli şeylere harcamak dururken çok eşyaya gerek yok bana göre de....Ben bıkmışım annemin eşyalarının çokluğundan ve kendi evimi çok çok sade düşünüyorum...Masrafsız gelin diye buna derler:1:

ay bu damı sneın konun dmeın bir konuya yazıdm o da senın mışş :)

valla benişm evımdeki eşyaları sölimmi 2 kitaplık 1 masa 2 üçlü 2 tekli koltuk beyaz eşyalar ve yatak odam karyola dolap komıdın
halılar bu kadar başka bişey yok 3+1 evımız bir odası kitpa okuam odası kitaplılar ve ıkı teklı orda
oturma odasında 2 üçlü ve masa (orta sehpası yok) yatak odası zaten yatak dolap vs bir odamda boş
orda camasır fln asıp kurulaıp ütülüorm ööle :) hatta herkes de der cok sade evın die ama kitap derig cd bollugu var
bende onalrı düzene sokamadım bi türlü devamlı artıyo bi kitaplık daha lazım ama neyssee he tv mizde yok pc miz var :)
gümüşlük vitrn fln almadım ben onalrın tozuyla ugrasamam die :D ama ebnımde mutfaam kucuk ve sıgamadıgım ıcın tıklım tıkıs duruoo

Son düzenleme:
Aynen şekerim kesinlikle katılıyorum ben de :46:
Yeni evimize 2 ay kadar önce taşındık biz de.
150 m2 evden 105 m2 ye geçtik ve doğal olarak
bazı eşyalarımızı getirmedik. O kadar memnunuz ki
şimdi anlatamam. Hem ev boğuculuktan kurtuldu daha
hoş ve modern oldu hemde temizlik daha kolay :1:
Annem geçen gün "Bu evin temizliği ne kadar kolay
Melez yaa diğer evde resmen eşyaların kölesi olmuşuz"
dedi hatta çok doğru valla:51:

bensize katılmıyorum herkesin kendi tercihi bu zenginlik yada fakirlik meselesi degil bende evimi süslüyorum tabi bu sizindediniz gibi her köşeye bişey koymak demek degil tabiki ama ben evimi nasıl görmek istiyosam öyle yaparım sen sade yaptın diye niye evin sade demez demeyede hakkı yok tabikide kimsenin ama bu topik bence gereksiz olmuş kusura bakmayın

Zaten sana evin niye sade değil demiyor ki sadece evlenirken ev döşerken neden olur olmaz gerekli gereksiz herşeyi yük edip yoruyoruz kendimizi diyor....Süsleyen istediği gibi süslesin evini sanki karışan mı var........

Geçenlerde halama ev temizliği için yardıma gittim yahu o ne vitrin öyle....Hiç daha önce vitrin temizlememiştim öldüm ya anlıyorum şimdi insanları...Hiç kullanmadığı kullanmayı da düşünmedği bardaklar orda duruyor...Atacam bu vitrini diyor artık o da bıkmış

kesinlikle tercih meselesi,nasıl sade bir eve neden hiç birşey yok diyemezsek,eşya dolu bir evede çok kalabalık vs diyemeyiz,
kişi mabedinde nasıl mutluysa o şekilde yaşar..:42:
ev en özelimiz,içinde huzur bulduğumuz terk yerdir bana göre..önemli olan huzur ve mutluluk:34:

bende hep sadelikten yanayım kayınvaldem evlenirken tam teşekkürllü bir salon takımı almıştı ben bi bir seyrelttim onları :1: önce tv dolabı sonra konsol sonra küçük gümüşlük en sonda hepisini bir de koltuklarla beraber eskiciye verdim .. 1 tv ünitesi yaptırdım dahha gelmedi, beyaz spor altları yüksek kolay silinebilen bir koltuktakımı aldım beyaz bir halı aldım küçük bir beyaz sehpa aldım üzerine bir menekşe koydum perdelerimide çıkardım sadece tüllerimi bıraktım sanki o salon gitti yerin başka bir salon geldi nasıl ferah nasıl ferak aksesuara olarak koçtaştan bir abaşur bakıcam sade ve beyaz o kadar ... ohhh dünya varmış ....:7:

bence de tercih meselesi insan evinde neyi görmek istiyorsa o şekilde dizayn eder o öyle mutluysa öyle yapar kimi süsü sever yani süs derken en azından konulması gerekn yerlere ihtiyaç olarak dekor amaçlı objelerini dizer kimisi sadelikten yanadır bişe koymaz ve daha soft renk seçerek oturduğu evi ferah görmek ister herkesin evi kendine güzeldir bence kim nasıl mutluysa öyle olmalı :21:konuyu açan arkadaş bu evlerin bu şekilde yerleştirilmesi zevk meselesimi demiş bence zevk meselesi canım kişi nasıl görmek istiyorsa öyle yapar

Kalabalik evleri bende sevmiyorum, bogucu geliyor bana.
ama herkesin kisisel tercihi ve zevki sonucta.
Ben daha ferah bi dekorasyon tercih ederim... esya bana hizmet edicek, ben esyaya degil...
onun temizligiyle ugrasmak istemem acikcasi.

ben kendi evimi serdiğimde en pratik şekilde almış ve kurmuştum. evlenecek olsam da aynı mantığı güderim. hiç öyle yeni gelin evi filan gibi takıntılarım yok. gümüşlük vitrin filan katiyen almam. koltuk takımını yatak olabilecek şekilde alırım en pratik ne bulursam onu alır ferah renk ve gösterişsiz modeller tercih ederim. zaten kıyafet tarzım da öyledir. makyaj tarzım da.
türk insanı gösterişi ve el alem ne deri çok önemsiyor ondan olabilir. evlilik çok büyük bir başarı ve çeyiz de ganimet olarak görülüyor ondan olabilir. bir çok insan evlenene kadar ailesiyle yaşıyor ve kendi zevkine göre ev serme fırsatı olamıyor kendi evini ilk defa kuracak olma heyecanı olabilir (ben bekarım ama 3-4 defa ev kurdum topladım hevesimi aldım)
evlenirken bir hevesle deli gibi eşya alıp sonra taşınıp evinde onları koyacak yer bulamayan hele küçük çocuk olunca bütün eşyası kırılıp dökülen bi sürü insan tanıyorum.
orta sehpası cekmeceli etajerler filan çocuklu eve tamamen gereksiz (bence tabi) benim düşüncen kendi evim olursa gömme dolap tarzı yaptırmak hatta mesela bi bölümü walk-in closet olarak ayırmak.

bencede sade ev en güzel evdir :34:
bende hata yapıp zamanında aldım tv sehpası,konsol orta sehpa (hemde kocaman)birde üstüne vitrin :37:
şimdi hangisini eskiciye vereceğimi düşünüyorum :31:

Ben de oyle ıvır zıvır bı suru sey sevmiyorum,,,temız ve tıtız bı ınsanım bundan dolayı evim tıkış tıkış degıl,sade şık eşyalarım,ev aksesuarlarım var ve temızlıgım cok kolay oluyor dolayısıyla,,,her zaman temız,pırıl pırıl kalıyor...

bencede sade ev en güzel evdir :34:
bende hata yapıp zamanında aldım tv sehpası,konsol orta sehpa (hemde kocaman)birde üstüne vitrin :37:
şimdi hangisini eskiciye vereceğimi düşünüyorum :31:

:51: hahahhaaaa benim gibi yap hepsini ver ohh bir rahatlıyorsun bir rahatlıyorsun ki sorma :16:

Aynen katılıyorum canım güzel konu.....Hep görüyoruz tamam güzel güzel evler gerçekten ama sonuçta fazlalık dolu....Evlenirken alacağım şeyler az ve öz olacak zaten....Ben çok eşyadan nefret ediyorum.....O parayı daha gerekli şeylere harcamak dururken çok eşyaya gerek yok bana göre de....Ben bıkmışım annemin eşyalarının çokluğundan ve kendi evimi çok çok sade düşünüyorum...Masrafsız gelin diye buna derler:1:

sen bi evlen o zaman görürüz. yine aynı yazıları yazacak msın veya aynı düşüncede olacak mısın.

evlenirken tecrübesiizlik de bu hastada önemli bi fakör bence. insan ilk başta lazım olur diye düşünüyor ama sonradan ne gerek varmış diyorsun. yanında bi rehber olmalı sana bak bunu al,bunu alma demeli. anneler zaten yanlış rehber genelde. aa elalem ne der,onsuz ev mi olurmuş diyerek bu hatada pay sahibi oluyorlar. çok acıyorum bende gereksiz yapılan harcamalara. ayrıca bende sadelikkten yanayımdır. herkesin kendi tercihi tabi sonuçta. evimiz bizim en özelimz. en rahat ettiğimiz yer. içinde yaşayan nasıl rahat ederse o şekilde döşer evini. ister hiç halı sermez,ister süpürgeliklere koltuk altlarına kadar halı serer!!!!
ben en çok gittiğim evlerde şu ufacık biblolar rsim çerçeveleri,irili ufaklı mumlar şamdanlar ,bir yerlerden alınmış ufak tefek objelerin sergilenmesinden rahatsızım mesela. ben hiç sevmem öyle bişeylerin üstünde kalabalık objeler. bi kere onların tozunu almak için bir iki saat ayrıca harcamak gerekir.ama benim evime o kişi gelse aaa hiç süs eşyan yok,ne kadar da sadesiin der.olsun desin .ben sade seviyorum. o da öyle seviyor sevsin. bir kuzenim var. boş duvarlara tahammul edemez. illa duvarlar irili ufaklı resimlerle çerçevelerle dolu olacak ona göre. bense rahatsız olurum. bi odada bi duvarda bi tablo ve ya iki küçük tablo yeterlidir bence.

Back
X