- 25 Aralık 2020
- 4.899
- 17.899
- 40
- Konu Sahibi Maydanoz99cuk
tuhaf olan kısım orası Bingöl'e dağ evine gel diyeceğine ben İngliztereye geleyim demesi lazım normalde genconun..30 yaşında bir kadın nasıl bu kadar saf oluyor aklım almıyor. Siz hiç mi insan içine çıkmadınız ? Adam sizi bayağı yurtdışına köprü olarak görüyor, zaten vatandaşlık aldıktan sonra kendisi ayrılır.
e genelde öyle olmuyor mu?Koca İngiltere'de sizi kavanoz içinde mi büyüttüler ben anlamadım ki
kendisinin ingiltere'de bir mesleği kariyeri var mı acaba?
ailesi düşük bir sosyo ekonomik düzeydedir, çocuklarla pek ilgilenmemiştir - ki öyle kendini parçalarca ilgilenmek gerekmiyor avrupada malum. türkiyede çok daha büyük oranda insanlar kendisini parçalıyor çocuk yetiştirmek için ama oralar öyle değil.
kendisinin de orada sosyal bir çevresi arkadaşları yoksa, kafa da çok basmıyorsa 30 yaşında ama IQ 13 seviyesinde kalıyor maalesef.
ha kafa basıyorsa aile ne olursa olsun çocuklar ilerleyip kendi dünyasını kurabilir, sistem buna da müsait ama kendinin de demek öyle bir kapasitesi yokmuş.
sadece tatile geliyorlar. tatil memleketi, tatil kafası. 10 gün tatilde ye iç gez, türkiyede hayat hep öyle sanıyorlar. ama Bingöl'de bir şey olmadığını bilir. İstanbul bilir Antalya bir de memleketini bilir gittiyse. Bingöl'ü haritada bulamaz ama köy olduğunu biliyordur.Ya oralarda yaşayıp nasıl bu kadar saf cahil kalabiliyorsunuz. Mis gibi ülke işe girin çalışın hayatınıza devam edin. Ne var bu türkiye ver türkiyelilerde. Gurbette yaşayınca burayı hawai falan mı sanıyorsunuz.
Bloss konunun ayrintilari dikkatini cekmistir. Geliri iyi, kendi isi var, ben bingolde yapamam, birinin bana para vermesi lazim ki annemin kirasini odeyebileyim gibi dikkat cekici ayrintilar var konuda. 30 yildir ingilterede olan hala kira oduyor olur muydu? Ama istanbulda yasayacak olsaydi bunlari sorun etmiyordu. Sen ya da ben ingilterede yasarken istanbul ve Bingol farkini nereden bilebilirdik? Kac senedir Turkiyedeyim esim bana hadi bingole tasinalim dese tasinalim ya derim cunku bingolu gormedim, yasamadim. Iki taraf da birbirini maddi olarak iyi dusunmus sorun bu.
yapmayın herkes Bingöl İstanbul farkını bilir. Ya da yozgatın kütahyanın köy gibi olduğunu (sadece doğu meselesi değil yani)...tamam bizim kadar (burada doğmuş büyümüşler kadar) neresi AKPli neresi CHP ya da HDPli neresi daha modern neresi çok tutucu, hangi ilçe Alevi nerede fabrika var nerenin üniversitesi büyük, bunları bilmiyorlar ama hiç bilmiyor da değiller. köy gibi bir yer, çöl vs. diyecek kadar bilir yani. (ingiltere + karadenizli birisi için çöl gibi demesi çok güzel ayrıntı mesela)
bence konu sahibi eğer gerçekse, ingilterede sosyal yardımla yaşıyor
annesi hasta olduğu için çalışamıyor para alıyor olabilir. birlikte yaşıyorlar, geçiniyorlar olabilir. 30 senede de kira ödüyor da olur yavv (çok var ki öyle) gelirim iyi lüks yaşıyorum dediği çok uçan kaçan bir durum değil bence o kadar. (ama konudaki adam öyle sanmış olabilir tabi)
çünkü herhangi bir iş eğitim bilgisi göremedim
basit bir iş yapıyor olabilir ama orada geçinmesine yeter. annesi üzerinden de bir para alıyorlarsa hayli hayli yeter.
sorun şu ki tr'ye gelse Bingöl'ü geçtim İstanbul'da da o işi yapamayacak %90 öyledir, genelde öyle oluyor çünkü. tr'de geçerli bir işleri olmuyor. dahası annesinin evinin1 haftalık kirası onun orada 1 haftalık gelirinin %20si olabilir ama burada büyük paralar yapar...
bir de giresun dedi
yani yağlıdere tamamen patolojik bir vaka... bunu uzun süre yurtdışı tecrübesi olan herkes bilir. avrupada da farklı ilçelerinin gettoları var ve genel olarak eğitimden pek hoşlanmıyorlar, erkekler ticaret yapıyor, kadınları evde. ki burada erkek figürü yok ortada......burada şaşırdığım bir şey de akraba çevresiyle de görüşmüyor olması yoksa kabile hayatı yaşaması lazım aslında.