• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bi çare....

tupuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
524
3
0
Ankara
merhaba; uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ama üye olmak yeni nasıp oldu. siteyi takip ederken yaşadıklarıma yakın şeyler yaşayan arkadaşlara tanık oldum bu yüzden bende artık sıkıntılarımı sizlerle paylaşmak ve bulduğunuz çözüm önerilerinden faydalanmak istiyorum.
ben altı aylık evli bir bayanım eşimle evlenmeden önce 8 yıllık bir beraberliğimiz oldu, okullar bitti işler bulundu ve evlenmeye karar verdik bir yıllık sıkıntılı bir nişalılık döneminden sonra evlendik. flort döneminde benim yetiştirilme tarzı ve aileme olan saygımdan dolayı bazı duvarlarım vardı. ama oda hiç bi zaman bu duvarları sıkıntı yapmadı her zaman çok sabırlı bir erkek gibi davrandı.aramızda 8 yıl oyunca hiç sorun olmamıştı yada ben ole düşündüm.
evledik ve çok zor bir ilk geceden sonra, strestenmidir neden bilmem ama balayında ben regl oldum.nasıl mutsuz oldu eşim..bütün balayını uyuyarak geçirdi.sanki ben suçluymuşum gibi davrandı. artık eşimle benim düşündüğümden çok uzak bir cinsel hayatım var. ayda bire kadar açıldı artık mesafe ve en kötüsü eşim hem çok hırçın hemde her geçen gün uzaklaşıyo benden.hayatında olumsuz giden herşey için suçlu olarak beni görüyor. televizyon izleyeceğim die artık kanepede uyumaya başladı. sanki biz değiliz o evlenmek için çırpınan insanlar. işin en ilginç durumu ise böyle bir durumda eşimin bebek istemesi artık onu anlayamıyorum bazen onun için hazırlanıyorum ama çok yorgunum bugün iş beni çok yordu diyerek beni geri itiyo.bir erkeğin kadını ikna etmesi için yapması gerekenleri ben yapıyorum ve bu durum artık benim ruh sağlımıda bozdu kendimi sapık gibi hissetmeye başladım. eşimin hırçınlığı her geçen gün artıyo artık hiç bir şeye tahamül edemez bir insa oldu son nokta ise geçen ağzından döküldü "seninle mutlu değilim... böyle bir evliliğim olacağını bilseydim bu işe hiç girmesdim dedi" ve çıktı gitti. artık hayatındaki herşey sorun olan hep negatif düşünen bir insanla birlikteyim. çok mutszum ve ne yapacağımı bilemiyorum. ve geride kalan 8-9 yıl gibi bir emeğim var biz bu sevgiyi kendimizle büyüttük onun için böle olmamalı diyorum bana bir çara lütfen....

sanki anlatmadığın eksik birşeyler var
aranızda ne geçti ki eşin sana senle mutlu değilim diyor
cinsellik deseniz zaten siz çaba gösteriyorsunuz o istemiyor
yaşadığınız cinsellik mi acaba onu mutlu etmiyor
ben pek bişey anlayamadım

Eşinin bazı sorunları olabilir canım, erkekler böyle şeyleri kendilerine bile itiraf edemezler ki karılarıyla konuşmak onlar için çok daha zordur. Günümüzde bir çok erkekte böyle sorunlar olduğunu düşünüyorum, burada forumlara bakarsan seninle aynı sorunu yaşayan başka insanları da göreceksin. Bence onu kirmadan çok hassas bir şekilde konuşmaya çalış. Onu çok sevdiğini ama aranızdaki cinsel çekimi kaybettiğinizi düşünüp üzüldüğünü, bu konuda bir hatan olup olmadığını sor. Eğer açılırsa sorun yok, açılmazsa bu tarzda bir kaç kere daha dener ve sonunda bir uzmandan yardım almayı önerirsin. Ama aşamalı hareket et ve bir anda içindeki herşeyi söyleme. Onu rahatsız etmeden, üslubuna dikkat ederek konuş.

bencede eksik bişeyler var ama ne ?
tamam balayında başınıza böyle birşey gelmiş olabilir ama çok ama çok fazla abartmaya gerek yok.
atladığın sana önemsiz gelip onu derinden üzen bişe vardır belki:26:

konuyu daha çok özetleyerek anlatmaya çalışmak istememden kaynaklanmış olabilir. çok yoğun bir işte çalışıyo ve mutlaka gün içerinde kötü bir olay yaşıyo ve benim onu anlamadığımı yardımcı olamadığımı idda ediyo ben çalışan bi bayanım ve bende işte sıkıntı yaşıyorum ona kendi yaşadıklarımı baz alarak bişeyler anlatmaya çalışıyorum ama anladığım kadarıyla bunlar ona yeterli gelmiyo. eşim herşeyi sorun edebilen bi insan arabanın bilmem neresinden ses geliyo bak bozuldu görüyomusun die günlerce suratını asan bi insan herşeyden mutsuz bence küçük önemsiz olan bi çok şey onun için kocaman dert anlayamıyorum o yüzden galiba evlilik-geçim sıkıntısı ve evlilikle ilgili sorumluluk ağır geliyo bilemiyorum artık ya...bi şey söylenmiyo hep işini ve yoğunluğu bahane ediyo ve evliliğimden beri işi yüzünden tartışıyoruz. çık ozaman diyorum onuda yapmıyo... işi yüzünden geriliyomuş eve gelidiğinde ben onu anlamıyomuşum bu yüzden kendisini anlayamayan bi insala evlendiği için çok mutsuzmuş onun sözleri bu ve ben artın şaşıyorum dünyaya çok farklı iki yerden baktığımızı düşünüyorum

''galiba evlilik-geçim sıkıntısı ve evlilikle ilgili sorumluluk ağır geliyo'' demişsinde sende çalışıyorsun..yani işini ve stresi bahane ediyor..ALTINDA BAŞKA BİRŞEY VAR BUNU DA EN İYİ SEN TAHMİN EDEBİLİRSİN..Evlilik oturana kadar çok tartışmalar sorunlar oluyor.Ama açık konuşmam gerekirse birçoğu yatakta tatlıya bağlanıyor :69:

eşinle konuş bence..
hani sizible mutlu değilmiş ya.deki benimle mutsuz olman için ne yapıyorum veya ne yaptım..
beklentilerin ne benden .bak evliliğimiz huzurlu gitmiyor bunun için bişiler yapalım de .
bence altında yatan başka sebepler var ortada bişi yokken böyle davranması acip.böyle kişilikler psikiatrik destek almayıda istemezler.bence karşına alıp konuşmalısın tatlı dille neden böyle oluyor.senden memnun olmadığı bi davranışmı var bunları sor bi konuş belki ağzından bişiler alabilirsin allah yardımcın olsun ev huzursuzluğu çok zor bilirim

sizinde dediginiz ve bildiginiz gibi bahane bunlar
sahsi sorunlari var diye düsünüyorum

Siz bu adamla görücü usulü ile evlenmiş olsanız anlattıklarına hak verebilirdim.
Ama arabanın burasından ses geliyor diye üzülen adamla 8 yıldır flört etmişsiniz.
8 yıl flört demek insann 80 yıl yaşasa ondabiri. hiç mi tanımadınız,bu düşünce yapısındaki karamsar gergin bir adamla neden evlendiniz..?
cinselliğe gelince 8 yıl bekleyen bir erkek olarak sizden büyük performanslar bekliyor.
Hakkı mı hakkı.. 8 yıl beklemiş saygı duymuş.. ama balayını nasıl hayal etti kimbilir ama benim anlamağım sonrası ..?
ardından ne oldu ki sevişemiyorsunuz neden ilişki ilerlemiyor siz mi o mu uzak duruyor.
iş stresi yaşamayan bir erkek yok dünya üstünde hepsi böyle davransaydı evlilik diye bir kavram olmazdı.
evlilikten istediğni bulamamış ama neden ..?
adam başıbozuk bir adamda değil ki 8 yıl emek vereblmiş bir ilişkiye eksik noktalar var anlattıklarınızda

Son düzenleme:
bu yazdıklarınız bir insanı mutsuz edecek şeyler değil bence
derinss arkadaşa katılıyorum sekiz yılda hiç mi bu yönlerini görmediniz

eşimle elbeltte konuşmaya çalışıyorum...ama sonuç hüsran beni sıkma üstüme gelme geçecek bıdı bıdı..flört ederken böle bi adam değildiki üniversiteyi ikimizde ailelerimizden ve evimizden uzakta okuduk.her şeye aslında imakanımız vardı ama daha öncede belirttiği gibi kişel saygımızdan dolayı bişeyleri erteldik.zaten beni şaşaırtan da bu işte bunu çözemiyorum flort ederken aynı evi paylaştık sayılır..o zamanlar gayet rahat olan bu adam şimdi neden bu kadar dertli..birde yanlızca beni çıldırtmıyor abisini annesini herkesi çıldırtıyor. bu tutum benide aştı artık ailesiyle tartışıyor.ona yardımcı olmak için büyük çaba sarf eden abisini tersliyor ve bence ufacık şeyler için.evet belki haksılısınınz eksik bişeyler var onu mutsuz eden ama ne işte benim tıkandığım yer burası acaba ben kadınlık görevlerimimi yapamıyorum... yada onun düşlediği şeyleri mi tahmin edemiyorum bu soruyu sürekli soruyorum.üniversiteden ortak arkadaşlarımız var konuştuğumuzda inanamıyolar içinde bulunduğumuz duruma.. hatta bi arkadaşımız biraz ağzini aramış abi ben düzelmem insalarıda kırıyorum farkındayım ama üsteleme bende bilmiyorum diyip geçiştirmiş. bazen benimde çıldırıp üstüne düştüğü oluyo tabi sonrasında çok pişman oluyorum ama işte insanın sabırı tükeniyo bazen.
bügün kar yağıyo okula gidemem diyip sınava girmeyen adam bugun ufacık şeyleri sıkıntı yapıyo...bana hiç birşey söylemeden kararlar almasına sınır oluyorum.. karşı çıkacak değilim tabi ama en azında böle bi şey düşünüyorum die de benimle paylaşmasını istiyorum..
bazen çok iyi eve çok mutlu geliyo.. zaten o gün bi şeyler yaşayabiliyoruz...ama benim dertlerimi dinlemek istemiyo benim dertsiz bi insan olmamı bekliyo.. bana ben zaten bütün gün sıkılıyorum birde senin sıkıntını dinleyemem dio... ama ben onu dinlemek derdini öğrenmek için herşeyimi verebilirim ya eşim yada ben aklımı kaçırdım bilemiyorum ama....evlilik terapistine gitmek için çok uğraştım ama onuda kabul etmedi. cinsel anlamda ise aslında sağlıklı bi erkek.. beraber olduğumızda yataktan mutlu ayrıldığını söylüyo ve o dakikalarda beni üzdüğü için özür diliyo ama sabah yine mutsuz adam ben anlamadım ya... eğitimli, çağdaş, iyi, bir işte iyi bir pozisyonda çalışıyo herkes onun yüzündeki o mutsuz ifadenin değişmesi için edlinden geleni yapıyo...ama neden kaçıyo özellikle benden ben onun için herşeyi kabul edebilirim bazen sabrımı tüketiyo ama ben onu gerçekten çok seviyorum..

peki bunca başarısızlığa rağmen..hem evliliğimin normal gidişatı hemde cinsel başarısızlığına dayanarak soruyorum..eşimin bebek istemesine ne diyosununz.büyük eltim eşimin bütün hırçınlığının bebek istemesinden benimse istememden kaynaklandığını kendisinin de aynı süreçten geçtiğini söyluyo...bebek olunca düzelecek dio.. sizce?

İyide senden uzak durarak bebeği nasıl yapacakmış kendisine sor?Aynı evde yaşayarak çocuk yapılamıyor bu yeterli değil heralde biliyorsun deeeee..

Ve canım sen bi süre laylalom takıl cıvıl cıvıl ol.Sorunlarını yansıtma anlatma erkeklerin dinleme tahammülü olmuoyr malesef..
Çünkü onlar sorunları paylaşarak. konuşarak değil içine kapanıp tek başına halletmeyle çözüme ulaştırma taraftarı.Bizden çok farklılar..

evlendikten sonra balayinda bende regl olmustum sen diyince aklima geldi:37:

canim bana göre bazi erkekler evkendikten sonra böyle olabiliyorlar cünkü önceden babasinin yaptigi şeyleri şimdi o yapmak zorunda
ne bilim kiraydi elektrikti eksikti cikikti bide işte stresli bir ortamda calisiyorlar eve yorgun geliyorlar bide bunlari düşün derken huzur denen bişey kalmiyor sonrada kendi üzerlerindeki bu yükü atabilmek icinde en yakinindakini suclarlar
bazilarina bu isler zor gelebiliyor yapamayacaklarini zannediyorlar ama bence sende biraz destek olursan ona yani üzerindeki yükünü hafifletebilirsen o eve geldiginde onun derdini v.s. dinlersen ve desteklersen bence biraz düzelir insallah

insallah anlamissindir yazdiklarimdan :37:

İyide senden uzak durarak bebeği nasıl yapacakmış kendisine sor?Aynı evde yaşayarak çocuk yapılamıyor bu yeterli değil heralde biliyorsun deeeee..

Ve canım sen bi süre laylalom takıl cıvıl cıvıl ol.Sorunlarını yansıtma anlatma erkeklerin dinleme tahammülü olmuoyr malesef..
Çünkü onlar sorunları paylaşarak. konuşarak değil içine kapanıp tek başına halletmeyle çözüme ulaştırma taraftarı.Bizden çok farklılar..

evet aynen ole bi sıkıntımı paylaştığım zaman abartıyosun seninde derdin hiç bitmiyo dior bana..ama o artık benim en yakınım kimile paylaşayım ...

evet aynen ole bi sıkıntımı paylaştığım zaman abartıyosun seninde derdin hiç bitmiyo dior bana..ama o artık benim en yakınım kimile paylaşayım ...

En yakının o elbette birbirinize destek olacaksınız..Ama önce bir evliliğe alışsın sonra gerisi gelecek inşallah.Erkekler bizler gibi hemen evliliğe adapte olamıyor bocalıyor.Evliliğin oturması zaman alıyor ve ilk başta insna korkuyor hep böylemi olacak diye ..Ve daha da büyüyor gözünde sorunlar.
Sabır..Bunaltma, çok üstüne düşme neyin var diye diye..Ben eşime 1 kere sorarım.Anlatmıyormu?Keyfi bilir..Sen kendi moralini düzgün tut inşallah o da birgün sana eşlik etmek ister..

saol ekin79 evet ama artık onun hep aynı tepkisinden dolayı bir süredir ona hiç bir sıkıntımı anlatmıyorum bide benle uğraşmasın die bakalım ne olacak hayırlısı allah yardımcım olsun.sadece onunda beni eskisi kadar sevdiğini bilmek istiyorum

eger anlattıklarınız tam olarak böyleyse ben bunu ilk geceye bagladım..acaba şüphelerimi var adet oldum dediniz ya..bunu meak ettim olabilir mi?:26::26:

eger anlattıklarınız tam olarak böyleyse ben bunu ilk geceye bagladım..acaba şüphelerimi var adet oldum dediniz ya..bunu meak ettim olabilir mi?:26::26:

güldürdün beni ne alakası var ki
hasta olmuş ama sonuçta hastayken ilişkiye girecek halleri yok:53:

cnm yanlış anladın ya :))):40:
süphe olabilirmi belkide emin olmamıştır ilk geceden diorum.açık açık sölemek gerekirse zar olayının olmadıgınımı bilinçltına soktu acaba:26:
aklında kalabilir hırçınlık yapabilir..

Back