Bana bi akıl verin ozellikle tecrube sahibi olanlar Para mı Hayaller mi :(

evi bana almadlar yatırım amaclı alıyorlar.Arkadaşlar sunu net Anlatamadım galiba durumları kotu değil bana en pahalısnı alsalarda bu onları maddi olarak zorlamayacak sadece niye bu kadar para harcadk ekonomigi varken boşa para verdirdi diyecekler

Simdi asil konu ortaya çikiyor. Onlarin maddi durumlarini görerek sen onlara bel bagladin. Sende maddi sekilde rahatlarsin diye düsündün. Kusura bakmada, yok öyle dünya. O insanlar yillarini verdilerde belli bir maddi rahatliga vardilar. Milyoner olsalar bile sana para harcamak zorunda degiller. Hayatin daha bu kadar basindayken baskalarindan bu kadar beklentiye girme. Birazda kendin çabala. Yani madem senin hayallerindeki gibi degil, ilk önce 1-2 yil çalisip, sende o evi döseyebilirdin.

Yani aryica yatirim amaci ile olsa bile, kira/kredi parasindan siyiriyorsunuz. Bu sizin bütçenizi ne kadar etkiliyecek biliyormusun? Hos ben olsam ona ragmen yine kv'de ile ayni apartmanda yasamazdim da, madem bunu sorun etmiyorsun, en azindan dedigim gibi kira parasini ödemiyecegin için sükür etmen lazim.

Hastalık var hersey var insanın başına herşey gelir zengin diye bütün servetlerini sana harcayacak halleri yok. Aaaahhhh olmadı öyle bir kaynanam :KK70:

Yani sizler yeni evleniyor olsanz secim yaparken begendiklerinizi değilde ucuz olanını mı tercih edersiniz?
Eğer ben değil de aileler ödüyorsa uygun fiyatlı şeyler beğenirdim. Hiç içime sinmiyorsa da kendim öderim asıl begendiklerimi alırım.

Olanalar

Olanakları az değil 3 eevleri var 3 arabaları var.Ama aynı zamanda da cimrilik var biraz babada :) bende oyleyimdr hic bi zaman parasnı sormadan bunu istiyorum demedim hep önce fiyatnı sordum.

yaşın kaç bilmiyorum ama senin evlendiğin eşin.

eşinin ailesinin kaç arabası kaç evi olduğu seni ilgilendirmez. sana istediklerini almak için ne kadar harcayacakları onlar belirler. Bana evlilik konusunda hiç güven vermedin. Yarın iflas etseler gemiyi ilk sen terk edeecekmişsin gibi geliyor.

Ev in var mı? Var
Buzdolabın? ç.makinası? bulaşık mak? tv? yatak odası ? araba ?eeeee daha ne ?

Yok ben Vestel istemem, illa bosch olacak demek bence hatadır. Onlar sana hangisini istediğin sorduğund cevap verebilirsin ancak.

Ayrıca o aile seni mutlu etmek için bu harcamaları yapmıyor. kendi oğullarını sen mutlu et diye yapıyor bunu da asla aklından çıkarma

Benim evimide aileler yaptı mobilyalarimin hepsini eşimin ailesi kendi istekleriyle aldılar durumları çok iyiydi ben istemeye çok utandım kendim seçtim ama hem kendi tarzıma uygun hemde en hesaplilarini . Kendim almıyorum yapmak zorunda değiller yapmışlar bide yük olamazdim iki şehir arası en uygunlarini bulmak için aylarca gittim geldim herseyin var artık uygunu sizde biraz zahmet edip arastirirsaniz mutlaka bulursunuz ucuz demek kalitesiz demek değildir. He ille de x marka olsun derseniz kendiniz ekliyceksiniz o zaman zaten ev almışlar bunların hiçbirini yapmak veya yıllarca kazandiklari parayi size harcamak zorunda değiller. sizin beklentiniz çok yüksek biraz beklentilerinizi düsürün derim

Onlar yapmıyorsa siz de bir el atın, önerisinin nesi hoşunuza gitmedi?
Siz de destek olun, birlikte yapın diyoruz görmezden geliyorsunuz.
Maalesef benim su anda bahsettiklerm evin temel parçaları yani dolaplar parkeler filan.Bunlar kız evi tarafından yaptrlmıyor onların yaptrması gerekiyor bizim buralarda oyle.bu isler bitince tabiki de mobilyalar beyaz eşyalar ortak alınıyor bilmem anlatabildim mi

Maalesef benim su anda bahsettiklerm evin temel parçaları yani dolaplar parkeler filan.Bunlar kız evi tarafından yaptrlmıyor onların yaptrması gerekiyor bizim buralarda oyle.bu isler bitince tabiki de mobilyalar beyaz eşyalar ortak alınıyor bilmem anlatabildim mi
Kendi eşyanı çalışıp kendin alsana

Temel parça olsun, olmasın, zorunda değiller.. çok istiyorsan, ilerde sana dert olacaksa sen öde işte. Takilmayin bu kadar erkek tarafı, kız tarafı olaylarına

Benim evimide aileler yaptı mobilyalarimin hepsini eşimin ailesi kendi istekleriyle aldılar durumları çok iyiydi ben istemeye çok utandım kendim seçtim ama hem kendi tarzıma uygun hemde en hesaplilarini . Kendim almıyorum yapmak zorunda değiller yapmışlar bide yük olamazdim iki şehir arası en uygunlarini bulmak için aylarca gittim geldim herseyin var artık uygunu sizde biraz zahmet edip arastirirsaniz mutlaka bulursunuz ucuz demek kalitesiz demek değildir. He ille de x marka olsun derseniz kendiniz ekliyceksiniz o zaman zaten ev almışlar bunların hiçbirini yapmak veya yıllarca kazandiklari parayi size harcamak zorunda değiller. sizin beklentiniz çok yüksek biraz beklentilerinizi düsürün derim
Canm inan ki bisey aldrmadan önce kırk yere soruyorum illa ben bunu istiyorum demiyorum hic bi zaman.hep para benim cebimden ckyorms gibi hesap yapıp arastrp aldryorm hatta onlar benim cimri olduğumu düşünüyorlar önce herşeyin parasnı sordugum için.ama ben cekindigim için pahalı olan olsun demiyorum hep ucuz olanı seciyorm bunu sevdim diye.ama hepte içimde ukte kalıyor.Ben nisan elbisemi bile yük olmamak için 150 TL olanı sectm begenmedgm halde.sonra begendgmi almadgm için çok üzüldüm ama yapacak bisey de yoktu.ev konusunda da aynı şey olsun istemyrm

Canm inan ki bisey aldrmadan önce kırk yere soruyorum illa ben bunu istiyorum demiyorum hic bi zaman.hep para benim cebimden ckyorms gibi hesap yapıp arastrp aldryorm hatta onlar benim cimri olduğumu düşünüyorlar önce herşeyin parasnı sordugum için.ama ben cekindigim için pahalı olan olsun demiyorum hep ucuz olanı seciyorm bunu sevdim diye.ama hepte içimde ukte kalıyor.Ben nisan elbisemi bile yük olmamak için 150 TL olanı sectm begenmedgm halde.sonra begendgmi almadgm için çok üzüldüm ama yapacak bisey de yoktu.ev konusunda da aynı şey olsun istemyrm
Peki siz neden çalışıp isteklerinizi kendiniz karşılamıyorsunuz? Neden herşeyi karşı taraftan bekliyorsunuz? Madem içinize sinmiyor,kendi paranızla yapın o zaman..Öyle aileler var ki bırak destek olmayı,daha oğullarından,gelinlerinden para istiyorlar,burda ki konulara bir göz atın derim..Size iyi kötü yardımcı olan bir aile var..Sizi tatmin etmiyorsa yapılanlar,fazlasını siz çalışıp yapın bir zahmet...

Ama böyle de yaparsan sonra eşinle aran bozulur yüzüne vurursun bu durumu belki insaniz belli olmaz ki. Bak ben beğendiğim şeylerin ucuzu nerde onu aradım hep illa bi mağazaya gitmen şart değil ki sonuçta hangi ildesin ? Önce beğen mesela koltuk bak o koltuk hangi mağazalarda git En uygununu al böylece herkesin gönlü olur :) eşya bunlar omurluk zaten sıkılıyor insan. Duvar kağıdı vs içinde aynı arastirmayi yapabilirsin yapı magazalarinda birçok şey hem çok güzel hem çok uygun. Aynı şekilde internette çok değişik siteler var canm

sizin ora nere bilmem ama bizim burada, Erkk tarafı evi alıyorsa, almak istediği eşyaları da alır kalanı kız tarafı yapar. adam 150.000 tl verip ev almış, eee düğün yapacak. eşyaları da kız atarafı alsın bi zahmet.

Ama şu var, sen Ne en beğendiği al, neden beğenmediğini. En çok beğendiğin 2-3 tanesini göster onar karar vresin

Peki siz neden çalışıp isteklerinizi kendiniz karşılamıyorsunuz? Neden herşeyi karşı taraftan bekliyorsunuz? Madem içinize sinmiyor,kendi paranızla yapın o zaman..Öyle aileler var ki bırak destek olmayı,daha oğullarından,gelinlerinden para istiyorlar,burda ki konulara bir göz atın derim..Size iyi kötü yardımcı olan bir aile var..Sizi tatmin etmiyorsa yapılanlar,fazlasını siz çalışıp yapın bir zahmet...
Ben üniversite son snftaym maalesef henüz çalışma ihtimalm yok.biraz daha bekleyip is bulup birikim yapmayı isterdm ama nisanlm 4 yldr beklediği için kesinlikle daha fazlasına tahammülü yok.Ben ailesine her zaman teşekkür ediyorum ve sundukları imkanlar içinde Allaha sukrediyorm

Eğer ben değil de aileler ödüyorsa uygun fiyatlı şeyler beğenirdim. Hiç içime sinmiyorsa da kendim öderim asıl begendiklerimi alırım.
Su anda kredi çekip yaptıkları masrafların tamamnı odesem inann çok mutlu olurdum ve içimde cook rahat olurdu ama iste dediğim gbi bu söz konusu bile olamaz biz yapamyor muyuz oglumuzun evini gibi oluyor yani öyle anlaslyr.diğer esyalrn parası ortak odeniyor ama tadilat olunca onların yaptırması gerekiyor maalesef ki

Ben üniversite son snftaym maalesef henüz çalışma ihtimalm yok.biraz daha bekleyip is bulup birikim yapmayı isterdm ama nisanlm 4 yldr beklediği için kesinlikle daha fazlasına tahammülü yok.Ben ailesine her zaman teşekkür ediyorum ve sundukları imkanlar içinde Allaha sukrediyorm
Ama konunuzu okuyunca pek öyle gözükmüyor durum,yapılanları beğenmiyorsunuz gibi anlatmışsınız..Ya da tam ifade edemiyorsunuz kendinizi..

Ama böyle de yaparsan sonra eşinle aran bozulur yüzüne vurursun bu durumu belki insaniz belli olmaz ki. Bak ben beğendiğim şeylerin ucuzu nerde onu aradım hep illa bi mağazaya gitmen şart değil ki sonuçta hangi ildesin ? Önce beğen mesela koltuk bak o koltuk hangi mağazalarda git En uygununu al böylece herkesin gönlü olur :) eşya bunlar omurluk zaten sıkılıyor insan. Duvar kağıdı vs içinde aynı arastirmayi yapabilirsin yapı magazalarinda birçok şey hem çok güzel hem çok uygun. Aynı şekilde internette çok değişik siteler var canm
Ben bundan da korkuyorm zaten çünkü nisanlm herseyi bastan yaptralm sonra ustalarla filan ugrasmayalm ona gore seçimini yap diyor.ve calstgi için ben okuldan fırsat bulup memlekete gelebildgm surece gidip yanlz seçmek zorunda kalyrm.Baskasnn bütçesiyle alışveriş yapmak çok zor çünkü ben bilmiyorum yani mesela bi fayans için ne kadar fiyat düşünmüşlerdir diye.boyle olincada begendgm onlara gore uygun mu değil mi kararszlgi yasyorm üstüne bide o model mi bu renk mi derken saatlerce gezip dolasyorm dediğin gibi internette bilmediğim site kalmadı zaten.çok sıkıntlym keşke diyorm hic bisey seçmek zorunda kalmasaymsm herşey sıfr olsayms:KK43:

:)) tahmin ettim o kadarını. Gerisini de ben anlatamadım galiba. Neyse...

Ben bundan da korkuyorm zaten çünkü nisanlm herseyi bastan yaptralm sonra ustalarla filan ugrasmayalm ona gore seçimini yap diyor.ve calstgi için ben okuldan fırsat bulup memlekete gelebildgm surece gidip yanlz seçmek zorunda kalyrm.Baskasnn bütçesiyle alışveriş yapmak çok zor çünkü ben bilmiyorum yani mesela bi fayans için ne kadar fiyat düşünmüşlerdir diye.boyle olincada begendgm onlara gore uygun mu değil mi kararszlgi yasyorm üstüne bide o model mi bu renk mi derken saatlerce gezip dolasyorm dediğin gibi internette bilmediğim site kalmadı zaten.çok sıkıntlym keşke diyorm hic bisey seçmek zorunda kalmasaymsm herşey sıfr olsayms:KK43:
Bunu açık açık konusabilirsin bende devamli sorardim pazarlık yapardım adım cimri kaldı benimde :KK49: nisanlina uygun bir dille anlat oturun ailecek konuşun bütçeleri belirleyin öyleyse

X