Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bana bi akıl verin nolur :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

humerus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
50
0
86
46
Ankara
Kızlar benim bebeğim 20 Eylülde 36+5 de 2380 gr doğdu. 4. ayımıza girdik ve bu zamana kadar kilo alması gayet güzel gidiyodu. Geçen ay 6.800 dü bu ay kontrole gittiğimizde 7.350 gr dedi hemşire ve kilosunu az buldu. Yinede ek gıdaya başlamamamı söyledi. Zaten sütüm yeteri kadar var. Acaba doktoramı götürsem. Bu arada hastalık falanda geçirmedi ama neden az kilo aldıki. Emdikten sonra kusuyo bu yüzdenmi almadıki. Hemen hemen emdiğinin yarısını geri çıkarıyo. Ama bulantı falan olmuyo.:çok üzgünüm:

doktora sormadan ek gıdaya geçmeyin bazı bebeklerin kilo alımı da yavaşlayabiliyo benim oğlumda da oldu aynı durum sağlık sıkıntısı olmadıktan sonra önemli değil doymuyo olsa zaten çok ağlar doktorunuza danışın ayrıca kilosu gayet güzel benim oğlum 6. ay kontrolünde 7600 dü kilosu

Son düzenleme:
canim iyide bebginin kilosu maşallah gayet iyi ve ayrıca ek gidaya geçmek içinde çok erken bence kesinlikle dr götür ondan daha detaylı güzel ve içini rahatlatacak bilgiler alirsin..

canım 4,aydan sonra kilo alımı yavaşlar.doktorumuz bize böyle söyledi.benim oğlumda 1 eylül doğumlu.37 haftalıktı doğduğunda,kilosu 2.730grdı.bu ay 7.200gr geldi.ben oturup ağlıyayım o zaman.sen hiç kendine dert etme,maşallah onun kilosu iyi.ek gıdayada yavaş yavaş geç bence,sonra zor olur.

Kızlar teşekkür ederim.Bende hemşire az kilo almış deyince panikledim.İçimi rahatlattınız.Sizler iyiki varsınız.kaydirigubbakcemile5

sevgili humerus bebeğim 3 aylıkken doktor kontrolunde hiç boyunun uzamadığını ve kilo almadığını tespit ettik.emiyoydu ve hepsini çıkarıyordu idrar kültürü yaptırdık çocuk idrar yolu enfeksiyonu olmuş hem iğne hem antibiyotik şuruplarla iyileşti ve kilosu düzene girdi.

Biz en son 500 gr aldık ama ayına göre kilosu iyi olduğu için doktor bir ay daha sadece anne sütüne devam dedi. ( 4. ayda)

canım benimde bebişim 25 eylül doğumlu ve bugün karma ve bronşit aşısı için götürdüm sağlık ocağına kilosu 7460gr.boyu 63 cm.herşeyi gayet normal dedi hemşire ama ben son 2 haftadır aptamil conformil 1 veriyorum benimde bebeğim kusuyor ama karnı doyduktan sonra uzun süre kaldırmıyorum yerinden kusmayı bıraktı artık.endişelenme mama vermeye başla sende ufak ufak alışsın bebeğin sindirim sistemini falan düzenliyor baya eğer öyle kilosunda bir sorun görürse doktorunda büyük bi ihtimal mama önerecek.bebişine iyi bak sağlıcakla kalın:)

delimin sen 4 ayda o kilo ona çok bile manyak heralde doktor,
şöyle düşün 3 kilo dogduysa ilk 6 ay ay kilosunu 2 katı yani 6 ya kadar normal yasında ise 3 katı olması lazım 9-10 bile normaldir.
sen efham yapma canım.
rahatla biraz sütün kesilir sonra :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…