- 9 Ekim 2009
- 1.094
- 15
- 158
- Konu Sahibi aysecolluoglu
kızlar 1,2 eylül 2012 de düğünm olacak inşallah. 1ınde bızım orada kına gecesı 2 sınde gunduz gelın almaya gelecekler aksamda düğün olacak. buraya kadar tamam. ama benım sıkıntım başka. kayınvalıdem le tanısmamız yıllar oncesınden daha sevgılıykenden. ve aramız cok ıyıyıdı halada ıyıdır ama sımdı anlatacaklarımdan dolayı ben ondan sogudum. benım hep cok sevdıgını soyler, kızını trafık kazasında kaybetmıstı ve o nedenle her yerde allah benden bır kız aldı bır kız verdı der, tabı her kaynana gıbı arkamdan bır kac kez konustugunu kendım duydum. nişanımızda kendı nişan bohcamı ben hazırladım kayınvalıdem kendı memleketınden yıllar once cıkmıs adetlerını bılmıyor, buranınkılerıde bılmıyor, sız kendı zevkınıze gore ıstedıgınızı alın dedı, ama para kısıtlıydı bende cok bır sey almadım, bohcamıda kendım yaptım o bılmıyor dıye. bırde hangı devırde yasıtoruz falan dıyor modern takılıyor. nişanda bohçamı hazırlamam içimde kaldım ve aklıma geldıkce sınır oluyorum bana deger verılmıyormus gıbı oldugunu dusunuyorum. düğünde aynı şeylerı yasamak ıstemıyorum. gelin oldugumu hıssetmek ıstıyorum. ben şimdi kpss ye hazırlanıyorum ve bız kasabadayız burada dershane olmadıgından merkezde yanı kayınvalıdemlerdeyım, eve gıdıp gelıyorum tabı sürekli, yanı evın ınsanı gıbıyım rahatım , ders calısabılıyorum burada, o kunuda hıc bır sıkıntım yok. cok uzattım ama ıcımdekılerı anlatmazsam çatlayacağım nişanlımda bıktı benı dınlemekten, şimdi biz beyaz eşyalarımızı aldık nişanlımla, kayınvalıdem bır ara demıstıkı biz düğünü yaparız 3 tanede bilezik takarız eşyaya karışmayız demişti. benımde babamın borçları var ben babamda alamaz diye düşündüğümden tamam demiştim. sonra biz aldık seninkiler almadı denmesin diye, düğün tarıhı belırlenecegınde ben babama bir şey istemeyelım demıstım bızde yapamayız diye, düğünle ilgili konusulurken babam siz ne yapabılceksenız yapın demıs, ama onlar 3 bileziği söylememişler. geçenlerde babamla konusurken babam dediki siz beyaz esyalarınızı ıkı kısı aldınız gerisini biz ortak alacağız dedi, bende annesinin eşyaya karışmayız dediğini söyledim. babamda olmaz öyle şey yeni evli insan borçmu öder altınlarınız sizin yatırımızın olmalı bizim yaptığımız hatayı size yaptırmayız dedi. bende 3 bileziği söyledim babama. babam konuşturtmadım geldiklerinde diye haklı olarak kızdı biraz. ama ben babam borçtan dolayı bir şey yapamaz o yüzden istemeyeli diye düşünmüştüm. keşke karışmasaydım. babam 3 olmaz elalemin içinde en az 5,6 olmalı dedi. ben 10 tane takarlar diye bir şey dememiştim dedi. şimdi babam konuşacak tekrar dünür bunları hiç konuşmadık ama elalemin içine çıkcaz siz ne düşünüyorsunuz takı konusunda diyecek oradan laf açılınca 5 olmalı diyecek eşyalarıda ortak ödeyeceğiz benimde durumum belli seninde çok zorlanmadan ayda 250 ben 250 sen koyup 500 şeklinde öderiz diyecek. bunları konuşmak için eve yemeğemi davet etmeliyiz yoksa babam babasının yanına gidip oradamı konuşmalı. bana fikir verin. birde korkum annesı sonra benim yanımda çene yapacak. aslında durumları kötü değil oturdukları ev kendılerının arsa var ve arabaları var. babası emeklı ama bır markette çalışıyor. canımı sıkan bu annesı sonra bana çene yapar mı çok? babamlar deyince yapamayız alamayız, eşyaya karışmayız diyeceğini sanmıyorum çünkü siz ne sietrseniz yaparız demişlerdi süreklü, ama sorna beni sıkarmı dıye korkuyorum sınava kadar buradayım çünkü. nişanlımda sen merak etme diyor ama o işteyken bana söylenmesini istemiyorum. nişanda her şeyi ben roganize ettim düğün için büyükler halletsin beni arada bırakmasınlar istiyorum. çok canım sıkılıyor bu yüzden