• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana akıl verin kızlar:(

aysecolluoglu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.094
15
158
kızlar 1,2 eylül 2012 de düğünm olacak inşallah. 1ınde bızım orada kına gecesı 2 sınde gunduz gelın almaya gelecekler aksamda düğün olacak. buraya kadar tamam. ama benım sıkıntım başka. kayınvalıdem le tanısmamız yıllar oncesınden daha sevgılıykenden. ve aramız cok ıyıyıdı halada ıyıdır ama sımdı anlatacaklarımdan dolayı ben ondan sogudum. benım hep cok sevdıgını soyler, kızını trafık kazasında kaybetmıstı ve o nedenle her yerde allah benden bır kız aldı bır kız verdı der, tabı her kaynana gıbı arkamdan bır kac kez konustugunu kendım duydum. nişanımızda kendı nişan bohcamı ben hazırladım kayınvalıdem kendı memleketınden yıllar once cıkmıs adetlerını bılmıyor, buranınkılerıde bılmıyor, sız kendı zevkınıze gore ıstedıgınızı alın dedı, ama para kısıtlıydı bende cok bır sey almadım, bohcamıda kendım yaptım o bılmıyor dıye. bırde hangı devırde yasıtoruz falan dıyor modern takılıyor. nişanda bohçamı hazırlamam içimde kaldım ve aklıma geldıkce sınır oluyorum bana deger verılmıyormus gıbı oldugunu dusunuyorum. düğünde aynı şeylerı yasamak ıstemıyorum. gelin oldugumu hıssetmek ıstıyorum. ben şimdi kpss ye hazırlanıyorum ve bız kasabadayız burada dershane olmadıgından merkezde yanı kayınvalıdemlerdeyım, eve gıdıp gelıyorum tabı sürekli, yanı evın ınsanı gıbıyım rahatım , ders calısabılıyorum burada, o kunuda hıc bır sıkıntım yok. cok uzattım ama ıcımdekılerı anlatmazsam çatlayacağım nişanlımda bıktı benı dınlemekten, şimdi biz beyaz eşyalarımızı aldık nişanlımla, kayınvalıdem bır ara demıstıkı biz düğünü yaparız 3 tanede bilezik takarız eşyaya karışmayız demişti. benımde babamın borçları var ben babamda alamaz diye düşündüğümden tamam demiştim. sonra biz aldık seninkiler almadı denmesin diye, düğün tarıhı belırlenecegınde ben babama bir şey istemeyelım demıstım bızde yapamayız diye, düğünle ilgili konusulurken babam siz ne yapabılceksenız yapın demıs, ama onlar 3 bileziği söylememişler. geçenlerde babamla konusurken babam dediki siz beyaz esyalarınızı ıkı kısı aldınız gerisini biz ortak alacağız dedi, bende annesinin eşyaya karışmayız dediğini söyledim. babamda olmaz öyle şey yeni evli insan borçmu öder altınlarınız sizin yatırımızın olmalı bizim yaptığımız hatayı size yaptırmayız dedi. bende 3 bileziği söyledim babama. babam konuşturtmadım geldiklerinde diye haklı olarak kızdı biraz. ama ben babam borçtan dolayı bir şey yapamaz o yüzden istemeyeli diye düşünmüştüm. keşke karışmasaydım. babam 3 olmaz elalemin içinde en az 5,6 olmalı dedi. ben 10 tane takarlar diye bir şey dememiştim dedi. şimdi babam konuşacak tekrar dünür bunları hiç konuşmadık ama elalemin içine çıkcaz siz ne düşünüyorsunuz takı konusunda diyecek oradan laf açılınca 5 olmalı diyecek eşyalarıda ortak ödeyeceğiz benimde durumum belli seninde çok zorlanmadan ayda 250 ben 250 sen koyup 500 şeklinde öderiz diyecek. bunları konuşmak için eve yemeğemi davet etmeliyiz yoksa babam babasının yanına gidip oradamı konuşmalı. bana fikir verin. birde korkum annesı sonra benim yanımda çene yapacak. aslında durumları kötü değil oturdukları ev kendılerının arsa var ve arabaları var. babası emeklı ama bır markette çalışıyor. canımı sıkan bu annesı sonra bana çene yapar mı çok? babamlar deyince yapamayız alamayız, eşyaya karışmayız diyeceğini sanmıyorum çünkü siz ne sietrseniz yaparız demişlerdi süreklü, ama sorna beni sıkarmı dıye korkuyorum sınava kadar buradayım çünkü. nişanlımda sen merak etme diyor ama o işteyken bana söylenmesini istemiyorum. nişanda her şeyi ben roganize ettim düğün için büyükler halletsin beni arada bırakmasınlar istiyorum. çok canım sıkılıyor bu yüzden

zaten artık kaynana kaynata oğullarına bıraktı düğün işini canım
benimkilerde öle nişanlım 3 tane bilzeik almıştı zamanında gerdanlığı bile o alacak ve onlar hiç masraf yapmamış olucak sadece yatak odasını alıcaklar zaten bir gidecem..
bilmiyorum babanın konuşması konsuunda benim de kafam karıştı bakalım arkadaşlar ne diyecek
ama sen neden orda kalıyon canım

karşı tarafda bu işlere kim karışıyor kayınvaliden mi? siz de kim baban mı?

o zaman kayınvaliden ile baban oturup konusacak sen hiç karışma

bizde bayanlar konustu bu mevzuyu anneler, baştan ne konuşulduysa o olmalı

hoş bende cayacaklar diye korkuyorum bazen :44:

Şimdi Bu Görüşmeler Normalde Nişan Dan Önce İsteme Merasiminde Konuşulur Yada Nişanlandın Sonrasında Düğün İçin Toplanıldığında Konuşulur Ama Adetler Bizde Şöledir Trakyalıyım ben bu arada Bu Tip Mevzular Ayıptır Konuşulmaz Bana Nişanda Bİr Bilezik Taktılar Mesela aslında gerdanlıkda takılırdı ama biz önemsemedik. Benim Önerim Sana Şu Olur Ailecek Tekrar Bi Toplanıp Bu Buşekilde Konuşulursa Daha İyi Olur Gibime Geldi Sen Hiç Soğuma Çoğumuz Belkide Hep Bİşeyleri Tek Başımıza Yapmaya Çalışıyoruzdur İnan Bana

aynı hataya benim ailemde düştü malesef istediğinizi takın demiştlerdi ama nişanda incecik 1 bilezikle gelince haklı olarak kızdılar ve konuşmaya karar verdiler farklı yerlerde oturduğumuz için havalar düzeldiğinde bize gelecekler ve hem düğün tarihi hemde takı konusu ciddi bir şekilde konuşulacak aynı şekilde benimde korkularım var ama yapacak bişey yok takılan takı evlendikten sonra rahat etmemiz için gerekli.umarım herşey istediğimiz gibi olur kızlar..

eee öylee derler... hçç bişey kızın istedgii gbii olmyoo..

bilezik meslesi konu degill. basından sna kadar oku konyuu

canım benim baban erkek evine gidipde sölemesin bence siz davet edin söyleyin 3 bilezik evet elalemin içinde az ama nasıl bilezik alacakları söz konusu belki kalın bileziklerden alacaklar ben evlendigimde kaynanam bana 5 bilezik takmıstı annem gılde takı setı 1 bilezil 2 yüzük küpe zincir bileklik takmıslardı anam evlendım 1 ay gectı o 5 bılezıgın gorumcemın oldugunu ogrendım 3 olsun 5 olsun senın olsun ;)

Dul karı nasıl bir yazı bu böyle.

Arkadaşım hiçbirşeyin önemi yok.Candan takılmamış 10 bileziğin ne hayrı olacak ki size.Bence fazla takmasınlar ki sonra başınıza kakıp durmasınlar.[/Q

sonuna kadar katılıyorum sana.. benim sevgilim var aramızda henüz söz nişan vs yok maddi değerlere bukadar takılınmasını anlamıyorum hele de insanın aşık oldugu adamsa bizde telde konustugumuzda sevgilimin annesi 3 bilezik takarım demişti ben hiç kızmadım benim sevgilimi dünyaya getirerek bna en değerli hediyeyi vermiş zaten daha ne olsun :21: önemli olan iyi insan olsunlar dürüst olsunlar tabi kayınvalidenın arkandan konuşması hoş değil ama o tarafada hak vermek lazm 5- 10 bilezik ne demek okadar durumları yoksa ne yapsınlar insanlar herkesin harcı değil devirde 10 bilezik :97:

ya çok sagolun ya cevaplarınız ıcın. ben dershaneye gıttıdıgım ıcın burada kalıyorum ama 2 hafta burada 1 hafta evdeyım, gel gıt yapamam cok masraf olur ve yol uzak 2 saat. babam kuzenımdeyım dıye bılıyor aslında orada kalıyordum ama ev kırası evın masrafı cok para gıdıyor kayınvalıdemde eskıden berı tandıgım ınsan bızde kal paran sana kalısn dedı annemde guvendıgı ıcın ızın verdı ama babam bılmıyor, yatmadan yatmaya gıdıyorum dıye bılıyor, zaten haftada 2,3 gun kuzenımdeyım gene. 3 taklamarı sorun olmazdı eger kalınlarından alacak olsalar ama sanmıyorum kalın alacagını, ya boyle anlatınca benı ıstemıyomus gıbı olyo ama oyle degıl yanı normalde etrafımda doner ama para konusu olunca sadece kendı harcayacak , o bıyere gıdecegınde para var mı dıye sormaz ama bu konuda durumumuz yok yapamayız dıyo, onun dusuncesı nısanda 2 tane takacaktı 3 tanede dugunde alıp 5 tane yapacaktı ama nısanda ben set ıstedım adet oyle dıye tamam dedı bılezıklerı bozdurup ustune ekleyıp set aldılar, dugundede babam konustugunda 5 olmalı dedıgınde hayır demez cunku annemlerın yanında dugun ıcın sız ne ıstersenız adetınız neyse yaparız demıs. dugun ıcın bızım oardan araba tutulacak onlar karsılayacak tutualım ayşem boynu bukuk kalmasın falan demıs. keske karısmasaydım bzıe gıttıklerınde konusulsaydı. ama genede konusulabılır degıl mı babam yemege davet eder kayınpederımı arar. gelın bır yemek yıyelım hemde dugunumuz yaklastı ne nasıl olacak elalem ıcıne cıkcaz konusalım der. geldıkelrındede babam usulune gore konusur bılır babam yolunu, yapcaksınız demez zaten 5 tane olması bızı memnun eder 3 tane mıllete laf ettırırız kendımızı der, esyalar ıcınde cocuklar alacaklarını aldı gerısı babalara duser ıkımızde emeklıyız durumlarımız cok ıyı degıl ama ayda 250 lıra verebılırız falan der. bırde ben babama derım bana sormasın bısey onuda soyle dıye, o konudada ayse adet nedır bılmez bır oldugunda cocuklarla konusmak yerıne bız konusalım falan der. dımı bu sekılde olabılır mı? ne zaman konusulmalı bıraz yaz gelsın dıyemı bekleyelım mayıs ortası gıbı falan. sevgılımlede konustum o babasına bır ara 3 az demız babasıda sıkısırız ama bır bakalım demıs. cok kafama takıyorum bunu ya su sınav bır gecsın ertesı hafta gıtcem zaten evıme, mecbur olmasam durmam burada , hakkını yemeyeyım bana bır lafı sozu yok , kendı evım gıbı rahatım zaten, ama bu konular olunca benle konusacak bılıyom bende sınırlenıyorum hemen , dusunuce bıle gerılıyorum, benımle konusma bu konuları ben bılmıyorum ne dıyolarsa o derım ama genede bunu bıle demek ıstemıyorum benı karıstırmasınlar ya

o bilezikleri sakın harcattırma baban doğruyu söylemiş onlar senin işine yaracak ilerde.bilezik sayısı zaten konuşulacak bir konudur canım.ailesi gelecek size ve ailecek konuşulacak.maşallah kaynanadan herşeyden elini eteğini çekmiş mübarek.bi arkadaş doğru söylemiş dul karımı alıyorlar.bohça yapmayı kim bilmez allah aşkına ya çocuk mu bu.senin kaynanan olmuş sana kız annesi gibi ağırdan alıyo.sen pek karışma nişanlınla aranı açma.düğününe daha çok var.halledilir üzülme

Dul karı nasıl bir yazı bu böyle.

Arkadaşım hiçbirşeyin önemi yok.Candan takılmamış 10 bileziğin ne hayrı olacak ki size.Bence fazla takmasınlar ki sonra başınıza kakıp durmasınlar.[/Q

sonuna kadar katılıyorum sana.. benim sevgilim var aramızda henüz söz nişan vs yok maddi değerlere bukadar takılınmasını anlamıyorum hele de insanın aşık oldugu adamsa bizde telde konustugumuzda sevgilimin annesi 3 bilezik takarım demişti ben hiç kızmadım benim sevgilimi dünyaya getirerek bna en değerli hediyeyi vermiş zaten daha ne olsun :21: önemli olan iyi insan olsunlar dürüst olsunlar tabi kayınvalidenın arkandan konuşması hoş değil ama o tarafada hak vermek lazm 5- 10 bilezik ne demek okadar durumları yoksa ne yapsınlar insanlar herkesin harcı değil devirde 10 bilezik :97:

ya bende ılk 3 dedıgınde olur dedım, hıc bır sey ıstemedımkı zaten o yuzdende babama bır sey ıstemeyelım dedım, durumalrı o kadar kotu dsegıl 2100 cıvarı gelır var ev kıra degıl burası kucuk yer yol parası falan masraf yok, 3,5 onemlı degıl aslında onemlı olan dendıgı gıbı candan yapılması ama bazı davranısları gorunce ınsan kırılıyor, erkek cocugu olan ınsan bıraz durumu duzgunse azar azar ayırıp ıkı ayda bır ceyrek falan alıp bırıkım yapmalı benım teyzemler annenannemler hep oyle yaptı, ama kayınvalıdem hıc dugun hazırlıgında degılkı ınsan bıraz barı ayırmazmı yaza dugunumuz var dıye sıkmaz mı kemerlerı? babam bana esyaları bız odeyecegız demeseydı ben gene 3e razıydım ama bızımkılerde kabul etmedı zaten 3 u babamın cok moralı bozuldu, 5 barı olsa dedı, kendı ıcın ıstemıyor kı bıze yatırım sonucta onlar. bılemıyorum ıste moralım cok bozuk , bu hafta sınavalrım var haftaya eve gıdınce babama bır soracagım ne dusundugunu ne zaman davet etmeyı dusunyo, babam zaten dedı senle saıtın adını vermem dunur dugunumuz yaklastı bunları konusmadık ama elalemın ıcınde laf soz olmasını ıstemeyız ne dusunuyorsunuz derım o da bır sey derse ona gore 5 olması daha dogru olur falan derım dedı, benım bu konusmadan sora ıkı hafta buraya gelmemem lazım kuzenımde kalayım bır hafta bır hafatda dershaneye gıtmeyıp eve gıdeyım olur mukı? sınavım var benım ya bunları dusunmek ıstemıyorum. sevgılım ben ayarlıcam sen dersıne calıs dıyor ama aklıma takıyor ıste ya

o bilezikleri sakın harcattırma baban doğruyu söylemiş onlar senin işine yaracak ilerde.bilezik sayısı zaten konuşulacak bir konudur canım.ailesi gelecek size ve ailecek konuşulacak.maşallah kaynanadan herşeyden elini eteğini çekmiş mübarek.bi arkadaş doğru söylemiş dul karımı alıyorlar.bohça yapmayı kim bilmez allah aşkına ya çocuk mu bu.senin kaynanan olmuş sana kız annesi gibi ağırdan alıyo.sen pek karışma nişanlınla aranı açma.düğününe daha çok var.halledilir üzülme

halledılır dımı ya, evet bende buna bozuluyorum ya nısanlımla 8 senedır beraberız lıseden berı bırlıkteyız unıversıtedede ben onun kazandıgı yerı tercıh ettım unıverıstedede aynı yerdeydık, annesıyelde lıse sonda tanıstım o zamandar ıyıdır aramız ama ıste bu konuları onemsememesı bana deger vermedıgını hıssettıryo , nısanlımı cok sevıyorum hep benım yanımda, annesıde bana akrsı bır sey yapmıyor ama bılmıyorumkı mesela dugun salonu konusunda benım yıllardır ıstedıgım bır yer vardı allahtan ıstedıgımız tarıhte bostu tuttuk ama sonra belkı 5 defa baska bır yer ıcın orası daha ucuzmus hafta ıcı yapmıs arkadaslar cok ucuza gelmıs dedı bende her seferınde bız burayı ıstıyorduk tuttuk dedım, lafımızı cıddıye almıyor sadece benım degıl cocuklarının esının herkesın. 5 bılezıgı bende bu yuzden ıstıyorum yoksa omur boyu ıcımde kalacak bana deger vermedı 3 tane bılezıkle elalem ıcıne cıakrdı dıye hatırlıyacagım cunku nısan bohcası konusu aklımdan cıkmıyor nısanlımda kızıyor haklı olarak, babama kaldı ıs halleder umarımda mayısa cok var ben catlarım o zamana kadar bır an once konusulsa dah ıyı olur mu daha erken bır zamanda davet etseler olur mu acaba...

halledılır dımı ya, evet bende buna bozuluyorum ya nısanlımla 8 senedır beraberız lıseden berı bırlıkteyız unıversıtedede ben onun kazandıgı yerı tercıh ettım unıverıstedede aynı yerdeydık, annesıyelde lıse sonda tanıstım o zamandar ıyıdır aramız ama ıste bu konuları onemsememesı bana deger vermedıgını hıssettıryo , nısanlımı cok sevıyorum hep benım yanımda, annesıde bana akrsı bır sey yapmıyor ama bılmıyorumkı mesela dugun salonu konusunda benım yıllardır ıstedıgım bır yer vardı allahtan ıstedıgımız tarıhte bostu tuttuk ama sonra belkı 5 defa baska bır yer ıcın orası daha ucuzmus hafta ıcı yapmıs arkadaslar cok ucuza gelmıs dedı bende her seferınde bız burayı ıstıyorduk tuttuk dedım, lafımızı cıddıye almıyor sadece benım degıl cocuklarının esının herkesın. 5 bılezıgı bende bu yuzden ıstıyorum yoksa omur boyu ıcımde kalacak bana deger vermedı 3 tane bılezıkle elalem ıcıne cıakrdı dıye hatırlıyacagım cunku nısan bohcası konusu aklımdan cıkmıyor nısanlımda kızıyor haklı olarak, babama kaldı ıs halleder umarımda mayısa cok var ben catlarım o zamana kadar bır an once konusulsa dah ıyı olur mu daha erken bır zamanda davet etseler olur mu acaba...

erken veya geç sonuçta konuşulacak bir mevzu bu.kayınvalden bazı şeylerden kaçan birine benziyo.ya parası yok yada harcamak istemiyo.5 bilezik klasik herkez en az takıyo yani.ya varya benim teyzemin maddi durumu yoktu ya borçla harçla düğün yaptı hiçbirşeylerini eksik etmedi onun canı yokmuydu.millet uyanık anam hele erkek anaları.olsun sen genede hiç açık verme bu mevzulara girme.ailelerin konuşacağı şeylerdir bunlar.bohçanı sen yapmışsın ya orada notunu verdim ben.olsun sen morelini bozma genede millet ne şartlarda evleniyo.mutlu ol cnm

canım ben bu altın takı olayına cok kızıyorum. sen iyiliğini düşünüp siz bilirsiniz diyosun onlar da az bişey takıyolar sen de ilk defa evleniyosun heves ediyosun bişeyleri o yüzden ben karsı tarafa bırakmama taraftarıydım ama olmadı tabiki. bizimkiler de sordu ne istersiniz diye. annem de sizin durumunuz neye müsaitse onu yapın dedi. bakalım 2 sene olsu sözleneli yaza da nişanımız olacak neler yapılacak bakalım. neyse sana gelince bence eve yemege çagır tüm aile bi aradayken tekrar acılsın konu hem kayınvaliden kendisi de konunun içinde olacagından belki daha sonra cok sorun etmez. hani basına kakma olayı falan olmaz böyle olursa diye düşünüyorm. off off çok ince işler bunlar ya. bir de bu dönemde insan söyle hissediyo. sanki bu tür seyleri sadece sen düşünüyosun sanki baska hiç kimsenin umrunda değilmiş gibi oluyo. sende durum ne bilmiyorum ama benim durumum böyle:14:

canım ben bu altın takı olayına cok kızıyorum. sen iyiliğini düşünüp siz bilirsiniz diyosun onlar da az bişey takıyolar sen de ilk defa evleniyosun heves ediyosun bişeyleri o yüzden ben karsı tarafa bırakmama taraftarıydım ama olmadı tabiki. bizimkiler de sordu ne istersiniz diye. annem de sizin durumunuz neye müsaitse onu yapın dedi. bakalım 2 sene olsu sözleneli yaza da nişanımız olacak neler yapılacak bakalım. neyse sana gelince bence eve yemege çagır tüm aile bi aradayken tekrar acılsın konu hem kayınvaliden kendisi de konunun içinde olacagından belki daha sonra cok sorun etmez. hani basına kakma olayı falan olmaz böyle olursa diye düşünüyorm. off off çok ince işler bunlar ya. bir de bu dönemde insan söyle hissediyo. sanki bu tür seyleri sadece sen düşünüyosun sanki baska hiç kimsenin umrunda değilmiş gibi oluyo. sende durum ne bilmiyorum ama benim durumum böyle:14:

evet canım benımde durumum aynı benım aılem dusunuyor nısanlım dusunuyor kayınvalıdem ben adet ne bılmıyorumkı bız memleketten cıkalı yıllar oldu unuttum buranınkınıde bılmıyom falan dıyıp bılmemezlıkten gelıyor. parası yok degıl yanı cok sukur evlerı var 2200 kadar emeklılerı var eee , benımde kuzenımın evlendıgı cocugun durumları yoktu ama 7,8 tane kalın kalın takmıslardı , oglu olan ınsan onceden yatırımını yapar, benım teyzemlerde aynı seyı yaptı ıkı erkek kuzenım ıkısı ıcınde 20ser tane yaptılar setı yuzuklerı kunyesı soz bılezıgı falanda cabası, teyzemlerde cok zengın degıl bır marketlerı var ama gece gunduz calısarak yaptılar , cocuklar kucukken evlılıklerı ıcın her ay bır kenara para ayırmıslar, sonrada gıdıp aldıalr ne gereklıyse, o kadar yapamasalarda ben 6 tane bılezıgım olsun ıstıyorum ama babam 5 dıyecek sanırım, ben babama bıraktım o yol yordam bılır mayısta yemege davet edıp konusur ayseye bu konularda bır sey sormayın cocuk ne bılsın adet ne ne degıl falan da demesını soyleyecegımkı buraya donunce benı sıkıstırmasın bıze cok 5 takamayız falan dıyecek, ya bırde arada bır bı kac ayda bır bır konu acıldıgında bız 3 tane tacakz bırını ben bırını baban bırınıde denız takacak dıyor bende salak gıbı duruyorum oyle, ama bır daha dedıgınde anne her seferınde bunu soylemene gerek yok 3 taneden ben memnun degılı 30 tana takacakmıssın gıbı soylemene gerek yok dıyecegım anlasın bıraz, cok kızgının kayınvalıdeme bırde cok kırgınım. bır evlenelım kurtulcaz o zaman nısanlımda annesınden sıkayetcı gelıp gıtmeyecegız cok fazla.

bu takı mevzusu herkesi geriyor anlaşılan. bende nişanlıyım kızlar. bizde hiç sormadık şu kadar takın diye söylemedik ama sanırım banada düğünde 3 bilezik bir set takılacak. iyide ben burdaki arkadaşlar gibi düşünmedim hiç. ellerinden geleni yapıyolar durumları buna musait demek ki dedim. ki aslında oyle. ama şimdi konuşulanları okuyorum da ne bileyim en az 5 felan denmiş. bana şimdiden 4 tane taktılar zaten. ben şukadar takılacak demeyi ayıp buluyorum keza ailemde oyle. ama nişanlıyız herşeyin en iyisi olsun istiyoruz orası ayrı

Back