Baltaya sap olamamak

Yazılım sertifikası çok bir manası olmaz. Tecrübe, proje bakarlar. Yazılım üzerine amatör düzeyde projeler yaparak kendi reklamanızı yapın. İş görüşmelerinde sertifikam var demektense yaptığım çalışmalar bunlar diyebilirsiniz.

işte o uygulama tutacak mı kaç kişi indirir vs vs bunları çok iyi etüt etmek lazım. yani uygumayı yazmak değil de doğru uygulamayı geliştirmek zor bence. var mı bir ön çalışmanız
Düşündüğüm/planladığım bi uygulama var ancak bu yeni bişey değil ama revançta olan bişey. Piyasadakilerin benim gördüğüm eksiklerini + kullanıcı yorum/isteklerini göz önüne alıp derlediğim bi uygulama. İlk uygulamamda gelirim yüksek olsun diye beklentim yok ama bu kadar zahmete girmek yerine kpss'nin oluru daha mı fazla diye karar veremiyorum daha doğrusu öngöremiyorum.

Düşündüğüm/planladığım bi uygulama var ancak bu yeni bişey değil ama revançta olan bişey. Piyasadakilerin benim gördüğüm eksiklerini + kullanıcı yorum/isteklerini göz önüne alıp derlediğim bi uygulama. İlk uygulamamda gelirim yüksek olsun diye beklentim yok ama bu kadar zahmete girmek yerine kpss'nin oluru daha mı fazla diye karar veremiyorum daha doğrusu öngöremiyorum.

okul şimdiye dek engel olduysa şimdiden sonra da olur.
bence kpss uygulama geliştirmekten daha riskli.
ben olsam tüm enerjimi uygulama geliştirmeye odaklardım.

bunu öngörebilmeniz de mümkün değil ki... öngörmek yerine öncelemeniz lazım sanırım. ikisi de ihtimal, hangi ihtimal daha cazipse onu öncelerdim ben..

2. Ünv olarak yazılımla ilgili bişey okuyun derim...kpss işkencesi ve mülakatlarla zaten 1-2 yılınız gider...2.ünv ye girin bunun yerine kazanabilirseniz...basvurularda da ilgim olmamasına rağmen iş bulamadıgımdan 2.ünv okudum dersiniz...kpss den yüksek puan alsanız da garantisi yok yani risk....ünv isminden dolayı yani..o yüzden değmez kaldi ki 90 larda puan almak ta çok zor

2. Ünv olarak yazılımla ilgili bişey okuyun derim...kpss işkencesi ve mülakatlarla zaten 1-2 yılınız gider...2.ünv ye girin bunun yerine kazanabilirseniz...basvurularda da ilgim olmamasına rağmen iş bulamadıgımdan 2.ünv okudum dersiniz...kpss den yüksek puan alsanız da garantisi yok yani risk....ünv isminden dolayı yani..o yüzden değmez kaldi ki 90 larda puan almak ta çok zor
2. Üniversite yerine yüksek lisans planım var aslında yazılımla ilgili ancak diğer üniversitenin adını yok saydıracak bir etkisi olur mu ki yoksa o diplomada mı elimde patlar? 🤦

2. Üniversite yerine yüksek lisans planım var aslında yazılımla ilgili ancak diğer üniversitenin adını yok saydıracak bir etkisi olur mu ki yoksa o diplomada mı elimde patlar? 🤦

Önemli olan lisanstır....
Ylisansı kimse sallamıyor özel sektörde. Ben yazılımcıyım

Önemli olan lisanstır....
Ylisansı kimse sallamıyor özel sektörde. Ben yazılımcıyım
Aa yüksek lisansta etkili saniyordum, arkadaş aöf lisans, marmara üni yüksek lisans mezunu işinde tercih edilmesi yüksek lisansına bakılarak olmuştu diye biliyorum.
4 yıl okumak gözümde büyüyor açıkcası, 2 yıllık programlama okumaktansa da bilgisayar mühendisliğinden yüksek yapmak daha mantıklı diye düşünmüştüm.

Bir baltaya sap olamayan kişi benim. Tam da denk geldi konu ben de cok üzgünüm şu günlerde bütün arkadaşlarımın o kadar güzel kariyerleri var ki. Yıldım artık

Okuyan/yorum yapan herkese teşekkürler.

Yaş 30.
Fen edebiyat fakültesi mezunuyum, formasyonum var bunun yanında yazılım temelim mevcut (zamanında kursa gitmişitim). Ancak bunlar çöp sayılır çünkü fetö'nün kapanmış üniversitesinin eski mezunuyum (olaylar patlamadan önceki yıllarda mezun oldum). O yapıyla bir ilişkim yok/olmadı, üniversitelerinden mezun olmam dışında. Ülke işsizlikten kırılıyor zaten üzerine bu durumda eklenince tümden önüm kapanıyor.

Sizlere sorum;
1. Daha önce kpss'ye girmedim, bu sene çalışıp kpss'de şansımı denesem boş umut mu olur? Sicilim temiz, üniversite adından elenmezsem güvenlik soruşturmasından geçerim bunda sorun yok. Ama işte ya o haksızlığı yaparlarsa direkt elerlerse... Buarada kpss'de p3'den şansımı denemek istiyorum, yani öğretmenlik istemiyorum.
2. Yazılım alanında kendi çabamla ilerlemek, özelde iş bulamıyorum direkt eliyorlar. Bu alanda yüksek lisans yapsam faydası olur mu? Uygulama yapıp reklamlardan kazansam vs.
Tüm bunlar ütopya mı yoksa oluru var mı kafam o kadar karışık ki. Belkide boş uğraş içindeyim farklı bakış açılarına, benzer hikayelere ihtiyacım var...
Aynı şekilde mezun arkdasim kpss birincisi oldu sırf bu okullar yüzünden güvenlik soruşturması aylarca sürdü herkes göreve başladı o başlayamadı ve kızı o puanla çok alakasız bir yere atadilar çok üzülmüştüm hakkında hayırlısı olsun ayrıca kendinizi gelistirmissiniz başlıktaki gibi kendinize haksızlık etmeyin önünüz çok açık kötü düşünmeyin inşallah güzel kapılar acılir önünüze 🙏🏻

Yazacağınız uygulamayı insanlara ulaştırabilmek ve tutundurabilmek için ciddi bir reklam bütçesine ihtiyacınız olacak. Aksi halde uygulamanız, store girdiği gun milyonlarca uygulama içerisinde kaybolur.

Eğer oyun benzeri bir app yazarsaniz, strore da tutunmasini da saglayabilirseniz ortalama ömrü 7 ay civarında olacaktır. Sonrasında ek fonksiyonlar geliştirerek güncellemeler yapmanız gerekir.

Internette, app pazarı ile ilgili bir çok analiz ve piyasa araştırmasına erişebilirsiniz. Bu araştırmaları yapmadan zamanınızı harcamamanizi öneririm.

Sizin durumunuzda olup, hatta kamudan ihraç, çok kişi tanıyorum yazılım alanında şuan çalışan. Hatta hepsi yazılım alanında iş tecrübesi olmayan en fazla kendi çabalarıyla bi kaç aylık kurslara gitmiş kişiler. Sektörde olduğum için biliyorum ki yazılım alanında şuan okuduğunuz okul/ bölüm, okulun adı, hatta siciliniz bile farketmiyor.
Umarım siz de gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

Aynı şekilde mezun arkdasim kpss birincisi oldu sırf bu okullar yüzünden güvenlik soruşturması aylarca sürdü herkes göreve başladı o başlayamadı ve kızı o puanla çok alakasız bir yere atadilar çok üzülmüştüm hakkında hayırlısı olsun ayrıca kendinizi gelistirmissiniz başlıktaki gibi kendinize haksızlık etmeyin önünüz çok açık kötü düşünmeyin inşallah güzel kapılar acılir önünüze 🙏🏻
Teşekkür ederim, inşallah. Arkadaşınız ve tüm hakedenler birgün haklarına kavuşurlar inşallah, çok yazık.

Memurluğu boşverin yazılımdan yürüyün. Ben öğretmenim, eşim yazılımcı. Hemen hemen aynı dönemde başladık iş hayatına. Şimdi o benden 6 kat fazla kazanıyor. Yazılımda şansınız daha yüksek olur. Memurlukla, kpssyle kendinizi boşa strese sokup yıllarınızı harcamayın derim.

Aa yüksek lisansta etkili saniyordum, arkadaş aöf lisans, marmara üni yüksek lisans mezunu işinde tercih edilmesi yüksek lisansına bakılarak olmuştu diye biliyorum.
4 yıl okumak gözümde büyüyor açıkcası, 2 yıllık programlama okumaktansa da bilgisayar mühendisliğinden yüksek yapmak daha mantıklı diye düşünmüştüm.

Hayal dünyasında yaşıyorsun, bu yorumunun üstüne bişi demiycem...

X