Baltaya sap olamamak

oznu

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
23
14
Okuyan/yorum yapan herkese teşekkürler.

Yaş 30.
Fen edebiyat fakültesi mezunuyum, formasyonum var bunun yanında yazılım temelim mevcut (zamanında kursa gitmişitim). Ancak bunlar çöp sayılır çünkü fetö'nün kapanmış üniversitesinin eski mezunuyum (olaylar patlamadan önceki yıllarda mezun oldum). O yapıyla bir ilişkim yok/olmadı, üniversitelerinden mezun olmam dışında. Ülke işsizlikten kırılıyor zaten üzerine bu durumda eklenince tümden önüm kapanıyor.

Sizlere sorum;
1. Daha önce kpss'ye girmedim, bu sene çalışıp kpss'de şansımı denesem boş umut mu olur? Sicilim temiz, üniversite adından elenmezsem güvenlik soruşturmasından geçerim bunda sorun yok. Ama işte ya o haksızlığı yaparlarsa direkt elerlerse... Buarada kpss'de p3'den şansımı denemek istiyorum, yani öğretmenlik istemiyorum.
2. Yazılım alanında kendi çabamla ilerlemek, özelde iş bulamıyorum direkt eliyorlar. Bu alanda yüksek lisans yapsam faydası olur mu? Uygulama yapıp reklamlardan kazansam vs.
Tüm bunlar ütopya mı yoksa oluru var mı kafam o kadar karışık ki. Belkide boş uğraş içindeyim farklı bakış açılarına, benzer hikayelere ihtiyacım var...

Yaş 30.
Fen edebiyat fakültesi mezunuyum, formasyonum var bunun yanında yazılım temelim mevcut (zamanında kursa gitmişitim). Ancak bunlar çöp sayılır çünkü fetö'nün kapanmış üniversitesinin eski mezunuyum (olaylar patlamadan önceki yıllarda mezun oldum). O yapıyla bir ilişkim yok/olmadı, üniversitelerinden mezun olmam dışında. Ülke işsizlikten kırılıyor zaten üzerine bu durumda eklenince tümden önüm kapanıyor.

Sizlere sorum;
1. Daha önce kpss'ye girmedim, bu sene çalışıp kpss'de şansımı denesem boş umut mu olur? Sicilim temiz, üniversite adından elenmezsem güvenlik soruşturmasından geçerim bunda sorun yok. Ama işte ya o haksızlığı yaparlarsa direkt elerlerse... Buarada kpss'de p3'den şansımı denemek istiyorum, yani öğretmenlik istemiyorum.
2. Yazılım alanında kendi çabamla ilerlemek, özelde iş bulamıyorum direkt eliyorlar. Bu alanda yüksek lisans yapsam faydası olur mu? Uygulama yapıp reklamlardan kazansam vs.
Tüm bunlar ütopya mı yoksa oluru var mı kafam o kadar karışık ki. Belkide boş uğraş içindeyim farklı bakış açılarına, benzer hikayelere ihtiyacım var...
Aynı üniversiteden kuzenim mezun ve aynı yaştasınız. Çok kapılar kapandı yüzüne, çok uğraştı. Sonunda iş buldu ama okuduğu bölümün çok altı bir yerde.
Yazılım alanını denemenizi tavsiye ederim

Aynı üniversiteden kuzenim mezun ve aynı yaştasınız. Çok kapılar kapandı yüzüne, çok uğraştı. Sonunda iş buldu ama okuduğu bölümün çok altı bir yerde.
Yazılım alanını denemenizi tavsiye ederim
Kpss ile boşuna vakit kaybetme diyorsunuz yani. Kuzeniniz ve bizim gibi suçsuz olan herkesin Allah yardımcısı olsun.

Yaş 30.

Sizlere sorum;
deli gibi KPSS çalış arkadaşım. asla pes etme. puanını al, ve atanmaya bak. ben olsam varımı yoğumu KPSS ye adardım şu aşamada.

kpss p3 ataması için 9 şart en az o da alabilirim diyorsanız deneyin mutlaka

Yazılım için 2 Senelik programlama okuyum AÖF den önü açık bir meslek o alanda kendinizi geliştirirseniz memurluktan bin kat iyi kazanırsınız.
Başka meşgalem olmayacak 90+'yı zorlayacağım inşallah ancak iyi puan alıpta sonrasında direkt soruşturmaya bile değer görmeden elerlerse çok üzülürüm, emeklerimi saymıyorum bile.
Programlamadan ziyade bilgisayar mühendisliğinden yüksek lisans yapsam diyorum alandışı alan üniversiteler var ancak bu seferde özeller işe almayacak kendi çabamla kazanç elde edebilir miyim diye düşünüyorum? Kazancın miktarında değilim üç kuruş olsun ancak kendim kazanabileyim artık derdindeyim malesef.

deli gibi KPSS çalış arkadaşım. asla pes etme. puanını al, ve atanmaya bak. ben olsam varımı yoğumu KPSS ye adardım şu aşamada.
Puanı alıpta ya atanamazsam diye korkuyorum yine boşa çıkacak emeklerim diye. Benim gibi durumda olupta atanan var mı onu da merak ediyorum.

o üniversitenin KPSS-atanma durumu için önünüze engel olup olmayacağını bilemedim, oradan mezun olup atanmış kimseyi tanıyor muyum diye bir düşünmem lazım. aklıma gelirse güncellerim.

ancak eğer yazılım alanında iyiyseniz/iyi olursanız özeller okulunuzu sorun etmez ki zaten yazılımcılık kendi başınıza evden bile yapabileceğiniz bir iş tabii eğer yazılım gerçekten yapmak istediğiniz ve iyi olduğunuz bir alansa... ihraç olduğu halde yazılımda çalışan bir sürü insan tanıyorum ben.

o üniversitenin KPSS-atanma durumu için önünüze engel olup olmayacağını bilemedim, oradan mezun olup atanmış kimseyi tanıyor muyum diye bir düşünmem lazım. aklıma gelirse güncellerim.

ancak eğer yazılım alanında iyiyseniz/iyi olursanız özeller okulunuzu sorun etmez ki zaten yazılımcılık kendi başınıza evden bile yapabileceğiniz bir iş tabii eğer yazılım gerçekten yapmak istediğiniz ve iyi olduğunuz bir alansa... ihraç olduğu halde yazılımda çalışan bir sürü insan tanıyorum ben.
Yazılımda iyi olabilmek yani özelde tercih edilmek için de tecrübe gerekiyor. İlk kursa gittiğim yıllarda çok başvuru yaptım hatta aracılı başvurularım bile oldu ancak hepsinden red cevabı yedim, yetiştirilmek üzere olanlardan bile. O yüzden yazılımda ilerlersem bile özelden yana hiç umudum yok sadece kendi çabamla kazanırsam kazanabilirim, işte kendi işinin patronu olup uygulama yazıp üç beş kazanan arkadaşlar var mı gerçekten yoksa imkansıza yakın mı bu planım onu kestiremiyorum. Sanki ikisinden birini hangisini seçersem seçeyim elimde patlayacakmış gibi hissediyorum daha doğrusu korkuyorum. O yüzden başarmış örnek/örnekler arıyorum.

Allah yardımcınız olsun , yolunuz açık olsun inşallah konuyla ilgili bilgim yok ama dua etmek istedim size

Allah yardımcınız olsun. Ülke çok kötü vaziyette işsizlikten herkes şikayetçi. İnsanlar çocuklarını okutsa bi dert okutmasa bir dert. Okusa iş yok kardeşim. Okumasa tahsilsiz mi kalsın? Çok sıkıntılı dönemdeyiz
Amin, hepimizin yardımcısı olsun. Aynen öyle maalesef, inşallah birgün herkes emeklerinin karşılığınca yaşar.

yazılımın önü de ucu da çok açık. şu devirde popüler diye herkesin de yöneldiği bir alan. bir de ne yazık ki bilişim dünyasında özellikle arkadan o kadar çok genç geliyor ki her yıl eksi puan yazıyor insanlara. yani 30lu yaşlarda artık çömez değil de yönetici pozisyona gelmiş olmak gerekiyor seçilmek için.
erkek arkadaşım ITci olduğu için hakimim piyasaya.
e ticaret yapmayı düşünmez misiniz?

yazılımın önü de ucu da çok açık. şu devirde popüler diye herkesin de yöneldiği bir alan. bir de ne yazık ki bilişim dünyasında özellikle arkadan o kadar çok genç geliyor ki her yıl eksi puan yazıyor insanlara. yani 30lu yaşlarda artık çömez değil de yönetici pozisyona gelmiş olmak gerekiyor seçilmek için.
erkek arkadaşım ITci olduğu için hakimim piyasaya.
e ticaret yapmayı düşünmez misiniz?
Yazılımda devam edersem özelde iş kovalamayı düşünmüyorum bunları yıllar önce deneyimledim olmayacağı garanti. Benim planım android vs. uygulama yazıp markette reklamlardan gelir elde etmek ancak bu ne kadar zor/yapabilir miyim diye tecrübeli kişilerden fikir edinmek.
E-ticarete uzağım maalesef.

uygulama yazmak ek bir iş olabilir bence, kardeşim yazılım mühendisi, özel sektörde çalışıyor. Büyük çaplı projeler yapıyorlar, ancak çalışıp iş yaptıkları sektörler de krizde, ödemeler gecikiyor vs. bu arada küçük oyunlar, aplikasyonlar da yaptılar ama onlardan geçinecek kadar para kazanmak için çok satan tercih edilen appler yapmak lazım. bu alandaki bilginizi öldürmeyin, geliştirin. kpssyi bilemiyorum maalesef, yılınız epeyi eski aslında

Yazılımda devam edersem özelde iş kovalamayı düşünmüyorum bunları yıllar önce deneyimledim olmayacağı garanti. Benim planım android vs. uygulama yazıp markette reklamlardan gelir elde etmek ancak bu ne kadar zor/yapabilir miyim diye tecrübeli kişilerden fikir edinmek.
E-ticarete uzağım maalesef.

işte o uygulama tutacak mı kaç kişi indirir vs vs bunları çok iyi etüt etmek lazım. yani uygumayı yazmak değil de doğru uygulamayı geliştirmek zor bence. var mı bir ön çalışmanız

uygulama yazmak ek bir iş olabilir bence, kardeşim yazılım mühendisi, özel sektörde çalışıyor. Büyük çaplı projeler yapıyorlar, ancak çalışıp iş yaptıkları sektörler de krizde, ödemeler gecikiyor vs. bu arada küçük oyunlar, aplikasyonlar da yaptılar ama onlardan geçinecek kadar para kazanmak için çok satan tercih edilen appler yapmak lazım. bu alandaki bilginizi öldürmeyin, geliştirin. kpssyi bilemiyorum maalesef, yılınız epeyi eski aslında
Hemen yüksek paralarda gözüm yok, çok şükür şuan geçimim için acil parada gerekmiyor ancak insan kendi parasını kazanmak istiyor üç beşte olsa, en azından ben o kadar emeklerimin bi getirisi olsun istiyorum artık.

Kpss konusunda ben de aynı dertten muzdaribim ama kpss ye hazırlanacağım. Hayatta risk almak gerekiyor ve denemeden de bilemeyiz asla. En azından ben denedim elimden geleni yaptım demek lazım bu hayatta.

Puanı alıpta ya atanamazsam diye korkuyorum yine boşa çıkacak emeklerim diye. Benim gibi durumda olupta atanan var mı onu da merak ediyorum.
Olsun. Şu anda yapacak daha iyi bir işiniz var mı? Yok. İş aramaya devam ederek kpss çalışın. Tekrar tekrar deneyin. Ne olacak ki? En azından iş bulma sürecini iyi değerlendirmiş olursunuz 😊

X