Yarışma Ballı Susamlı Tavuk-Çin Mutfağı

WunderLost

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Mart 2020
9.893
35.562
32
Merhaba hanımlar ilk defa denediğim bir lezzetle katılıyorum. Hemen tarife geçeyim.
Malzemeler
1000121204.jpg

🌸1 paket tavuk(ben piliç ızgara kullandım, but ya da göğüs de olur)
🌸2 yumurta akı
🌸2 silme yemek kaşığı mısır nişastası(evde yoktu ben un kullandım)
🌸2 dolu yemek kaşığı susam
🌸2 dolu yemek kaşığı bal
🌸1 yemek kaşığı ketçap
🌸4 yemek kaşığı soya sosu
🌸3-4 adet sarımsak
🌸Karabiber

Önce tavukları doğruyoruz(ister küp küp ister jülyen)
Bir kapta yumurta akı nişasta ve karabiberi çırpıp doğradığımız tavukları bu karışıma ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
1000121275.jpg

Başka bir kapta susam, ketçap, soya sosu, bal, sarımsak karıştırıyoruz.
1000121274.jpg

Uygun bir tavaya sıvıyağ döküp ısınınca tavukları kızartmaya başlıyoruz. Ardından sosumuzu ilave edip biraz daha karıştırıyoruz hazır...🤗
1000121276.jpg

Şimdi sıra sunumda. Bunları okuldan gelince yaptığım için maalesef güneşi kaçırdım. Chopstick temin etseydim görsel daha hoş olacaktı ama yine de yaptım ve konu açmak istedim 🤗

1000121281.jpg
1000121277.jpg
1000121283.jpg
1000121282.jpg
1000121284.jpg
1000121235.jpg

Bu tavuktan sadece bir kere yemiştim ama inanılmaz lezzetli bir yemek🔥🔥🔥🔥 tadı damağımda kaldı,bayıldığım bir yemekti🫠🤤 mutlaka herkes yemeli yedirmeli, denemeli🥳💃 offfff yine canım çekti yaaaa muhteseeeemmmmmm😍🥰🍒🍒🍒 rline sağlık kuzum muhteşem bir tarif almışsın 😍🥰🍒🍒🍒🫶😘

Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş 😍 🥰
Yarışmada bol şans diliyorum 😍 🥰
Teşekkür ederim sultanım sunum hiç içime sinmedi ama olsun napalım 🤭🌸🌸
Bu tavuktan sadece bir kere yemiştim ama inanılmaz lezzetli bir yemek🔥🔥🔥🔥 tadı damağımda kaldı,bayıldığım bir yemekti🫠🤤 mutlaka herkes yemeli yedirmeli, denemeli🥳💃 offfff yine canım çekti yaaaa muhteseeeemmmmmm😍🥰🍒🍒🍒 rline sağlık kuzum muhteşem bir tarif almışsın 😍🥰🍒🍒🍒🫶😘
Sosyalimm evet ben de beğendim yine yaparım muhtemelen evdekiler de beğendi tadını 🤗🤗 teşekkür ederim 🌸
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor başarılar diliyorum 🥰😍
Teşekkür ederim 🤗 🌸

X