• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

balkona düşen yavru kuş

Soru ilgeci

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
4.024
70
363
46
arkadaşlar balkonda yavru kuş bulduk. saksıların arasında. yuva vardı elektrik direğinde oradan düştü muhtemelen. cak cak sesi geliyordu yaklaşınca susuyordu. saksıları çekip bulduk. bütün gün annesi bağırdı balkonda. offf kıyamam ayağı da incinmiş sanki ya da kırık... tüyleri yeni çıkıyor, serçe yavrusu. ne yapılır ki? su koydum içmedi. ince bulgur koydum yemedi. ne yapılır? koyduk leğene,çalışma odasına kilitledik sütlaç(kedimiz) saldırır diye. sabah balkona koysam annesi alır mı ama nasıl alsın ki o da küçücük serçe sonuçta? yarın dersim var evde de değilim. ne yapılır da kurtarılır?
lütfen taşımayın konuyu, diğer sayfalarda dikkat çekmeyebilir. sonuçta benim de şu anda derdim bu.

Düşen yavruyu plastik eldivenle yuvaya koysanız anne bakabilirdi ama şu an yuvaya koysanız bile çok küçük ihtimal, insan kokusu sindiği için istemiyorlar genelde.
Yavruyu şırıngayla beslemeniz lazım. Kaynamış irmik, buğday, ıslatılmış ekmek, haşlanmış yumurta sarısını blenderdan geçirip şırıngadan geçecek kıvama getirip yavruya yedirmeniz gerek, aksi halde ölür maalesef:(

en iyisi balkona koymanız açık bi şekilde annesi bulsun bişekilde bişey yapar uçamıyorsa bile o gelip ağzıyla yemek yedirir besler balkonda tabi kedinize dikkat etmeniz lazım :(

istesem de yuvaya koyamam yuvası elektrik direğini tepesinde :( dediğinizi uygulayacağım, yarım saatliğie yalnız bıraktım belki korkudan yemiyordur sakinleşsin diye.

en iyisi balkona koymanız açık bi şekilde annesi bulsun bişekilde bişey yapar uçamıyorsa bile o gelip ağzıyla yemek yedirir besler balkonda tabi kedinize dikkat etmeniz lazım :(
kedim evden çıkmaz zaten balkon kuş için güvenli ama şimdi hava epey serin sabah bırakacağım balkona.

Son düzenleme:
kedim evden çıkmaz zaten balkon kuş için güvenli ama şimdi hava epey serin sabah bırakacağım balkona.

balkona bırakıp içeri girersen karga alıp götürür onu.karganın önüne sofrayı hazırlamış olursun.bizim balkonda kumru yuva yapmıştı.sabah yavruları yemiş pis karga.

Bundan 10-12 sene önce yolda düşmüş ve yaranmış bir serçe yavrusu bulmuştuk.Eve aldık.Bir kedi bir köpek gibi bizle yaşadı büyüdü.

Nasıl baktık inan hatırlamıyorum ama yavruydu büyüdü gelişti ama evden hiç kaçmadı dışarı çıkıp uçmadı,ne bileyim bizle yaşadı.Bakımında bi zorluk çektiğimizi de hatırlamıyorum:44:

Belki sizde evinizde besleyebilirsiniz

balkona bırakıp içeri girersen karga alıp götürür onu.karganın önüne sofrayı hazırlamış olursun.bizim balkonda kumru yuva yapmıştı.sabah yavruları yemiş pis karga.
:( ne yapacağım ki o halde, cımbızla bulgur verdim demin ama gaasını açmadı, yemiyor :(
Bundan 10-12 sene önce yolda düşmüş ve yaranmış bir serçe yavrusu bulmuştuk.Eve aldık.Bir kedi bir köpek gibi bizle yaşadı büyüdü.

Nasıl baktık inan hatırlamıyorum ama yavruydu büyüdü gelişti ama evden hiç kaçmadı dışarı çıkıp uçmadı,ne bileyim bizle yaşadı.Bakımında bi zorluk çektiğimizi de hatırlamıyorum:44:

Belki sizde evinizde besleyebilirsiniz
evde besleyemem çünkü kedim var evde, bebeğim var yani korumam çok zor. daha önce atmaca yavrusu bulmuştuk mezarlıkta ama ona bakmak kolaydı, cımbızla kıyma yedirdik itirazsız yedi, büyüdü, saldık... bu inatla ağzını açmıyor.

Son düzenleme:
ben muhabbet kusu bakiyorum,

bi karton kutunun ustunu kesin alin icerde dursun kus, balkonda dedikleri gibi yerler onu. mama hazirlamaya usenirseniz bebe biskuvisini suyla karistirip mama hazirlarin, siringayla agzina verin. (sutle degil kesinlikle) kendi kendine yemek yiyemez olur o. istemese de agzina zorla dayayin siringayi, kursagina dikkat etmeye calisin, dolana kadar yavas yavas sikin agzina. tadini alinca devamini kendi ister belki. yuvaya koysaniz da bu saatten sonra annesi atabilir yuvadan, belki de zaten annesi atmistir o da olabilir.

o bulguru falan nasi yemesini gerektigini bilmiyor daha cok kucuk, bebeklere ne yediriyorsak onun gibi mama ver. hatta bebegin varmis, onun hazir mamasindan verebilirsin. siringa al sen ver agzina.

benim muhabbet kusum kucukken elimle bisey verdim mi yemezdi, ille agzimdan yemek isterdi. onlar kendileri oyle besliyorlar birbirlerini diye. zor alistirdim agzimdan yememeye.

Biraz zorlamaya çalışın bence.
Bir belgeselde izlemiştim yavru bir kuş da aynı söylediğiniz gibi hiçbirşey yemek istemiyordu ama kadın zorla gagasını açıp şırıngayla yedirmeye çalışıyordu.
Belki korkudan ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyordur ama diretmeye çalışın tabi zarar vermemeye de dikkat ederek.
Kıyamam ben ona ya

eşim enjektör alıp geldi, ekmeği bulamaç haline getirip sıkacağım gagasına ama açmıyor ağzını içim sızlıyor. canını yakmak istemiyorum, hafifçe gagasının kenarlarından bastırsam mı?

Dışarıya koyarsanız annenin gelip besleme veya alma ihtimali sıfır. Doğanın dengesi bu anne güçsüz gördüğü yavruya boşuna emek harcamıyor bile, ya da güvensiz bir şey görürse yuvasını ve yavrularını terkedebiliyor, sakat yavrusuna bakmıyor.Güçlü oan hayatta kalıyor.
Eğer bebeğinizin mamasından yedirirseniz de uzun süre yedirmemenizi tavsiye ederim, süt ve şeker kuşlara oldukça zararlı çünkü. Zaten tüyleri çıkmışsa en azından 2-3 haftalık yavrudur diye düşünüyorum, 35-40 günlükken artık kendi başlarına yiyebilirler.
Şu sıra zorla yedirmezseniz yavru kendi kendine ağzını açmayacaktır.
Bir de şırıngaya dikkat edin önce bi deneyin çünkü tıkanıklık olduğunda birden püskürüp yavruyu boğabiliyor...
Fotoğraf ekeleyebilirseniz en azından yavrunun ne kadarlık olduğunu, kaç saatte bir beslenmesi gerektiğini ve bacağında sorun olup olmadığını anlayabiliriz belki

Son düzenleme:
eşim enjektör alıp geldi, ekmeği bulamaç haline getirip sıkacağım gagasına ama açmıyor ağzını içim sızlıyor. canını yakmak istemiyorum, hafifçe gagasının kenarlarından bastırsam mı?

Hafifçe bastır açmaya çalışın bi şekilde şırınganın ucunu gagasına bıraktınız mı zaten gerisi gelir diye düşünüyorum

iyice bulamac yap, bebegine nasi veriyosan ayni ogle, cignemeden yutacagi kadar sulu olsun. avcuna al kusu ama gogsune bastirmamaya dikkat et, rahat nefes alabilsin, sirtina baski uygulamanda sorun olmaz pek. biriniz elinde tutsun digeriniz siringayi gaganin kenarindan zorla itsin iceri. hic acmiyorsa tut kafasindan gagasini ac, hic bisey olmaz. korkma.

:( ne yapacağım ki o halde, cımbızla bulgur verdim demin ama gaasını açmadı, yemiyor :(
evde besleyemem çünkü kedim var evde, bebeğim var yani korumam çok zor. daha önce atmaca yavrusu bulmuştuk mezarlıkta ama ona bakmak kolaydı, cımbızla kıyma yedirdik itirazsız yedi, büyüdü, saldık... bu inatla ağzını açmıyor.

Bakabilecek bi tanıdığınıza bari verin yazıktır bu saatten sonra annesi almaz hatta insan kokusu sindiği için diğer kuşlarda zarar verebilir.Arkadaşlarda bahsetmiş bende hayal meyal hatırlıyorum yawruyken ağzına verirdik yedirmeye çalışırdık.Biraz zorlayın açacaktır yawrum korktuğundan açmıyordur

Back
X