Bahçe Bakımı ve Çiçekler Balkon bahçeciliği

Canımcım bahçen var da domates mi büyütcen bir de.Çabuk dik onları yemeye geleceğiz tamam mı? hihoyyyt

Tabii canım ne demek yerimseniben
Apartmanın 4tarafını saran bir bahçe var ama ben balkonda saksıda yapmak istriyorum.Büyük saksılar oluyor ya onlarda.Çok var bu şekilde yetiştiren bende denemek istiyorum canım.şakkıdı

Kızlar bakın bunlar benim kuzularım :asigim: benim minik çeri domateslerim. Şuan saksıda degiller önce çillenmesi için bir kapta hergün su fişkırtmak gerekiyor ama çok çabuk yüyüyorlar 2 haftaya kadar saksıya geçecekler.Resimdeki arkadaki işaretli yerdekilerin domateslerı daha küçük oluyormuş onları ayrı diktim saten onlar daha küçükler. :asigim: :nazar:
Alttaki resimdekide Terelerim

942.jpg

995.jpg

Çok güzel canımcım.Bu domates işi biraz daha meşakkatli sanki.Ama büyünce çok güzel olacaklar eminim.

bende maydonoz dereotu, falan aldım ama daha ekmedim ekicem inşallah bende çok seviyorum bu işleri. benim terasım var kocaman yer müsait bakalım nasıl olacak :dance:

kızlar bende soğan ve sarımsak diktim saksılarıma cıkmaya başladı ben cok mutlu oluyorum eşimle birlikte sabah onların yanına ğidiyoruz

bende maydonoz dereotu, falan aldım ama daha ekmedim ekicem inşallah bende çok seviyorum bu işleri. benim terasım var kocaman yer müsait bakalım nasıl olacak :dance:

Ayyy benım öyle terasım olsa karpuz bile ekerim ayol :roflol: benim minicim bir tane balkonum var hadı ekte bize terasının resimlerini göster.

perihanfatma kızlar bende soğan ve sarımsak diktim saksılarıma cıkmaya başladı ben cok mutlu oluyorum eşimle birlikte sabah onların yanına ğidiyoruz

Bizde aynı her sabah eşimle sulama yarışına giriyoruz,ben suluyorum eşim gidip tekrar suluyo kuru kalan yerlerı var diye fazla ilgiden ölcekler diye korkuyorum :roflol:
bence herkes mutlaka evinde birşeyler yetiştirmeli benide çok mutlu ediyor.

bizde öyleyiz eşim önceleri istemiyordu tatile ğitdiğimizde kurur falan diyordu ama şimdi durmadan saksı alıp dikelim diyor

bizde öyleyiz eşim önceleri istemiyordu tatile ğitdiğimizde kurur falan diyordu ama şimdi durmadan saksı alıp dikelim diyor

Bizde tatile giderken altlarına bir kapla su koyuyordum kendileri çekiyorlar ama tabi balkonda çok sıcaktan kuruyorlar evdede hava almadıgı için geldigimize bir kaç tanesi ölmuş oluyor. bu yıl başka bir yol düşünüyorum bakalım arkadaşım emanet etcem.

eşim pet şişeleri delip toprağa koyarız diyor inşallah ölmezler brnim burada arkadşım olmadığı için bırakacağım insan yok

Ayyy benım öyle terasım olsa karpuz bile ekerim ayol :roflol: benim minicim bir tane balkonum var hadı ekte bize terasının resimlerini göster.

Bizde aynı her sabah eşimle sulama yarışına giriyoruz,ben suluyorum eşim gidip tekrar suluyo kuru kalan yerlerı var diye fazla ilgiden ölcekler diye korkuyorum :roflol:

kıs ilahi o kadar suda boğulur bitkiler :roflol::roflol::roflol:

kıs ilahi o kadar suda boğulur bitkiler :roflol::roflol::roflol:

ayyy bu konu çok hoşuma gitti ben çocuklar düşünüyorduk..düşünce şimdi kesinleşti..sevgiler...

Ben de balkonda çeşitli sebzeler yetiştiriyorum. Bu yıl ilk defa çilek ektim, şimdiden dalında 6 tane var. Yetişmelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Çok zevkli bir uğraş stres atmaya iyi geliyor, herkese tavsiye ederim.

Ben de balkonda çeşitli sebzeler yetiştiriyorum. Bu yıl ilk defa çilek ektim, şimdiden dalında 6 tane var. Yetişmelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Çok zevkli bir uğraş stres atmaya iyi geliyor, herkese tavsiye ederim.

Kesinlikle katılıyorum stresten uzaklaştırıyor bana çok huzur verıyor.Gecen yıl bende ekmiştim çilek 2 tane olmuştu. Canım çileklerinin ve digerlerinin fotografını bizede göster olurmu a.s.

ayyy bu konu çok hoşuma gitti ben çocuklar düşünüyorduk..düşünce şimdi kesinleşti..sevgiler...

Düşünmeyin ekin ekin....

Apartmanda beton bınaların arasında büyüyen çocuklar içinde çok ilginç ve zevkli bir ugraş olacak.Şimdiki çocuklara üzülüyorum bizim eskiden bahçeli evimiz vardı çocuklugum hep bahçeli mustakil evde geçti şimdi çok özlüyorum o günleri.Ama bu ugraşlar bir nebze olsun mutlu ediyor beni :1rolleyes:

Netten buldugum saksıda domates resimlerine bakın kızlar.. Benimkilerde böyle olurmu acep :Saruboceq:

1505.jpg

1517.jpg

1523.jpg

1532.jpg

1535.jpg

saftirik birşey sorucam bende çok acemiyim bu konularda resimni koyduğun filizler saksıya geçicek demişsn bizdemi öyle yapıcaz ilk etapta?yani farklı bi yerde büyütüp sonramı alıcaz birde nasıl taşıcaz kırılmazmı filizler felan kafam karıştırda bende ekmek istiyorum küçük bi balkonum var ve acemiyim

saftirik birşey sorucam bende çok acemiyim bu konularda resimni koyduğun filizler saksıya geçicek demişsn bizdemi öyle yapıcaz ilk etapta?yani farklı bi yerde büyütüp sonramı alıcaz birde nasıl taşıcaz kırılmazmı filizler felan kafam karıştırda bende ekmek istiyorum küçük bi balkonum var ve acemiyim

kırılmaz tatlım o filizler büyüyünce sertleşiyor kökleri ğüçlenince saksıya alacaksın babam seracı oradan biliyorum benim soğanlar büyümüş tazecik haftaya yemeğe başlarım artık:lepi:

Evet canim kirilmaz arkadasta cevap vermis gerci ama onlar buyuyunce kokleride kalinlasiyor ben daha gecirmedim saksiya,gecirirken once sularsin ki toprak yumsak olsun kolay ayrilsin topraktan Yada soylede yapabilirsin ben oyle yapmadigima pisman oldum pet bardaklara az toprak koyup 1 yada 2 tane tohum koyup orda buyumeleri ni beklersin sonra topragiyla beraber cikarip ekersin saksiya.

X