Tatlı Tarifi balkabağı sevmeyenler için:)

Interrex

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
1.985
1.023
kızlar balkabağını hiç sevmiyodum, ama oktay ustadan bi tarif öğrendim, çok güzel oluyo, anlatim; şöyle ki:

gerekli malzemeler: 30 adet petibör bisküvi, doğranmış balkabağı, kakaolu krem şanti (pudingle de güzel oluyo denedim) süt, ceviz, tarçın, iki adet muz, buzdolabı poşeti veya streçfilm

gerekli malzemeler: 30 adet petibör bisküvi, doğranmış balkabağı, kakaolu krem şanti (pudingle de güzel oluyo denedim) süt, ceviz, tarçın, iki adet muz, buzdolabı poşeti veya streçfilm

önce doğranmış balkabağımızın üstüne şeker döküp (ne kadar dökeceğiniz sizin damak zevkinize kalmış, reçel yaparken döktüğünüz kadarı idealdir) bekletiyorz, sonra ocağa koyup reçel yapar gb altını yakıyoruz, şekeri içine aldığında ve kabağımız yenebilecek kıvama geldiğinde, ocağı kapatıyoruz. içine 9 petibörü parçalayarak atıyoruz, ceviz içlerini ufalayarak atıyoruz, en sonunda tarçını atıyoruz.

streçfilmin üstüne 7 tane pötibörü sıralıyoruz, hemen alt sıraya 7 tane daha sıralıyoruz böle 3 sıra olcak şekilde yapıyoruz. orta sıraya balkabağının yarısını döküyoruz muzları koyuyoruz üstüne, kalan balkabağını da muzların üstüne döküyoruz...

sonra yanlardaki bisküvilri streç film yardımıyla ortadakinin üstüne katlayıp piramit gb yapıyoruz üstüne sütle hazırladığımız şantiyi döküp, soğuması için dolaba koyuyoruz, soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…