Gezmeli yer diyince O zaman Taylandı tavsiye ederim. Brezilya da iyi fikir. Bir arkadaşım Bali'de de oldukça gezdiklerini söyledi.
Ama gezme diyince eklemeden geçemeyeceğim. Balayında 5 gece Puketteydik. 1 gün şehir turu yaptık (Bu şehir turunda değerli taşlarla ilgili bir yere götürüyorlar zümrüt yakut falan ucuza alınabiliyor aklınızda bulunsun. ) 1 gün Phi Phi adası turu, bir gün de James Bond adası turuna gitmiştik. İlk gün bizim jetlagden saçma bir uyuma seansımız da oldu. Kısacası havuzlu odamızın keyfini 1 gün sürebildik. Onda da Fantasia diye başka bir etkinlik daha satıyorlardı onu da alsaydık o gün de dışarda olacaktık.
Bu turları satarken alsan bir türlü almasan bir türlü. Hani buraya kadar gelmişken bu adaları da görelim diyorsunuz. O yüzden gezme/dinlenme dengenizi iyi ayarlamanızı tavsiye ederim. Bir de jetlagden uyumayın :)
Daha sonra Singapura geçtik. O kadar çok yürüdük ki akşam ayak tabanlarımız ağrıyordu ama balayımın en güzel zamanlarından biridir Singapur. Dediğim gibi Avrupada çeşitli ülkelere gittim. Ama hiç bir yer beni Tayland kadar etkilemedi. 2 kere gittim. Bir 3.sü için sürekli araştırmadayım. Kamboçya taraflarına geçmek istiyoruz bu seferinde. Singapuru da özledik.Bangkok'ta gidemediğimiz bir tapınak kalmıştı , zaman yetmedi ona da gitmek istiyoruz. Ama hayalini kurarken bile yoruluyor insan :) Ben hala balayı için yatış diyorum :)))