Bebek Beslenmesi bal kabağından çorba???

• Konu Sahibi Konu Sahibi gkt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gkt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
199
4
96
İstanbul
hanımlar bal kabağı kullanarak bebeğime neler yapabilirim ve nasıl??? :26:

Sebze çorbasına katabilirsiniz.
Benim oğlum sebze çorbası yemiyor, o yüzden sebzeleri haşlayıp yoğurtla veriyorum. Bal kabağını da öyle yaptım.
Bir de tatlımsı bir tadı olduğu için püre yapıp muhallebiye de karıştırabilirsiniz.

bende yeni aldım balkabağı tarif istiycektim konu tam üstüne olmuş.

sebze çorbasına herzama koyuyorum ben,bağırsak sorun yaşamam derseniz eğer,balkabağı-kurukayısı-kuru üzüm püresi yapıp,ceviz-badem-fındıkla yedirebilirisiniz,biz yapıyoruz arada..

balkabağı kaçaylıkken verilebilir? birde alerjenmidir yardımcı olursanız sevinirim..

küçük bir parça bal kabağını doğradım. bir çay kaşığı irmik ekledim. üzerine çıkacak kadar su doldurdum. beş dakika kadar pişirdim. biraz zeytin yağı ekledim. ve blender ile karıştırdım. ortaya oldukça sıvı bir çorba cıktı. biraz tadımık.
benim oğlum henüz 4,5 aylık. sebzelerin ve meyvelerin teker teker tatlarına bakıyoruz. henüz karışımlar yapamıyoruz. daha çok küçük.
oğluma birkaç kaşık yedirdim. çok sevdi.
ben hergün bir sebze ve meyveyi denemeyi düşünüyorum.

balkabağı kaçaylıkken verilebilir? birde alerjenmidir yardımcı olursanız sevinirim..

alerjen olduğunu sanmıyorum ama lifli olduğu için küçük bebeklerde gaz sorunu yapabilir. en iyisi yavaşyavaş deneyip gözlemlemek.. kabızlık sorunu olan bebekleriçok rahatlatacak bi sebze..

Bizim doktorumuz da önerdi balkabağını. Çok faydalı imiş. Etli ve pirinçli yemeğini yapıp yedirebilirsin dedi. Tabi benim oğlan 15 aylık. Normal soğan, sarımsak, pirinçle yemeğini yapıp yediriyorum. Bizimki pek sevmiyor yoğurtla beraber yediriyorum.
Ama mesela haşlayıp üzerine bal veya pekmez koyup da yedirilebilir. Onu da pek sevmedi. Bizim oğlan pek tatlımsı şeyleri sevmiyor.

kızım 3bucuk aylık ben de bır ay sonra burdakı tarıflerı deneyecegım :) saglıkla buyusun yavrularımız

kizima ilk verdigim ek besinlerdendir bal kabagi puresi,cok da severek yerdi.Uzun zamandir yapmadim bak iyi oldu hatirlatmaniz.

Bizde ek besinlere yeni geçtik bende denemedim henüz balkabağını ama burda görünce heveslendim en kısa zamanda deeyeceğim inşallah oğlum sever çünkü ben çok seviyorum ama eşim hiç sevmiyor

Son düzenleme:
ben bugün yeterli miktarda bal kabağını haşlayıp püre haline getirip içine bisküvi ve toz halinde ceviz koydum. meyve saatinde onu yedirdim. çok beğendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…