Bal çörek otu kullanan varmı aranızda? Varsa burdan bana yazabilir mi acil ?

benkim

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2023
10
3
31
Merhabalar bu karışımı 2 3 adettir kullanıyorım ama öyle aşırı düzenli kullanmadım yumurtalarım gelişsin diye kullanmaya başlamıştım ama bunu kullandıktan sonra adet aralıklarım çok kısaldı bu durum normal mi acaba kullanıp bunu yaşayan varmı aranızda ?

Canım hiç biri bir işe yaramadı tek bildiğim o.

Merhaba. Bu kür tariflerini ben baya tehlikeli buluyorum nedenini sorarsanız hormonal veya yumurtalıklarda sorun varsa adet düzeni yoksa eğer. Bir rahatsızlık polikistik over gibi durum söz konusuysa özellikle hormonları çok çabuk bozabiliyor. Böyle hastalıklar sadece sağlıklı düzenli beslenme , egzersiz ve bol su içme ister. Yani sağlıklı yaşam sürdürülürse çok daha hızlı bir sonuç elde ediliyor. Ben sizin yerinizde olsam çörek otu yağını direkt olarak tüketirdim yada içemiyorsanız tatlı kaşığı olarak direk çiğneyerek tüketirdim onuda yapamazsanız tadından dolayı ozaman çörek otu kapsülleri var onları kullanırdım. Hem böbrek taşlarına iyi geliyor hem adet düzenine hem yumurtalıklara vs. Saymakla bitmeyen bir antioksidandır aslında. Erkekler de kullanırsa sperm kalitesini de arttırır.

Ben düzensiz kısa süreliğine kullandım fakat bana göre uygun değil insülin direncim var bal zaten başlı başına hataydı benim için. Ama etkisini de görmedim çevremde çok kışı çörek otunu çiğneyerek tüketilmesinden yana.

Aslında bende kullanmak
Benim yumurtalarım gelişmiyo zaten o yüzden kullanayım demiştim ilk bebeğim tüp bebekle oldu tekrar gitmek istemiyorum gitmek istesem maddi açıdan sıkıntı o yüzden doğal bişeyler deneyim dedim karşıma bu çıktı bende bunu denedim buda adet aralıklarımı çok kısalttı peki sade çörek otunu nasıl kullanacağım aynı bunun gibi adetin 2 ci günü mü başlayacağım kaç gün kullanmak gerekiyor

Yani tam olarak hangi gün başlanacağını bilmiyorum çünkü çok önceden benimde düzensizliğim vardı ben herhangi bir gün doktora gittikten sonra yumurtalıklarda ne olduğunu öğrendikten sonra direk başladım , çörek otunu sabah ve akşama bölerek sadece 15 gr. Olarak çiğneyerek tüketebilirsin onun dışında çörek otu yağını da tatlı kaşığı olarak günde 1 kez ile başlayabilirsin ben ama bunların yanında İnositol kullandım yumurtalıkları kaliteleştiriyor vitamin olduğu için eczaneden alabilirsin inofolic kombi gibi markalar var içinde folik asit ve diğer vitaminler mevcut bide İnositol dediğim şey var içinde o adeti de baya düzenliyor bana çok yararı oldu gebelik olmadı ama adet düzenimi baya yerine getirdi diyebilirim. Mutlaka kullanmanı tavsiye ederim Bu arada çörek otunu şukadar kullanabilirsin diye belli bir süreç bilmiyorum çünkü takviye gibi düzenli tüketmek gerekiyor yani ortalama 6 ay kadar deneyebilirsin alerjin felan yoktur umarım o yüzden ufak ufak gramlarla başla tatlı kaşığıyla ben yemek kaşığıyla suya karıştırıp içiyordum yağını içine limonda sıkıyordum kanı da sulandırır

Bende deneyeyim doktora gidecektim zaten doktordan sonra başlayım umarım fayda eder yumurtalıklarım çok geç gelişiyor benim tüp bebek tedavisinde bile sadece 3 tane yumurtam gelişmişti belirlenemeyen infertelide dendi bana sizin sorununuz neydi yaşınız kaç hiç bebeğiniz yok mu şuan

Merhaba hanımlar. Çörekotu bal tarçın kürü kötü bir kür değil. Aksine her birinin ayrı ayrı şifası var. Kimyasal değil katkı maddesi değil bildiğiniz günlük hayatta kullandığımız besinler. Şunu unutmayın ki ne içerseniz için, fazla kullandığınız da ve ne zaman kullanmanız gerektiğini bilmediğiniz de kist yapabilir veya başka bir sorun ortaya çıkabilir. İlaçların da reçetesi var değil mi? Her şeyin fazlası zarar, azı da faydasız.

Biz eşimle evlendikten 6 sene sonra gebe kaldım ben. Öncesinde tüp bebekle de denedik ama tutmadı. Eşim de azosperm var. Doktorlar imkansız asla olmaz dediler. Ama inancımı yitirmedim. Allah ol derse bir spermle de olur dedim.

Eşim Ahmet Maranki'nin sperm artıran kürünü yiyordu ara sıra. Ama olmadı çocuk. Sonra ben kendim için kürler araştırdım yapmadığım (doğallığına inandığım) kür kalmadı. En son 2019 yılında ÇÖREKOTU KÜRÜNÜ GÖRDÜM burada. İnandım ve yedim. O ay gebe kaldım.

Bu kür yumurtaları büyütüyor evet, kaliteli oluyor evet, düşüğü engelliyor evet. Kime tavsiye ettiysem ya ilk ay ya da ikinci ay gebelik nasip oldu.

Doktorlar bana yumurtalarında sıkıntı yok dediler ama bu kürle ovulasyon zamanlarım da inanılmaz ağrılarım oldu. Yumurtaların büyüdüğünü gerçekten hissettim.

Her şey herkesin vesile olmayabilir, kimi soğan kürüyle kimi çörekotuyla kimi çatlatma iğnesiyle vs gebe kalır. Ama hiçbirine boş işler, yalan, faydasız dememek lazım. Önce niyet sonra icraat ve sonra sabırla tevekkül etmek gerekir.

Çörekotuyla alakalı post açmıştım gebe kaldığım sene. Orada da yazıyor ama buraya da ekleyeyim.

Adetin 2. Günü başlanıyor. Toplamda 10 gün yeniyor. 10 günü geçmemeye dikkat edin. Sabah ve akşam bir tatlı kaşığı kadar yeniyor. Adet bitince düzenli olarak 2 günde bir ilişki gerekiyor. Sonradı takdir-i ilahi

Her ay adetin 2. Günü yemekte zarar yoktur. Polikistik over durumu olan arkadaşlar doktorlarına danışsın mutlaka.

Bu kürden sonra adet düzensizliğim olmadı aksine düzensizlik varsa düzene koyuyor Allah'ın izniyle.

Benimde kasıklarımda hafif ağrılar var şu sıra bide lekelenmem oldu oda yumurtlamadan kaynaklıdır diye düşündüm 2 adettir kullanıyorum ama ben çok düzenli kullanmadım adet aralıklarım biraz sıklaştı gibi geldi bana lekeyi görünce ama devamı gelmedi ben tüp bebekle hamile kaldım belirlenemeyen infertilite dendi banada yumurtalarım yavaş gelişiyor ve hamile kalıyorum kendiliğimden düşükle sonuçlanıyor 2 kere böyle oldu sonra tüp bebek tedavisine gittim banada olumsuz konuşan bir sürü doktor oldu ama iyi bi doktora gittim tavsiye üzerine adet olmam ve yaşımın genç olması önemli dedi olacak allahın izniyle dedi doktorum 1 tane yumurtayla 3 gün emryosuyla hamile kaldım tek 1 şansım vardı oldu oldu olmadı herşey sil baştan başlanacaktı rabbim yüzümüze baktı şükürler olsun kızım doğdu şimdi tekrar gitmek istemiyorum tedaviye o yüzden doğal kürleri araştırırken buna denk geldim denemek istedim

Olsun 3 yumurta da olsa nasipte varsa yine de tutuyor bazılarının sadece 1 tane yumurtayla çocuğu olanlar var öyle şeylere takılma gerçekten zararı var faydası yok.. ben 27 yaşındayım bebeğim yok ilk yıllarda çok istedik olmadı benim sorunum polikistik over kilo verdim beslenmeme dikkat ettim şuan iyim adet düzenimde yerinde çok şükür eşim biraz sıkıntılı sperm hareketi çok düşük ..şuan bambaşka düşüncelerim isteklerim var bende tedavi gördüm hem tüp bebek merkezinde hemde piskologlarda o yüzden artık kariyer planlıyorum yeterince yıprandım Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlat versin geciktiriyorsa allah güzelleştiriyordur.. Rabbim planlamıştır ..

Zaten kafadada bitiyor aslında bu iş bende çok kafama takıyordum ağlıyordum sürekli neden olmuyor neden ben falan diye 2 yıl olmado 2 kere düşük yaptım bahçecide bi doktor tüp bebek tedavisini olmaz diye yapmadı başka bi doktor kızım senin yumurtalıkların çok kötü tüp bebek tedavisinde bile başkasından alınması lazım dendi bana neler duydum neler ben bunlara rağmen asla pes etmedim herseyi deneyim olursa olur olmazsa vardır elbet rabbimin bir bildiği dedim son olarak ona gittim işte rabbim ol dedi şuan 2 yaşına girecek eylülde kızım yani kendini başka şeylere ver çocuk konusuna odaklanma yani söylemesi kolay yapması zor ama bunu başardığın an rabbim nasip ediyo işte en kısa zamanda sanada isteyen herkesede rabbim hayırlı bi şekilde nasip etsin çokca amin bende 31 yaşındayım şuan

Hayırlısı olsun anladığım kadarıyla bir kızın var şuan Allah bağışlasın Doktorların konuştukları şey sadece ihtimaller ihtimalleri de allahtan başka kimse bilemez. Nasip yani bu gerçekten başka açıklaması yok onca kilolu olanlar onca tek yumurtalığı olanlar tek yumurtası olanlar engelli olupta çocuğu olanlar varda var bakıyorum aileme herkesin çocuğu var başta annem olmak üzere yani demek ki üreme sıkıntısı sonra sonra çıkan bişey :) günümüzün hastalığı da bu sanırım artık herkeste var kime sorsam aynı sorunlar.. arkadaşımla beraber tedavi gördük bide mesela yani okadar çevremde var ki böyle şeyler gözüm sonradan açıldı. Benim hiç düşüğümde olmadı Allah göstermesin ama o sevincide hiç yaşamadım herşeyin hayırlısı şuan çok güzel bir iş teklifi aldım korkuyorum ki olacak düşüncelerim duygularım karıştı bir anda başka bir şeye bukadar odaklanıp sevineceğim aklıma gelmezdi

Benimde öyle biz 5 kardeşiz ablamın 3 çocuğu var teyzelerim halalarım hepsinin en az 3 çocuğu var ailede bi ben çıktım işte yediklerimizden içtiklerimizden paketli gıda vs vs bir sürü şey var neden olan eskiden hiç böyle şeyler yoktu herşey doğaldı senin için hakkında en hayırlı ne varsa o olsun umarım herşey gönlünce olsun

Aynen öyle zaten bu paket gıda dışarıda yemeler tarlalar cipsler , dondurulmuş gıdalar yüzünden oldu bu hastalıklar Allah kötü hastalıklardan korusun.. eskiden herkes doğal besleniyordu köydekiler şanslı gerçekten o konuda organik yiyip içebiliyolar en azından teşekkür ederim umarım seninse gönlüne göre olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…