Baklavalık Yufka ile Baklava Yapanlar bilgilerinize ihtiyacım var :)

mucok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
554
5
118
Malum bayram kapıda ve herkezin evinde mutlaka bir tatlı çeşidi olur..Ben genelde şekerpare ve revani yaparak geçiştirirdim bayramı ama bu bayram farklı bir tatlı olsun istiyorum ..Artık evimize bayramda gelenler hangi tatlı olduğunu bilir dereceye geldiler yufka açmayı bile beceremezken baklava yufkasını hiç açamam herhalde :) Allah tan şimdi kolaylık çıktıda marketlerde yufkacılarda hazır bir şekilde satılıyor bu baklavalık yufka'lar.. Ben bu bayram alıp yapmayı düşünüyorum ama geçen bayram baklavalık yufkayla baklava yapmayı deniyen eltim hiç beğenmediğini söylemişti belki o becerememiştir dieyrek birde size sormak istiyorum?

Aranız da baklavalık yufkayı deniyen bilen var mı? Nasıl yapıyorsunuz ? Ne gibi değişiklikler uyguluyorsunuz? Ve tad konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim?:56:

CeVAp yok ama ben baklavalık yufka arayışına girdim artık deneyince ben yazarım sonuçlarımı...

canım ben yapmadım hiç ama görümcem yapmıştı fena olmamıştı çok kalın olmuştu sen katları orta karar koy yaparsan...
ama tvde baklavalık yufka ile bül bül yuvası yapımı vardı bende alıp onu deniycem bir ara..
nasıl oluyor dikdörtgen kesimlimi yufkalar bilmem ama tvdeki dikdörtgendi her birine ceviz serpti yada antep fıstığı sonra oklava ile sarıp büzüştürdü onuda gül şeklinde döndürdü büyük oldu mama küçültmek senin elinde.. üzerinede kızdırılmış tereyağ döküp fırınladı...
büzüştürüp oklavayı çektikten sonra kare kare kesip pişirebilirsin oda güzel olur.. baklavadan daha kolay yapımı...

ben baklava degilde
kadayif tatlisi yapiyorum bu hazir yufkalardan

taze kadayifi aliyorum, bol eritilmis tereyag ve cevizle karistiriyorum
kadayifi serip üzerine bu karisimi dagitiyorum
sonra ince rolo halinde sarip
yanyana ve yapisik bi sekilde tepsiye diziyorum
pisiriyorum ve sonra serbetini yapiyorum

güzel oluyor, ben begeniyorum... serbetini tutturmak cok önemli,
fazla koyunca güzel olmuyor, biraz citir citir olunca seviyorum

ve bi kere ceviz yerine hindistan cevizi kullanmistim, icine ve sonra üzerine
oda güzel olmustu

Teşekkürler arkadaşlar dün tüm marketleri dolaştım istediğim marka baklavalık yufkayı bulucağım diye en sonun da bir markette buldum. Bu markanın baklavası nette araştırdığım kadarıyla güzel oluyormuş.. Bu akşam arkasında ki tarife göre yapmayı düşünüyorum.. Ya burma yapıcağım ya da normal baklava benim gibi beceriksiz biri bu işin altından kalkarsa herkez yapar :D

ThirtyFour : Kadayıf en sevdiğim tatlılar arasındadır.. Verdiğin tarifi deniyeceğim..TEŞEKKÜRLER..

nazlımelek : ilk önce bir yufkayla burma baklavayı deniyeceğim eğer yapabilirsem ona devam ederim ama yapamazsam normal baklavada ilerliyeceğim.. Aldığım markanın yufkası nasıl bilmiyorum şöyle kenarından bakınca kalın gibi geldi bana ama inşallah açınca öyle bir şeyle karşılaşmam bu markayıda nette memnun olanlar çoğunluğu sayesin de gidip aldım kalın olsaydı mutlaka söylerlerdi..

kanaviçe : ben hiç yemedim bilemiyorum ama bazı markaların baklavalık yufkasıyla hiç güzel olmuyormuş..

Ben ve çevremde yiyen herkes baklavalık yufkayla yaptığım baklavayı çokkkkkkk beğendik.Hatta bizede yap diye sipariş verenler çok oldu.
Ben 7 no bildiğimiz örgü şişiyle yapıyorum.Yufkaya margarin ve terayağı karışımını fırçayla sürdükten sonra çizgi halinde cevizini yayıyorum sonra şişe sarıp ,her iki taraftan büzdürüp şişten çıkarıyorum,tepsiye dziyorum.Kalan yağı üzerine sürüp pişiriyorum enfesss oluyor

Çok teşekkür ediyorum birazda başlıyacağım verdiğiniz fikiri ancak oklava yöntemiyle yapabilirim 7 no lu bir şişim yok malesef :)

çevremde yapanlar var güzel oluyomuş ama bende denemek istiyom inş.güzel olur cnm sonucu bekliyoz:)

Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum :) Dün baklavamı arkasında ki tarife göre yaptım.. Paketi açtığımda kare kare , incecik kağıt gibi yufkalar çıktı.. Neyse dediğim gibi hiç bir fark katmaksızın aynısını yaptım burma aklıma bile gelmedi... Benim tepsim yuvarlak olduğu için sürekli köşelerini kesmek zorunda kaldım..Aralarına da hakiki tereyağ kullandım biraz sıvıyağla karıştırıp fırça yardımıyla sürdüm..Kesme işlemi gerçekten çok zor ben şekilli bir kesimle başladım ama o üçgen kısımları yapamayınca kare kare kestim.. Pişmeden önceki görüntüsü karışık duruyordu fırına verdim bizim fırın biraz hızlı pişirdiğinden 30 dk da pişti.. Görüntü mü? Mükemmel di..O karışık görüntü kabarmayla gitmiş ilk başta başladığım üçgen desen ortaya çıkmış. Çıtır çıtır bir görünümü vardı.. Sıra şerbetine geldi ben yine şerbet içinde arkasında ki tarifi dikkate aldım ama yetmedi tabi ki ayrı bir şerbet daha yapmak zorunda kaldım bu sefer şeker oranını biraz düşürdüm çünki ilk yaptığım şerbet bal gibi olmuştu.. Fırından çıkan baklavanın üzerine sıcak sıcak döktüm.. Vee alışveriş için dışarı çıktım. Geldiğim de soğumuştu arkadaşımla aynı anda ağzımıza attık gözlerimiz büyüdükçe büyüdü.. Tadı Bence ve hatta herkesçe Muhteşemdi.. Ağzına aldığında kıyır kıyır bir tad ve çiğneyince ağzına yayılan tereyağlı bal ben hayatım da böyle baklava yemedim :) Bu cümleyi arkadaşımda söyledi ve gece gece tabağına doldurup yedi :56::) Ben kendimi beceriksiz bilirdim ama bu sefer yaptım eminim sizde yaparsınız :) İYİ BAYRAMLAR...

çok güzel canım kutlarım seni acaba hangi markayı ve nereden aldığını söyleyebilirmisin valla çok ihtiyacım var açmayla kim uğraşacak ama her markanınki iyi olmuyor bi kaç tane denemiştim bende bayat yufka giibi dökülüyordu valla

ben yaptım ama arasına kadayıf serptim cevizle ondan sonra büzüp serdim çok güzel oldu ama yağını biraz fazla koymanız gerek

Bende baklavalık yufka aldım burma değilde baklava yapmak istiyorum ambalajın arkasında yufkayı buruşturarak serin diyor neden düz serilmiyor ki, siz de mi öyle yaptınız?

iki kez baklava yaptım yufkayı dü seriyorsunuz yanlış okumuşsunuz sanırım buruşşturularak serilmiyor. ilk yaptığım baklava süper oldu çıtır çıtır o kadar güzel olduki hazır baklava almicaz artık dedik ama ikinci yaptığımda sanırım bi hata yaptım çok yumuşak oldu. bakın ne kadar hoş görünüyorlar.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

çok güzel canım kutlarım seni acaba hangi markayı ve nereden aldığını söyleyebilirmisin valla çok ihtiyacım var açmayla kim uğraşacak ama her markanınki iyi olmuyor bi kaç tane denemiştim bende bayat yufka giibi dökülüyordu valla

Benim ilk deneyişim ama doğru markayı bulabilmek için çok araştırdım internette, emin olduğumda da çok market dolaştım çünkü fiyatı biraz pahallı olduğu için her markette bulunmuyor belirli bir markette de bulunmuyor o yüzden çevrende ki tüm marketleri dolaşmak zorundasın.. Markası Afillo..

ben yaptım ama arasına kadayıf serptim cevizle ondan sonra büzüp serdim çok güzel oldu ama yağını biraz fazla koymanız gerek

iki kez baklava yaptım yufkayı dü seriyorsunuz yanlış okumuşsunuz sanırım buruşşturularak serilmiyor. ilk yaptığım baklava süper oldu çıtır çıtır o kadar güzel olduki hazır baklava almicaz artık dedik ama ikinci yaptığımda sanırım bi hata yaptım çok yumuşak oldu. bakın ne kadar hoş görünüyorlar.

Evet yağını kullanırken çok fazla cömert olmanız gerekiyor ben 1 paket tereyağ (ayrıca tereyağ baklavaya çok yakışıyor) bayağıda bir suluyağ kullandım.Tereyağ köpürdüğü içinde köpüğünü sürekli ayrı bir kaba alın bildiğim kadarıyla baklavanın yumuşak olmasına sebep oluyormuş.. Bende ilk yaptığım da süperdi çıtır çıtır oldu yiyenler şaşırdı bunu ben mi yaptım diye ama 2. yaptığım da nasıl olsa öğrendim diye hızlı ve özensiz davrandım mesela yağını az kullandım köpüğünü toplamada yeterince önem vermedim çabucak yapıp fırınladım..SONUÇ ; Tadı güzeldi ama yumuşak olmuştu.. 3.yü daha yapmadım yağ oranı biraz yüksek olduğu için çok özel günler dışında yapmayı düşünmüyorum :)

Bende baklavalık yufka aldım burma değilde baklava yapmak istiyorum ambalajın arkasında yufkayı buruşturarak serin diyor neden düz serilmiyor ki, siz de mi öyle yaptınız?

Evet yanlış okumuş olmayasın baklava yaparken kesinlikle düz sermelisin diye biliyorum benim yufkalar kare olduğu için tepsim de yuvarlak olduğu için yufkaların köşeleri tepsiden dışarı çıkıyordu ben onları bile keserek aldım..

Back
X