• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Bakim Yaptigimiz halde uzamaya gölge düsürdügmüz YANLISLARIMIZ!!

Evettt, kesinlikle bir gliserin molekülü 4 kat fazla su çekebilir bünyesine, eğer su ile doyurmazsanız saçtaki nemi kullanacaktır, bakım yağları içinde aynı şey söz konusu...

Saci nemlendirmek yani biraz islamak flnmi oluyo onu cozemedim :26:
Bide Benim sacim dün bakim yaptim yikadm bugun yaglaniyk yani yagda degil hafif islak gibi nemli galiba herneyse bakimlardan sonra farkettimki hemen bir gunde yaglaniyo normalmi acaba ya :27:

Saci nemlendirmek yani biraz islamak flnmi oluyo onu cozemedim :26:
Bide Benim sacim dün bakim yaptim yikadm bugun yaglaniyk yani yagda degil hafif islak gibi nemli galiba herneyse bakimlardan sonra farkettimki hemen bir gunde yaglaniyo normalmi acaba ya :27:

Canım, iyi temizlenmiyor demek ki, bakımdan sonra saçını şampuanlamadan önce saç kremi sür 15-20 dakika bekle sonra akıtıp rutin şampuanlama işlemini yap...

Nemlendirme derken bir fısfıslı şişeye su koy saçlarına fısla yağ bakımını sonra yap...

günaydın arkadaşlarım... saçı toplamanın ne gibi bir etki gösterdiğini deneyerek görücem.
saçlarımın uzun oldu döneme ait hatırladıklarımı paylaşmıştım daha önce...
ben genelde açık yada çok gevşek toplarım saçımı. belki de budur hata...
bir hafta 10 gün kadar denicem bakalım...zaten milim milim ölçüyorum...
bi şekilde neler olduğu saçtan belli olur...

böylece topic sahibi arkadaşımızında kafasında ki soruya bir parça yanıt buluruz...
kendimi feda edicem yani:))))

Canım, iyi temizlenmiyor demek ki, bakımdan sonra saçını şampuanlamadan önce saç kremi sür 15-20 dakika bekle sonra akıtıp rutin şampuanlama işlemini yap...

Nemlendirme derken bir fısfıslı şişeye su koy saçlarına fısla yağ bakımını sonra yap...

Ya ama canim söylede bi durum var,sacinizda sac kremi ve sampuan vs iceriginde kimyasal maddeler olan seyleri bekletmeyin deniliyor icindeki madde saca zarar verir diye :26:
dogrumu acaba ya .. :(

günaydın arkadaşlarım... saçı toplamanın ne gibi bir etki gösterdiğini deneyerek görücem.
saçlarımın uzun oldu döneme ait hatırladıklarımı paylaşmıştım daha önce...
ben genelde açık yada çok gevşek toplarım saçımı. belki de budur hata...
bir hafta 10 gün kadar denicem bakalım...zaten milim milim ölçüyorum...
bi şekilde neler olduğu saçtan belli olur...

böylece topic sahibi arkadaşımızında kafasında ki soruya bir parça yanıt buluruz...
kendimi feda edicem yani:))))

Bnce degisiklik olmaz arkadasim ben mesela bir aydir hemen hemen toplu gezdim 3cm kure baslayali uzadi sadce
heralde bi fark yok :26:

Ayrica...
Bir cok ürünü birlikte kullanarak uzamaya katki sagladigimizi düsünüyoruz ama aksine sac derimizi yoruyoruz. Bazen buraya bakiyorum, öyle cok ürün, yag, kür kullanan var ki saclarina yarardan cok zarar verdiklerinin farkinda degiller. Umarim bu yazdiklarim yaptiklarinin dogru olmadigi konusunda uyarir onlari.

Saclarimizi uzatmak istiyorsak kullanmamiz gereken üc sey var;

Ise yarayacagina inandigimiz, icimize sinen bir kür(sinameki, turplu su, lavanta..), kendi hazirladigimiz bitkisel sampuan(sarimsakli, cam terebentinli..) ve sac uclarinin kirilmasini önlemek icin kullanacagimiz, sac diplerine uygulanmayan bir kür (zeytinyagi, badem yagi, gliserin..)

Dikkat ettiyseniz önemli nokta sac derisine fazla yüklenmeden saclara bakim yapip saglikli uzatmak. Kürümüzü düzenli olarak uyguluyoruz(haftada bir ideal), rutin olarak kullanacagimiz kendimize uygun hazirladigimiz sampuanimizi kullaniyoruz ve arada bir yag bakimlariyla sac uclarimizi güclendiriyoruz.

Diger konulara da deginmek istiyorum;

Saci sürekli simsIkI toplamak kesinlikle zararli. Sac dipleri hava almiyor, sürekli toplandigi icin saclar kiriliyor. Ben sac diplerimi acittigi icin lastikli tokayla toplamiyorum pek. Onun yerine kelebek tokayla basit bir topuz yapiyorum.

Saclari ne cok kuruyken ne cok islakken taramaliyiz. Hafif nemlendirip öyle taramak daha saglikli. Nemlendirmek icin fisfisli sise ile uygulanan gliserinli su hem saclari acar hem de kirilmayi önler.

Jöle ve sprey saci sertlestirdigi icin kirilmaya zemin hazirliyor ama zarari sürekli kullanilirsa. Arada bir kullanmanin sakincasi yok bence.

canım guzel bılgıler paylasmıssın .benım sac dokulmem acaba zeytınyagından olabılır mı ?
ben zeytınyagını dıplere masaj yaparak tum saca yedırıyorum .hafta da bır .
ama ben her yer de boyle duydum zeytınyagı maskesı .
kafam karıstı sımdı

Evet arkadaslarim, Banusumunda Destegiyle Bu topici acmis bulunuyorm.. :21:

Bildiginiz ve paylastigimiz gibi hepimiz bi yerden bakimlara basladik, sinameki, zeytinyagi, yumurta,entele,biotin,keratinvs.. bakimlarla hepimiz mesgulüz su aralar, ama farkettimki bakim yaparken asil saclarin uzamasina gölge düsürücek ufak tefek yanlislar yapiyoruz...
Bende bu baslik altinda bunlari paylasalim istedim..

örnegin
SACI TOPLAMAK

bazi arkadaslarimizdan cevremizden duydumki saci toplamak saca zarar veriyomus, ama kimi arkadaslarimda faydali oldugunu düsünüyo, bu konu hakkinda yorumlarinizi tecrübelerinizi, cevrenizdeki insanlarin tecrübelerini bekliyorum ins. birbirimize yardimci oluruz..

SACI TARAMAK?

saci toplama gibi taramaninda saca zarar verdigini duydum ama kuaför arkadaslarim yada isin uzmanlari taramanin sac kökleri icin uyarici bi masaj etkisi verdigini söylüyorlar, bu konudada düsüncelerinizi ve tecrübeleriniz bekliyorum..

SACA SAC SPREYI,JÖLE VS. SÜRMEK/KULLANMAK :26:

cogu yerde duydumki sac spreyi sacimiza verdigmiz zararlarin farketmesekde basinda geliyomus, siz bu konu hakkinda neler düsünüyosunuz?

VE dha bilmedigm duymadigm ufak tefek bilgileriniz tecrübeleriniz varsa paylasirsaniz cok sevinirm..

:16::16::16::16::16::16:

tatlım evet sacı toplamak saca zarar verıyor .sacı sımsıkı toplamak zaten dıplerın hava almasını engelleyerek zarar vermıs oluyoruz .
lastıklı toka ıle topuz yaparak toplamak ıse ,sac ucların daha kolay kırılmasına sebep oluyor .
kuaforler genel de sacınızı örup oyle uyuyun der .
orgunun saca faydası oldugunu soylerler .
ben cevremdekı nınelere bakıyorum da,sacları hep örgulu ve popolara kadar saclar var .
mantıklı geldı bana bu yontem .

sacı sureklı taramak da zararlı .sac nemlı ıken genıs dıslı taraklarla taranmalı .

jole kopuk kullanmak zaten baslı basına hata .

Son düzenleme:
Kızlar tahta tarak kullanın, plastik taraklar saçlarda statik elektik yükünü arttırdığı için saçların çok kolay kırılmasına ve kopmasına sebep oluyor, ben tahta tarak kullanmaya başladığımdan beri saçlarım kırılmıyor tavsiye ederim...

ben de kendıme genıs dıslı tahta tarak aldım .ama dıslerı plastık .ne kadar dogru bılemedım sımdı:1:

canım guzel bılgıler paylasmıssın .benım sac dokulmem acaba zeytınyagından olabılır mı ?
ben zeytınyagını dıplere masaj yaparak tum saca yedırıyorum .hafta da bır .
ama ben her yer de boyle duydum zeytınyagı maskesı .
kafam karıstı sımdı

Olabilir de olmayabilir de her kür herkese iyi gelmiyor. Mesela sinameki kürü birinde cok ise yararken, digerinde dökülme problemi yaratiyor, bir baskasinda hic etkili olmuyor.
Bir de bazi kürler ilk basta dökülme yapabiliyor. Uzamayi hizlandirdigi icin dökülmesi gereken saclar daha hizli dökülüyor. Eger dökülme bir süre sonra durmuyorsa kürü birakman daha iyi olur.
Evet zeytinyagi maskesi öyle kullanilir ama ben orada sundan bahsetmeye calistim; sac derisine birini uyguluyorsak digerinden vazgecmeliyiz. Veya ikisini birlikte kullanmaliyiz. Ama bir hafta icinde bir sürü kür, yag uygulayinca sac derisi yorulabiliyor. O yüzden zeytinyagini uclara uygulamayi önerdim ben.

Son düzenleme:
Olabilir de olmayabilir de her kür herkese iyi gelmiyor. Mesela sinameki kürü birinde cok ise yararken, digerinde dökülme problemi yaratiyor, bir baskasinda hic etkili olmuyor.
Bir de bazi kürler ilk basta dökülme yapabiliyor. Uzamayi hizlandirdigi icin dökülmesi gereken saclar daha hizli dökülüyor. Eger dökülme bir süre sonra durmuyorsa kürü birakman daha iyi olur.
Evet zeytinyagi maskesi öyle kullanilir ama ben orada sundan bahsetmeye calistim; sac derisine birini uyguluyorsak digerinden vazgecmeliyiz. Veya ikisini birlikte kullanmaliyiz. Ama bir hafta icinde bir sürü kür, yag uygulayinca sac derisi yorulabiliyor. O yüzden zeytinyagini uclara uygulamayi önerdim ben.

anladım cnm .evet dogru soyluyorsun ,bır hafta ıcın de bırden fazla kur saca faydadan cok zarar verdıgını ben de duymustum .
cunku sacı yoruyormus .soyle ornek de verebılırz ; nette aspırın ve bal maskesının cılde cok faydalı oldugunu duymustum .
ama bu maskeyı sadece cıldınıze hafta da bır kere uygulayın dıye bastırarak belırtıyordu sahıs .
daha erken cozum olsun dıye ,hafta da uc kere yapmaya kalkmayın dıyordu .aksı taktır de cıldınız maskeye alısacaktır
artık tepkı vermeyecektır dıyor .yanı herseyın fazlası zarar dogru dıyorsun .

ben de sacım ıcın sunları kullanıyorum ; hafta da bır sınemakı kuru .hafta da bır zeyınyagı kuru ıdı ama barselona yagına gecıs yapcam .
zeytınyagını bırakıcam :1: yanı hafta da ıkı kere kur uygulamıs olucagım .
rutın sac yıkama sampuanımın ıcınde de ; sarımsak var .camterenbentın badem yagı ve menekse yagı da eklıycem .(sac dokulmem ıcın )
sımdılık bunları yapıyorum .umarım fazlaya kacmamısımdır:1:

Bende size bir maske tarifi vereyim...

2 kaşık shea butter
2 kaşık hindistan cevizi yağı
2 kaşık pirinç kepeği yağı
2 kaşık güzel bir saç kremi veya derin nemlendirici
1 ampul bepanthene

bunları cam bir kapta karıştırıp ılıtın sonra tüm saçınıza iyice yedirip bone veya strech ile sarın, akşam yapıp ertesi gün yıkayabilirsiniz, sonra gelsin pırıl pırıl, yumuşacık ve güçlü saçlar... Haftada bir yapın kızlar tavsiye ederim...

Ve daha öncede yazdığım gibi ahşap tarak kullanın... Ahşap tarak kullandığımdan beri saçlarım kırılmıyor...

1. Saç kuru ya da ıslakken taranmaz.
Hafif nemli iken taranmalı.
Oda dişli taraklarla değil saç fırçasıyla.
Başınızı öne eğip enseden taramaya başlamalısınız, bu kan dolaşımınızı hızlandırır ve saç derinizin rahatlamasına yardımcı olur.
Sonra başınızı kaldırıp bu sefer normal bir şekilde saçları hırpalamadan ve nazikçe tarayın.

2. Ahşap taraklar her yerde bulunmuyor.
O yüzden plastik fırça alırken dikkat edin.
Bazılarının üstünde şöyle yazar " Saçı elektiriklendirmez "
Benim plastik saç fırçam var paketinde bu yazıya dikkat ederik aldım.
Ve gerçekten hiç elektiriklenme yapmıyor.

3. Saçın kırılması, saçın sürekli düzleştirilmesinden, hava şartlarından ve paldır küldür taranmasından meydana gelebilir.
O yüzden düzleştirici kullanımını çok gerekli değil ise haftada 1 e düşürmeniz gerekli.
Hava şartları içinde havaya karşı koruyucu ürünler var.
Tarama işleminide 1.maddede anlattığım gibi uygularsanız saçınızda daha az kırık meydana gelir.

4. Haftada 1 düzenli bakımlar uygularsanız saçınıza saçınız hem sağlıklı olur hem parlak hem yumuşak hemde kırılmalarını önlersiniz.
1 haftada 2 farklı bakım yapmak saçı çok yorar.
Haftada bir yağ bakımları uygulayabilirsiniz ama yağları özellikle ısıtın, daha iyi sonuç alırsınız.
Ben çok düzenli olmasada 2.3 haftada 1 yağ bakımı mutlaka yaparım.
Geçen hafta susam yapı, badem yağı ve sarımsaklı zeytinyağı ile bakım yaptım, saçımı yıkadığımda saçlarım taraktan kayıp gitti.
Yumuşacıktı.
Ama şuna dikkat etmeliyiz, çok fazla şampuan kullanırsak yaptığımız bakım etkisini yitirebilir.

5. Sıkı bir şekilde uzun süre saç toplamak saç derinizi yorar.
Saçınızı açtığınız zaman saçınızda bir rahatlama hissedersiniz ve saç derinize dokunduğunuz zaman biraz acır.
O yüzden çok sıkı saç toplamamak gerek.
Bu durum saç köklerini zayıflatıyor ve dökülmelere yol açıyor.

Başka soru? :27:

Benim saçlarımda kırık yok denicek kadar az, çünkü düzleştirici kullanmam, saçımı paldır küldür taramam, çok sıkı toplamam ve mutlaka 2 haftada 1 bakım yaparım.

Son düzenleme:
Saclarimiza en buyuk zarari onlari boya ustune boyamakla veriyoruz sanirim. Ardindan uclari yanmis yipranmis saclarla kendimizi kuaforun makasinin altinda buluyoruz. Geriye kisalan saclar ve keskeler kaliyor:(((

Back