Ayrica...
Bir cok ürünü birlikte kullanarak uzamaya katki sagladigimizi düsünüyoruz ama aksine sac derimizi yoruyoruz. Bazen buraya bakiyorum, öyle cok ürün, yag, kür kullanan var ki saclarina yarardan cok zarar verdiklerinin farkinda degiller. Umarim bu yazdiklarim yaptiklarinin dogru olmadigi konusunda uyarir onlari.
Saclarimizi uzatmak istiyorsak kullanmamiz gereken üc sey var;
Ise yarayacagina inandigimiz, icimize sinen bir kür(sinameki, turplu su, lavanta..), kendi hazirladigimiz bitkisel sampuan(sarimsakli, cam terebentinli..) ve sac uclarinin kirilmasini önlemek icin kullanacagimiz, sac diplerine uygulanmayan bir kür (zeytinyagi, badem yagi, gliserin..)
Dikkat ettiyseniz önemli nokta sac derisine fazla yüklenmeden saclara bakim yapip saglikli uzatmak. Kürümüzü düzenli olarak uyguluyoruz(haftada bir ideal), rutin olarak kullanacagimiz kendimize uygun hazirladigimiz sampuanimizi kullaniyoruz ve arada bir yag bakimlariyla sac uclarimizi güclendiriyoruz.
Diger konulara da deginmek istiyorum;
Saci sürekli simsIkI toplamak kesinlikle zararli. Sac dipleri hava almiyor, sürekli toplandigi icin saclar kiriliyor. Ben sac diplerimi acittigi icin lastikli tokayla toplamiyorum pek. Onun yerine kelebek tokayla basit bir topuz yapiyorum.
Saclari ne cok kuruyken ne cok islakken taramaliyiz. Hafif nemlendirip öyle taramak daha saglikli. Nemlendirmek icin fisfisli sise ile uygulanan gliserinli su hem saclari acar hem de kirilmayi önler.
Jöle ve sprey saci sertlestirdigi icin kirilmaya zemin hazirliyor ama zarari sürekli kullanilirsa. Arada bir kullanmanin sakincasi yok bence.