• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Bakim Yaptigimiz halde uzamaya gölge düsürdügmüz YANLISLARIMIZ!!

AlessAmbrosio

S'
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
528
12
318
Evet arkadaslarim, Banusumunda Destegiyle Bu topici acmis bulunuyorm.. :21:

Bildiginiz ve paylastigimiz gibi hepimiz bi yerden bakimlara basladik, sinameki, zeytinyagi, yumurta,entele,biotin,keratinvs.. bakimlarla hepimiz mesgulüz su aralar, ama farkettimki bakim yaparken asil saclarin uzamasina gölge düsürücek ufak tefek yanlislar yapiyoruz...
Bende bu baslik altinda bunlari paylasalim istedim..

örnegin
SACI TOPLAMAK

bazi arkadaslarimizdan cevremizden duydumki saci toplamak saca zarar veriyomus, ama kimi arkadaslarimda faydali oldugunu düsünüyo, bu konu hakkinda yorumlarinizi tecrübelerinizi, cevrenizdeki insanlarin tecrübelerini bekliyorum ins. birbirimize yardimci oluruz..

SACI TARAMAK?

saci toplama gibi taramaninda saca zarar verdigini duydum ama kuaför arkadaslarim yada isin uzmanlari taramanin sac kökleri icin uyarici bi masaj etkisi verdigini söylüyorlar, bu konudada düsüncelerinizi ve tecrübeleriniz bekliyorum..

SACA SAC SPREYI,JÖLE VS. SÜRMEK/KULLANMAK :26:

cogu yerde duydumki sac spreyi sacimiza verdigmiz zararlarin farketmesekde basinda geliyomus, siz bu konu hakkinda neler düsünüyosunuz?

VE dha bilmedigm duymadigm ufak tefek bilgileriniz tecrübeleriniz varsa paylasirsaniz cok sevinirm..

:16::16::16::16::16::16:

aslında saça zarar vermeyen şey yok gibi,
bir ara kan dolaşımını hızlandırır saç diplerine masaj yapın, tarayın dendi şimdi taramayın kırarsınız :D lise de saç ütülemek moda oldu ilk denememi hatırlıyorum o zaman bu düzleştiriciler ya yok ya da yaygın değil:27: saçımın üstüne havlu koymuştum tabi ki saçım düzleşmemişti ve çok şaşırmıştım direkt saça yaptıklarını öğrenince nasıl ya saç yanar ki ütüyle diye hahaha
nitekim bazı arkadaşlar onu da başardı:46: neyse düzleştiriciye alıştık bu sefer saç lastiksi bir kıvam aldı derken boyalar filan.... aradan bu kadar yıl ve tecrübe geçince anladığım şey saçın bakımlı olabilmesi için;
-doğal olması ( organik boya denemedim ama bildiğim bir şey varsa boya mecburi haller dışında heves edilecek bir konu değilmiş bknz: geç aydınlanma:28:)
-çok sık yıkanmaması (hem şampuan kimyasal hem de sık yıkama saçın kendi yağıyla beslenmesini engelliyor, beyonce cildinin güzelliğini sorduklarında çok sık yıkamamak demiş ( bu tozda kirde zor be beyonce) ben haberin yalancısıyım)
- mümkün olduğunca kendi halinde kurumaya bırakılması ( oldu sinüziti olanlar ne yapsın) saç kurutma makinesi kullandığımda psikolojik olarak geriliyorum ben sanki elektrik veriyorlar:30:
- veee çok sıkı toplamamak ( madde gayet açık:24:)
sonuç: işimiz çoğu kez dış etkenler ve yabancı maddelerle ruhunu sattığımız saçları, doğala dönerek( yağlar, otlar vs.) geri kazanmayı amaçlamak, kısır bir döngü bu :34:

Son düzenleme:
aslında saça zarar vermeyen şey yok gibi,
bir ara kan dolaşımını hızlandırır saç diplerine masaj yapın, tarayın dendi şimdi taramayın kırarsınız :D lise de saç ütülemek moda oldu ilk denememi hatırlıyorum o zaman bu düzleştiriciler ya yok ya da yaygın değil:27: saçımın üstüne havlu koymuştum tabi ki saçım düzleşmemişti ve çok şaşırmıştım direkt saça yaptıklarını öğrenince nasıl ya saç yanar ki ütüyle diye hahaha
nitekim bazı arkadaşlar onu da başardı:46: neyse düzleştiriciye alıştık bu sefer saç lastiksi bir kıvam aldı derken boyalar filan.... aradan bu kadar yıl ve tecrübe geçince anladığım şey saçın bakımlı olabilmesi için;
-doğal olması ( organik boya denemedim ama bildiğim bir şey varsa boya mecburi haller dışında heves edilecek bir konu değilmiş bknz: geç aydınlanma:28:)
-çok sık yıkanmaması (hem şampuan kimyasal hem de sık yıkama saçın kendi yağıyla beslenmesini engelliyor, beyonce cildinin güzelliğini sorduklarında çok sık yıkamamak demiş ( bu tozda kirde zor be beyonce) ben haberin yalancısıyım)
- mümkün olduğunca kendi halinde kurumaya bırakılması ( oldu sinüziti olanlar ne yapsın) saç kurutma makinesi kullandığımda psikolojik olarak geriliyorum ben sanki elektrik veriyorlar:30:
- veee çok sıkı toplamamak ( madde gayet açık:24:)
sonuç: işimiz çoğu kez dış etkenler ve yabancı maddelerle ruhunu sattığımız saçları, doğala dönerek( yağlar, otlar vs.) geri kazanmayı amaçlamak, kısır bir döngü bu :34:

Aynen oyle arkadasm.. :1:
Saclarim benim bundan 5-6 sene once bi uzuundu bi uzuundu millete utuletirdim duzlestirmeye usenirdm..
ah ah heygidi gunler sacinda ne bi gram boya vardi nede baska bisey ayda yilda bir utu yaptirirdim ah ah..:31:

Ayrica...
Bir cok ürünü birlikte kullanarak uzamaya katki sagladigimizi düsünüyoruz ama aksine sac derimizi yoruyoruz. Bazen buraya bakiyorum, öyle cok ürün, yag, kür kullanan var ki saclarina yarardan cok zarar verdiklerinin farkinda degiller. Umarim bu yazdiklarim yaptiklarinin dogru olmadigi konusunda uyarir onlari.

Saclarimizi uzatmak istiyorsak kullanmamiz gereken üc sey var;

Ise yarayacagina inandigimiz, icimize sinen bir kür(sinameki, turplu su, lavanta..), kendi hazirladigimiz bitkisel sampuan(sarimsakli, cam terebentinli..) ve sac uclarinin kirilmasini önlemek icin kullanacagimiz, sac diplerine uygulanmayan bir kür (zeytinyagi, badem yagi, gliserin..)

Dikkat ettiyseniz önemli nokta sac derisine fazla yüklenmeden saclara bakim yapip saglikli uzatmak. Kürümüzü düzenli olarak uyguluyoruz(haftada bir ideal), rutin olarak kullanacagimiz kendimize uygun hazirladigimiz sampuanimizi kullaniyoruz ve arada bir yag bakimlariyla sac uclarimizi güclendiriyoruz.

Diger konulara da deginmek istiyorum;

Saci sürekli simsIkI toplamak kesinlikle zararli. Sac dipleri hava almiyor, sürekli toplandigi icin saclar kiriliyor. Ben sac diplerimi acittigi icin lastikli tokayla toplamiyorum pek. Onun yerine kelebek tokayla basit bir topuz yapiyorum.

Saclari ne cok kuruyken ne cok islakken taramaliyiz. Hafif nemlendirip öyle taramak daha saglikli. Nemlendirmek icin fisfisli sise ile uygulanan gliserinli su hem saclari acar hem de kirilmayi önler.

Jöle ve sprey saci sertlestirdigi icin kirilmaya zemin hazirliyor ama zarari sürekli kullanilirsa. Arada bir kullanmanin sakincasi yok bence.

Evet arkadaslarim, Banusumunda Destegiyle Bu topici acmis bulunuyorm.. :21:

Bildiginiz ve paylastigimiz gibi hepimiz bi yerden bakimlara basladik, sinameki, zeytinyagi, yumurta,entele,biotin,keratinvs.. bakimlarla hepimiz mesgulüz su aralar, ama farkettimki bakim yaparken asil saclarin uzamasina gölge düsürücek ufak tefek yanlislar yapiyoruz...
Bende bu baslik altinda bunlari paylasalim istedim..

örnegin
SACI TOPLAMAK

bazi arkadaslarimizdan cevremizden duydumki saci toplamak saca zarar veriyomus, ama kimi arkadaslarimda faydali oldugunu düsünüyo, bu konu hakkinda yorumlarinizi tecrübelerinizi, cevrenizdeki insanlarin tecrübelerini bekliyorum ins. birbirimize yardimci oluruz..

SACI TARAMAK?

saci toplama gibi taramaninda saca zarar verdigini duydum ama kuaför arkadaslarim yada isin uzmanlari taramanin sac kökleri icin uyarici bi masaj etkisi verdigini söylüyorlar, bu konudada düsüncelerinizi ve tecrübeleriniz bekliyorum..

SACA SAC SPREYI,JÖLE VS. SÜRMEK/KULLANMAK :26:

cogu yerde duydumki sac spreyi sacimiza verdigmiz zararlarin farketmesekde basinda geliyomus, siz bu konu hakkinda neler düsünüyosunuz?

VE dha bilmedigm duymadigm ufak tefek bilgileriniz tecrübeleriniz varsa paylasirsaniz cok sevinirm..

:16::16::16::16::16::16:

günaydın canım...
topicin hayırlı olsun...
böylece güzel bilgiler edinicez...çok iyi oldu bu konu...bakımlara destek
olacak bilgiler paylaşılırsa harika olur....

bence bakımlar esnasında fön, maşa, düzleştirici gibi ısıtılmış şekillendiricilerden olabildiğince uzak kalınmalı.
ben haftada 1 e düşürdüm fönü. asla maşa, düzleştirici kullanmıyorum. dipten uzayan saçı
kırmaya gerek yok.
sprey, jöle, briyantin asla sürmüyorum...çatır çatır kırıyor bana kalırsa. hiç gerek yok...
rahat bırakıyorum saçımı bu anlamda....
toplarsamda çok gevşek topluyorum, sıkmıyorum onları....mutlaka kurutuyorum ıslak bırakmıyorum...
bunlar benim bildiğim doğrular...

günaydın canım...
topicin hayırlı olsun...

bence bakımlar esnasında fön, maşa, düzleştirici gibi ısıtılmış şekillendiricilerden olabildiğince uzak kalınmalı.
ben haftada 1 e düşürdüm fönü. asla maşa, düzleştirici kullanmıyorum. dipten uzayan saçı
kırmaya gerek yok.
sprey, jöle, briyantin asla sürmüyorum...çatır çatır kırıyor bana kalırsa. hiç gerek yok...
toplarsamda çok gevşek topluyorum, sıkmıyorum onları....mutlaka kurutuyorum ıslak bırakmıyorum...

Ay Benim iste anlattigm gibi uzun sac zaafim var ve kisa sacida acik birakmam ya birakamam toplamam lazim.. :(
Òzge ulusoy bugn ne giysemde sacini hep toplayarak uzattigni anlatmisti kimisnde sac uzatio galiba.sac toplamasi,benim.ablam nesela sacina hicbi islem yapmazdi toplardi hep sirim gibi saclari vardi:26:

günaydın canım...
topicin hayırlı olsun...

kırmaya gerek yok.

Ben baya SIKI SIKI tipluyorm saclari ya acik sacla dolanamam hele kisaysa hic yakistiramam kendime noluvak bilmioum..:26:

Hava saçlarımıza zarar veriyor bence :27: Benim saçlarım kalbimden çok kırılıyor ama ya. Ne bir işlem uyguluyorum nede başka bir şey. Uzaması gayet normal ayda 1 cm ama uçtan bir o kadarda kırılıyor :5: Saçlarımı toplamayı seviyorum bende şuan ilginç bir boyda ne kısa ne uzun ama toplar isem de sıkı toplamıyorum.

Son düzenleme:
Hava saçlarımıza zarar veriyor bence :27: Benim saçlarım kalbimden çok kırılıyor ama ya. Ne bir işlem uyguluyorum nede başka bir şey. Uzaması gayet normal ayda 1 cm ama uçtan bir o kadarda kırılıyor :5: Saçlarımı toplamayı seviyorum bende şuan ilginç bir boyda ne kısa ne uzun ama toplar isem de sıkı toplamıyorum.

Ben baya SIKI topladigm icin artik bilmiyorum ne yapicam :26: yavastan acik birakmaya calisicam bakalim:2:

Kızlar tahta tarak kullanın, plastik taraklar saçlarda statik elektik yükünü arttırdığı için saçların çok kolay kırılmasına ve kopmasına sebep oluyor, ben tahta tarak kullanmaya başladığımdan beri saçlarım kırılmıyor tavsiye ederim...

Kızlar tahta tarak kullanın, plastik taraklar saçlarda statik elektik yükünü arttırdığı için saçların çok kolay kırılmasına ve kopmasına sebep oluyor, ben tahta tarak kullanmaya başladığımdan beri saçlarım kırılmıyor tavsiye ederim...

Kesinlikle.. Ben de tahta tarak ve firca alacagim yakin zamanda.

Bir de saclariniza bitkisel yag, gliserin gibi nemlendirici ürünler sürmeden önce hafif nemlendirin. Direk kuru saca uygulaninca, ürün sactaki varolan nemi alip daha cok kurumasina neden olabiliyor.

Kesinlikle.. Ben de tahta tarak ve firca alacagim yakin zamanda.

Bir de saclariniza bitkisel yag, gliserin gibi nemlendirici ürünler sürmeden önce hafif nemlendirin. Direk kuru saca uygulaninca, ürün sactaki varolan nemi alip daha cok kurumasina neden olabiliyor.

Evettt, kesinlikle bir gliserin molekülü 4 kat fazla su çekebilir bünyesine, eğer su ile doyurmazsanız saçtaki nemi kullanacaktır, bakım yağları içinde aynı şey söz konusu...

Back