Bakımlı, süslü püslü olmak o kadar güzel bişey ki bakımsız nasıl gezilir hayal bile edemiyorum ben, çok küçük yaşlarımdan beri inanılmaz meraklı ve düşkündüm kozmetiğe, bakımlı insanları ayrı bi severdim
Benim bakım rutinim de şöyle;
Sabahları kalktığımda bazen eşek sütü sabunuyla bazen de sülfat içermeyen yıkama jeliyle yüzümü yıkamak, toniklemek, dışarı çıkacaksam güneş kremi çıkmayacaksam normal nemlendirici sürmek,
Eve geldiğimde hemen makyajımı çıkarmak
Akşamları yine cildimi temizlemek, toniklemek ve masaj yaparak hind cevizi yağı sürmek, gözaltlarıma da antiage bi krem sürmek, eğer üşenmezsem tırnaklarıma bakım yağı sürmek, el kremi sürmek, dudak balmı sürmek yaptıklarımdan
Haftada 1 kez şekerle ve zyağıyla yaptığım peeling sonrası kahve ve kil maskesi yapmaya çalışıyorum, ara sıra da peelingden önce yüzümü başıma havlu kapatıp kaynamış suyun buharına tutuyorum, suya böğürtlen kökü, papatya ve okaliptüs yaprağı atıyorum
Yüzüm için küçük kabak lifi aldım, bazen de onunla peeling yapıyorum banyoda, bazen de braun'un pilli fırçasını kullanıyorum, cildi şaşırtmak iyi diye okumuştum.
Saçlarıma ara sıra hind cevizi-zyağı ve e vitamini karışımı sürmek, banyoda saç maskesi uygulamak, duştan çıkınca keratin ya da argan serumu uygulamak ve kurutup şekillendirmek, illa ki ya fön çekiyorum ya da kalın maşa yapıyorum, senede 2 defa platin röfle yaptırıyorum, ayda 1 kez de eşime dipboyamı yaptırıyorum
Vücudum için banyoda haftada 1 kez falan peeling yapıyorum,
gratisten aldım kahve ve tuzdan oluşan doğal bi peelingmiş, kuru şekilde kese kağıdı gibi bi pakette satılıyordu, ara sıra da kabak lifiyle yıkanıyorum,
ayaklarımı 2 haftada 1 falan ponzalıyorum,
Duştan sonra mutlaka vücut kremi ya da vücut yağı/bebe yağı elime ne gelirse onu sürüyorum, çünkü vücudum çok kuru ve krem sürmezsem inanılmaz kaşınıyor, peeling yapıp vücut yağı sürmek bebek gibi yapıyor cildi
Ayda 1 manikür yaptırıyorum, yaptıramazsam kendim yapıyorum
Bazen yatarken ayaklarıma vazelin ya da ayak kremi sürüp çorap giyiyorum.
Dışarı çıkarken nude tonlar kullanarak özenli makyajımı yapıyorum, fondöten,kapatıcı, pudra, allık, aydınlatıcı, eyeliner, rimel hepsini de kullanıyorum, ama çok doğru ve ölçülü kullandığım için asla boya badana görüntüsünde olmuyorum, hem doğal hem makyajlı hem de çok fresh görünüyorum, asla abartı bi görüntü oluşturmuyorum, genelde salaş kazak- kot - çizme, yaz aylarında kot- tişört- spor ayakkabı giyiyorum, renk uyumu takıntım var, saat-alyans-incecik kolyeler ve halka küpeler vazgeçilmezim, takı çok seviyorum ama asla deli kızın çeyizi gibi takıp takıştırmıyorum
Bakımlı olmak sadece makyaj yapmak, fön çekmek ya da saç boyatmak deil, içten bakım yapmak da çok önemli,
Siyah çay ve neskafe içmiyorum, her gün 1 kupa yeşil, 1 kupa da beyaz çay içiyorum, 1 kez türk kahvesi ve kafeinsiz filtre kahve ve bol su(suyu zoraki) tüketiyorum, şekerli/paketli zararlı yiyecekler/içecekler tüketmemeye çalışıyorum, 8 saat uykumu almaya çaba harcıyorum, bi kaç ayda bir hamama gidip keseleniyorum,
Pozitif olmaya, küçük şeylerden mutlu olmaya, kendimi şımartmaya, kendime vakit ayırmaya ve namazlarımı düzenli kılıp, daima şükretmeye çok önem veriyorum, 35 yaşında 2 kız çocuğu annesiyim ama herkes beni 24-25 yaşlarında bekar bi kız zannediyor :))) Yani bakım ve iyi/kaliteli yaşam çooook önemli
Gençliğinizin ve enerjinizin kıymetini bilin, sonra en güzel, en taze yaşlarınızı bakımsız, paspal geçirdiğiniz için pişman olursunuz
sanırım destan yazdım, ama tüm bunları rayına oturtunca tıkır tıkır her şey kendiliğinden oluyo, yaşam tarzınız haline geliyor ve ben bunları önce bekarken, sonra evliyken ve en son da 2 çocukla yapıyorum :)