bakıcımla ilgiliiii

sözün bittiği yer...

bakıcım yok ama arkadaslardan duduğum kadarıyla bakıcılarına guvendikleri ve ellerinden kaçırmak istemedikleri için bile yaz tatilllerinde bile kesintisiz maaslarını veriyorlar calışmamış olmalarına rağmen nasıl biz izne ayrıldığımızda maasımız kesilmiyorsa oda bizim kadrolu elemanımız elimizden kaçırmak istemiyorsak bunu ödemeliyiz. yada işe ilk basadığında bastan bunlar konuşulmalı. calışmadığında ücreti n kesilir calıştığın kadar alırsın gibi . bence tam maas ödenmeli yada önceden bu gibi durumlar belirtileli....

çalışmadığı günün parasını ödememek neden kul hakkına girsin ki?
çalışmadığı saati kesmek belki kul hakkı değil ama etik olarak hoş değil..
yalnız böyle şeyleri en başta konuşmak en iyisi..

"çalışmadığı günün parasını ödememek neden kul hakkına girsin ki"sini söyleyim mi ? Çünkü ülkede kanunlarca tanınmış bir ücretli izin hakkı vardır yıllık x hafta.Çalışılan yıla göre değişen.Siz kanunların tanıdığı bir hakkı çalışanınıza vermezseniz bunun hakkı kul hakkı değidr de nedir? Size tıkır tıkır ödeniyor o çalışmadığınız 3 ay için değil mi sayın eğitimcİ? Bu benim hakkım değil, alın bu parayı demediğinize göre, demek ki hakkınız. Demek ki o kişinin de çalışmadığı yıllık ücretli izin günlerinde maaşını alması hakkı. Azcık kafa çalıştırın, azcık ülkenizden haberiniz olsun. :mymeka:

eğer beni gerçekten düşündüğünü belli eden hareket ve davranışlar içinde bulunduğunu hissedeyim sadece tatili değil başka şeyler içinde para verip hediyeler alırım ama önce bebeğimin gerçekten iyi mutlu ve emin ellerde olduğunu hissedip anlamam lazım

ay nerelere gelmiş konum yaa:)
1. olarak henüz 4 aydır çocuğuma bakıordu yani yasal konulardan bahsediorsunzu yaa o yasal izne haketmiordu
2. olarak çok şükür kimseye muhtaç değilim ama bir bakıcının hem sigortasını hemde senelik iznini verebilecek kadar zengin olsaydım oturur kendi çocuguma kendim bakardım
3. olarakda ben daha önceki bir haftalık bakmadığı dönemlerde hiçbir zaman parasını kesmedim
hep anlaştığımız zamandan daha erken aldım çocuğumu cumartesi günleride yarım gün bakıcak die anlaşmıştık ama çoğu cumartesi günleri vermedim
hiçbir zaman ters konuşmadım yapıcaksın demedim yaparmısın dedim bu kadar savunduğunuz bakıcımın bana yaptığınıda anlatıyımm

oruç olduğu için sabahları sen gel al ama akşamları ben gelirirm sen oruçlusun demiştim oda tmm demişti
geçen cumartesi günü 1e kadar bakıcaktı misafirim var die biraz geç kaldım ve 2de aradım
edim böle böle kusura bakma sen getirebilirmisin çocugu ii tamam bu seferlik olsun ama birdaha olmaz dedi tmm sen getir dedim
geitrdi asansörün kapısının önünde duruo içeri getirmemiş bende eşim kapıya bakıo snaıorum dilekkk die bağırdı çıktım ay canım kusura bakma dedim eşim alıo sandım mutfakdaydım dedim suratı beş karış elini beline koydu sen nezamandır evdesinde beni yeni arıosun dedi bend güldüm dedimki zeynep beni döviceksin hesapmı soruosun bana dedim çocugu almak için eğildim arkamı döndüm hoppp asansör kapısını kapattı bile
ama çok sinirlendim misafirimin yanında böle yapması zaten çokda snirlendiğim mevzu vardı
eşime dedim ben bunu akşam arıcam gelmesin birdaha die
biz böyle konuşurken kapı çaldı eşim baktı
elinde bir poşet içine çocugun eşyalarını koymuş öle gelişi güzel getirmiş
ben bakmak istemiorum artık çocuga dedi
bende içeri gel konuşalım dedim gelmedi maaşımıda bi arkadaşı vardı ona verin dedi gittiii
hobaaa pazartesi işe gidicem napıcam düşünsün dilekk
neseki alt komşum vardıda rahatladım artık o bakıcak

O zaman bir bakıcının hem sigortasını hem de senelik iznini veremeyecek parayı kazanmıyorsanız oturup bi zahmet kendiniz bakacaksınız. Başkasının hakkı gasp edilerek kendi hayat düzeni kurulmaz. Ayrıca şu son alttığınız da ayıp. 1de ararım diyip 2de aramaki sonra da sen getir demek. Sizin başkasının hayatına saygınız yok herhalde. O kızın da 1de başkasıyla randevusu vardır belki, neden yaparım dediğiniz şeyi yapmıyorsunuz zamanında ? Verdiğiniz en basit sözü bile tutun, bu kadar rahat olmayınca canım siz de. Aaaaa! Kız gururlu davranmış, para için de olsa sizle tekrar muhattap olmamayı tercih etmiş. Kendisini buradan tebrik ediyorum. kaydirigubbakcemile5

canım benim beni tanıomusun rahat olduğumu sözlerimi tutmadığımı bir msjımdan anlayabiliorsan valla helal olsun sana diorum
ayrıca kendi çocuguma bakıp bakmayacağım benim kararrım sen karışamazsın
1 de ararım yada alırım demedim 1 de nalaşmıştık ama ben herzaman 12de alırdım hatta çoğunlukla vermezdim bile buna sesini çıakrmıorda 1 saat geç kalmamaı çıkarıor yani
başkasının hayatına saygım olmadıgını idda ediorsun ama sende çok saygılı bir insan olsan bana bunları söyleyemezdin
beni tanımıorsun o kıza nasıl davrandığımı bilmiorsun tek mesajımla lütfen bukadar yargılama
her ne olursa olsun gururla ne alkası var okadar haktan hukuktan bahsederken bırakıp gitmesini tebrik edebiliyorsan seninde haktan hukuktan pek analdığın söylenemez değilmi
konulara yorum yaparken biraz daha yumuşak tavırlı olmalısın bence bana karşı şahsi bi tavır olduğunu düşünmüorum bunun bu konunun uzamasını tartışmaya dönüşmesinide istemiorum yorumunu yapmışsın bende cvp verme gereği duydum

Son düzenleme:

ülkemden haberim var,bu konuda endişeniz olmasın..
çalışmadığım ve herkesin gözüne batan 3 ay değil 2 ay yaz tatili bu biiiir...
ben sadece girdiğim derslerin ücretini alıyorum,EVDE hazırladığım sınav sorularına,yığınla evrağa çocuklara hazırlayıp verdiğim çalışma kağıtlarına kimse extra para vermiyor,ben de talep etmiyorum,bunu dao 2 ay tatile sayın siz:) bu ikiii...
evde çalıştırdığım bakıcımın eğer sigorta talebi yoksa kanunların değil benim ve onun ortak anlaşmamız sonucu geçerli olan kanun geçerli olacaktır elbette.. ha derseniz yine de kanunun size tanıdığı hakkı tanıyın,tamam o zaman emekli de edeyimsırnaşık şey

bak sen limonağacı burdada tartışma çıkarmış :bbo:

Son düzenleme:

çok haklısınnn

Bence kesmeseydin canım ya. Biz izne ayrıldığımızda kesilmiyor nihayetinde Ya da en baştan konuşsaydın izne çıktığım zaman keserim desydin belli ki beklentisi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…