Bence de kızcağız haklı. Siz iş yerinizden tatile ayrıldığınızda iş veren sizden kesit mi tatil günlerini? ya da kiracı olarak oturduğunuz evinizden tatile gittiğinizde ev sahibinden kesebilecek misiniz evde oturmadığınız günleri? Sonuçta her çalışanın yıllık ücretli izin hakkı vardır. Kadıncağıza sigorta bile yaptırmıyorsunuzdur büyük ihtimalle, bari yıllık ücretli izninin karşılığını verin. Başkaları 1 saati bile kesiyormuş. Ne kadar ayıp ediyorlarmış öyleyse. Vahşi kapitalizmi evlerinize sokun. Siz 1-2 saat izin alıp bankaya vs. fatura ödemeye gitseniz o 1-2 saatin ücretini kesseler ne düşünürsünüz? Hep kendimize yontmayalım lütfen. Kul hakkını gözetelim.Tek derdiniz parasını eksik aldı diye oğlunuza kötü davranma ihtimali olmasın, kul hakkı yemiş olma ihtimaliniz de çok büyük bir yük değil mi ?
çalışmadığı günün parasını ödememek neden kul hakkına girsin ki?
çalışmadığı saati kesmek belki kul hakkı değil ama etik olarak hoş değil..
yalnız böyle şeyleri en başta konuşmak en iyisi..
O zaman bir bakıcının hem sigortasını hem de senelik iznini veremeyecek parayı kazanmıyorsanız oturup bi zahmet kendiniz bakacaksınız. Başkasının hakkı gasp edilerek kendi hayat düzeni kurulmaz. Ayrıca şu son alttığınız da ayıp. 1de ararım diyip 2de aramaki sonra da sen getir demek. Sizin başkasının hayatına saygınız yok herhalde. O kızın da 1de başkasıyla randevusu vardır belki, neden yaparım dediğiniz şeyi yapmıyorsunuz zamanında ? Verdiğiniz en basit sözü bile tutun, bu kadar rahat olmayınca canım siz de. Aaaaa! Kız gururlu davranmış, para için de olsa sizle tekrar muhattap olmamayı tercih etmiş. Kendisini buradan tebrik ediyorum. kaydirigubbakcemile5
"çalışmadığı günün parasını ödememek neden kul hakkına girsin ki"sini söyleyim mi ? Çünkü ülkede kanunlarca tanınmış bir ücretli izin hakkı vardır yıllık x hafta.Çalışılan yıla göre değişen.Siz kanunların tanıdığı bir hakkı çalışanınıza vermezseniz bunun hakkı kul hakkı değidr de nedir? Size tıkır tıkır ödeniyor o çalışmadığınız 3 ay için değil mi sayın eğitimcİ? Bu benim hakkım değil, alın bu parayı demediğinize göre, demek ki hakkınız. Demek ki o kişinin de çalışmadığı yıllık ücretli izin günlerinde maaşını alması hakkı. Azcık kafa çalıştırın, azcık ülkenizden haberiniz olsun. :mymeka:
canım benim beni tanıomusun rahat olduğumu sözlerimi tutmadığımı bir msjımdan anlayabiliorsan valla helal olsun sana diorum
ayrıca kendi çocuguma bakıp bakmayacağım benim kararrım sen karışamazsın
1 de ararım yada alırım demedim 1 de nalaşmıştık ama ben herzaman 12de alırdım hatta çoğunlukla vermezdim bile buna sesini çıakrmıorda 1 saat geç kalmamaı çıkarıor yani
başkasının hayatına saygım olmadıgını idda ediorsun ama sende çok saygılı bir insan olsan bana bunları söyleyemezdin
beni tanımıorsun o kıza nasıl davrandığımı bilmiorsun tek mesajımla lütfen bukadar yargılama
her ne olursa olsun gururla ne alkası var okadar haktan hukuktan bahsederken bırakıp gitmesini tebrik edebiliyorsan seninde haktan hukuktan pek analdığın söylenemez değilmi
konulara yorum yaparken biraz daha yumuşak tavırlı olmalısın bence bana karşı şahsi bi tavır olduğunu düşünmüorum bunun bu konunun uzamasını tartışmaya dönüşmesinide istemiorum yorumunu yapmışsın bende cvp verme gereği duydum
bak sen limonağacı burdada tartışma çıkarmış :bbo:
eğer beni gerçekten düşündüğünü belli eden hareket ve davranışlar içinde bulunduğunu hissedeyim sadece tatili değil başka şeyler içinde para verip hediyeler alırım ama önce bebeğimin gerçekten iyi mutlu ve emin ellerde olduğunu hissedip anlamam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?