• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcımla ilgiliiii

Green33

oğluşunun annesiii
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.235
15
158
44
İçel Mersin
inşallah konuyu doğru yere açmışımdır

benim sorunum oğlumun bakıcısı oğlum 6 aylık yaklaşık 4 aydır oğluma bakıo çok memnun olmasamda şimdilik sorun yoktu
sabah 8de gelir oğlumu alır akşam 4,5 gibi getirir eve 22 yaşında genç bir kız çocuk gelişimi mezunu ve 4 yıldır çocuk bakıo yaşı genç ama tecrübeli yani bundan önceki aylarda kayınvalidem falan geldiğinde 1 haftalık vermiordum ona çocugu kayınvalidem bakıo die tabiki bu bir haftayı aylığındanda kesmiordum böyle bir kaç kez oldu arasıra ufak tefek hoşlanmadığım şeyler olurdu ama büyütmedim oğlum mutlu görünüo çünkü
ama en son dün olan çok canımı sıktı 15 gün anneme gittim ben tabi bunu bakıcımıza 1 ay öncesinden söledim oda kendine tatil planları yaptı biletini falan ayarladı haziran 25 de izne ayrıldım temmuz 15de geldim bu 20 gün çaçlışmamış dün aylık günümüzdü 15 günlük parasını verdim 10 gün bakmasına rağmen ama bunu etrafımdaki herkese sordum bakıcısı olanlara siz nasıl yapıorsunuz die bir günü bile kesiolarmış ben öyle olsun istemedim 15 günlük verdim 2 gündür bana yüz asıo buda benim en nefret ettiğim şeydir bakıcak başka insanlarda buldum ama oğlum 4 aydır alıştı die bırakmak istemiorum sizce yanlışmı yapmışım

nie surat asıyoki sonuçta siz zaten 15günlügünü vermişsiniz bu suratın acısını bebeginizede yansıtmöasında çok gençmiş gerçekten 22yaş tam gezme çagı

oturun güzelce konuşun bence. daha önceleri maaşından kesmediğiniz için bozulmuş olabilir. etraftaki arkadaşlarla konuşuyorduk onlar bakıcılarından bir günü bile kesiyorlarmış. o yüzden bundan sonra bebeğe baktığın gün kadar para vereceğim de geç.

çocuğuma yansıtacağını sanmıorum çünkü içinde ALLAH korkusu olan birisi ve oğlumu çok sevio zaten bu yüzden olumsuz taraflarını görmemeye çalışıorum
22 yaşında ama görseniz 30 yaşında gibi öyle dışarı çıkıyım geziyim yada arkadaşlarım gelsin gibi şeyleri yok biraz içine kapalı bir kız onun yaşındakiler ellerinde telefon gözleri camda oluo ama bu öyle değil işte ondan içim rahattı ama bu olay çok canımı sıktı akşam konuşucam bakalım

Canım önceden verdiğin için belki paraya umut ederek tatile çıkmıştır, dolayısıyla canı sıkılmıştır.
Ama atlatılacak bir durum, memnunsan başka bakıcı aramak yerine otur konuş derim...

Canım önceden verdiğin için belki paraya umut ederek tatile çıkmıştır, dolayısıyla canı sıkılmıştır.
Ama atlatılacak bir durum, memnunsan başka bakıcı aramak yerine otur konuş derim...

bende bunu düşündüm aslında belki buna göre hesap yapmıştır die
dün konuşacak vaktim yoktu bugün konuşucam
ben gerekire avansda verebileceğimi sölicektim
surat asmasına çok bozuldum
ben çok fevri düşünen bir insanım buraya konu açmasaydım sizlerin görüşlerini almasaydım
şuan başkası ile görüşüo olurdum oğluma bakması için
böylece düşünme fırsatım oldu

bencede kendisine söyleyin böyle tatil için 15 gün ara verince baktığın günün parasını verebilirim de ona göre hesabını kitabını yapsın oda

bence kendisine durumu izah edin. ama şöylede bi durum var siz yıllık izine ayrılınca maaşınız kesiliyomu hayır. o da sizin çalışanınız neticede. izin gününü siz belirlemişsiniz. yani kesmesenizde olurmuş sanki.

bebeginize gözünüz arkada kalmadan bakıyosa ozaman bence 15günün lafını yaapmayın kesmeyin belki ihtiyacı vardır anlattıgınıza göre iyi birkıza benzi,yo evet

benim abla diye saydığım komşum var 2 kardeşe bakıyor. anneleri 1 saati bile kesiyor.
üstüne üstlük yemelerini içmelerini komşum karşılıyor ve bazı zamanlar çocuklar onda yatılı bile kalıyor ama verildiği fiyat artmıyor :) ama 1 saat erken teslim edilse o bile hesaptan düşülüyor..
sizin anlattığınızda bence çook normal olanı yapmışsınız.. surat asması da çok yersiz. birde bebeğin bakıcısı bebeği bir obje olarak görüp para için değilde bebeği benimseyeceği için bakmasını isterdim..
üzücü..

Daha önceden kesmediğiniz için oda hayal kırıklıgına ugramıs olabilir, belki ona göre plan yapmıştır, bir ihtiyacı fln vardır, surat asması iyi olmamış ama size tepki gösterdiğini düşünmüyorum o an kendini toparlayamamıştır.. Yaşı cok genç siz onun yapamadığını yapıp güleryüzlü bi şekilde rahatsız oldugunuzu anlatırsanız bir daha sorun yasamayacagınızı düşünüyorum..

Dilekcim önceden konuşman daha iyi olurmuş.
İzine çıkıyorum o dönemde şu kadar para vereceğim bilgin olsun demek daha iyi olurdu gibime geliyor.
Bence geç olmadan konuş. Düzeltilmeyecek bişey değil. Bi hediye falan alır gönlünü alırsın.

Kızlar bende bir ara 9 aylık bebeğe baktım. kadın hiçbir zaman maaşımı kesmedi. hatta 1 ay toplamda 15 gün çalışmadığım halde maaşımı tam vermişti.

benimde oğlum yaklaşık 6 aydr bkcıda bu ay bende izin yaptın 1 haftalık ama ücretini kesmedim tam verdim bildiğim kadarıyla öğretmen baktıranlar var 15 gün tatilde falan kesmiylar tam veriyolar sonuçta buda bir iş biz tatile çıktığımızda işyerimiz bizden kesiyomu hayır ee oda tatile çıkmış bir nevi ya sizde çıkmıyıp baktırmaya devam edicektiniz yada bence tam vericektiniz tabi bu benim görüşüm kesinlikle size değil ama bence böyle olmalı kendi işyerimziden yola çıkarak böle düşündüm çoğu kişide böyle yapıyor

bence de siz işverensiniz, o sizin çalışanınız, biz izne ayrıldığımızda işyeri bizden para kesmiyor. Ayrıca tatile çıkmak sizin planınızmış, yani onun için hesapta olayan bi durum para eksilmesi surat asması bu sebeplerdendir. Açıkçası kafa karıştıran bi soru var; arkadaşlar Allah korkusu demiş; olabilir de olmayabilir de. evladınıza bakıyor, genç bir kız, sizin ona ihtiyacınız var, onun da eminim ki paraya....

EVET BİZİM BURADADA KESİLMİYO...şubat tatilinde tam ücret veriyoruz...

bencede kesimemeliydi, tatil planı sizindi, siz tatile çıkmasaydınız bakmaya devam edecekti.
bi arkadaş, obje olarak görmemeli demiş ama buda bir iş neticede, insan yeri geliyor kendi çocuğuna bile katlanamıyor o kişi çok genç elbet karşılık alacak çocuk bakarken.

bence öndeden anlasmaniz lazimdi dah ise baslamadan önce.izinli oldugunda parasini kesip kesmiycekseniz ona göre bildirmeniz lazimdi.bir gün icin para kesenlere bende tepki veriyorum.
sonucda onlarda bu isi yapiyor kesilmemesi lazim.ama iki haftadan bahsediyorsun.bunuda ise baslamadan önce konuscaktiniz.
türkiyede nasil bilmem.burda izinli olsanda parani is yeri kesmeden verir.o yüzden bakicininda parasini kesmeden verirler.

bizimde evimizde yardımcı ablamız var..benim 5 aylık ikiz kızlarım var. ben şu an ücretsiz izindeyim ve beraber bakıyoruz ama ablamız bize ev işlerindede yardım ediyor. yani iş bölümü yapıyoruz...ben sık sık anneme gider kalırım. o ben yokken eve gelir kızlar varken yapamadığı işleri ve temizliği yapar. iş yoksa eve gitme derim ben hiçbir zaman ücretinden kesmedim...bu ay eşim yurt dışındaydı ve ayın çoğunu ben annemde geçirdim ama hiç kesinti yapmadım. tatile gittiğimizdede yapmayacağım.bence kesinti yapılmamalıda.. çünkü bizde izne ayrıldığımızda maaşımız yatıyor.. herşey den öteye ben iki meleğimi ona emanet edip dışarıya çıkıyorum ve birsüre sonra işe balayacağım...kızlarım doğmadan önce bizle çalışmaya başladığı için kızlarımı çok seviyor ve onlara çok iyi bakıyor..bunu hissedebiliyorum. o yüzden ben böyle birşey yapmam tam tersi ufak tefekte olsa hediye alır gönlünü hoş tutarım...meleklerim söz konusu olunca bende akan sular durur..yeterki onlar mutlu ve güvende olsun...

Bence de kızcağız haklı. Siz iş yerinizden tatile ayrıldığınızda iş veren sizden kesit mi tatil günlerini? ya da kiracı olarak oturduğunuz evinizden tatile gittiğinizde ev sahibinden kesebilecek misiniz evde oturmadığınız günleri? Sonuçta her çalışanın yıllık ücretli izin hakkı vardır. Kadıncağıza sigorta bile yaptırmıyorsunuzdur büyük ihtimalle, bari yıllık ücretli izninin karşılığını verin. Başkaları 1 saati bile kesiyormuş. Ne kadar ayıp ediyorlarmış öyleyse. Vahşi kapitalizmi evlerinize sokun. Siz 1-2 saat izin alıp bankaya vs. fatura ödemeye gitseniz o 1-2 saatin ücretini kesseler ne düşünürsünüz? Hep kendimize yontmayalım lütfen. Kul hakkını gözetelim.Tek derdiniz parasını eksik aldı diye oğlunuza kötü davranma ihtimali olmasın, kul hakkı yemiş olma ihtimaliniz de çok büyük bir yük değil mi ?

Back