Merhabalar...
2.5 yaşında kızım için bakıcımı / kreşmi karar veremiyorum.. artık çalışacağım. zamanı geldi
fakat sizce hangisi çocuğumun her gelişimine en faydalısı?
canım ben çocuk gelişimciyim ve kesinlikle kreşi öneriyorum ancak günü geçiştirmek anlamında bir kreş değil çocuğun her ihtiyacına bilimsel olarak cevap verecek gerçekten kapsamlı bir kreş olmalı bu çocuğun sosyalleşmesi içinde çok önemli nacizane benim fikrim tabi ki ama bakıcı yaşını geçmiş zaten çocuğun umarım istediğin gibi bir yer bulursun kısa zamanda :))
canım ben çocuk gelişimciyim ve kesinlikle kreşi öneriyorum ancak günü geçiştirmek anlamında bir kreş değil çocuğun her ihtiyacına bilimsel olarak cevap verecek gerçekten kapsamlı bir kreş olmalı bu çocuğun sosyalleşmesi içinde çok önemli nacizane benim fikrim tabi ki ama bakıcı yaşını geçmiş zaten çocuğun umarım istediğin gibi bir yer bulursun kısa zamanda :))
rica ederim canım lafımı olur öncelikle kreşte çalışanların özellikle ufaklığın sınıfındaki öğretmeninin üniversiteden okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezun olmasına dikkat et ardından kreşin kaç yıldır hizmet verdiğide önemli kesinlikle yeni açılmış kreşleri tavsiye etmiyorum diye bişey olamaz sonuçta genç beyinlerede ihtiyacımız var ama tecrübede farklı açılardan önemli tabii ki, geçen yıllarda ne gibi çalışmalar yapmışlar araştırabilirsin mesela özel günlerde anneler günü vs. bayramlarda falan ne gibi etkinlikler yapmışlar veya özel günler dışında ne gibi etkinlikler yapmışlar falan herne kadar önemsiz gibi görünsede bu etkinlikler çocuğun sosyalleşmesinde çok önemli benim yiğenim gümüşhanede kreşe gittiğinde o kadar çok etkinlik düzenliyorlardı ki artık ablam yetişemiyorum diyordu aileleride katıyorlardı mesela anne kız pasta günü düzenliyorlardı pazar yürüyüşleri oluyordu Ayda bir falan bunlar aile içi iletişim bakımından önemli şeyler ve inanılmaz eğlenceli çocuklar öyle zevk alıyorki anlatamam bunlar tabi sizin ufaklık için pek uygun değil yaşından dolayı ama aile katılım etkinliklerinin her yaşa uyarlanmış şekilleri var tabi ki canım çok uzun yazdım biliyorum ama çocuklarımız bizim için çok önemli seninde ne kadar ilgili bir anne olduğun belli zaten sosyalleşmeleri için bunlar gerçekten önemli şeyler ben kendi çocuğum olduğunda kendi kreş imkanım olsa bile çocuğumu başka bir kreşe vermeyi düşünüyorum yeterki sosyalleşsin annesinin etekleri dibinde yetişmesin diye aynı şekilde ana okuluna başlayıncada başka bir okula vericem belki ben çocuğuma yanlı davranırım yada öğretmen çocuğu havasına girmesin diye herşey çocuklarımız için :))
bide canım eğer kreşe karar verirsen o kreşte çocuğu olan ailelerede ulaşabilirsin mesela kreşin çıkış saatine yakın gidersen oradan çocuğunu alan velilerle konuşabilirsin onlarında fikirleri önemli bence :))
cnm kreşlerde kameralı sistemler var allah korusun ama çocuğunu dövmezler. bzim komşunun kızı bakıcıdan dayak yemiş hep, sonradan farkettiler, çocuk şu an o kadar sorunlu ki psikolojik destek alıyor..
kreşler daha mantıklı bence, hem bi sürü arkadaşı olur hem eğlenir
Merhabalar...
2.5 yaşında kızım için bakıcımı / kreşmi karar veremiyorum.. artık çalışacağım. zamanı geldi
fakat sizce hangisi çocuğumun her gelişimine en faydalısı?
cnm ben 8 yıldır anasınıfı öğretmeniyim.2 yıl kreşte çalıştım2 2-3 yaşlarla.ben yerinde olsam kreş derim ama çevrenizde düzgün bir yer varsa.kesinlikle ve kesinlikle öğretmenlerin 4 yıllık üniversite mezunu olmalarına dikkat edin derim.devlet kreşi bulursanız çok daha iyi tabi.ama biraz zor bulunuyor.biz 2 yaşındaki miniklerle bile hiç boş vakit geçirmezdik onlara uygun çok güzel müzikler danslar oyunlar yapardık.seçeceğin kreşin içini mutlaka iyi gözleml e.o yaş grubuna uygun oyuncaklar varmı?bu yaşlarda çocuğun ilgisini çekebilecek materyaller çok önemli.bir çok kreşte göstermelik 2 uyduruk oyuncak konuyor.kırık dökük.çocuklara yetmiyor.benimde kızım 3.5 aylık yaşı yettiği zaman mutlaka bakıcıytı bırakıp kreşe geçicez
kreş hem sosyalleşmesi hemde eğitimi için çok iyi olucaktır ve bence daha rahat olucak sizin kafanız kreşte olduğunda emin olun.ayrıcada yabancı dil eğitimi veren bir kreşe gönderin daha iyi olucaktır ileride ki yaşamı için.
hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum çok sağolun.. kreşe karar verdik :)
özelliklede yabancı dil eğitimine yatkın kreşleride araştıracağım gerçek..
Eskişehirde olupta kreş önerecek aileler var ise çok memnun olurum...