Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcıların anneanne korkusu...ve çalışmak istemeyen bakıcılar..

• Konu Sahibi Konu Sahibi zsb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

zsb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
15
0
86
Ankara
Aylardır bebegim için bakıcı arıyorum.. Annem de sizinle duracak dediğimde yüzleri asılıyor tüm bakıcı adaylarının.. Peki annane olmasın kamera sistemi olsun dedim... Ona iyice bozuluyorlar.. Nedir korktukları anlamıyorum.. Ufak ev işlerine el atmak istemiyorlarlar.. Kapris kapris üstüne.. Bu gidişle minik meleğimi kreşe vereceğim... Var mı benimle aynı durumda olan..

nekadar kotu bı durum
cok sasırdım
ben bekarım ama hep konusuruz annemle bakıcı olur sende durursun basında dıye
sız boyle dıyınce cok sasırdım
Allah yardımcınız olsun zor bı durum ama kreste nekadar ıı olabılrıkı daha kucukmus sanırım cocugunuz

ıyileri denk gelmemiş size.
Umarım istediğiniz gibi birini bulursunuz meleğiniz için.
Aslında en güzeli annenizin bakması ama sanırım tek başına bakması zor.
Hakkınızda hayırlısı.

annane tek baksa olmuyor mu? bilmiyorumkismile hem sizin aklınız kalmaz, içiniz rahat eder yerimseniben

Annane tek bakamıyor malasef... Geçen bir bakıcı adayımız bize göre yüklü bir ücret istedi.. Biz aklımızdaki fiyatı söyleyince: "ooo oyle ucuza bakan bakıcılar cocuklara kötü davranıyor azarlıyor.. biz cok alırız ama iyi bakarız" dedi... Çocuğa iyi veya kötü bakmak parayla mı alakalı yoksa vicdanla mı??? Karşımıza çıkanların tümünde bu zihniyet vardı. Sen bize canını bırakıyorsun biz ne istersek yapman gerek.... zorrrr...

Canım rahat hareket edemiyorlar.Benim bakıcımda aynı.Annem haftada 1-2 gün geliyor suratı asılıyor.Sana neden istemediklerini tecrübelerime dayanarak söyleyim.Televizyonu açıp dizilerini seyredemiyorlar.Cep telefonlarıyla rahat rahat uzun süreli sohbet edemiyorlar.Rahat yatıp uzanamıyorlar.Ufak tefek iş yapmak zorunda kalıyorlar.

yok şekerim çok rahat edeni de var. Bize gelen bir bakıcı çayını da kahvesini de içiyodu bitiriyo bize de bişey kalmıyodu ev telefonunu da şahsi telefonu gibi kullanıyordu bir sohbet bir muhabbet sorma üstelik de anneme laf sokuşturup duruyordu bakıcıyı göndermeseydik en sonunda annem gidecekti. Ama annem olmasaydı daha neler olurdu bilmem!

bakıcının kendi evinde bakması bir dert, bakıcının eve gelip bakması ayrı bir dert, bakıcı benim evime gelirken her odama giriyordu herşeylerimi karıştııryordu yerini değiştiriyordu vs.. vs..

şimdi biz onun evine bırakmaya başladık, bu kez de bizim için zor olmaya başladı, hergün erkenden kalk giyin, altını değiştir, çantasını hazırla,yiyeceğini hazırla, vs.. git bırak, işe git, iş dönüşü bakıcının evine git, çocuğu al, eve gel... ooff çok zor, tatilin gelmesini dört gözle bekliyorum

bence annen baksın tek başına, ne öyle başkasının ağız kokusunu çekiyorusnuz, bende imkan yok benim bakıcım çok iyi, çok ta uyguna bakıyor, tanıdık olduğu için,içim rahat güvendiğim için. aklım kalmıyor, ama herkes benim kadar şanslı değil.

Canım akrabanda olsa kimseye güvenme.Kendi evinde baktır.Kamera sistemide kur.Sonuçta canımızı emanet ediyoruz.

bencede evde bakılmalı
hiçte kusura bakmasınlar canımızı bırakıyoruz kamera olacak tabi
sanki biz iş yerinde göz hapsinde değilmiyiz iş verensek izlemekte hakkımız tamam hoş değil izlenmek ama el kadar yavruma nasıl davranıcak ne bileyim

merhaba şunu diyebilirim çocuk gelişimi mezunuyum anaınıfı öğretmenliği yaptım bi zaman sonra bıraktım atanamayınca ve bi çocuğa bakmaya başladım bakmaktan ziyade kendi çocuğum olsa öyle bakardım ( birebir anne söyledi) bunlar çok bakıcı değiştirmişler kimi dövmüş kimi kaçmış falan filan ve evde hem kamera hemde anneanne duracaktı ama anneanne varken çocuk bakıcısına adapte olamıyordu sürekli anneanneyi istiyordu çocuğun annesi yatağında kendisi uyusun diyodu anneanne ayakta sallıyordu yatağa izin vermiyordu yemek yapmama müdahele ediyordu ufacık çocuğa yedirdiklerini görseniz sonra ben konuştum kamera var anneanne deneme amaçlı bikaçgün gelmesin iletişimiz nasıl olur diye ve inanırmısın işten ayrılmam gerektiğinde çocuk benim kucağımdan annesine gitmedi yani çok uzattım ama kamera zaten olması gereken bi unsur canını bırakıyorsun sırf kontrol amaçlı değil arada görmek istersin annemiz bizi kaydetip evde saatlerce güldüğünü anlatırdı açıkcası izlenmek batmıyordu bana tam tersi o yavrusunu mutlu görünce banada güven geliyordu

buarada bazı arkadaşlar evleri karıştırdıklarını söylemişler gerçi bunu bakıcınızın size söylemesi lazımdı ama kullanılmayan diğr odaları kilitleyebilirsiniz yani bu durumda kalkar ortadan ev telefonunuda aynı şekilde zaten bişey olduğun siz ulaşırsınız eve biz bu sistemi anneyi cepten arayarak kurmuştuk eve bi hat alarak faturalı bi hat ve kiimse aranmıyordu o tlfdan

aaaa hayatımda böyle bir şey duymadım. Pazarlamacı mı bu ya? Vicdanlı insana denk gelmek lazım. Ben genç kıza emanet etmek istemedim kızımı. Çocuk sevgisi tatmamış, kendi çocuğunu büyütmemiş biri bakamaz gibi geliyor bana. Bizim bakıcı 45 yaşında 3 genç kızı olan dul bir kadın, 2 hafta oldu başlayalı...ilk başlarda bana çok zor geldi, kızımı sevsin diye bir de üste para mı vereceğim diye düşündüm :) Şu anda göreve daha başlamadım. Bir kaç ay evde birlikte olacağız. herkese de tavsiye ederim, insanın içi çok rahat ediyor, iyice gözlemliyorsun falan...çünkü ne kadar saklamaya çalışsa da insan bir açığı, bir tersliği varsa illaki çıkıyor.
Bir de bizim bakıcımız da baştan hiç bir iş yapmam demişti, bozulmuştum açıkçası...çocuk uyurken 2 ütü yapsa elinemi yapışır diye düşünmüştüm ama meğer baştan kuralımı koyayım diye öyle demiş, şimdi kızım uyurken her işi yapıyor, geçen gün buzdolabımı temizledi hatta...O da haklı belki, halı sil, cam sil hem de bebek bak diyenler de varmış ne de olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…