- 31 Ekim 2013
- 21.337
- 71.528
- 798
- 40
- Konu Sahibi inciitanesi
inanın benim gözümde işini hakkıyla yapan bakıcının değeri paha biçilemez, çünkü ben bütün gün yokum, hepi topu akşamdan akşama 1-2 saat görüyorum kızlarımı ama bakıcı öyle mi, bütün yemeğiyle içmesiyle gelişimiyle o ilgileniyorGaliba bazıları bakıcılığı işten saymıyor, çocukken denirdi ya fasülyeden diye. Bakıcılığa da öyle bakıyorlar. Her işin masa başında yapılacağı gibi bir yanılgıları var. O tür işleri ciddiye alıyorlar. Ama insanların en değerli varlıklarını emanet ettikleri mesleklere hor gözle bakıyorlar. Bakıcılık da bunlardan bir tanesi.
Bakıcılık gayet profesyonelce yapılması gereken bir "iştir". Her işte olduğu gibi onların da bir maaşa ve sigortaya ihtiyaçları vardır. Bakıcıların talep ettikleri ortalama ücretin fazla olduğu konusunda genelde linç başlatılır bu sitede. Yemek, temizlik, ütü, çocuk bakımı vs. bekliyorlar ve karşılığında asgari ücreti bile çok görüyorlar. Kölelik yasaklandı arkadaşlar. Bakıcının talep ettiği ücret senin bütçeni aşıyorsa bu senin mali durumunla alakalı, bakıcıyla ne alakası var. O bakıcı da ev geçindirecek, hobi olsun diye yapmıyordur. Bu arada bakıcıdan kastım 50-60 yaşındaki komşu teyzeler değil.
Konu sahibi siz de bakıcıdan kaç gün istifade etmek istiyorsunuz, neleri talep ediyorsunuz ona bağlı olarak değişir bence ücret.
büyük kızımın bakıcısından Allah binlerce kez razı olsun, kızıma gül gibi baktı, kendi kızı/torunu olsa öyle ilgilenirdi
kızlarım işitme engelli özel eğitime gidiyorlar, bazı zamanlar o da bizimle gelir öğrenir ve evde kızıma tekrar ederdi ve büyük kızımın şu anda neredeyse sağlıklı bir birey gibi konuşmasında onun katkısı çok çok büyük
ama küçük kızımın bakıcılarına kimse kusura bakmasın ama hakkımı helal etmiyorum, yalvardım onlara sizden temizlik yemek vs istemiyorum, temizliğe o dönem zaten 15 günde bir biri geliyordu yemeği de ben sabahtan hallediyordum ki bakıcı bütün dikkatini kızıma versin diye
onlara kere tembih etmeme rağmen kızım tv karşısına oturtup kendileri çay kahve keyfi yaptı, ya da kek yapardım gelirdim yarısından çoğu bitmiş olurdu eeee x 3 dilim çok sevdi de keh kehhh yaparlardı, yahu küçücük çocuk kekle mi beslenir
oturup kaşını bıyığını alan mı ararsınız
ben işyerinde sıkıysa böyle davranayım, bi ara kreşten çok mesaj geliyor diye uyardılar bnei çok telefonla uğraşıyorsun diye
daha aklıma gelmeyen neler neler