Merhaba, bu sorunum için üye oldum, öncesinde siteyi zaman zaman takip ederdim. Benim sorunum bakıcı bulma süreci hakkında. Ben yasadiklarimi ve durumu yazayım, beklentilerim çok mu üstte yoksa insanlar mı anormal, bana onu söyleyin. Biri 2 yaş ve digeri 1 aylık olmaz üzere 2 çocuğum var. Çalıştığım için bakici almak durumundayız ve ilk cocugumda birkac bakici değiştirmek zorunda kaldık. Değişim sebepleri genelde şunlar, çocuğu tv karşısına oturtup kendisinin uyuma isteği ya da sürekli cocugu uyutma ve kendisinin dinlenme isteği, evde gördüğü yiyeceklerden kendi evine almaya çalışması, (ki biz de satın alıyoruz onları yani fazla bir şeyimiz yok aslında. ), sürekli izin almaya çalışmaları ve gösterilen her iyi niyeti suistimal etmeye çalışmaları ve bu sebeple bizim zorda kalıyor olmamiz, baştan konuşulan konular için sonrasında dürüst davranmamalari, saatim dolsun da gideyim diye bakmaları, eve misafir gelince bizlerle oturup ağırlamayi beklemeleri, cocuk konusunda söylediğim şeylere uymamalari, cocuklarin temizligi konusunda en basit şey bile benim söylemem gerektiği ve bunu defalarca yapmam gerekmesi vs vs.. Ben bu tür davranışları görünce elbette önce konuşuyorum fakat düzelmeyince yollarımızı ayırdık. Tek çocuğa bakilirken bile bunları yaşadık ve şimdi iki çocuğa bakacak birini bulmak beni çok geriyor.insalnlar vaat verme konusunda çok becerikli ama içime sinmiyor işte, kimse bizler gibi bakamaz elbet ama bu saydiklarima dikkat edecek insan bulmak niye bu kadar zor? Kiminle konuşsam benzer sorunlari yasiyor bakici konusunda, ben de zamana bıraktım ama iznim bitmeden içime sinen, çocuklarımı gönül rahatlığı ile emanet edebileceğim birini bulmak istiyorum. Annelerimiz bakamaz ne yazık ki. Şimdi sorum şu, ben ne yapmalıyım? Ben evdeyken gelen kişideki ihmalleri ve temizliğe uymayan davranışları gördükçe, ben yokken kim bilir nasıl davranacak, bilmediğim neleri var acaba diye düşünüyorum. Sürekli uyarmak da olmuyor, tatli dille olsa da.. İşi bırakmak ve ücretsiz izin almak şu an mümkün değil, bakici mecburiyetindeyim. Bu saydığım davranışları gösteren kişilere emanet etsem aklım kalacak, ozellikle bebeğin ihtiyaclari konusunda. Ne yapayım sizce? Okuyanlara da, yorum yapanlara da şimdiden teşekkür 3derim, unuttuğum bir şey olursa veya sorunuz olursa fırsat buldukça yanıtlarım sevgili hanımlar..