Bakici Sorunum Hakkinda..

Çok basit. Sağdan soldan onun teyzesi bunun komşusu denen insanları bulup evinize sokmayacaksınız, bu işi tertemiz yapan bakıcı şirketleri var onlarla çalışacaksınız. Bu tür durumlarda direkt değişiklik yaptıkları gibi bir gün bile mağdur olmanızı engelliyorlar.

Ama onlar işin hakkını alıp yani en az asgari ücrete çalışıp artı sigorta istiyorlar. Kimsenin de işine vermek gelmiyor tabi:) genelde 1000-1500 arası mahalle teyzesi bulup çalıştırıyorlar. Onlardan da hem full etkinlikli bakıcılık hemde ev işi temizlik yemek misafir geldiğinde de hizmet bekliyorlar :) konu sahibi bile misafir gelince hizmet bekliyor diye bakicidan yakınmış :)

4500 civarı evet
zaten birini kreşe diğerine bakıcı tutsa yine aynı fiyata denk gelecek maalesef.
o nedenle kaliteli hatta yatılı bakıcı en iyi çözüm oluyor.

valla asgari ucret arti sigortaya izmirde bakici bulamadim .eve dair hic bir beklentim yoktu bu arada .ama bu isi yapanlar profesyonel olmadiklari icin cok sikinti cikti .
mesela cani istediginde gelmeme hakki oldugunu falan dusunuyorlar .bana diyorlar ki bilmem kimin dugunu var ben yarin gelmicem .yillik izin aliverirsin canim ne olcak falan modunda cogu .
sonra bizim eve misafir cagirma durumu .gelenin de cocugu varmis ne olacak beraber oynarlarmis vs vs .

Izniniz ne zaman bitecek..tek maaşla cok sıkıntı olmayacaksa izne ayrilin derim..ben bakiciyla ugrasmak istemedigimden 2 yıl ucretsiz izin alip baktim. Esimin maasiyla idare ettik..yok maddi yönden olmaz diyorsanız tek bakıcı bu kadar ufak çocuklara yetisemez sizin istediginiz gibi

Bakıcı işi şans işi. Üç çocuğuma da tek bakıcı bakıyor, o kadar yıpratıcı ki kızın agzi açık kalıyor akşamları yorgunluktan ama parasını ona göre veriyorum taslamaya kosmayin iki çocuğa aynı anda baksın (ve biri kucuk bebek) ama aynı zamanda faaliyet yaptırsın,herşeyiyle birebir ilgilensin derseniz ya yardımcı + 2 bakıcı tutacaksınız ya da oturup kendiniz bakacaksınız. Kimse anne gibi bakamiyor ki,bazılarını tenzih ederim çok ilgili olanları da var

3 yasa kadar cocugu evde nasıl tutuyosunuz ya:)
3 yas erken miii :)
Benimki 26 aylık krese basladı valla evde etkinlik bulamıyordum .
Bence 3 yasında cocuk evde sıkılır:)

Ben 3 yaşında kreşe verdim. Vermek zorunda kaldım. Çalışıyorum ve evde telefona maruz kalmaya başlamıştı.
Etkinlik bulamamanız normal. Ama illaki okulda yaptırılacak bir şeyler olması gerekmez. Pek de kafa yormuyoruz açıkcası bu konuda. Biraz sizinle, biraz kendi başına, biraz parkta gün geçer.
Yakında akranı olmaması evde çocuk için çok büyük dezavantaj zaten.

Keşke evde olsaydım veya kv yi daha sıkı tembihleseydim diyorum telefonla ilgili. 5 yaşında hala aynı kuruma devam ediyor. Seneye ilkokula başlayacak inşallah. Ama çocuk okuldaki etkinliklerden sıkıldı. Gerçekten sıkıldı. Hoplayıp zıplaması gereken zamanda çocuklar masa başında kes yapıştır yapıyor. Sanki motor becerisi öyle böyle gelişmeyecekmiş gibi. Yazık bu nesile.
Bana göre en erken 5 yaş olmalı. Bu da benim fikrim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…