Bakici Sorunum Hakkinda..

MIRILLIA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2021
85
114
43
Merhaba, bu sorunum için üye oldum, öncesinde siteyi zaman zaman takip ederdim. Benim sorunum bakıcı bulma süreci hakkında. Ben yasadiklarimi ve durumu yazayım, beklentilerim çok mu üstte yoksa insanlar mı anormal, bana onu söyleyin. Biri 2 yaş ve digeri 1 aylık olmaz üzere 2 çocuğum var. Çalıştığım için bakici almak durumundayız ve ilk cocugumda birkac bakici değiştirmek zorunda kaldık. Değişim sebepleri genelde şunlar, çocuğu tv karşısına oturtup kendisinin uyuma isteği ya da sürekli cocugu uyutma ve kendisinin dinlenme isteği, evde gördüğü yiyeceklerden kendi evine almaya çalışması, (ki biz de satın alıyoruz onları yani fazla bir şeyimiz yok aslında. ), sürekli izin almaya çalışmaları ve gösterilen her iyi niyeti suistimal etmeye çalışmaları ve bu sebeple bizim zorda kalıyor olmamiz, baştan konuşulan konular için sonrasında dürüst davranmamalari, saatim dolsun da gideyim diye bakmaları, eve misafir gelince bizlerle oturup ağırlamayi beklemeleri, cocuk konusunda söylediğim şeylere uymamalari, cocuklarin temizligi konusunda en basit şey bile benim söylemem gerektiği ve bunu defalarca yapmam gerekmesi vs vs.. Ben bu tür davranışları görünce elbette önce konuşuyorum fakat düzelmeyince yollarımızı ayırdık. Tek çocuğa bakilirken bile bunları yaşadık ve şimdi iki çocuğa bakacak birini bulmak beni çok geriyor.insalnlar vaat verme konusunda çok becerikli ama içime sinmiyor işte, kimse bizler gibi bakamaz elbet ama bu saydiklarima dikkat edecek insan bulmak niye bu kadar zor? Kiminle konuşsam benzer sorunlari yasiyor bakici konusunda, ben de zamana bıraktım ama iznim bitmeden içime sinen, çocuklarımı gönül rahatlığı ile emanet edebileceğim birini bulmak istiyorum. Annelerimiz bakamaz ne yazık ki. Şimdi sorum şu, ben ne yapmalıyım? Ben evdeyken gelen kişideki ihmalleri ve temizliğe uymayan davranışları gördükçe, ben yokken kim bilir nasıl davranacak, bilmediğim neleri var acaba diye düşünüyorum. Sürekli uyarmak da olmuyor, tatli dille olsa da.. İşi bırakmak ve ücretsiz izin almak şu an mümkün değil, bakici mecburiyetindeyim. Bu saydığım davranışları gösteren kişilere emanet etsem aklım kalacak, ozellikle bebeğin ihtiyaclari konusunda. Ne yapayım sizce? Okuyanlara da, yorum yapanlara da şimdiden teşekkür 3derim, unuttuğum bir şey olursa veya sorunuz olursa fırsat buldukça yanıtlarım sevgili hanımlar..

ikizlerim var.iki kisi gerekiyor bakmak icin tek kisinin uzgunum ama bakabilcegini sanmiyorum .daha dogrusu hakkiyla bakabilcegini sanmiyorum .doktora progmamimi falan hice sayip 2 yildir calismiyorum .
iki bakici ve sigortalari 8 9 bin tutuyor .valla cok zor.bakiciligi profesyonel is olarak goren kisileri bulmak lazim onlarin da ucreti masallah

Aynen.. Gönül isterdi ki maddi durumumuz yeterli olsa da profesyonel kişilerle çalışsak..

Kreşleri , cevremizdekilerin kalitesiz oluşu sebebiyle pek araştırmadim ama araştırmaya başlayabilirim..

Tanıdığım biri 2 çocuğuna 2 ayrı bakıcı tutmuştu
Maliyetli oluyor epey
Ama en azından daha iyi bakıldıklarını umuyorum
Umarım siz de en kısa zamanda bulabilirsiniz
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Buyukte hala bebek sayilir ikisine birden bakabilecek birini bulabilirmisiniz bilmiyorum
Buyugu krese vermelisiniz yada yarim gun calisma duzenine gecseniz belki yarim gun gayretli olur

Öncelikle sizin kafanızdaki bakıcı kadın yok. Onu bir netleştirin bence. Kendinize eziyet etmeyin kafanızdaki bakıcıyı bulacağım diye. Elde olan ve iş gören beklentilerinizin çoğunu karşılayan bakıcı kadın var. Temel vazgeçilmezlerinizi belirleyip 3-4 maddeden ibaret olmalı, buna göre biriyle anlaşmalısınız. Bir bakıcı ve temizlik için de ayrı bir kadın bulabilirsiniz mesela. Bu sayede bulacağınız kadın temizlik, ütü, bulaşık, çamaşır gibi şeylerle yormaz çocuklarınıza konsantre olur. Özellikle çocuk gelişimi mezunu birini tercih edebilirsiniz. Tabi ya anne ya da 0-6 yaş çocuk bakım tecrübesi de olması lazım. Bir diğer seçenek yakınlarınızda aynı apartman yan apartman gibi (daha önce bu şekilde iyi bakıcı bulan tanıdıklarım oldu, size biraz zahmetli oluyor ama) bir bakıcı bulup siz çocukları onun evine götürebilirsiniz. Yine önerildiği gibi birini kreşe diğerini eve ya da bakıcının evine bırakıp alacağınız şekilde anlaşabilirsiniz. Sağ salim güzelce büyütürsünüz inşallah iyi bir yardımcıya denk gelebilirsiniz.

Tanıdığım biri 2 çocuğuna 2 ayrı bakıcı tutmuştu
Maliyetli oluyor epey
Ama en azından daha iyi bakıldıklarını umuyorum
Umarım siz de en kısa zamanda bulabilirsiniz
Eşimden bakıcı parası alıcam

2 yas bebesi var bende.
O artı bir kac aylık bebege tek bakıcı bakar diyorsanız,asırı iyi niyetlisiniz derim:)
Büyük krese gidecek ki kücüğe hakkıyla baksınlar.
Bunun ek gıdası var,emeklemesi ,yürümesi var ve evde 2 yas grubu bir cocuk daha var.Annesinden baska kimse cekmez inanın.

Benim ilk önceliğim çocuklarımın bakıcısına olan sevgisi ve bakıcının çocuklarıma karşı gösterdiği ilgi oldu. Evet bu iki durumdan eminsen diğer durumları bazen göz ardı ettim. Bazende tatlı dille uyardım.
Tabii benim çocuklar arasında 11 yaş fark var. Çok ayrı dönemlerin çocukları. İkisine birde tek bakıcı. İşiniz biraz zor.

Allah isinizi kolaylastirsin

Çalışan annelerin genel sorunu bu. Bu saydıklarınızın hepsini tüm bakıcılar yapıyor maalesef. Şu an kendim bakıyorum bebeğime bir süre daha bakacağım 2 yaşında kreşe vereceğim. Çok baktım çok haber verdik sağa sola bir sürü naz niyaz. O olursa yapmam bu olursa yapmam sizin eviniz de bakmam evinize gelirsem çocuğumla gelirim torunumla gelirim filan filan. Şartlarım çok basit tv kesinlikle açılmayacak, gün içinde havanın durumunda göre 1 saat dışarıya çıkarılacak, belirlediğim saatlerde yemeği verilecek ki kendim yapıp bırakacağım yemezse asla zorlanmayacak, altı üstü ıslak kalmayacak. Umarım istediğiniz gibi bir çözüm bulursunuz.

Benim dayımın kızının bakıcısı 3 yaşındaki oğlan çocuğuyla yenidoğan kardeşine aynı anda baktı.

Halende bakar biri beş yaşında biri 2 oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…