bakıcı sorunu :(

Çok belirttim ama gözden kaçtı arkadaşım kadın keyifli keyifli kahvaltı yaparken annem bir lokma alıp çocuklara koşuyor geldiği ilk gün dedik gel otur kahvaltı et diye ama işin suyunu çıkardı bebeklerime iyi bsksın annemi azcık rahatlatsın akşam yemeği de yesin sorun değil

Sağolun evet işini ciddiye almıyor paraya ihtiyacı var ve ben düşünceli davranıp bu ay ki parasını verip yolluycam

Çocuklar daha çok küçük bakıcısına alışmış olamazlar.
Gördüğünüz eksiklikler kesinlikle benim içinde önemli.
Annesiniz ne yapmanız gerektiğini daha iyi bilirsiniz.
Evet haklısınız
Benim kide benzer durum

İş disiplini olmayan biri. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama konuşsanız da düzeleceğini sanmıyorum. Bir sonraki bakıcı ile ayrıntılı görüşün. Saatler şunlar. Kahvaltı yapıp gelirsiniz direk işe başlarsınız. Öğle yemeğiniz bizden vs vs. diye.

İkiz çocuk büyütmeyen bunun ne olduğunu bilemez...bazıları çok acımasız eleştirmiş konu sahibini...kadın istediği bakıcıyı tutar burda onu eleştirmek kimsenin haddi değil...ben ikiz büyütüyorum hala yardımcım var 4,5 yaşındalar...ilk yıl insanlıktan çıkmıştım resmen yardımcım, zaman zamanda annem yardıma geliyordu o yüzden yaşamayan hiç ahkam kesmesin...konu sahibi arkadaşım içine sinmemiş bence negatif enerji almışsın artık yıldızın barışmaz...başka birini bul ve şartlarını baştan konuş..evde anneane varken bal gibi ev işine yardımda eder...ama anane den çekiniyor olabilir...görev ve sorumluluklarını açıkça baştan belirt...şu saatte geleceksin şu saatte bu yapılacak,..bebeklerin çamaşırı ütüsü düzeni ona ait olacak.ben 3,5 yıldır bakıcımızla Allaha şükür hiç sorun yaşamadım...

merhaba canım.
benim 6-7 yıldır bakıcı tecrübem oldu.
oğlum okula başladı.küçük 2 yaşında.

dışardan çok basit gibi görünse de ufak detaylar insanın tabiatını gösterir.
7 yılda çok bakıcı ile tanıştım.

*birinci nokta:evi yakın ve uzun uzadıya kahvaltı yapması gereksiz.
benim,senin için mesele yediği değil genişliğidir.
sonuçta biz de çalışıyoruz.evden çıkmadan kahvaltımızı yaparız.
benim çok ısrar etmeme rağmen yemek yemeyen bakıcılarım oldu.
sonuçta akşama kadar evde ve yemesi lazım.
en çok beni rahatsız eden ve bir ay zor dayandığım iki bakıcı olmuştu.
ikisi de evim de benden rahattı.
biri sabah gelir.salonun kapısını kapar,klimayı açıp yatardı.her sabah!
ben gitmeden yani.
evdeki insan çocuğa baktıktan sonra uzanır,dinlenir elbette.
sonra aynı kişi bir gün kızını getirmiş.patates kızartması yapmış.kızına ayırmış.benim kızım doymamış.yenisini yapmayıp,kızına ayırdığından da vermemiş.
sonuçta onun asıl işi o çocuklar.
kızına yedirmesi değil,benim evimde kızımı önemsememesi mesele.

bir başka 1 aylık facia şahıs da evimde bebeğime mevlit okutacağım.işteyim.
işleri toparlamaya bir yakınım gelmişti.
saatlerce onunla sohbet edip,işinden alıkoyması bir yana çocuklar tokken kendine detaylı bir kahvaltı hazırlayıp,saatlerce çay keyfi yapması.
her sabah yapıyordu kahvaltısını zaten.
bu önemli değil ama benim 3,5 aylık bebeğime dolaptaki sütü vermeyip saatlerdce ağlatması.
sürekli yatıp uyuması.
oğlum okuldan gelmiş.4 yaşında henüz.montunu yere atmış.odasının penceresinin aşıp sandalyeye çıkmış.
kendisi kızıyla salonda tv izlerken ben eve girip manzarayı görüyorum.
sürekli de yalanına şahit olmuştum.
bir ayda bittirdim kendisini.

*iş ciddiyeti en önemlisi.
evde çalışıyor olmak relaks olmak demek değil.
sonuçta hepimiz çalışıyoruz.
insan hangi işi yaparsa yapsın hakkını vermeli.
ayrıca çocuk bakamk iş gibi görünse de sevmeyen yapamaz.yapmamalı da.

1,5 ayda evin,çocukların düzenini öğrenmiştir.
tamam anne emzirecektir ama işe başladığında kendi başına kalacak.

insanın canını emanet ettiği insana güven duyması en önemli nokta.
dürüst ve samimim olmalı.

*en son evimde çalışan bayan daha önce çalıştığı yerlerde çok kaba ve kötü davranıldığını söylemişti.
bunu bir kaç kişiden daha duymuştum.
herkes emeğinin karşılığını alıyor sonuçta.
hakkıyla işini yapan insan takdiri hak eder sadece.

akşam yemeğini de ilk defa duydum.

mesele kahvalti degil mesele bunun gozunuze batmasi. gozunuze batiyor cunku kadini sevmemissiniz. takdir etseniz sevsrniz hicbirseyi gozunuz gormez. bdnim iki bebegim var ve bir yakinimiz bakiyor. kizlarla birvirlerini o kadar seviyorlar ki o halleri herseye deger. bizimki su disinda hicbirsey tuketmez evde yiyip cikiyorum diyor. ama cok isterdim evi gibi davranmasini. gordugun ve gormedigin hersey konusunda rahat ol. dolabi ac istersen pisir. market tlfnu bu ac siparis ver lutfen rahat ol derim. hatta yazin kizini getirdi bazen . cumbur cemaat oynafilar.
sizinki cocugu sevip sahiplenmemis butunlesememissiniz. cocugu hem isi olarak gorup sahiplenecek hdm de sevecek. vakit varken yeni birini bulun

Defalarca uyarılmasına rağmen 10 da gelip kahvaltı yaptığından
4 onun için öğle yemeği saatiydi

Konudan bağımsız olacakmış ama bu hanımın tavrı çok şaşırtıcı.İyi yapmıssınız.Herkes yaptıgı işi bilmeli.Başkasının evine nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar aklım almıyor.Hiç böyle bir tecrübemiz olmadıgı için.

Kadina kahvalti ,yemek hazirlayacaksam neden iş veriyorum? Anlamak zor. Ne rahat insanlar varmış. Ilerideki çocugum icin endişelendim şimdi.

Kesinlikle öyle yapıcam

Evet arkadaşım ikiz annesini ancak ikiz annesi anlar bilmeden anlamadan ahkam kesenleri ciddiye almıyorum bile , inşallah bende iyi bir bakıcı bulurum

Kadina kahvalti ,yemek hazirlayacaksam neden iş veriyorum? Anlamak zor. Ne rahat insanlar varmış. Ilerideki çocugum icin endişelendim şimdi.
Bunu anlatmaya çalışıyorum bende eminim bana laf edenler benim yaptığımın yarısını bile yapmaz

Çok sağolun cidden çok zormuş bu iş kuzularımı asla tek başına bırakmam bakıcı lara zaten annem hrr daim olacak, yazık hem para ver hemde gözünden sakındığın çocuklarına cahil kadınım teki bakmasın çok sinir bozucu

Yazdınız mı bilmiyorum ama ne kadar ücret ödüyorsunuz acaba?
Ona göre yorum yapacağım..

Size bu konuda nacizane birkaç öneride bulunmak isterim. Başta istediklerinizi açıkça söylerseniz sonra zorlanmazsınız...sonradan yapılan eklemeler karşı tarafı irrite edebiliyor ve bunun sonu gelmez gibi bir hava oluşturuyor...bir kere bebeklerin tüm bakımını o yapmalı yetişemediği zaman anneniz yardımcı olmalı yani o annenize yardımcı değil anneniz ona yardımcı olacak. Asıl sorumluluğu ona verin...mesela birini anneniz besler diğerini bakıcı gibi..uyutmada aynı...çocuklar uyuyunca yada anneane ilgilenirken o çamaşırları ütüleyebilir. Biberonları yıkar kaynar suya koyar falan...sonra düzenli bir şekilde her hafta çocukların nevresimlerini değiştiri odayı havalandırma varsa oyuncak ve dağınık toplama hepsini talep edin...bizim abla benim evin tüm ütüsünü yapıyor ve evim her zaman derli topludur...bizimkiler büyük olduğu için sabah erkenden gelir kahvaltıyı hazırlar sonra birlikte kahvaltı ederler...ben çalıştığım için zaman zaman katılıyorum onlara çokta güzel oluyor...ama sorumluluğunu bilmeli önceliği çocuklar olmalı...başka kafanıza takılan olursa yardımcı olmak isterim çünkü bu iller gerçekten zor hele birde ikizse bide anneciğiniz sizin için fedakarlık yapıyorsa insan düzeni düzgün devam etsin istiyor. Birde biz ikiz olduğu için ciddi ücretler ödüyoruz yani...

Merhaba öncelikle bakıcıya ne kadar verdiniz ortalama acaba kuzenimin kızı var kayınvalidesi bakıyordu ama kadının yaşı olduğu için zor gelmeye başladı ve bakıcı arıyorlar fiyatlar ortalama nedir yardımcı olabilir misiniz?

Ücret çok değişken şehre göre o yüzden verdiğim miktarı telaffuz etmiycem ama benim verdiğim miktara başka bakıcılar tek başına 2 çocuk bakıyor öyle söyle yeyim

Sağol arkadaşım ciddi acemiyim özelikle ikiz anneleri çok yardımcı oluyor verdiğim paraya değmiyor şu an ki bayan

Bu arada evdesin annen evde bakıcı almışsın diyenlere bebeklerim kreşe gidiyor ben eve yardımcı arıyorum ikizle öyle kolay başedilmiyor...
Bu çocuklar her zaman sağlıklı neşeli olmuyor bunun hastalığı var ateşi var zor günü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…