bakıcı sorunu :(

gpaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
185
134
53
Her çalışan annenin sorunudur bebeğini bakıcıya bırakmak ve maalesef bu konuda bende sorun yaşıyorum sanırım;
Benim 3 buçuk aylık ikizlerim var öğretmenim ve işe başladım öğleden sonraları gidicem okula süt iznimi de kullanarak 4 saat gibi bir süre okulda kalıcam , kuzularıma annem ve bakıcı birlikte bakacaklar , bakıcıyı bulalı 1 buçuk ay oldu neredeyse aklıma takılan şeyler var
Bakıcı saat 8 buçuk ta geliyor 5 te gidiyor, geldiği ilk günden beri kahvaltı yı bizde yapıyor benim bildiğim öğle yemeği dışında her hangi bir yeme içme durumunu karşılayan yok bakıcı tutan larda sinirimi bozan kadının yumurtasından çeşit çeşit peynirine kadar oturup eni konu kahvaltı etmesi hatta eşimin bana özel olarak aldığı ekmeği bile izinsiz oturup yemeye kadar vardırması bu işi
Annem bir oğluma bir kızıma koşarken bakıcı keyifle çayını yudumluyor biZ Söylemeden de kalkıp çocuklara bakmıyor .
Sürekli mutfakta izinsiz dolabı açıyor vb
İlk başta pek önemsemedim ama evde ben annemle birlikte çocuk bakıyor zaten keyfi yerinde bilerek kızımı susturmadığını ve bizim koşarak gelmemizi beklediğini gördüm !
Birde sürekli ben mi alayım ben mi sallayayım yok canım biz sallarız sen otur diyedim geliyor ve telefonu çalınca bebeklerimi bırakıp koşması sürekli de telefonun çalması vb
Sorum şu bu ayın sonunda parasını verip göndermeyi düşünüyorum ama aklımda da sürekli hepsi böyledir iyi kötü çocukların huylarını öğrendi idare mi etsek sorusu var annemle şimdi soruyorum ben bu bakıcıyı göndereyim mi kalsın mı birde kahvaltı vermek zorunda mıyım evi benim evimden 1 blok geride bunu da belirteyim

Sizin evde oldugunuz zamanlarda beraberce bakmanizda yanlis birsey yok bence. Sonucta siz annesiniz 8-5 anlastiniz diye siz evdeyken bile onun bamasini beklemeniz... bilemiyorum. Ama bebekler ikiz oldugu icin biriniz birine digeriniz digeriyle ilgilenirsiniz. Ama surekli sizin dolaplarinizi karistirmasi cok ayip. Bir de surekli telefonla mesgul olmasi da hos degil. Bence degistirin. Tabiki herkes ayni degil. Yeni bakicinizla da herseyi konusun bastan. Eski bakicinizla yasadiginiz sorunlari da soyleyin ki ayni seyleri tekrar yasamayasiniz.

Çocuğuna bir yerde analık yapan kadının yediği kahvaltıyı mı dert ettin? Bu kadar cimri olmayın! Canınızı emanet ediyorsunuz.

Devamına gelince kadının asli görevini yapmadığını düşünüyorsanız gönderin. En nihayetinde her zaman anneniz yanında olacak mı?

Kahvaltı vermek zorunda değilsin hem evi de yakinmış. Ama telefon çaldığında çocukları birakip koşması çok sorumsuzca geldi. Her bakıcı da bu kadar olmaz ki. Hem ilgilenmeye ek hem paranın alacak. Bence gönderseniz iyi olur :)

anneniz idare edebilecekse gönderin bence, 4 saat idare edebilir sanırım anneniz, zaten siz söylemeden işini yapmıyormuş, gene anneniz ve siz koşturuyorsunuz

neden sız evdeykende ona baktırmaya calısıyorsunuz ve sız evdeyken neden oda evde bende buraya takıldım.
ve siz onun ettiği kahvaltıyı gozunude nasıl buyuttunuz ben anlamadım kadın acmı duracak oglene kadar şaşırdım dogrusu

İş disiplini yok belli.Gönderin.Bakıcı işi böyle,deneme- yanılma yoluyla en uygun bulanacak,ama hiç heveslenmeyin iyisi yok .Sizin şansınız annenizin de bebeklerinizle olması.3 aylık bebelere bakmayan kadın ,onlar hareketlenince totosunu yerinden bile kaldırmaz. :)

Bence kahvaltı vermek zorunda değilsiniz.Ama bunu söylemekte hoş olmayacağı için yeni birini bulmalısınız.Bır kere sinir olmuşsunuz böyle gidecektir.Yeni bulduğunuz kişiyle herşeyi baştan konuşmalısınız.Benim bakıcım kahvaltı ediyordu ama saat yedi buçukta bendeydi.Evi de çok yakın değildi.

Kadın iki bebeğe nasıl baksın?Tam gün almış bakıcıyı.

Ben yanlis anladim galiba evde bebeklere bakan 3 kişi var anne anneanne bakici.. Anne gidince anneanne ve bakici kalıyor

Sabahtan anneanne geliyor sanki çünkü annem kostururken o cayini yudumluyor kahvaltıda yazmis

Evet.Konu sahibi yarım gün çalışıyor.Annesi de bakıcıyla ikiz bakıyor.

Kadın iki bebeğe nasıl baksın?Tam gün almış bakıcıyı.
nıye bakamasınkı
ne var 3.5 aylık bebeklere bakmakta daha zatenbebekler yattıkları yerden bakarlar
ayrıca bayan kadına takmıs suanda kadına o sebeble bence anne evdeyken bakıcı evde olmamalı yanı oyle dusunuyorum

Tabi o sizin düşünceniz.Herkes bakamayabilir.Kolay bi şeydeğil,bi bebeğe bakmak bile o kadar zorken.Kadın anneanneye güveniyor belli.Keyif yapıyor.Ayıp yani,iş ahlakı yok.Ondan bi cacık olmaz. D:

Bizim burda insanlar işe başlamadan yeri geliyor 2 hafta yeri geliyor 1 ay önceden bakıcıyı alarak hem onun çocuklara alışma durumlarına bakıyor hem de gözü arkada kalmadan emanet edip edemeyeceğini tartıyor. Konu sahibi bu yüzden mi yaptı bilmiyorum ama.

benimde ikizlerim var bebekliklerinden beri gündüz bakıcım akşamda ben tek baktım henüz bebek onlar bakımlarında ne olabilir ki...
anneniz evde kaldığı müddetçe bakıcınız annenize güvenecektir.
benim bakıcıma dediğim dolap orada istediğini ye iç sadece çocuklarıma iyi bak olmuştur. Allah razı olsun bugüne kadar da problem yaşamadım.. sonuçta benim canlarıma bakıyor nasıl esirgerim ondan yeme içmeyi....
sizin bakıcınız fazlaca rahatmış bu gerçek tel. falan saatlerce konuşmakta ne oluyor.. bu sebepten hemen gönderebilirsiniz bakıcınızı...

40-50 yaş arası ihtiyaç sahibi birini bulsan iyi olur gibi geldi

Valla artık insanlar çok geç çocuk yapıyor ve ananeler de yaşlanıyor. Eskisi gibi 40 yaşındaki ananeler babaneler kalmadı. Üstüne bir de eski nesil gibi sağlam değiliz. 30 yaşında hastalık sahibi oluyoruz. 30 yaşında bir çok arkadaşımda bel fıtığı var. Benim annemin misal 1 kilo bir şeyi azıcık uzun taşısın bilekleri şişiyor. O yüzden ben bakıcı tutucam o da başında durucak büyük ihtimalle.

bende ikiz bebeklere baktım ve ne kadar zor olduğunu bilirim hemde çalışıyorsunuız Allah yardımcınız olsun bakıcıya gelince içinize hiç sinmiyor belliki daha iyisini bulursunuz illaki bence bir an önce değiştirin bastanda anlasmanızı ona göre yapın arkada iki cocugu bırakıp işe gidince içiniz rahat etmeli herkeste bakıcıyı savunmus baska bir evde nasıl dolabı acıp karıstıran
bende ikiz bebeklere baktım ve ne kadar zor olduğunu bilirim hemde çalışıyorsunuız Allah yardımcınız olsun bakıcıya gelince içinize hiç sinmiyor belliki daha iyisini bulursunuz illaki bence bir an önce değiştirin bastanda anlasmanızı ona göre yapın arkada iki cocugu bırakıp işe gidince içiniz rahat etmeli.herkeste bakıcıyı savunmus baska bir evde nasıl dolabı acıp karıstırabılıyorlar anlamıyorum

Bizim bakıcı da kahvaltısını bizde yapar, gün için de sürekli kettle ı kaynatıp kahve yapar, sigara içer balkonda tv yi açar, eve pasta gelince yarısını yer vb... ama bu konulara hiç takılmadım, 3 senedir bizimle, kızım çok mutlu, asla bırakmasını istemem, iyi niyetli, kızım çok seviyor, ii bakıyorsa bence dert etme ama iyi de bakmıyor diyorsun, o zaman salla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…