Bakıcı bulmaya karar vermenize çok sevindim.
Akraba falan diye alınmamalı bakıcı ,bunu yaşayarak öğrendim. Ben de oğlumu 6 aylıkken çok iyidir diye uzak bir akrabamıza emanet ettim. Sonuç ne oldu dersiniz işimden istifa etmek zorunda kaldım. Uzun bir süre sonra tekrar işe başlamaya karar verince gazeteye ilan verdik Gelen telefonlardan ön elemeyi yaptık ve adaylarla görüştük. Görüşme sırasında içimizin ısındığı birine emanet ettik oğlumuzu. Abartmayayım muhteşem biriydi . Çok canlı , kıpır kıpır , bolbol konuşan bir orta yaşlı bayandı. Şu an Amerika da , yeni doğan torununun yanına gitti.
Hala telefonla , internetle görüşürüz.
ılk görüşmede karar verdik ve onu evine bıraktık , ev adresini aldık. Kimlik örneği ve ikametgah senedi istedik. Geçen yıl 700 TL idi rakamı. Hafta içi 07:30 - 20:00 arası ve Cumartesi sık olmayacak şekilde yarım gün olarak anlaştık ( bu önemli bazen dışarıda işim olduğunda çağırdım) Bu arada yemeğimizi de yapıyordu.
Arkadaşlar komşu olursa iyi olur demişler ama ben tavsiye etmem , çocuğu alıp kendi evine geçebilir.
Ben bakıcının evine bırakmayı hiç düşünmedim. Sabah uykusunu bozmak , bakıcının evinin temizliği , kendisi içmese bile eve gelenlerin sigara içme olasılığı , eve misafir gelme ihtimali , evin çocuk için güvenli olup olmaması ( dolap kilitleri , sivri köşeler için koruma vb. ) , bakıcının kendi ev işlerine dalması gibi birçok dezavantajı var.
Zor ama doğru bir karar almışsınız , şansınız açık olsun.:)
Unuttum yazmayı ; bakıcıyı mutlaka uyarın gündüz kimseyi eve almasın akraba vb. ( teyzeniz için de ) . Bir de bazen eve erken gelip ne yaptığını kontrol edin .