• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı maaşı

Tmd2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.034
Puanlar
133
selam
arkadaşlar sorum şu
6 aylık bebeğe bakım 28 bin sgk hariç nasıl bir rakam
izmir in merkeze çokta yakın olmayan bir ilçesi
kendi evinde bakıyor.
08:00 -16:00 çalışma saati
bakıcımız rakamı beğenmedi. 20+ sgk talep etti. bizede çok geldi. neye göre çok geldi. asgari ücret + sigorta veririm evime gelip baktırırım diye düşündüğüm için..
yanlış mı düşünüyorum

selam
arkadaşlar sorum şu
kendi evinde bakıyor.
bakıcımız rakamı beğenmedi. 20+ sgk talep etti. bizede çok geldi. neye göre çok geldi. asgari ücret + sigorta veririm evime gelip baktırırım diye düşündüğüm için..
yanlış mı düşünüyorum
20+sgk ne kadara geliyor yani asgari ücret zaten 28 değil mi? Asgari ücret + sgk verecek bütçeniz varsa evinizde baktırın bence de.

20+sgk ne kadara geliyor yani asgari ücret zaten 28 değil mi? Asgari ücret + sgk verecek bütçeniz varsa evinizde baktırın bence de.
20+ sgk (11.138 ) = 31.138 TL yapıyor.
asgari ücret 28 bin + sgk = 39.123 TL
kendi evinde 8-16:00 6 aylık bebek için çevremize bakınca 31 bin çok geliyor
39 vereyim madem kendi evinde kendi yatağında uyusun çocuğum diye düşünüyorum
ama piyasayı da çok bilmiyorum.

selam
arkadaşlar sorum şu
kendi evinde bakıyor.
yanlış mı düşünüyorum
Min asgari ücret + sgk vermeniz lazım 39 bin altına birini mi arıyorsunuz

Etik değil ve asgari ücret altında birini çalıştırıp sgk ödememek yasak olabilir emin değilim.

6 aylık bebeğinizi bu kadar az ücreti layık gördüğünüz birine nasıl emanet edeceksiniz onu hiç anlamadım

Min asgari ücret + sgk vermeniz lazım 39 bin altına birini mi arıyorsunuz

Etik değil ve asgari ücret altında birini çalıştırıp sgk ödememek yasak olabilir emin değilim.

6 aylık bebeğinizi bu kadar az ücreti layık gördüğünüz birine nasıl emanet edeceksiniz onu hiç anlamadım
layık görüp görmemek değil
şimdi burada açık açık yazamadığım detaylar var. mesela karşı tarafa ücretini 2 ay önce bildirdik tamam dedi. şimdi ben işe döndükten sonra bu paraya olmaz dedi. tek tek yazamıyorum şuan ayrıntıları
öğrenmek istediğim sadece bu işin oluru bu mu ?
kendi evinde bakıyor, benim evime gelmiyor.
asgari ücretli çalışsa 9 saat çalışacak ayrıca

şimdi burada açık açık yazamadığım detaylar var. mesela karşı tarafa ücretini 2 ay önce bildirdik tamam dedi. şimdi ben işe döndükten sonra bu paraya olmaz dedi. tek tek yazamıyorum şuan ayrıntıları
Senin yerinde olsam asla risk almam 39 bin tl’yi gözden çıkarırım

Bu kişi içime sinmediyse, evde bakması olsun sözünü tutmaması olsun, başkasını bulurum.

sgk yı yarım gün yaparsınız.
tam gün yaparsanız evde baktırın daha mantıklı. hiç değilse kameradan kontrol edersiniz. bebek çok küçük bence başkasının evine güvenip göndermeyin derim. kendi evinizde kameralarla kontrollü bir şekilde baktırın.

sgk yı yarım gün yaparsınız.
tam gün yaparsanız evde baktırın daha mantıklı. hiç değilse kameradan kontrol edersiniz. bebek çok küçük bence başkasının evine güvenip göndermeyin derim. kendi evinizde kameralarla kontrollü bir şekilde baktırın.
ya işte tanıyoruz diye kendi evine bırakıyorduk
ama şimdi sgk istedi, sgk ödeyeceksem asgari ücret vereceksem evime gelsin çocuğum rahat etsin diye düşünmeye başladım
aile tanıdığı güvendiğimiz insan olmasa zaten düşünmem

ya işte tanıyoruz diye kendi evine bırakıyorduk
ama şimdi sgk istedi, sgk ödeyeceksem asgari ücret vereceksem evime gelsin çocuğum rahat etsin diye düşünmeye başladım
aile tanıdığı güvendiğimiz insan olmasa zaten düşünmem
bilemedim ya. bebek çok küçük kadın kötü davransa bile söyleyemez belli edemez. nasıl bakacak? bebeği tv nin önüne koyp kendisi gidip ev işlerini mi yapacak bilemezsin ki. fiyat olarakta kendi evinde bakması için fazla bence.
sgk yaparsanız yarım gün olarak yapılabilir o daha ucuza gelir. zaten yarım gün çalışıyor.

bilemedim ya. bebek çok küçük kadın kötü davransa bile söyleyemez belli edemez. nasıl bakacak? bebeği tv nin önüne koyp kendisi gidip ev işlerini mi yapacak bilemezsin ki. fiyat olarakta kendi evinde bakması için fazla bence.
sgk yaparsanız yarım gün olarak yapılabilir o daha ucuza gelir. zaten yarım gün çalışıyor.
ilk çocuğuma da kendisi bakmıştı. 3 yıl
o yüzden tabi ki insandır sonuçta ama güven sorunumuz yok.
sadece ben işe döndükten sonra nasılsa bana mecburlar düşüncesi ile söylenmesi yeni arayışa soktu
"fiyat olarakta kendi evinde bakması için fazla bence." bunu bende böyle düşünüyorum
yoksa asla para ile ölçmüyorum

Ya tanıdık birinin şunu en baştan konuşmayıp siz işe başlayınca zorlamaya getirmesi çok çirkin bence ya. Benim için direkt daha fazla veririm ama kendi evimde kendi şartlarımda baktırırım demek için yeterli sebep.
Rakamlar hakkında hiçbir fikrim yok ama ben olsam evimde kamera ile başka birine baktırırdım.

Bence bakıcının evi olmaz ya. 10 bşne baksa da olmaz. Geleni gideni misafiri , ev işi vs.
Kadın hem çalışmıyor gibi kendi evinde kendi düzeninde işlerini görecek, misafirini ağırlayacak. Hem de para kazanacak.
Siz evinize gelecek birini bulun. 6 aylık bebeğe bakmanın bir zorluğu da yok ki.

Ya tanıdık birinin şunu en baştan konuşmayıp siz işe başlayınca zorlamaya getirmesi çok çirkin bence ya. Benim için direkt daha fazla veririm ama kendi evimde kendi şartlarımda baktırırım demek için yeterli sebep.
Rakamlar hakkında hiçbir fikrim yok ama ben olsam evimde kamera ile başka birine baktırırdım.
kesinlikle
Bence bakıcının evi olmaz ya. 10 bşne baksa da olmaz. Geleni gideni misafiri , ev işi vs.
Kadın hem çalışmıyor gibi kendi evinde kendi düzeninde işlerini görecek, misafirini ağırlayacak. Hem de para kazanacak.
Siz evinize gelecek birini bulun. 6 aylık bebeğe bakmanın bir zorluğu da yok ki.
umarın denk gelir ya en azından kendi yatağında kendi evinde oturur çocuk

Asgari ücret + sgk verecekseniz (ki bence dogrusu bu en azindan yarim sgk saatlere gore) kesinlikle kendi evinizde baktırin. Bebek cok küçükmüş kendi evinizde daha rahat olur. Salona da kamera koyarsınız salonda bakmasını talep edersiniz. Daha profesyonel en azindan.

ilk çocuğuma da kendisi bakmıştı. 3 yıl
o yüzden tabi ki insandır sonuçta ama güven sorunumuz yok.
sadece ben işe döndükten sonra nasılsa bana mecburlar düşüncesi ile söylenmesi yeni arayışa soktu
"fiyat olarakta kendi evinde bakması için fazla bence." bunu bende böyle düşünüyorum
yoksa asla para ile ölçmüyorum
Güveniyorsanız verin işi inada bindirmeyin. Kendi evinizde kötü bir bakıcı da denk gelebilir

Güveniyorsanız verin işi inada bindirmeyin. Kendi evinizde kötü bir bakıcı da denk gelebilir
İnanın böyle diye diye her sene maaş beğendiremez olduk. İyi niyet tek taraflı olunca olmuyor. Karşı taraf maddi odaklı ne yazık ki

Öncelikle minicik bebegi asla ve asla o bakicinin evine gonderme. Evinde olsun ve her oda da kamera olsun. Usulune uygun da asgari ucret ve sgk yap basin hic agrimasin.

Akraba mı? Nasıl evine bırakıyorsun ki o evde yiyip içiyor o evi dağıtıyor üstüne

Bebek gerçekten küçük bakıcı çok değil normal ücret talep etmiş. Ben de size yakın bir ildeyim o yaştaki bebeğe bakıcı bulduğunuza sevinin derim. Güvendiğiniz insanmış çok güzel bir durum bu çünkü çocuklar bakıcıya bağlanıyor sürekli değişmesinin size çok olumsuz etkisi olacaktır. Yalnız unutulan detayları hatırlatmak isterim bakıcı sizin eve gelirken dönerken yol ücreti talep edecek mi sizin evde bulunduğu sürede öğle yemeği kahvaltı vs için extra bir masrafı olacak mı ve hangi gün izin kullanacak sizin eve misafir akraba getirmek isteyecek mi veya en kritik konu ev işi de isteyecek misiniz bakın tüm bunları iyi konuşun anlaşın etrafımda çok sayıda arkadaşımın bakıcısı var neler neler dinledim şahsen ben saatlik bakıcı tuttum kamera var evde gelip bakıyor uyku saatinde başında bekliyor ev işi yapmıyor biz o şekilde anlaştık eşimin işinden dolayı 2 haftada 1 geliyor geldiği gün para alıyor en baştan böyle konuştuk anlaştık kısacası baştan herşeyi net konuşun

Back
X