• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcı maaşı zammı hakkında

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Fairy5

CANIMA CAN KATANLAR...
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
2.640
181
373
43
arkadaşlar bakıcım eylül(2010) ayında işe başladı.ben öğretmenim.şu an şubat tatilindeyim.kendi de izinli.bu 15 günlük ücreti kesmiycem...merak ettiğim bakıcılarınıza ne zamandan ne zamana zam yapıyorsunuz...eşim tutturdu bu ara tatilde zam yapalım diye...yoksa senelik mi yapılıyo?yardımcı olursanız sevinirim...

merhaba ,
ben bakıcılarımla (bakıcılar diyorum çünkü eşimin işinden kaynaklı sebeplerden dolayı 3 senede 4. bakıcımız oldu) en başından bir yıl içinde vereceğim aylık ücreti belirtirim. ayrıca çevremdekiler şubat tatilinde kestikleri için ben de keserek veririm. sonradan bir takım sıkıntılarla karşılaşmayalım diye bunu da baştan konuşurum. çok şükür şimdiye kadar bu konuda bir sıkıntı yaşamadım... bu arada bayram veya başka sebeplerden (hastalık veya ailemin ziyareti vb.) gelmeyince kesmedim.
ama tabii bu durum yerden yere göre değişebiliyor bu yüzden çevrenizdeki çalışan anneler bu konuda ne yapıyor onu öğrenmeye çalışın...
bu arada bebeğinizi de güle güle büyütün :)

Son düzenleme:
Bence sömestr tatilinde kesmeyin neticede sizin maaaşınız kesintiye uğramıyor o dönem.
Zammı yıl eylülde yapabilirsiniz daha uygun olur bence.

Bence sömestr tatilinde kesmeyin neticede sizin maaaşınız kesintiye uğramıyor o dönem.

bende öğretmenim biraz önce bakıcıyla konuştuk oğlumu baktırıcam şimdiye kadar annem bakıyordu. Ona söyledim yaz tatili kesicem 15 tatilde kesmicem diye bu tamamiyle benim fikrim 15 tatilde kesmicem o da dinlensin.

Bizim maaşımız okula gitmesek bile kesiliyor canımbu da 15 günde yaklaşık 200tl kesiliyor anlamındadır

Ben buna katılmıyorum..
Bakıcılar ücret belirlerken örneğin "öğretmen maaşı, doktor maaşı" gibi ayırımlar yapıyor mu? Yani bu öğretmen, ona göre maaş söyleyeyim veya bu doktor, ona göre söyleyeyim diyor mu, demiyor..

Ama doktor ile öğretmen maaşı arasında dağlar denizler var..

Öğretmen çocuğuna bakmak çok avantajlı, yazın tatilin ayrı, kışın tatilin ayrı. .Ama benim çocuğuma bakan kadın en fazla 3 hafta tatil yapabilir, hatta konuşup 2 hafta bile yapabilirim bunu. Yani sömestr tatilinde maaşın kesilmesi (baştan anlaşılması) bence mantıklı.

Ben buna katılmıyorum..
Bakıcılar ücret belirlerken örneğin "öğretmen maaşı, doktor maaşı" gibi ayırımlar yapıyor mu? Yani bu öğretmen, ona göre maaş söyleyeyim veya bu doktor, ona göre söyleyeyim diyor mu, demiyor..

Ama doktor ile öğretmen maaşı arasında dağlar denizler var..

Öğretmen çocuğuna bakmak çok avantajlı, yazın tatilin ayrı, kışın tatilin ayrı. .Ama benim çocuğuma bakan kadın en fazla 3 hafta tatil yapabilir, hatta konuşup 2 hafta bile yapabilirim bunu. Yani sömestr tatilinde maaşın kesilmesi (baştan anlaşılması) bence mantıklı.

neye katılmadığını anlamadım ben zaten kesmicemi söyledim ayrıca konu maaşınız kesilmiyor demişşin ben de öğretmenlerin maaşının bir gün dahi okula gitmeseler kesildiğini açıkladım hani kesilmiyor demişsiniz ya. Ayrıca bakıcılar öğretmen çocuğuna bakmayı istiyorlar ve ona göre ücret alıyorlar ben öğlen 1 e kadar baktırıyorum üstelik evime geliyor 350 tl veriyorum. öğretrmen çocuğu memur çocuğu tabiki fark ediyor akşama kadar kalsa 650 verirdim bakıcım da bu durumdan çok memnun kendine zaman kaldığını söylüyor ki ben doktor olsaydım sabahın 8 inde akşamın 6 sına kadar bak desem tabiki 600 den fazla isterler ki istesinler çok uzun bi zaman

benim bakıcım sabh 8 akşam 7 çalışıyor 850 tl ödüyorum. gayet memnunum kendisinden. İnşallah ta böyle devam eder.Allah bütün bakıcıların gönlüne merhamet versin.
ben de yıllık izinlerimde tatile çıkacağım ve bakıcı gelmeeceği için o günleri kesip kesmemekte kararsızım.

Back