Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Kokusu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

shakila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
49
1
36
İstanbul
Başlıktan dolayı bakıcı arkadaşlardan öncelikle özür diliyorum fakat o kadar kötü şeyler duydum ve okudum ki 5 aylık bebeğimi bakıcıya nasıl bırakacağımı bilemiyorum. bu durum beni gerçekten çok korkuttu ve malesef çalışmak durumunda olduğum için ne yapacağımı da bilemiyorum. Bakıcı çalıştıran anneler. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. Çok çok tedirginim..

bu korku bende de var bu sebeple kızımı kreşe verdim. tabi ki genelleme yapmamak lazım Allah korkusu olan kişiler çok ii bakarlar hatta bizden daha hassas bile davranırlar. bakıcınızı ii seçin referansları olsun imkan varsa tanıdık olsun. ve mutlaka çocuğu olsun daha merhamertli olurlar.
tedbir için eve bence kamera koyun bu da caydırıcı olur.
Allah ii insanlarla karşılaştırsın hepimizi...
birde en önemlisi içinizi ferah tutun

sczn teşekkür ederim. kreşler 2 yaşından sonra alıyor bildiğim kadarıyla. Bende tanıdık bulmaya çalışıyorum fakat etrafımda malesef yok. bir kaç tane vardı onlarında başka işleri falan çıktı. Allaha dua ediyorum inşallah iyi bir insan olur. biz ağlatmamak için gözünün içine bakarken başkasının hor davranması fikri bile beni mahfediyor.

merhabalar, bende çalışan bir anneyim ve oğlum şuan 15 aylık.
gecen sene işe başladığımda bebeğim henüz 5 aylıktı ve eşimin ısrarı ile kayınvalidem baktı. çok kötü günlerdi,
sürekli kendi bildiğini yaptı kapris huysuzluk evimizin huzuru kaçtı eşimle bebeğim ve kayınvalidem yüzünden kavga ettik.zor günlerdi.
şimdiki aklım olsa eşimi hiç dinlemez bakıcı tutardım.

şimdi bakıcımız var 1 aydır beraberiz oğlum alıştı yabancılamadı bende evdeyim bayram sonu işe başlıcam ve bu alışma süreci benim için çok öenmliydi.
bakıcımız çok iyi

tecrübeli ve en önemlisi refeanslı, 2 sene bi arkadaşın ikizlerine baktı, daha sonra bi arkadasımın önce kızına sonra oğluna baktı 5 senedir onlarla çalışıyordu. ve şuan bizimle oğlum 3 yasına girdiğinde bi aksilik olmazsa 2 bebeğimi yapıcam ve yine bakıcımızla çalışıcam.

size tavsiyem iyi düşünüp karar verin seçici olun referanslı olsun ve alışma sürecini beraber geçirin.

hep kötü bakıcılar yok iyilerde var ve iyiyi bulmak siizn elinizde

çok teşekkürler smile6081 iyi şeyler duymaya ihtiyacım var gerçekten. kayınvalide olayı evet çok zor bizimkinin gelmesi imkansız yurtdıiında çünkü ama bazen keşke olsaydıda en azından gözüm arkada kalmazdı diyorum. bende işe başlamadan 1 ay önce başlatıcam tabi. inşallah iyi bir insan olur. tek istediğim bu..

bebeğe aileden birinin bakması daha mantıklı.ama eğer imkanı yoksa iyi bir bakıcı tabiki daha once anne olmuş bir kişi olması önemli anneliği bilen biri tabiki şefkatlı olur..istisnalar yokmu tabiki var.ben calıstığım zamanlar en az 6 bakıcıyla beraber cocuklara oyun grubu yapmıştık...1 kişi dahıl hepsi bakıcı değil anne gibiydi.hatta bırı cocuğun annesının cok kötü hakaretlerıne dahı sırf cocuğa olan bağlılığı için katlanıyordu...bakmayın hep bakıcılardan şikayet edıyorlar.biz bakıcılar anlatmaya kalksak ooooo...saatler sürer...kısacası herşey kişinin insanlığına kalmış...

kormayın,
ben de kardeşim de bakıcılarla büyüdük.
ilerde çocuğum olduğunda ben de bakıcı tercih edeceğim, tabi annemin evi yakın olduğundan sık sık kontrol edecek çat kapı. annem bakamaz çünkü sağlık durumu müsait değil.
kayınvalideme asla çocuğumu emanet etmek istemem, cahillikleriyle çocuğumun psikolojisini bozmasına izin veremem.
1 yıl ücretsiz izin alıp ardından bakıcı düşünüyorum ben de.
ayrıca farklı şehirlerde olduğumuz için çocuk bakmak için kayınvalidemin bizmle yaşaması gerekir. o gelince kayın, kayınpeder de yerleşir tabi. oldu mu sana 3 bakıcı masrafı. evin masrafı 5 e katlanır. bakıcı tutmak bu açıdan da tercihim olacak.

gonulgul ben de tam böyle birisini istiyorum işte yani bakıcı gibi değilde anne gibi olmalı. ne ev işi ne yemek yani hiçbişey istemiyorum sadece bebeğime şevkatli davransın istiyorum. mutlaka iyilerde vardır ve inşallah bana da denk gelir.

tabi doru yani işin bide o kısmı var. teşekkürler sweet. ben aramalara ugünden başlıyorum. dua edin arkadşlar allah hepimizin meleklerini korusun..

ben 6 ay iki kardeşe baktım...öyle ıyı bır aileydiydiki....hergün iş çıkışı allahım sana minnettarım derdım kendimi çok sanslı hıssederdim...onlar ne yemek ne iş istedıler ama ben kendımı o kadar cok o eve bağlamıştımkı...öğle uykusu sırasında ben dinlenmez 3 cesit yemek ütü dolap düzeni kısacası evin heryerını elimden geldiğince düzene sokardım....ve bırgun geldi o kara gün kadını anne ve babası 2 haftalığına geldiler aile ülke dışına cıkacakben gündüz anneannelerde akşam ilgilenecektı..hersey ıyı basladı...birgün anneanneve çoçuklar evde yoklardı bende çıkmama 5 10 dakıka var ıyı nıyetlıyım ya yaşlılar onlar yorulmasın diye bulaşık makınasını bosaltıyorum...dede olacak o ınsan bozuntusu bana sözlü tacizde bulundu...inanın neye uğradığımı saaırdım kosarak cıktım evden...haftasonu düsündüm tasındım annesi gelene kadr 1 hafta daha baktım...anneye değilde babaya anlattım...ama bana hak vermedı..sen abartıyorsun dediler...bır hayal kırıklığı daha bırazcık ınansalarda kalacaktım...ayrıldım ve aylardırda kendimi toparlayamadım....cocuklarıcok severdım hala düşününce bile mınışleri burnumun direği sızlar yanı anlayın bızım işimizde hiç kolay değil

gerçekten büyük nankörlük olmuş. tabi sizin için de zor yani yanına gideceğiniz ailenin yapısı kültürü ahlak seviyesini ölçmek çok zor. ya dün bir tanıdıkla konuştum bebek bakımı için, iyi bir kadın yani aklıma o geldi . oda haftada 4 gün için benden 800 istiyor hemde kendi evinde bakacak. ben bırakıp alıcam falan yani. noluyo ya arkadaşlar bu fiyat normalmi ya.. ne yapmalıym arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.

kimse alınmasın ama bende de bu fobi halinde....bebeğim yok ama kesinlikle kendimden başka kimseye emanet edemem gibi geliyor.......çalışmadığım için sorun olmaz tabi sen çalıştığın için mecbur bulman lazım inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın gerçekten zor bir karar

bana sorarsanız kendi evinize bakıcı alın...8000 verıyorsanız 200daha verın haftada 5 gun bır bayan alın....çocuğunuz kendı evinizde bakıtın.....siz ona değil o size uysun...bunun kışı var.....cocuk arada sersemleşir....yatak düzeni bozulur....ayrıca takıbınız zorlaşır...

benim annemde çalışan bir bayan ablam şanslıydı anneannemde büyüdü ama ben bakıcıların elinde mahvoldum.Tuvalete yalın ayak gönderenler mi dersiniz( ki ileriki yaşlarda hep korktum tuvalete gitmekten) hırsızlar mı dersiniz.Annem her gün yatak odasını kilitleyip gidermiş bir gün kitlememiş ondada bütün altınlar çalınmış zaten onu geçtim ablamın kıyafetlerini üzerind görmüşler kaç kere yani olmayınca olmuyor şans yok bende basiretim baglanmış biraz şans meselesi şu an yeğenimin bakıcısı var ev işlerinide yapıyor çok iyi bir bayan zaman zaman kendi evinede götürüyor gezdirmek için vallahi bizden çok geziyorlar keyfide yerinde paşamın. tanıdık birilerini bulursanız daha önce bakıcılık yaptıgı yerlerede sorun sonunda psikolojik sorunlar oluşuyor kolay bir şey değil. ben şimdi bulsam o tuvalete çıplak yollayanı bir kaşık suda bogarım

bakıcı rastgele şeçilmemeli.....danışmanlık şirketlerınde cok deneyımlı 20 sene bakıcılık yapmış referansı kuvvetlı bayanlar var...2000den aşağı calışmıyorlar ve ınanın paylaşılamıyorlar...ben 3 senedır calışıyorum...1000 tl dediğimde herkes kacıyor....kalıte pahalıdır maaleseff..

2 yaşından önce alan kreşler de var,0-6yaş olanlar.Bebeğiniz biraz daha büyüyünce onları da düşünebilirsiniz.

böyle şeyler okuyunca gerçekten ürperdim doğrusu mesela ben çocuk özlemi çekerek ve bu bebek
özlemimi gidermek için bakıcılık işi arıyorum ama anneler bu duygulara sahipse ve bunu bakan kişiye hissettirirse
durumu kötü etkilemezmi ben okurken dağıldım aklım almadı tabi annelerin korkularınıda anlıyorum onlarda haklı bende bir anneyim sonuçta çocuğum kacaman delikanlı olmasına rağmen hala üzerine titriyorum zor evlat sahibi olanlar bilir kıyamammmmm küçücük acizler yaaa sen su vermezsen dili yokki su istesin karnı açsa diyemezki
karnım aç ayyyyy günah yaaaa

gönülcüm nasılsın üzüldüm doğrusu başına gelen durumdan dolayı oluyor evet böyle şeyler ve sen suçlu oluyormuş gibi oluyorsun zor durum allah yardım etsin umarım gönlüne göre ii bir iş bulursun saolasın arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…