bebeğe aileden birinin bakması daha mantıklı.ama eğer imkanı yoksa iyi bir bakıcı tabiki daha once anne olmuş bir kişi olması önemli anneliği bilen biri tabiki şefkatlı olur..istisnalar yokmu tabiki var.ben calıstığım zamanlar en az 6 bakıcıyla beraber cocuklara oyun grubu yapmıştık...1 kişi dahıl hepsi bakıcı değil anne gibiydi.hatta bırı cocuğun annesının cok kötü hakaretlerıne dahı sırf cocuğa olan bağlılığı için katlanıyordu...bakmayın hep bakıcılardan şikayet edıyorlar.biz bakıcılar anlatmaya kalksak ooooo...saatler sürer...kısacası herşey kişinin insanlığına kalmış...Başlıktan dolayı bakıcı arkadaşlardan öncelikle özür diliyorum fakat o kadar kötü şeyler duydum ve okudum ki 5 aylık bebeğimi bakıcıya nasıl bırakacağımı bilemiyorum. bu durum beni gerçekten çok korkuttu ve malesef çalışmak durumunda olduğum için ne yapacağımı da bilemiyorum. Bakıcı çalıştıran anneler. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. Çok çok tedirginim..
kormayın,
ben de kardeşim de bakıcılarla büyüdük.
ilerde çocuğum olduğunda ben de bakıcı tercih edeceğim, tabi annemin evi yakın olduğundan sık sık kontrol edecek çat kapı. annem bakamaz çünkü sağlık durumu müsait değil.
kayınvalideme asla çocuğumu emanet etmek istemem, cahillikleriyle çocuğumun psikolojisini bozmasına izin veremem.
1 yıl ücretsiz izin alıp ardından bakıcı düşünüyorum ben de.
ayrıca farklı şehirlerde olduğumuz için çocuk bakmak için kayınvalidemin bizmle yaşaması gerekir. o gelince kayın, kayınpeder de yerleşir tabi. oldu mu sana 3 bakıcı masrafı. evin masrafı 5 e katlanır. bakıcı tutmak bu açıdan da tercihim olacak.
ben 6 ay iki kardeşe baktım...öyle ıyı bır aileydiydiki....hergün iş çıkışı allahım sana minnettarım derdım kendimi çok sanslı hıssederdim...onlar ne yemek ne iş istedıler ama ben kendımı o kadar cok o eve bağlamıştımkı...öğle uykusu sırasında ben dinlenmez 3 cesit yemek ütü dolap düzeni kısacası evin heryerını elimden geldiğince düzene sokardım....ve bırgun geldi o kara gün kadını anne ve babası 2 haftalığına geldiler aile ülke dışına cıkacakben gündüz anneannelerde akşam ilgilenecektı..hersey ıyı basladı...birgün anneanneve çoçuklar evde yoklardı bende çıkmama 5 10 dakıka var ıyı nıyetlıyım ya yaşlılar onlar yorulmasın diye bulaşık makınasını bosaltıyorum...dede olacak o ınsan bozuntusu bana sözlü tacizde bulundu...inanın neye uğradığımı saaırdım kosarak cıktım evden...haftasonu düsündüm tasındım annesi gelene kadr 1 hafta daha baktım...anneye değilde babaya anlattım...ama bana hak vermedı..sen abartıyorsun dediler...bır hayal kırıklığı daha bırazcık ınansalarda kalacaktım...ayrıldım ve aylardırda kendimi toparlayamadım....cocuklarıcok severdım hala düşününce bile mınışleri burnumun direği sızlar yanı anlayın bızım işimizde hiç kolay değilgonulgul ben de tam böyle birisini istiyorum işte yani bakıcı gibi değilde anne gibi olmalı. ne ev işi ne yemek yani hiçbişey istemiyorum sadece bebeğime şevkatli davransın istiyorum. mutlaka iyilerde vardır ve inşallah bana da denk gelir.
gerçekten büyük nankörlük olmuş. tabi sizin için de zor yani yanına gideceğiniz ailenin yapısı kültürü ahlak seviyesini ölçmek çok zor. ya dün bir tanıdıkla konuştum bebek bakımı için, iyi bir kadın yani aklıma o geldi . oda haftada 4 gün için benden 800 istiyor hemde kendi evinde bakacak. ben bırakıp alıcam falan yani. noluyo ya arkadaşlar bu fiyat normalmi ya.. ne yapmalıym arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.
bakıcı rastgele şeçilmemeli.....danışmanlık şirketlerınde cok deneyımlı 20 sene bakıcılık yapmış referansı kuvvetlı bayanlar var...2000den aşağı calışmıyorlar ve ınanın paylaşılamıyorlar...ben 3 senedır calışıyorum...1000 tl dediğimde herkes kacıyor....kalıte pahalıdır maaleseff..benim annemde çalışan bir bayan ablam şanslıydı anneannemde büyüdü ama ben bakıcıların elinde mahvoldum.Tuvalete yalın ayak gönderenler mi dersiniz( ki ileriki yaşlarda hep korktum tuvalete gitmekten) hırsızlar mı dersiniz.Annem her gün yatak odasını kilitleyip gidermiş bir gün kitlememiş ondada bütün altınlar çalınmış zaten onu geçtim ablamın kıyafetlerini üzerind görmüşler kaç kere yani olmayınca olmuyor şans yok bende basiretim baglanmışbiraz şans meselesi şu an yeğenimin bakıcısı var ev işlerinide yapıyor çok iyi bir bayan zaman zaman kendi evinede götürüyor gezdirmek için vallahi bizden çok geziyorlar keyfide yerinde paşamın. tanıdık birilerini bulursanız daha önce bakıcılık yaptıgı yerlerede sorun sonunda psikolojik sorunlar oluşuyor kolay bir şey değil. ben şimdi bulsam o tuvalete çıplak yollayanı bir kaşık suda bogarım
2 yaşından önce alan kreşler de var,0-6yaş olanlar.Bebeğiniz biraz daha büyüyünce onları da düşünebilirsiniz.
gonulgul ben de tam böyle birisini istiyorum işte yani bakıcı gibi değilde anne gibi olmalı. ne ev işi ne yemek yani hiçbişey istemiyorum sadece bebeğime şevkatli davransın istiyorum. mutlaka iyilerde vardır ve inşallah bana da denk gelir.
ben 6 ay iki kardeşe baktım...öyle ıyı bır aileydiydiki....hergün iş çıkışı allahım sana minnettarım derdım kendimi çok sanslı hıssederdim...onlar ne yemek ne iş istedıler ama ben kendımı o kadar cok o eve bağlamıştımkı...öğle uykusu sırasında ben dinlenmez 3 cesit yemek ütü dolap düzeni kısacası evin heryerını elimden geldiğince düzene sokardım....ve bırgun geldi o kara gün kadını anne ve babası 2 haftalığına geldiler aile ülke dışına cıkacakben gündüz anneannelerde akşam ilgilenecektı..hersey ıyı basladı...birgün anneanneve çoçuklar evde yoklardı bende çıkmama 5 10 dakıka var ıyı nıyetlıyım ya yaşlılar onlar yorulmasın diye bulaşık makınasını bosaltıyorum...dede olacak o ınsan bozuntusu bana sözlü tacizde bulundu...inanın neye uğradığımı saaırdım kosarak cıktım evden...haftasonu düsündüm tasındım annesi gelene kadr 1 hafta daha baktım...anneye değilde babaya anlattım...ama bana hak vermedı..sen abartıyorsun dediler...bır hayal kırıklığı daha bırazcık ınansalarda kalacaktım...ayrıldım ve aylardırda kendimi toparlayamadım....cocuklarıcok severdım hala düşününce bile mınışleri burnumun direği sızlar yanı anlayın bızım işimizde hiç kolay değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?