Çocuk Hastalıkları bakarmısınız oglumun gözündeki capak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esc_

kaan'ım canım oğlum
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
669
7
318
İstanbul
dogdugu günden beri gözünde capak var dr damla verdi ama gecmiyor ne yapmalıyım yardım eder misiniz

canım benim kızımda da olmuştu.bir ay kadar sürdü.biz de damla kullandık.bazen de çaylı pamukla sildim.endişe etme genelde yeni doğanlarda oluyo.gözdeki mikrobu atıyorlarmış çapakla.sen damlaya devam et.bir süre sonra geçer.

Yeni doğduğunda benim kızda da çapak oluşmuştu.
dr. ıhlamuru pamuğa batırıp silin ve göz çukuruna masaj yapın demişti.
İlk önce çay yada ıhlamur ile sil, daha sonra damlasını kullan ve göz çukuruna hafif masaj yap canım.
Umarım en kısa sürede geçer a.s.

çoğu bebekte yaşanan bu durum göz yaşı kalnallarının henüz tıkalı olması ile ilgili bir durum diye biliyorum ben. bizim doktorumuz böyle söylemişti ve her emzirmede göz çukuruna serce parmağımla masaj yaptım ben. 1 haftaya kalmadı geçti çok şükür. ama bence çay ıhlamur gibi şeylerle silmektense sütünle silmeni tavsiye ederim. ben sütümle silmiştim

arkadaşlar yapılcakları yazmış zaten

bende bişey söyleyeyim canım buda gerçi hep büyüklerimizin sölediği ama

başını açık tutma derim eger açıksa şapka giydir başını üşüten bebkte çapak olurmuş.

ama nekadar doğru bilmiyom.

bu çapaklanma olayı bizde de var malesef.masaj yaptım ama olmadı geçmedi.bide çayı tavsiye ediyor dr.lar.peki demlenmiş çay mı olcak acaba.

kafası acık ama tek gözü capaklanıyor üşüseydi diger gözünde de olur diye düşünüyorum bir türlü geciremdim

canım bizde de bahsettiğin sorun vardı doktor fucithalmic adında bir merhem yazdı sabah akşam temiz el ile masaj yaparcasına sür demişti çok dikkatli bir şekilde yaptım geçti...geçmiş olsun

bu çapaklanma olayı bizde de var malesef.masaj yaptım ama olmadı geçmedi.bide çayı tavsiye ediyor dr.lar.peki demlenmiş çay mı olcak acaba.

ewet canım demlenmiş ve ılınmış çay olması gerekiyor diye biliyorum ..:1hug:

benim oglumda oldu 40gün sürdü masaj yap göz pınarına fazla bastırmadan parmak ucuyla ov cok ii gelıyor çayla silmekte ii bide sakın süt sürme damlaya devam eller temiz olsun lütfen:)geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun benim kızımdada oldu doktoru tobrex diye bir damla verdi birde demlenmiş çayı süz dinlendir ılık olarak pamuğa sürüp sil gözünü dedi yaptım geçti çok şükür

cok teşşekür edeerim damlaya devam ediyorum masaj da yapıyorum cayı denemedim ama onu da deneyecegim inşallah gecer

canım 4 aydır çekiyorduk bizde aynışeyden bazen yapışıyordu gözleri zor açıloıyordu ne damlalar ne merhemler masajlar kar etmedi cuma günügöz druna götürdüm lıd-care isimli ilacı verdi sabah akşamtemizledim bugün artık yok çoooookkk şükürrrr nasıl oldu anlamadım amatavsiye ederim ssk karşılamıyo 24ytl

çapaklanma üşümekten olmaz mkrobik bir durumdur demişti doktor.ben büyüklerimizin dediği gibi gözüne bir damla sütümden damlattım ve hiç tekrarlamadı.doğumdan hemen sonra olmuştu.biz neredeyse hiç şapka bere kullanmadık.ama yinede olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…