Bakanlıktan açıklama geldi: Beyaz Show’a bağlanan kişi öğretmen değil
09/01/2016 22:41
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), canlı yayınlanan Beyaz Show’a bağlanıp ‘abluka’nın devam ettiği bölgelere dikkat çekerek “Sessiz kalmayın. Çocuklar ölüyor” diyen ve kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik’in öğretmen olmadığını açıkladı.
Kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik’in araştırıldığını ve bakanlık bünyesinde görev yapan aynı isimli üç öğretmen bulunduğunu belirten MEB, üç öğretmenle de birebir görüşüldüğünü belirtti.
Görüşülen öğretmenlerin durumdan rahatsızlık duyduklarını ve böyle bir programa bağlanmadıklarını söylediklerini aktaran MEB, programa bağlanan kişinin kendileriyle hiçbir bağı bulunmadığını savundu.
Eğitim Sen iki öğretmene ulaşmıştı
Diken’in görüştüğü Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi yetkilisi, Ayşe Çelik adıyla sendikaya kayıtlı iki öğretmen olduğunu söylemişti. Programdaki konuşmanın medyada gündem olmasından sonra iki Ayşe Çelik’e de ulaşan Eğitim Sen yetkilileri, iki öğretmenden de“O ben değilim” yanıtını aldıklarını aktarmıştı.
Eğitim Sen yetkilisi, dün akşam programa telefonla katılan öğretmenin, güvenlik nedeniyle farklı bir isimle kanalı aramış olabileceğine dikkati çekerek, “Biz de kim olduğunu merak ediyoruz. Bu yüzden araştırmaya devam ediyoruz. Konuşan şahıs, operasyonların devam ettiği ilçelerdeki öğretmenlerin kentleri terk etmesini içerlediğini söylemişti. Bu durum, kendisinin bir öğretmen olduğu ihtimalini güçlendiriyor”ifadelerini kullanmıştı.
http://www.diken.com.tr/bakanliktan-aciklama-geldi-beyaz-showa-baglanan-kisi-ogretmen-degil/