Bakan İslam'dan 'çocuk' açıklaması

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Son günlerde artan çocuk ölümleri sonrasında Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam basın toplantısı düzenledi.

İslam açıklamasında şunları söyledi:
Tıpkı ateşe ellerini uzattıklarında ellerinin yanacağını bilmeleri gerektiği gibi bir yabancı ile karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini bilmesi gerekiyor çocuklarımızın.
Akran istismarına nasıl karşı koyacağını bilmesi öğrenmesi gerekiyor.

Aileleri eğitmemiz gerekiyor. Bu eğitimlerimiz vardı zaten.
Biz bunları yapmaya bugünden itibaren başlıyoruz. Başladık…

Bütün ailelerin çocuklara koşulsuz sevgi göstermesi gerekiyor. Bütün çocuklarımız ailelerin onların yanında olduğunu bilmesi gerekiyor. Her türlü sıkıntıda ailelerine başvurması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Ailelerine güvenmeliler.
Sevgi ve şefkat çocukların muhtaç olduğu duygular. Çocukları evin dışına yönlendirmemiz gerekiyor.

Çocukların çok küçük yaşta öğrenmesi gereken bir başka şey ise yabancı mesafesini korumak.
Annelere çok basit bir şey öğretebilirim. Çocuklara çığlık atmayı öğretmeleri gerekiyor. İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor etrafı haberdar edebilmeleri için.
Bu bir savunma değil. ‘Aman çocuğum sessiz ol’ diye yetiştirdiğimiz çocuklardan bahsediyoruz.
Hayır, çocuklar ses çıkarmalı.

Sayın Adalet Bakanımız ve Başbakanımızla görüştük.
Cinsel istismar ve saldırı suçlarıyla ilgili cezaları yeniden düzenleyen bir tasarı var. Adalet Bakanlığı geçtiğimiz dönemde bu teklifi kendi gündemine aldı. Şimdi bu taslağın meclis gündemine inmesi için bir kararlılık gösteriyoruz.
Bu kanunda çocuklara ve yetişkinlere karşı işlenen cinsel suçların ceza oranlarını nisbi olarak arttırıyor bu tasarı.
Her türlü cinsel suçta belli oranlarda artırım oluyor.

Tacize uğramış bir çocuğun ruh sağlığı bozulmuştur yargısından hareket ediyor yasa.
Kastrasyon cezası yanlış anlaşılıyor. Kastrasyon yok. Bu bir tedavi. İlaçla ya da psikiyatrik tedavi var. Yasa bunu düzenliyor.

Cinsel suç işleyen bir failin geri kalan hayatında çocuklara yaklaşmasına kısıtlama getiriliyor.
Zorla evlendirmelerin de suç kapsamına alınması yasada öngörülüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26324196.asp

Okudum ama tamam süper diyemedim.. Hep bizim bildiklerinizi olması gerekeni söylüyorlar zaten..

Ben sivil bayan polislerin parklarda gezinmesi taraftariyim yaninda ebeveyn bulunmayan çocuğu alacak evine götürüp annesine gereken işlemi yapip evine verecek...

Mahallede kadinlar görev dagilimi yapacak her gün uç kadin her biri uç çocuk alsin gidecekler parka gelecekler eve.. Dönüşümlü olarak.. Güne gidip kisir yemeyiversinler...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende yeterli bulmadım o yüzden dedim heralde sosyal medyalarda ki tepkiler üzerinden bi açıklama yapma gereği duymuş gibi geldi Tasarı ile ilgili ortalama bi tarih söyleseydi keşke daha fazla kaybedecek zaman yok :26:
Dediğin gibi çocuk polislerine ihtiyaç var. Şuna takıldım ben bide çığlık atmayı öğretin demiş de(!) olayların geneline baktığımızda işin içinde akrabalar yada tanıdıklar çıkıyor bir de çocuk işitme yada konuşma engelliyse ne olacak biraz üstün körü bi açıklama olmuş

Son düzenleme:

Aynen katılıyorum, gerekirse sivil polis sayısı arttırılsın, mobeselerin yaygınlaşması lazım, gönüllü polislik sistemi de getirilebilir, her mahallede gönüllüler sokakta yalnız olan çocukları evlerine veya en yakın karakola teslim edip ailesi hakkında işlem yapılmasını sağlayabilir, çocuk ve gençler için ayrı bir birim kurulması da şart, bir ihbar hattı da oluşturulabilir.

Çocukları sadece yabancılara karşı uyarmak yetmez, bugüne kadar ki vakaların çoğunda çocuklara zarar verenler yakın çevreden çıktı, akraba, komşu gibi...
Çocuklara yabancıları görünce yaklaşmayın demekle olmaz, yanında ben veya baban olmadan kimseyle biryere gitme, kim çağırırsa çağırsın yanında bizler yoksak hiçbir eve girme, hiçbir arabaya binme diye tembihlenmemeliler.

Herkes çocuğuna anne baba dışında kimseden birşey kabul etmemeyi öğretmeli, bunlar ufak tefek ayrıntılarda olsa çocuğun güvenliği için olmazsa olmazlar.

Birde çocuklara mutlaka telefon numarası ezberletsinler, en azından Allah o yavruları helal süt emmiş birileriyle karşılaştırırsa bulan kişi aileyi arayıp haber verir.

Burda da nerdeyse hergün kayıp çocuk duyurusu yapılıyor, çok şükür ki kısa süreli kayıplar oluyor ama annelere çok kızıyorum, pazarda çocuğunu kaybediyor, iki kadın görünce sohbete dalıyor bir bakıyorsun çocuk ağlaya ağlaya annesini arıyor, geçen gün bende ağlayan bir çocuk gördüm, tuttum elinden annesini bulmaya çalıştım, kadın koyu muhabbette çocuğunun nereye gittiğini bile fark etmemiş

Burda sadece devlete değil, ailelere de çok büyük görevler düşüyor, devletimiz cezai işlemler, yasal boşluklar, suçun tanımı ve karşılığı, devlet eliyle alınacak önlemler kısmında biz vatandaşlarının sesine kulak vermeli, ailelerde devlet bulur nasılsa diye düşünmek yerine çocuklarını korumayı öğrenmeli, devir saldım çayıra mevlam kayıra devri değil, sen önlemini al sonra Allah'a emanet et.

Herkesin agzinda ayni laf biz sokakta büyüdük.. Artik bu laftan bu düşünceden vazgeçmeleri için ne olmali bilmiyorum..

Acilen "anne babasiz ve dadisiz" sokakta parkta oynama bakkala gitme aliskanliklari terk edilmeli..

Eğer aileler anlamiyorsa dediğimiz gibi belli yas alti çocuklar ebeveynsiz ise polis hemen cocugu evine götürüp aile için işlem yapacak nasil ehliyet ceza puani var bunun da cezasi olacak...

Belli siniri asan aileler için zorunlu eğitim seminerlerine katilma hatta cocuklari belli sure aileden alikoyma gibi yaptirimlar getirilecek..

Çocuk elden gittikten sonra o caniler müebbet yatsa ne olur ? Biz ülke olarak aliskanliklarimizi birakmaliyiz.. Yıl 2014 kafalarimiz hala 80 90larda ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Akıllara durgunluk veren bir açıklama.İşte bu kadın Aile sosyal polıtıkalar bakanı.Allah akıl fikir versin.Çocuklara çığlık atmayı öğretelim en basitinden.

Çözümü bumudur yani çiğlık atmak acaba bu açıklama için ben bir çığlık atsam tehlikede olduğumu etrafa duyurabilirmiyim

Hayirda, simdimi akillarina geldi böyle bir yasayi tasarlamak? Daha az degil, geçenlerde 13 yasindaki çoçuk kaç kisi tarafindan tecavüz edildiginde, "rizasi vardi" denildi. O zaman bu bakan neredeydi? Bu parti 11 yildir Türkiyede, halen çoçuk gelini denilen birsey var. Halen çoçuklar kayboluyorlar, cinsel istismar var, halen yurttaki çoçuklar bile tehlike altinda, tecavüz ediliyorlar, halen müge anli'nin programi var,...

Bana sorarsan çok bos bir konusma, devlet sadece para isleri ile ograsir zaten. Küçük çoçuklari korumak onlarin neyine degilmi? Bu vakalar sadece bu son 1, 2 ay daha çok medyada yer buluyor, yoksa hepimiz biliyoruz bu olaylarin hep daima var oldugunu. Devlette biliyordu fakat birsey yapmiyordu. Simdide birsey zirvaliyorlar toplumu susturmak için.

Lutfen cocuklarimizi anne baba dede ve anneanne babanne teyze hala disinda kimseye emanet etmeyin
Parka degil bakkala ekmek almaya yollamayin
KOmsularla iki laklak yapcam diye caninizin icini basibos birakmayin
Ciglikla olcak is mi
Ne bilsin kucucuk cocuklar kime ciglik atcagini bu da basimiza bakan olcak
Ozellikle tuvalete kimseyle yollamayin
Bebeginizin altini sadece anneleri temizlesin , bebegin kafasi karismasin cunku
Sokaklar bitti artik
Sokaklar biz cocukken temizdi
Simdi pislikler manyaklarla dolu
Allahim evlatlarimizi iyi niyetli insanlarla karsilastirsin
Pedofililer birbirlerini yesin gebersin insallah

Ben bu konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum.. Bakanlıgın bu konudaki tedbirleri bencede yeterlı değil .. ayrıca ailerinde çoçuklarını cam fanusta yetiştiremeyeceklerine göre .. keza bunlar yapilsa bile eger bir kişi bunu yapmayı aklına koyduysa bir şekilde yapar ... mesela o kadar korunan başkanlar vs bile kimi zaman suikaste kurban olmuyorlarmı ?
Bence bu olaylar toplumun bozulmasından insanların sapıtmasından .. nefsinin ALLAH korkusu ve sevgisinden yoksun olmasından kaynaklanıyor ...

Son düzenleme:
[h=2]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuklarımızı kötülükten korumak için yapılacak çalışmaları ve yasa tasarılarını açıkladı.[/h]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, erken ve zorla evliliklerle mücadele ile çocuklara yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşması sırasında bir gazetecinin "Çocuk istismarını önlemek için bir kanun tasarısı çalışmanız vardı. Bu yasanın içeriğinde kimyasal kastrasyon yöntemi olacağı tartışılmıştı, bu konu gündeme gelecek mi, yasa tasarısının içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz?'' sorusu üzerine Bakan İslam, bu yasanın gündemde olduğunu söyledi. Adalet Bakanı ve Başbakan ile görüştüklerini belirten İslam, "Yasayı biran önce Meclis gündemine sokmak üzere harekete geçtik" dedi.
Kanunda sadece çocuklara karşı değil, yetişkinlere karşı da işlenen cinsel suçlara yönelik düzenlemelerin olduğunu belirten İslam, "Bu tür cinsel suçların ceza oranlarını nispi olarak artırıyor tasarı. O konuda detaya girmeyeyim" diye konuştu.
Ruh sağlığı muayenesi
"Tacize, tecavüze uğramış çocuğun ruh sağlığı bozuldu mu diye, defalarca muayene edilmesi söz konusu. Yasayla bu ortadan kaldırılıyor. Bu tür tacize uğramış çocuğun ruh sağlığı doğal olarak bozulmuştur, yargısından hareket ediyor yasa. Cinsel suç işleyen failin gerekirse tedavi edilmesini gündeme getiriyor. Kastrasyon denilen madde bu. Ama bir kastrasyon değil. Orayı düzeltmek isterim. Bu bir kastrasyon cezası değil. Bir ceza uygulaması değil, bir tedavi uygulaması. Eğer fail hasta olduğu için bu eylemi uyguluyorsa tedavi edilmesi gerekir. Yasa bunu düzenliyor.''
Evliliğe zorlama suç
İslam, yasanın ayrıca evlenme yaşına gelmiş olduğu kabul edilen insanların zorla evlendirilmesinin de suç olacağını öngördüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Buradan şunu kastediyoruz: Bizim yasalarımıza göre 17 yaşını bitirmiş, 18 yaşından gün almış çocuklar reşit sayılır ve kendi başlarına evlenme kararı alabilirler. Ama bazı özel durumlarda bu yaş sınırı 16'ya, 17'ye inebiliyor biliyorsunuz. Bu özel durumlar dolayısıyla 16-17 yaşındaki çocukların da evlenme yaşına gelmiş olabileceği kabul edilebiliyor. Bu tür durumlarda çocukların kendilerine karşı suç işlemiş kişilerle zorla evlendirilmesi gündeme gelebiliyor. Sanırım hatırladınız bu tür olayları. İşte bu zorla evlendirilmelerin de suç kapsamına alınması yasada yine bir madde olarak düzenleniyor.
Veli, vasi, koruyucu ve akrabaların çocuklara karşı işlediği cinsel suçlarda mevcut yasalarda yarı oranında artırımın söz konusu olduğunu ifade eden İslam, "Ama yeni düzenlemeyle bu cezalar son derece şiddetlendiriliyor. Koruma altında, kendi koruması altında veya kendi vesayeti altında veya kendi evinde yaşayan çocuklara karşı cinsel suç işleyen kişilerin, faillerin ceza oranları daha şiddetli bir biçimde artırılıyor" diye konuştu.
18 yaşına kadar okul
"Eğitim sistemi içinden çıkamayan bir çocuk 12 yıl boyunca, 18 yaşına kadar eğitim sistemi içerisinde kalması gereken bir çocuk elbette yasa dışı bir evliliğin kurbanı olmayacaktır, olamayacaktır. Onun için 4+4+4 eğitim sistemini erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda bir argüman olarak kullanmaya son derecek kararlıyız. Sistemi çocuklarımızın eğitilmesi açısından ele aldığımız gibi çocuklarımızın erken yaşta ve zorla evlendirilmelerini engellemek açısından bir argüman olarak kullanmayı planlıyoruz. 2014 yılı sonuna kadar bu konudaki bütün çalışmaları tamamlayacağız ve çocukların sistemden çıkmasına mani olabilecek bütün önlemleri Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı alacaklar."
İlaçla hadım ya da tedavi
BAKAN İslam, çocuklara yönelik suçlara ilişkin "Fail pedofili ise tedavi uygulanacak dediniz. Hasta olduğuna bu kişilerin kim karar verecek" sorusu üzerine faile tedavi uygulanacağını, bir operasyonun olmadığını belirterek, buna tıp uzmanlarının karar vereceğini söyledi.
İslam, kastrasyonun bir operasyon olduğunu, bunun yapılmayacağını, ilaçla ya da pskiyatrik tedaviden yararlanılacağını ifade etti. İslam, "Kanunda bu tür hastalığı olan failleri, topluma yeniden kazandırılabilmeleri için tedavi edilebilmeleri var" dedi. "Cezalar ile ilgili üst sınır ne olacak" sorusunu İslam, "En üst sınır müebbet" diyerek yanıtladı.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1153062-bakan-acikladi-hadim-cezasi-geliyor

Gerçekten bir Bakan için dahiyane bir açıklama ! O kadarını bizde biliyoruz bizde akıl edebiliriz.Sizin caydırıcı cezalar,kalıcı çözümler sunmanız ve bunu uygulamanız gerekirken aklınıza gelen çocuklara çığlık atmalarını mı önermek?Kadına verdiğiniz değer gün gibi ortadayken baskılar sonucu çıkıp böyle açıklamalar yapmanızı yemedik tabi ki.Tecavüz edene tahrik var,karısını öldürene namus cinayeti diye bahanelerle 2-3 senede çıkaran cezasız bırakan,neredeyse tecavüz mağdurunu suçlu çıkaran hukuk sistemimizle bu yaplına açıklama sadece milletin gazını almaktır.Yıllardır büyük cezalar getiriyoruz,kadınları çocukları koruyacağız önlem alacağız dediniz durdunuz ama ortada icraat göremiyoruz malesef.Biz lafa değil icraata bakarız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…