- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Okudum ama tamam süper diyemedim.. Hep bizim bildiklerinizi olması gerekeni söylüyorlar zaten..
Ben sivil bayan polislerin parklarda gezinmesi taraftariyim yaninda ebeveyn bulunmayan çocuğu alacak evine götürüp annesine gereken işlemi yapip evine verecek...
Mahallede kadinlar görev dagilimi yapacak her gün uç kadin her biri uç çocuk alsin gidecekler parka gelecekler eve.. Dönüşümlü olarak.. Güne gidip kisir yemeyiversinler...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Okudum ama tamam süper diyemedim.. Hep bizim bildiklerinizi olması gerekeni söylüyorlar zaten..
Ben sivil bayan polislerin parklarda gezinmesi taraftariyim yaninda ebeveyn bulunmayan çocuğu alacak evine götürüp annesine gereken işlemi yapip evine verecek...
Mahallede kadinlar görev dagilimi yapacak her gün uç kadin her biri uç çocuk alsin gidecekler parka gelecekler eve.. Dönüşümlü olarak.. Güne gidip kisir yemeyiversinler...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aynen katılıyorum, gerekirse sivil polis sayısı arttırılsın, mobeselerin yaygınlaşması lazım, gönüllü polislik sistemi de getirilebilir, her mahallede gönüllüler sokakta yalnız olan çocukları evlerine veya en yakın karakola teslim edip ailesi hakkında işlem yapılmasını sağlayabilir, çocuk ve gençler için ayrı bir birim kurulması da şart, bir ihbar hattı da oluşturulabilir.
Çocukları sadece yabancılara karşı uyarmak yetmez, bugüne kadar ki vakaların çoğunda çocuklara zarar verenler yakın çevreden çıktı, akraba, komşu gibi...
Çocuklara yabancıları görünce yaklaşmayın demekle olmaz, yanında ben veya baban olmadan kimseyle biryere gitme, kim çağırırsa çağırsın yanında bizler yoksak hiçbir eve girme, hiçbir arabaya binme diye tembihlenmemeliler.
Herkes çocuğuna anne baba dışında kimseden birşey kabul etmemeyi öğretmeli, bunlar ufak tefek ayrıntılarda olsa çocuğun güvenliği için olmazsa olmazlar.
Birde çocuklara mutlaka telefon numarası ezberletsinler, en azından Allah o yavruları helal süt emmiş birileriyle karşılaştırırsa bulan kişi aileyi arayıp haber verir.
Burda da nerdeyse hergün kayıp çocuk duyurusu yapılıyor, çok şükür ki kısa süreli kayıplar oluyor ama annelere çok kızıyorum, pazarda çocuğunu kaybediyor, iki kadın görünce sohbete dalıyor bir bakıyorsun çocuk ağlaya ağlaya annesini arıyor, geçen gün bende ağlayan bir çocuk gördüm, tuttum elinden annesini bulmaya çalıştım, kadın koyu muhabbette çocuğunun nereye gittiğini bile fark etmemiş
Burda sadece devlete değil, ailelere de çok büyük görevler düşüyor, devletimiz cezai işlemler, yasal boşluklar, suçun tanımı ve karşılığı, devlet eliyle alınacak önlemler kısmında biz vatandaşlarının sesine kulak vermeli, ailelerde devlet bulur nasılsa diye düşünmek yerine çocuklarını korumayı öğrenmeli, devir saldım çayıra mevlam kayıra devri değil, sen önlemini al sonra Allah'a emanet et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?