Bakabilir miyim acaba?

bi kere büyüyyene kadar evde bakarsanız zaten sokağa bırakamazsınız. eve alışan kedi sokakta yaşayamaz. mecburen alacaksınız. yok ben büyüyünce alamam diyorsanız direkt bırakın şu an.

Zaten sokağa geri salınmaz Kaptan, şu halde de salınmaz ölür.
Ondan derdine düştük ya şimdiden bi ev bulsak, sorsak mı birilerine biz alabilir miyiz diye... Uzaklarda aramayayım ben alayım artık, inşallah güzel bakabilirim. Kafamda tasarlıyorum, evin yarısı elden geçti bir kısmı daha geçecek; kedişe bi köşe çıkarırım ben rahat eder inş.

Benim su an 8 sultan papaganim 3 muhabbet kusum var, evimiz 2+1 ve ayri odalari var. Orada tunekleri, oyun alanlari falan var. Sene sonunda da bebek geliyor cok uzuluyorum kuslarim odalarindan olacak diye ama bir cozumunu bulacagiz. Eve alindiysa ve eger sevdiyseniz muhakkak bir sekilde bakiyor ve hayatinizi ona gore adapte ediyorsunuz.

Evet, bizi yanıltmazsa dişi ve Bibiye de benziyor :) Anneannemin battaniyeleri gibi rengarenk.
Amin. Kedili hayata hoş geldim :KK70:
Erkek kediler en fazla 2 renkli olabiliyor canım dişidir :KK200: tüy sorunu simdi yaşamazsın ama elbet olucak ben 6 ayda bir traş ettiriyorum nerdeyse hiç sorun yaşamıyorum :anne:
Kedili ev çok güzel :KK73:

Senin oğluş kediye zarar verir mi peki? Benimki muhtemelen ümüğünü sıkar da :KK70: şuan araları nasıl ikisinin?

Öyle sıkıştırma huyu yok, kedi-köpek görünce "Geehh pişii" diye çağırır heyecanlanır, severken de kibarca başından sever "Cici" diye, öğrettimdi baya. Aynı eve girince coşar mı ne olur bilmiyorum 2 yaşına girecek hani her huyundan emin olamıyorum çocuğumun, tabi dikkat ederim zarar görmez hayvan. Ama sanmıyorum hırpalamaz ya, 2 gün önce de "Aiiyy" diye dibine yanaşmış çömmüş bakıp bakıp gülüyordu, elini tutuyordu kedicik sürtünüyordu. İyi anlaştılar gibi görünüyor.

Öyle sıkıştırma huyu yok, kedi-köpek görünce "Geehh pişii" diye çağırır heyecanlanır, severken de kibarca başından sever "Cici" diye, öğrettimdi baya. Aynı eve girince coşar mı ne olur bilmiyorum 2 yaşına girecek hani her huyundan emin olamıyorum çocuğumun, tabi dikkat ederim zarar görmez hayvan. Ama sanmıyorum hırpalamaz ya, 2 gün önce de "Aiiyy" diye dibine yanaşmış çömmüş bakıp bakıp gülüyordu, elini tutuyordu kedicik sürtünüyordu. İyi anlaştılar gibi görünüyor.

O zaman sorun olmaz canım ama kediş biraz büyüyünce tirmalamaya baslayabilir. İlkokula giderken bizim de kendimiz vardı öğretmenim ellerime bakıp bakıp kızardı ailen sana işkence mi yapıyor derdi :KK70:

Zaten sokağa geri salınmaz Kaptan, şu halde de salınmaz ölür.
Ondan derdine düştük ya şimdiden bi ev bulsak, sorsak mı birilerine biz alabilir miyiz diye... Uzaklarda aramayayım ben alayım artık, inşallah güzel bakabilirim. Kafamda tasarlıyorum, evin yarısı elden geçti bir kısmı daha geçecek; kedişe bi köşe çıkarırım ben rahat eder inş.

facebook, instagram grupları var sahiplendirmek için. veterinerler de aracı oluyor. bakamam derseniz en kötü başkasına verirsiniz. ama içinizde ilham varsa siz de bakabilirsiniz. kedi çok zorluk çıkaran bi hayvan değil. köpek olsa zor da.

Sagol canim. Ben de arastiriyorum yavastan. Esim ve cocuklar cok kopek istiYor cunku. yurtdisi ziyaretleri uzun oluyor da sanirim onda yaninda goturebiliyorsundur. Sormak istedigim daha kisa sureli uzak kalislarda evde yanliz kalmasi mumkun oluyor mu? Haftasonu kacamagi gibi mesela. Cunku genelde sehir ici yerler kabul etmiyor evcil hayvan.

Halamın kedileri var, 2 gün bırakıp gidiyor suları mamaları zaten hep ortada onların, kumlarını da temiz bırakıyor.

Oyyy çok güzel yapmışsınız
:KK200:
Kedi bakımı çok kolay bir hayvan.. bizde iki kedi bir köpek var, çocuğum olunca da kesinlikle hiçbirini göndermem
Benim çıcukluğum kedi kedi diye sayıklamakta geçmişti, çocuğum olduğunda evde 4 kafadar dağıtırlar ortalığı
:deli:
Minik kediyi güzelce eğitebilirsiniz.. bizimkiler hiçkimseyi tırmalamaz, saldırmaz, kendi aralarında oyun oynuyorlar..
Mutfak tezgahına, yemek masasına çıkmazlar, küçükken eğittik..
Temizlikleri kolay, kumu var zaten sorunsuz oluyor..
Bir tavsiye sakın ama sakın elinizle oynamayın.. minikler çok oyuncu oluyor, elinizi değil bir obje kullanın oynarken, böylece elinizin oyun için olmadığını anlaması lazım.. bir de elinize oynamak için saldırırsa direk durun, çekmeyin elinizi ölü taklidi yapın..
Mesela istemediğiniz birşey yaptığında el çırpın, o sesi yapmaması gereken şeyle bağdaştırıyorlar, şimdi bizimkiler birşey yapınca el çarptığım anda hemen ne yapıyorlarsa bırakıyorlar..
Hayırlı olsun ailenizin yeni üyesi
:KK36:

Bir sen biz 5 güne kadar gittiğimiz yerlerde evde bırakıyoruz kedileri.. bol bol mama bir de 5 kaba kum koyuyorum gayet rahat oluyorlar. İlk başlarda kv’ye bırakıyorduk ama anladık ki evde kalınca daha rahat hissediyorlar..

Kızlar selamlar, geçmiş bayramınız mubarek olsun.
Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum :*

Hemen konuya gireceğim; 2 gün önce ölüme terk edilmiş yavru bir kedi buldum.

Annemlerdeydik, baya kalabalıklı bi misafir grubuyduk; annemler de yazlıkta hani daha ileri gittiğinizde orman başlıyor yerleşim yerleri bitiyor diyeyim... Feci de yağmur vardı o gün; balkonun köşesinde sigaraya çıkmıştım diğer tarafa, acı acı bi yavru kedi sesi geliyor bir yerlerden. Biraz takip ettim sesin geldiği yeri sonra fırladım aşağı koştum. Daha ileri doğru, daha tenhada kalan bir yerde devrilmiş demir bir çöp kutusu vardı oranın altına sığınmış yavru bir kedi buldum, sütten yeni kesilmiş. Islanmış korkmuş ama beni görünce yanıma yaklaştı, hani evcil bir kedi belli insana sokuluyor. Yağmur da pis yağıyor, koynuma kattım annemlerin eve kadar affedersiniz donuma kadar ıslanıp getirdim. Dışarıda kalsa sağ çıkamazdı hayvan o havada yani.

Neyse, zaten kardeşim kedi beslediği için (Sokak kedileri diyeyim daha doğru olsun) maması-suyu yatağı mekanı her şeyini ayarladık, kuruttuk, büyük kediler görmesin diye ayırdık, ilgilendik vb. Hemen karnını doyurdu baya acıkmış garibim. Sonradan bakındım da hani anne kedi var mıydı başında, aramaya gelir mi diye, ne insan var gelen ne anne kedi, yağmur kesildi yine gelen giden yok. Bariz yavru terk edilmiş, kuvvetle muhtemel de birinin ev kedisi yavrulamış sütten kesilince de kediyi buralara getirip bırakıp gitmişler yani başka açıklaması yok.

Neyse, 2 gündür annemlerde kediş; keyfi yerinde, hastalanır diye korkmuştuk ama maşallah diyeyim kurtardı kendini. Yalnız, klasik sorunumuz şu ki annem "Büyüyüp kendini idare edebilecek zamana kadar kalsın ama merkezdeki eve geçince evime alamam biliyorsunuz" diye baştan uyarıyı çaktı, kadın titizlik konusunda takıntılı maalesef. Burada beslediğimiz diğer iki kedimiz zaten sokaktan gelen irice kedilerdi yavru hallerinden beri ev kedisi değiller, Apartmanın en alt katında mekanları var, kışın da belirli aralıklarla babamlar, biz buraya beslemeye geliriz o kedileri. Kışlık açık kalan bir de dağ restoranı var ilerimizde, o kedilere hayat böyle güzel, alışkınlar. Ama biliyorum bu yeni getirdiğim yavru (Şu şartlara alıştıktan sonra) , diğer kedilerimiz gibi yaşayamaz.

Bi düşünce aldı beni kızlar; ben alayım mı, çocukla evde yapabilir miyim, layığıyla hayvancağıza bakabilir miyim, temizlikte zorlanır mıyım filan kendimi tartıyorum aylar sonrasına o kedi evsiz kalmasın diye. Eşim zaten dünden razı "Bakarız ya hem oğlana arkadaş olur, hem yuvası olur, ailemiz büyür" filan adam kedi-köpek doldurabilir evin içini yani sever. Bi benim onayım kaldı... Kendime de kızıyorum, anneme benziyorum bazı konularda, evcil hayvan söz konusu olunca çok karşı karşıya geldiğimiz ağladığım zamanlar olmuştu annemle hatırlarım, sokakta evsiz hayvanları bulur eve taşır getirirdim, annem almazdı, kahrolurdum. Şimdi ben düşünüyorum "Çocukla aynı anda bakabilir miyim, yetebilir miyim, temizliğine dikkat edebilir miyim, yoksa hayvancağızı ihmal mi ederim" diye, biliyorsunuz hani öyle 3-5 aylık bir şey değil, ömür boyuluk...

Kardeşimle konuştuk, "Abla atamam çıkar gidersem, yanımda götürebilir miyim ki? Olursa öyle de yapabiliriz." dedi. Biz iki kardeş kedinin istikbalinin derdine düştük kızlar özetle.
Küçük çocuklu ailede kedi bakan hanımlardan yorumlar alırsam çok sevineceğim, artıları eksileri ile.
Bakabilirim değil mi?

Denas14__ Denas14__ yine bir etiket yaptım sana, kuzum sende nasıl gidiyor durumlar kedişler köpüşler iki de prensesle, dört bebeli hayatın nasıl?

Yapabilirsinnn =))
Tek kedinin çok fazla işi yok, topaklanan kum kullanıp, günde bir kere pisliğini atıp, haftada bir de tüm kumu değiştirirsin. Mama-su işi kolay zaten, aşıları da yapıldı mı tamamdır. Tatile giderken hayvan alan otellere bakmanız lazım ya da kedi pansiyonu, kardeşin sana yakında günde bir kez uğrayıp biraz vakit geçirip bakımıyla da ilgilenebilir. Öyle korkulacak bir durum yok, kediler insanın ruhuna çok iyi geliyor =)

X