- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.817
-
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin koalisyon ve başbakanlık teklifini reddetti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlık koltuğunu MHP liderine bırakabileceğini söylemesini, "bu işler oyuncak mı?" sözleriyle eleştirdi.
Bahçeli "Bu Çin'den gelen yeni oyuncak türü mü? Küçük hevesler peşinde koşmuyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun teklifine Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor. Bu işler oyuncak mı? Devlet yönetimi söz konusu, Başbakanlık sende kalsın ne demek? Biz koltuk meraklısı değiliz. Bu işin ciddiyetinden çok uzak yaklaşım. Ciddiye alınacak yanı yok" sözleriyle yanıt verdi.
Bahçeli şöyle konuştu: "Geçmişte yaşanan onca rezaleti bir çırpıda gündemimizden çıkaramayız. Kırmızı çizgilerimizi eleştirenler, bizden taviz bekleyenler, arka kapı diplomasisi uygulayanlar ilkesizliklerinin kurbanı olduklarını iyi bilmelidirler. Hırsızlar dışarıda gezerken biz hükümet sıralarında oturacağız öyle mi? Türklük ve Türk milleti süreç ihaneti tarafından cendereye alınmışken, biz kırmızı plakalarla gezeceğiz öyle mi? Yok böyle bir dünya! Biz ikbalin değil, istikbalin peşindeyiz. Biz millet ve Vatan davasının savunucusuyuz."
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da, Kılıçdaroğlu'nun önerisini ciddiye almadıklarını belirtirken, "Elma şekeri sunar gibi 'Başbakanlığı size veriyorum' demek işin ciddiyetini uygun düşmeyen bir yaklaşım. Ayaküstü aklına gelen bir şey söylüyor ve medyaya servis yapıyor. Kamuoyunun zihnini bulandırıyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dün, birlikte kuracakları koalisyonda Bahçeli'ye başbakanlık önerisiyle ilgili olarak "Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım" demişti.
"Çağrı yaptık. Dolayısıyla söylenecek fazla bir şey yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Öncelik Türkiye'dir. Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım" diye konuştu.
Meclis Başkanlığı seçim sürecisinin başlayacağı hatırlatılarak, CHP'nin adayının belli olup olmadığının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Hayır" dedi.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/06/150620_bahceli_chp
sabah sabah şakamısın arkadaşım,şirket senin ne demekti yaBahceli gozume daha bir hoş görunmeye basladi
Chp bundan sonra neyle gelecek acaba şirket senin bahçeli tutmadi
Ne alaka?partiler koalisyon yapma derdinde elbette bunun için farklı farklı fikir üretecek.ne var bunda?Bahceli gozume daha bir hoş görunmeye basladi
Chp bundan sonra neyle gelecek acaba şirket senin bahçeli tutmadi
politikacılar babasının şirketi gibi görüyor diyorsun yaniSoyle betimleyim bu bir film olsaydi kilicdaroglu bahcelinin ayagina kapanmis akpyle gitme şirket senin diyor yani basbakanlikreplik bu arkida§
bence yaşlı olduğu için bahçeliye başkan sen ol demişlerdir,bahçeli diğer muhalefetler kadar çabalamadı,bu gerçek,şimdi fasulye gibi nimetten oldu,kendini naza çekiyo..kusucam galibaKılıçdaroğlu'nun teklifi de gel sana çikolata vereyim der gibi olmuş. Süleyman Demirel'in cenazesinde birbirlerinin yüzüne bile bakmadilar. İyice gerilmişler belli.
Hayır yaşlılıkla ilgisi yok chp bahçelinin akp ile koalisyon yapacağını çok iyi bildiği için bari Başbakanlık teklif edelim belki aklı başına gelir de mantıklı düşünmeye başlar vs...diye öyle bir teklifte bulundular bence.bence yaşlı olduğu için bahçeliye başkan sen ol demişlerdir,bahçeli diğer muhalefetler kadar çabalamadı,bu gerçek,şimdi fasulye gibi nimetten oldu,kendini naza çekiyo..kusucam galiba
bence yaşlı olduğu için bahçeliye başkan sen ol demişlerdir,bahçeli diğer muhalefetler kadar çabalamadı,bu gerçek,şimdi fasulye gibi nimetten oldu,kendini naza çekiyo..kusucam galiba
iyi niyet aramamak lazım politikacıların yaptıklarında değilmiBence de yaşlı olduğu için değil. Çünkü CHP'nin ak partiye sunduğu maddelerin başında Başbakanlık geliyordu. AKP ile koalisyonu engellemekten ziyade MHP'yi kendileriyle koalisyona ikna etmek için son kozlarını oynamislar. Ama anlaşılan daha da kötü bir duruma getirdi bu teklif aralarındaki görüşmeleri.
Bilemem kilicdaroglunun tavri bu repligi hatirlatti bana :)politikacılar babasının şirketi gibi görüyor diyorsun yani
Ben artık kimsenin yaptığında iyi niyet aramıyorum kk bana art niyetli olmayı öğretti bacım,sağ olsuniyi niyet aramamak lazım politikacıların yaptıklarında değilmi