Bahçeli ev mi apartman dairesi mi?

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.793
6.082
Arkadaşlar birkaç aydır ev arıyoruz. Şu an oturduğumuz apartman dairesinden memnunuz. Oturduğumuz ilçeye göre yüksek bir kira bedeliyle oturmamıza rağmen ev sahibimizin her sene fahiş zam isteğinde bulunması ve bu konuyla ilgili kanundaki açıklara vakıf olması sebebiyle (kendisi avukat ) kendimi güvende hissetmiyorum. Zaten şimdiye dek 9 kez taşındım artık taşınacağım ev son olsun istiyorum. İşte sorun tam da burda başlıyor.

Oturduğum dairenin hemen karşısındaki daire satlık ve 330 bin istiyor müteahhit. Yaklaşık 400 bin liraya da Bahçeli evler mevcut. Ben ve eşim Bahçeli ev fikrine gerek haşereler dolayısıyla gerekse yaşadığımız yerdeki otel ve pansiyonların müstakil evlerin yakınında olması sebebiyle sıcak bakmıyoruz. Lakin kızlarımız bahçeli ev düşüncesine bile çılgınca seviniyorlar. Hayal kurmalar, ağlamalar, duygu sömürüsü vs. Sizce deneyelim bakalım demeli miyiz? Yoksa böyle bir kararı anne baba olarak biz mi vermeliyiz?

Bu arada 100 bin liramız var ve apartman dairesi bile riskli. Sonuçta çok fazla faiz ödeyeceğiz. 1 yıl sonra satıyoruz deme lüksümüz olmayabilir. Siz olsanız ne yapardınız?

Son 7 senedir bahceli evde yasiyorum , hatta su anda 4.evime gecen ay tasindim , hasere kismi kolay cagiriyorsunuz ilacliyorlar hatta ben kendim bile ilacliyorum gerektikce
Cocuklar icin bahceli ev cok ideal , toprakla icice doyasiya oynuyorlar , biz ayda bir mangal partisi verir dostlarimizi cagiririz cok ketifli vakit geciririz , kopegimiz var bahcede oglumuzun en yakin arkadasi , cocuklar uyuyunca esimle cikar bahcede oturur gokyuzunu seyrederiz bedavaya romantizm :)
Bunlar guzel taraflariydi , benim icin tek kotu tarafi ben bahceyle ugrasmayi ilgilenmeyi hic sevmrm esim de sevmez , o bizim icin buyuk dert oluyor agaclarin budanmasi gerekiyo meyvalarin toplanmasi ciceklerin sulanmasi , hicbirini yapamiyoruz biz , ama olumlu taraglari daha fazla oldugu icin vazgecemiyoruz bahceli evden

oturdugumuz ev dısında ankara batıkentde müstakıl evımız var ( sakin temız bakımlı muhıt ve ev olmasına ragmen )
haşeresı cok oluyor hele bı yagmur yagdımı adım atılmıyor bahce bakımı dersenız cıddı emek ...

apt dairesı ne olursa olsun daha rahat ısınması da aynı sekılde...

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama evet artık evler çok pahalı.biz 7 yıl önce kendimiz yaptırdık 2 katlı müstakil bahçeli bi evimiz var.ve ben apartmanda büyümeme rağmen şu an annelere filan gidince çok zorlanıyorum.ben çok memnunum.kızım 6 yaşında büyüdü artık kendi çıkıp oynuyo.ben bütün camları açıyorum sık sık kontrol ediyorum.parka filan hiç ihtiyaç duymuyoruz.

Muhite bağlı, guvenirligi açısından.

Bahçeyle uğraşmayı da seviyorsanız bahçeli ev tabii her zaman en güzeli.

Karincasi ve örümceği eksik olmuyor ama :)

Bahçeli eve bende hevesleniyorum çocuklar için ama bakımı gözümü korkutuyor
Birde eşinizin mesaisi düzgün ise çok sıkıntı değil ama geç geliyor seyehati çoksa korkularınız olabilir
Güvenlikli bir sitede yaşıyor arkadaşım evine nezaman gitsek sağdan soldan sürekli komşu çıkıyor ve ben inanılmaz tedirgin oluyorum belki yaşasam alışırım
Ama rahattır ona bişey diyemiyorum apartman dairesinde oturan biri olarak

Apartman dairesini almadan önce bence üst katta oturan insanları araştırın ki sonra süpriz olmasın , 2 sininde artı ve eksileri var ,
apartmanda oturupta daire sakinleriyle iyi anlaşanı ne gördüm nede duydum , hepsi birbirleriyle kavgalı ya gürültüden yada para mevzularından anlaşmaları güç

bahçeli ev ilgi gerektirir ama her mevsim çıkan meyvaları yersin ,
tabi komşularfan karışan olmaz en iyi yönü bu , küçük krallık gibi karışanın dedikodu yapanın olmaz
ama yaşlılıktan yabi zor bahçe işi

Eger guvenli bir yerse bahceli ev. Bahceli eve tasinali 1.5 yil oldu Ve gercekden guzel. Biz de teras var yani bahceye 3-4 basamak inip gidiyoruz. Cocugumuz icin cok guzel. Parka gitmek istemedigimde bahceye iniyoruz toprakla filan ugrasiyoruz. Terasin altina da bir tane salincak kurduk oh. Cimlerin bicilmesi gerekiyor fakat onu da ya birini tutuyorsunuz ya da kendiniz makinayla biciyorsunuz. Elbette bahceyle ugrasmayi seveceksiniz ki tadina varasiniz. Bocek, karinca yuzunden ben pek terasdan inmiyorum ama seviyorum bahceli bir evde oturmak. Ben cocugum icin sanirim bahceli evi tercih ederdim. Ayrica pencerenize Ve kapiniza filtre taktirin eve giremiyorlar pek

Bahçeli eve taşınalı bir kaç sene oluyor ve neler kaçırmışım meğersem diyorum. Eşim ve ben bahçe işiyle uğraşmaya bayılıyoruz, bahçeyi toprağı ağacı bostanı sevmiyorsan daire al. Ha birde bizim kedilerimiz de var tek bir haşere görmedik çok şükür bugüne kadar.

X