selam hanimlar konuyu nereye nereye acsam dedim bu da bir dert sonucta.
annecigim köyden fasulyeler yarmalar nohutlar getirmisti. buzdolabi posetlerinin icine koymustuk. agizlarini kapatmistik. dün misir islayayim dedim bide ne göreyim 1-2 tane kurt. digerlerine baktim hepsi ayni durumda
baharat raflarim var böyle dolap gibi orada sakliyordum. üst bölmesinde de baharatlar duruyordu. baharatlari kutu icinde degilde kapanir posetler varya ufak, onlardan almistik 2,5 ay önce eve yerlesirken. büyük bi posetin icinde bunlar kendi o kapanan posetlerindeydiler. tabi hep ordan alip yemeklere koydum bugun onlari kaselere bosalttim onlarda da kurt vardi
nanede yoktu galiba yada ben göremedim cam kavanoza aldim
pul biberide didik didik ettim posetin icinde yok gib geldi gözüme, buzdolabina koydum.
kirmizi biberim tezgahin üstünde ikea cam kavanoz,plastik kapak icindeydi. ona ragmen kurtlanmis! hop o da cöpe.
ya ben neyi yanlis yapiyorum? posetin icindekilerde, kavanozun icindekilerde kurtlanmis. napmam lazim? posettekiler camin yakininda raftaydi. kavanozdakiler tezgahin üstünde, ocaga 5m ötede. napmam lazim? yardim edin nolur.
baska bi dolapta unlarim,mercimegim,bulgurum var onlara bisey olmamis. ikea kutulari var yine bu tarz seyleri saklamak icin pirincimi bulgurumu tuzlayip koymustum onlarda bisey yok.
baharatlara care nedir? nolur yardim edin bunlari gunlerce kullandim bilmeden midem kalkyior