baharatlarim kuru baklagillerim hersey kurtlanmis!

seherrrvakti

olacak biliyorummmm
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
656
1
48
Elazığ
selam hanimlar konuyu nereye nereye acsam dedim bu da bir dert sonucta.
annecigim köyden fasulyeler yarmalar nohutlar getirmisti. buzdolabi posetlerinin icine koymustuk. agizlarini kapatmistik. dün misir islayayim dedim bide ne göreyim 1-2 tane kurt. digerlerine baktim hepsi ayni durumda baharat raflarim var böyle dolap gibi orada sakliyordum. üst bölmesinde de baharatlar duruyordu. baharatlari kutu icinde degilde kapanir posetler varya ufak, onlardan almistik 2,5 ay önce eve yerlesirken. büyük bi posetin icinde bunlar kendi o kapanan posetlerindeydiler. tabi hep ordan alip yemeklere koydum bugun onlari kaselere bosalttim onlarda da kurt vardi
nanede yoktu galiba yada ben göremedim cam kavanoza aldim
pul biberide didik didik ettim posetin icinde yok gib geldi gözüme, buzdolabina koydum.
kirmizi biberim tezgahin üstünde ikea cam kavanoz,plastik kapak icindeydi. ona ragmen kurtlanmis! hop o da cöpe.

ya ben neyi yanlis yapiyorum? posetin icindekilerde, kavanozun icindekilerde kurtlanmis. napmam lazim? posettekiler camin yakininda raftaydi. kavanozdakiler tezgahin üstünde, ocaga 5m ötede. napmam lazim? yardim edin nolur.

baska bi dolapta unlarim,mercimegim,bulgurum var onlara bisey olmamis. ikea kutulari var yine bu tarz seyleri saklamak icin pirincimi bulgurumu tuzlayip koymustum onlarda bisey yok.
baharatlara care nedir? nolur yardim edin bunlari gunlerce kullandim bilmeden midem kalkyior

baharatlar baklagiller poşet içinde kurtlanıyor sanırım nemle ilgili bir şey ben cam kavanozlarda saklıyorum sağlam kalanları kavanozlara koyarak saklayabilirsiniz ama kurtlananları nasıl kurtarırsınız bir fikrim yok, çok geçmiş olsun

kavanozda olup kurtlanan da varmış dikkatli okumamışım alırken bozuktu belkide tekrar geçmiş olsun

Son düzenleme:
eviniz sıcaksa kurtlanması normal ara ara tepsilerin içine koyacaksınız ve havalandıracaksınız bide bir tavsiye özellikle kaloriferli evde oturuyorsanız bezden torba diktirip içinde saklayın bakliyatları böylece hava alacak ve kurtlanmayacaktır.deneyen ve yaşayan biri olarak yazdım bu arada.

Son düzenleme:
kavanozda olsa da kurtlanabiliyor..
bir de sıcak ortam tetikliyor sanırım.

eskiden tarhana,bulgur fln hep bezden çantalara konurdu köy yerlerinde,annem de öyle yapardı.
bir bildikleri varmış sanırım eskilerin.

evet tarhanayi falan bizde bezde saklardik. ama aceleye gelince öyle posette kalmisti. kullanmaya kalkincada sonuc hüsran.
ama baharatlarin caresi nedir? kavanozda oldugu halde kurtlanmis. daha 2 aydir evliyiz ve 2 kez yikadim kavanozlari camasir suyuyla, yani baharatlari havalandirdim da aslinda bozuk degillerdi. mutfak genel olara kcok sicak direk günes aliyor. ama hep balkon kapisini acik birakirim.
valla herseyi attim bi naneyle pul biberi kurtardim herhalde. onlari satin aldigimdan beri acmamistim. yarin gidip baharat kavanozlari alacagim. koyu renkli olandan. nette öyle yaziyor. koyu olacak yani cam olmayacamis. insallah ise yarar

Arkadasım bence en ıyısı buzdolabına falan koy demek kı mutfagın sıcak ondan kaynaklanıyor dısarda bırakacaksanda arada tepsıye dok gunese koy havalandır cam kavanoza koyarkende ıcıne az tuz at

arkadaşım demekki mutfagın sıcak ondan kaynaklanabilir daha önce başımıza hiç gelmedi sende buzdolabında muhafaza et o zaman hiçbirşey olmaz rahatlıkla yiyebilirsin

canım ben bu sorunu cok sık yaısyorum bır de sadece baharatta değil un bugday mercımek pirinç vs vs hepsi

kurtlanıodu sonra şöel bi çözüm buldum temmuz ayına gırerken yanıcok sıcakalrın basladıgı zamanalrda

kuruluklarımı az alıyorum ve hep dolabımda saklıyorum baharatlarımıda ufak kavanozlarda tutuyorum poşetini ise

dolpta saklıyorum bittikçe ordan dolduruyorum mutfagım kucuk ve cok sıcak oluo e yemek pişio vs nem de oluo sanırırm

o sebeple ben de yazın dolaba kaldırıyorum kışın gene cıakrıyorum dısarı meslea sımdı bı coğu dısarda artk bişi olmaz

ama yazın çok böceklenıo bi d eo böcekelrı temızlemek ölüm gibi bişeeyy :S kucuk kucuuk öğ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…