Bahar gelirken değişime başlıyorum :)

yagmur0007 yagmur0007 evet sadece kiloya baglamamak gerek herseyi cok haklisin...ben sanirim yasadigim olumsuzluklar yuzunden her moralim coktugunde usengeclestikce hem kilo aldim hemde kiloya baglar oldum...
Neyse suaralar eksikleri kabullenip farketmeye basladim..
Keske senin verdigin tarihlerde bende kilo bermeye baslasaymisim...
Simdi iyi gidiyor haftada 1 kilo veriyorum diyelim...
1...Oncelikle hayatima sporu sokmaliyim ki hem usengeclik azalir,zinde olurum hem fitlesirim...

2...Ayagimda kemik cikikligi var gece ateli cok rahatsiz edici diyorlar ama bir arastirip alacagim.topuklu ayakkabi giyemiyorum cunku uzun zamandir.
3...lazer epilasyonumun son 1 seansi kaldi 1 senedir erteliyorum ilk firsatta onu halledecegim..
4...eskileri dusunup kendimle savasmak yerine ""olan oldu biten bitti yeni olaylar beni bekliyor"" deyip olumsuzluklari atmaya basladim..
5...ne zamandir kitap okumuyorum film bile izlemiyorum...simdilerde duzenli film izlemeye basladim kitap okumayada basliyorum.
6...sac maske krem vs yerine arada bir diplere pamukla zeytinyagi surup bekletecegim dustan once..
Dip boyaya gittigimde saclarimada yeni sekil verip canlanmasini saglayacagi 15 gun sonra
7...ayaklarima arada vazelin surup corap giyip yatmaya basladim...
Ponza,torpu olaylarini duzene girdirdim..
8...maydanou blenderdan gecirip ya suyunu yada yogur icine katip tuketmeye basladim...
9...aliskanlik haline geldi senede 1 cilt bakimina gidiyorum...haftaya randevu alacagim bu sene icinde.
10...alisveris olayini daha netlestiremedim malesef.giysilerim hep gecistirmelik kilo berince daha guzelini aliyim simdilik sunu alayim dedigim seyler...yavas yavas alisverise baslasammi bilemiyorum...
Cunku artik aldigim giysilerin ipekyol,fabrika vs olmasini istiyorum direkt baslayamadimda tabi...
11...kapatici pudra tarzi urunler kullanmazdim ama puruzsuz bir makyajida begenir oldum...yeni almistim bazi urunleri ama buaralar bb kremler dikkatimi cekiyor...daha arastirmadim cok zararlari yoksa belkide sadece ondan kullanip dogal olmak daha mantiklidir...incelemedeyim...
Aslinda hersey kendine deger vermeyle ilgili...biz olumsuzluk yasadigimizda kendimize küsuyoruz,kirilip icimize kapaniyoruz,guvenmiyoruz,bazen uyuyoruz bunalima girip...
Hersey gelip geciyor bu yaşimizda geciyor ve yarin pisman olacagimiz kesin...ve kimse bizden onde olmamali...herkes ,hersey yerinde dursun biz kendimiz icin biseyler yapmayi ihmal etmeyelim...

6 7 kilo fazlalığım var Onlar üzerime yapıştı sanki aç kalmaya dayanamıyorum.Özellikle geceleri Bu konuda önerilerini almak isterim.Bir de benim vaktı verimli kullanamamak ile ilgili sorunların var.Yarım gün çalışıyorum.Ufak bebeğim de yok ama bir türlü işlerim bitmiyor.Manevi konularda daha çok derinleşmek istiyorum.İnsan ilişkilerim daha güçlü olsun da istiyorum.Umarım anlatabilmişimidr

Öncelikle kilo sorununu nasıl çözdüğümden başlayayım. Benim de tam olarak senin kadar fazlam vardı kualo kualo . 2 ayda verdim hepsini. Ekmeği her öğünde 1 dilime düşürdüm. Öğlenleri yemek yerine yulaflı meyveli yoğurt yedim. Akşam yemeği ve kahvaltıyı normal düzenimde yedim. Yalnızca ekmeği azalttım. Bide abur cuburu kestim. Yani akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemedim. Bu şekilde çok rahat verdim fazlalıklarımı.

Bi de her gün 1 saat kadar yürüyüş yaptım. Unutmuşum söylemeyi. Yürüyüşlerime geri dönmeyi istiyorum bende sıcaklarda başladı. Ama akşam yapılabilir diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla sizde benim gibi hem fiziksel hemde manevi yönden kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsunuz. Dediğim gibi kilo konusunu gözünüzde fazla büyütmeyin. Aslında içimizdeki duygusal açlık bize engel olan kilo verme konusunda. Yemek yiyerek mutlu olmaya çalışıyoruz. Canımız sıkıldığında mutfağa yöneliyoruz. Sürekli bi atıştırma ihtiyacı hissediyoruz. Ben mesela çok koşturmalı yoğun zamanlarımda daha çok yerim stresten. Ne hissettiğinizi anlayabiliyorum. Çünkü aynısını yaşadım. Ben diyetisyen değilim akıl vermek de haddim değil.
İşte demek istediğim hayatımızdaki duygusal boşlukları, kendimize olan sevgi ve saygımızı yerine getirebilirsek, kilo sorunu da beraberinde daha kolay çözülebilir. Boş zamanlarımızda mutfağa giderek mutlu olmak yerine kendimize bi kahve yapıp kitap okuyabilir veye yürüyüşe çıkabiliriz.

asena87 asena87 çok güzel ifade etmişsin kendini. Umarım başarırsın.
Şöyle yapalım isterseniz kendimize bazı ortak kurallar koyalım ve mutlaka uyalım. asena87 asena87 , kualo kualo ..
**Örneğin her ay bir kitap okuma sözü verebiliriz. Ve tavsiyelerde bulunabiliriz.
**Televizyonu hayatımızdan çıkarmalıyız. Gerçekten boş zaman kaybı. Böylece kitap okumaya zaman daha rahat ayırılabilir. Onun yerine en azından ayda bir güzel bir film seçip izlenebilir. Ben sinema yerine evde film izlemeyi tercih ediyorum küçük çocuğum olduğu için. Çocuk uyuyunca izleyebiliyorum.
**Her gün en az yarım saat yürüyüş olabilir.
**Haftalık bir saç bakımı ve cilt bakımı olabilir.
** Her gün 1-2 fincan yeşil çay içilebilir.
basit ve uygulanabilir kurallar koyalım.
Ben bunları yapıyorum zaten.
Sizde fikirlerinizi söyleyin düzenleyelim.

Mesleğim gereği çok hareketliyim. Anasınıfı öğretmeniyim. Okulum evimle yürüme mesafesi o yüzden yürüyüş yapıyorum.Ev düzeni ile ilgili planlarım var.Bakım konusunu çok atladım bu aralar.Ama bu planlarda en önemli etken zaman kullanımı.Benim televizyonda değil de face de ınstagramda çok vaktim geçiyor..

Mesleğim gereği çok hareketliyim. Anasınıfı öğretmeniyim. Okulum evimle yürüme mesafesi o yüzden yürüyüş yapıyorum.Ev düzeni ile ilgili planlarım var.Bakım konusunu çok atladım bu aralar.Ama bu planlarda en önemli etken zaman kullanımı.Benim televizyonda değil de face de ınstagramda çok vaktim geçiyor..
Meslektaşmışız hem de:) iş gereği hareketliyiz zaten. Ama Ben kilo verdiğim dönemde akşamları da yürüdüm 1 saat. Ben bu saate kadar ev işleri ile uğraştım, sonra duşumu da aldım. Bugün yemeği dışarıda yemeyi planladık. Bi de alışveriş yapıcaz ev için. Seminer döneminde olduğumuz için artık daha fazla zamanımız da olacak inşallah.

Meslektaşmışız hem de:) iş gereği hareketliyiz zaten. Ama Ben kilo verdiğim dönemde akşamları da yürüdüm 1 saat. Ben bu saate kadar ev işleri ile uğraştım, sonra duşumu da aldım. Bugün yemeği dışarıda yemeyi planladık. Bi de alışveriş yapıcaz ev için. Seminer döneminde olduğumuz için artık daha fazla zamanımız da olacak inşallah.
İŞALLAH Bana da aldığın kararlarla ilgili bir liste verebilirsen sevinirim. Gerçi hayat şartları,beklentiler,sorunlar başka ama motive olmak için çok faydalı olur.Ben de veririm

Daha bakimli olmaktan onemli bence yasliligi geciktirici bi hayat tarzi yasamak cok onemli. Gecen biri Ajda Pekkan ve sinir arkadasinin resmini paylasinca farkettim ki kendine bakan ve bakmayan kadin farki ancak 50 yasinda anliyo. 50 yasina daha cooook var diyebilirsin ama hic oyle degil canim. Cildine bakarak yaslanan kadinla bakmayarak yaslanan kadin arasinda cok fark var. Ne demisler her attigi adimda 1 cm uzun adim atan farki ancak bitis cizgisinde gorur.

Bir Amerikan belgeselinde de otopside 2 adamdan birinin yaglari beyaz birininki sapsari o belgeselde doktorun bi cumlesi hic aklimdan cikmaz "you are what you eat" ne yersen osundur. Yediklerine dikkat et, bol et ye karbonhidrattan uzak dur her sabah ceviz-badem-findik uclusunu mutlaka ye, cildindeki parlamayi ve isiltiyi fark edeceksin. Karbonhidrattan uzak dur, onlar cok cabuk bozar kadini agzina bile surme.

Bide pruzsuz bi ten icin kesinlikle komple vucut epilasyonu tercihimdir. Bacaklar kollar sirt gobek bikini bolgesi her yer epilasyonla alinmali, cilt kadife gibi oluyo ve pruzsuzlesiyo. Cilt icin de faydali epilasyon.

Simdilik aklima bu kadar geldi

Canım teşekkürler O ozianna . Düzenli olarak bi güzellik salonuna epilasyona gidiyorum zaten. Gerçekten cilt yenileniyor.
Sağlıklı beslenmeye çok önemli haklısın. Senin beslenme düzenin nasıl? biraz anlatır mısın.

Lazer epilasyona gitmiştim on seans.Tuglerde yüzde 70 azalma oldu.Ama yuz bölgemde tüylenmeyi arttırdı Maalesef.Yediklerine dikkat etme konusuna çok çok önemli .Maalesef karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum.Ben dış güzelliğin daha çok içten geldiğine inanıyorum.Düşünce yapını değiştirirsen mutlu olursan iyi düşünürsen iyi davranırsan bu direk yüzüne yansıyor.

Önce günlük planlama yapalım isterseniz. Hepimizin gün içinde yapmamız gereken işlerimiz var elbette. Ama kendimiz içinde bişeyler yapmalıyız. Gün içinde kendimiz için neler yapabiliriz. Beslenme, bakım, spor, kişisel gelişimvs. kualo kualo fikirlerini bekliyorum.

X