• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar dönemi ve adet gecikmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Osso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Osso

sıfırdan başlamak
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
339
2
96
Diğer
Merhaba bayanlar,
Mevsim degisti ve havalar isindi malumunuz. Benim sorum mevsim degisikligi ve adet gecikmesiyle ilgili. Normalde duzenli adet goren biri sayilirim. Yani en fazla 2-3 gunluk gecikmelerle adet olurum. Gecen ay adetim tam bir hafta gecikti. Ben mevsimlerden dolayidir diye dusunmustum. Havalar bir isiniyor bir soguyor biliyorsunuz ki. bu ay yine 1-2 gunluk bir gecikmem var. Adet gecikmemde stres beni cok etkiliyor. simdi ise goguslerim hafif sisti, kasiklarima sancilar girer oldu ancak ben daha adet olmadim. sizce mevsimle alakali midir bu durum? stres yaratabilecek birden fazla durumum da var ayrica. sikintiya da sokuyorum kendimi(maddi durum, cevreyle iliskiler) bunlarin adet gecikmesinde etkisi olabilir mi? Tecrbelerinze dayanarak bana yardimci olursaniz inanin cok mutlu olurum.

stres çok büyük etken canım.. Stres faktörü olduğu zaman ya reglin geciikir yada iki reglin arasında ara kanaman olur. Ayrıca prolaktin denen bir hormon var bu hormonda strese bağlı olarak yükseliyor ve regli olmayı engelliyor ancak ilaçla düşürülebiliyor. Benimde geçen hafta sınavlardan dolayı çok stresim vardı ve ara kanamam oldu reglimin üzerinden daha 12 gün geçmişken. Doktoruma gittim normal reglimi olduğumun 3. günü hormon tetkikleri yapılacak bebekte düşünüyorduk ama kanama olunca yumurtlamam da olmamış bu ay.. Bence bir doktora git ve horon testi yaptır bir sorun çıkarsa ilaç kullanırsın kısa bir zamanda düzene girer birşey çıkmazda psikolojine dikkat et canım...

Back