Bağlanan Tüpler

Lokelani

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
8
0
86
Antalya
Herkese Merhaba; Bende burda herkesle yaşadığım sıkıntıları paylaşmak istiyorum çünkü artık yaşamaktan zevk almıyorum. 38 yaşına girdim.2 çocuğum var. 2 nci doğumumu 2007 yılında yaptım ve emboli geçirdiğim için sezeryan esnasında tekrar gebe kalmamın sakıncalı olacağı değerlendirilerek eşimin imzasını alarak tüplerimi bağlamışlar. Bunu eşimle boşanmak üzereyken öğrendim ve şu an yaşayan bir ölüden farksızım. Çünkü bir daha anne olma şansım yok. Günlerdir tüplerimi tekrar açtırabilmek için araştırma yapıyorum ve açılsa bile şansımın çok düşük olduğunu biliyorum artık. Tek çare tüp bebek oda garanti diil yaş 38. Ben 2 sene sonra yeniden bir evlilik yapsam yaş 40. Doktorlar 40 yaşı bırk şimdi bile tüp bebek şansımın bile çok az olduğunu yüzüme söylüyor. Daha tüplerimin durumunu bile bilmiyorum büyük ihtimalle kurtarılamıyacak durumda bıraktıklarını düşünüyorum ki gebe kalmamı istemedikleri için tüplerimi geri dönüşü olmayan bir yöntemle bağladıklarını düşünüyorum. Yinede Allahtan umudumu kesmiyorum.Şansım % 1 bile olsa yinede bu ameliyatı olucam. Ama yazıkki Türkiyede mikrocerrahi konusunda herkes uzman diil tüplerin açılması operasyonunu her uzman başarıyla gerçekleştiremiyor. Bu yüzden günlerdir uzman arıyorum ve Ankara ilinde bir jinekolojik mikrocerrahi konusunda bir uzman buldum ve laparoskopi ile tüplerimin durumuna bakabileceğini şayet kurtarabilecek durumda ise ameliyata devam edebileceğini söyledi. Şayet benden istediği rakamı duyunca umudumu tekrar kaybettim nerdeyse 10.000 tl.ye yakın bir ücret istedi. Bir devlet memuru olarak heleki boşanmış, tek maaşla bu ücreti nasıl ödeyebilirim. Bu işi yapabilecek başka uzmanlar bulmalıyım ve içinde biraz merhamet olmalı. İnsanların bu kötü durumlarından faydalanmaya çalışan doktorlar istemiyoruz. Bu konuda uzman doktor bilen varsa yazsın akadaşlarım her doktor fırsatçı diildir diye umut ediyorum.

Yaş 38 ıki tane çocuğun var.
Eşinden boşanacaksın
Başkasıyla evleneceksin
Ve çocuk sahibi olmaya karar vereceksiniz
5 yıl sürer sanırım bu süreçte
43 oldunuz bu arada..
Yumurta kalitenizde düştü..
Dahada bir sürü sorun

Kadının haberi olmadan ne cüretle bağlattırıyolar ya
Sanki ömür boyu Bu adamın Malı
Bence bu durumda kocadan önce
Ana babasına sormalılar.

Canım benim, teşekkür ederim yorumun için, buda benim kaderin bana oynadığı kötü bir oyun olsa gerek. Şu an günlerdir tüplerime ne kadar hasar verdiklerini düşünüyorum ve mikrocerrahi konusunda bu işin uzmanlarını araştırıyorum. Herşeye rağmen bu operasyonu yaptırıcam, öyle mutusuzumki yaşamak bile istemiyorum çünkü aklımdan bir saniye bile çıkaramıyorum öyle ki psikolojim o kadar çok bozulduki her gece ağlıyorum ben bu durumu kabullenemiyorum.En azından bu operasyon için araştırma yaparken yumurta rezervime baktırmam, gerekirse dondurmak için bişeyler yapmam gerekiyor. Eşimden ayrıldım ve benimle evlenmeyi düşünen bir insan var hayatımda ve çocuk sahibi olmamış henüz. Ben bunu ona söylemektense ölürüm daha iyi. Çok sevdiğim bir insanın hayallerini yıkmaya, onuda kendim gibi mutsuz etmeye hakkım yok diye düşünüyorum.Ne yapacağımı nerden başlıyacağımı bilmiyorum tek bildiğim ben dünyanın en mutsuz insanıyım. Tıpki klasik Türk filmlerindeki gibi bir sahne, kadın çok hastadır ve bunu sevdiği insana söyleyemez kadın ve ne kadar çok severse sevsin sevdiği adamın hayallerini yıkmamak için ortadan kaybolur.

Bugün bir uzman buldum ve operasyonu yapabileceğini söyledi. Bundan sonra beklediğim tek mucize tüplerimi bağlarlarken belli bir bölümünü çıkarıp almamış olmalarını diliyorum. Belkide bir mucize bekliyorum, doktorum diye ortalıkta dolaşıp, bir insanın hayatını bir çırpıda cahilce yıkan insanların geri dönüş şansı verebilmek adına profesyonelce davranmış olabileceklerini düşünerek. Herşeye rağmen mutlu olmaya çalışıyorum ama ya beklediğim mucize olmazda tüplerim çok kötü çıkarsa sanırım hayatta kalmak yada kalmamak arasında gidip gelicem dönem asıl o zaman başlayacak.

Canim insan bebegi olmuyor diye caninami kiyar böyle seyler düsünme...
Birde su acidan düsün belki bebegin olsa bile senin sagligin tehlikeye girecek..

Yeniden evlenecegin kisi Seni seviyorsa bu durumu problem yapacagini zannetmem..
Benim bir is arkadasim vardi kadin otuzlu yaslarda rahimini aldirmak zorunda kalmis kanser baslangicindan
bir kac sene sonrada kocasindan ayrilmis...
Simdi yeni bir evlilik yapti adamin hic cocugu yok ama kadinin durumunu problem yapmyiyor...
Senin az bile olsa ümidin var...
Bence durumunu anlat anlayisla karsiylayacaktir seninle evlenmek isteyen kisi....

Son düzenleme:
Şeymacım, elbette hayata küsmek doğru değil. Bazan hayatın bigün bana güzel süprizlerde hazırladığına inanıyor, umutlanıyorum. Şu an karmakarışım ve beklemedeyim. Allah izin verirse bu operasyonu olucam her şeye rağmen ve ben burda neler yaşadığımı yazmaya devam edicem.Zaman zaman umutsuzluğa kapılsamda inatçıyım sonuna kadar gidicem. Mucizelere inanıyorum, rabbim isterse herşey olur.Sevgilerimle

arkadaşım allah bağışlasın 2 evladınız var daha biri 2 yaşında
ve siz yeni bir ilişki ve yeni bebek telaşına düşmüşsünüz
yanlış anlaşılmasın asla amacım kınamak değil sadece ölmeyi düşüncek aşırı mutsuz olucak kadar kötü bir durum göremedim ben ..
umarım tedavi olabilir ve 3. bebeğe sahip olup yeni sevgilinizi mutlu edersniz ve umarım bunların bedelini sağlığınız ve huzurunuzla ödemessiniz ..
dr. gerek duymuşki ve size 3. gebelği asla uygun görmemişki size bu operesyonu yapmış dimi ?

bende sonuna kadar sana katılıyorum yengecim..vereliniortak

Bir hipertrofik kardiyomiyopati hastası olarak 2 evlada sahip olmak, ben herşeyi göze alarak dünyaya getirdim ikisinide. Ama her ne olursa olsun benim bedenim hakkında karar verilirken sanırım bu bana sorulmalıydı ki ben 38 yaşında nasıl hamile kalınıp kalınamıyacağını bilmeyen cahil bir insan değildim. Bir insanın bedeniyle ilgili kararları kendisi vermeli başkaları değil benim öfkem buna. Ayrıca elbette insan değer verdiği bir insana evlat vermek ister ki ben yine herşeyi göze alırım. Şayet eski kocanızın sizi yıllarca en yakın arkadaşınızla aldattığını yıllar sonra öğrendiyseniz sizi gerçekten seven bir insan için herşeyi göze almazmıydınız? Benim telaşım çocuklarımla ve değer verdiğim insanla huzurlu bir hayat, telaşım ölüm bizlere bu kadar yakınken bir gün bile olsa mutlu bir gün görmek.Yorumu sizlere bırakıyorum.

Arkadaş derdini parça parça anlatmış.. önce bu yaşımda kısır oldum diye bir feryat figan...sonra işte hayatımda biri war...( bu kişi 2007 de çocuk doğuruyor, mesaj yazılan tarih 2009 yani 2 yaşında bir bebeği war.. boşanmış, yeni birini bulmuş...ewlecek, çocuk sahibi olacak... 3. mesajda kocam beni en yakın arkadasımla aldattı siz olsanız ne yaparsınız( ne alakaysa).. ben de hayretle okuyorum.. demek bu tiynette insanlarda war...
bence eski eşiniz sizden boşanmayı düşünmediği için, emboli gibi çok tehlikeli bir hastalık gecirdiğinizi öğrenince doktor da tawsiye edince bize 2 çocuk yeterli deyip tüplerinizi bağlatmış...eşinizi boş yere bize şikayet etmeyin...) yıl 2011... bu hanım ewlendi mi ne yaptı çok merak ediyorum...:))) ewleneceği adam için ameliyat+ tiüp bebek uygulaması geçirmeyi, milyarlkar wermeyi we eğer hamile kalıp doğurunca tekrar emboli geçirmeyi göze aldığı beyle ewlenmiş mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…