• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağışıklık güçlendirici yiyecekler

Bağışıklık sistemini guclendirmekten önce, vücudunuzda eksik bir sey var mi bir kan tahlil yaptırıp görmeniz lazim.
Ondan sonra doktorunuzun da yonlendirmesi ile vitamin ve gida takviyelerini kullanmayı düşünün derim.
Bende D ve B12 vitamini ile demir eksikliği var. Bağışıklık sistemim zaten zayif, enfeksiyona acik. Doktorumun verdiklerini kullanıyorum o kadar. Beslenmeme de dikkat ediyorum ama bitki cayi, kür vs kullanmam.
Tabii sağlıklı bir insanin da önce durumunu öğrenip ona göre takviye almasını tavsiye ederim.
Sogan, sarimsak zaten dogal antibiyotik.
Yaptırdım kuzum. Kansızlık olmasa bile her daim o çizgiyi kaçırmamak için d vitamin olsun B12 olsun yerinde tutmak gerekiyor bence. Mesela b12 vitamini 200 kusur çıksa bile referans aralığına göre normal ama önemli olan çok yüksek olması. Kısacası ne kadar yüksek o kadar iyi bizim için. Dolayısıyla her şeyden bol bol tüketmek gerek diye düşünüyorum. 🙏🙏

Kefir, ev yoğurdu ve turşu. Bunların bağırsak florası için çok iyi olduğunu biliyorum bir de sarımsak ve limon da çok tüketmeye çalışırım. Marka adı vermek yasak sanırım ama şöyle söyleyeyim beta glukan içiyordum geçen sene düzenli olarak ve gerçekten faydasını görmüştüm.

Yaptırdım kuzum. Kansızlık olmasa bile her daim o çizgiyi kaçırmamak için d vitamin olsun B12 olsun yerinde tutmak gerekiyor bence. Mesela b12 vitamini 200 kusur çıksa bile referans aralığına göre normal ama önemli olan çok yüksek olması. Kısacası ne kadar yüksek o kadar iyi bizim için. Dolayısıyla her şeyden bol bol tüketmek gerek diye düşünüyorum. 🙏🙏
Yanlış düşünüyorsunuz
Normal araliktaysa takviye almak yukseltir ve degerlerin yüksek olmasi başka sorunları getirir
Mesela aile hekimim bana B12 yazmıştı ama demir hapi da kullandığım için B12 ile bir ara dönüşümlü kullandim.sonra devam edemedim sadece demiri kullaniyorum. B12 seviyem alt sınırda ama baya yukselmis yine de. Aile.hekimi birlikte kullan dedi ben kendim dönüşümlü kullandim.ve kendi doktorum da dönüşümlü kullanmamin daha iyi olduğunu, dogru yaptigimi söyledi.
Herşeyin azi karar, cogu zarar.
Sağlıklıysaniz ve doktor da şu deger eksik o yüzden takviye al.demediyse herhangi bir ilac ya da besin takviyesi almayın
Meyve sebzenizi düzenli yiyin, beslenmenize dikkat edin ama takviye ürünler konusunda dikkatli davranin.
Kullanılan her gida/ilaç, karaciğer ya da böbrekte sentezlenerek atılıyor. Dolayısıyla ihtiyacınız yokken kullandığınız her takviye ürün, bu organlara ek yük bindiriyor.
Kamu spotu gibi olacak belki ama tavsiyem doktorunuza danışın, eczaciniza danisin ve kafaniza göre bir sey kullanmayin.
Bu sekilde ne yapsam kar diye düşünerek de insanlari yanlis yönlendirmeyelim.lutfen.

Udihindi. Sıkıntınıza göre internetten bakıp hazırlayabilirsiniz. Genelde udihindi tozu, bal ve sulandırılarak içilir. Çok faydalıdır. Muhakkak d vitamini ve c vitamini eksik edilmemeli.

Benim kışları hazırladığım taze zencefil, limon bal ve baharat karışımlı bağışıklık güçlendiricim vardır bir de. Tabi mevsim sebzeleriyle sağlıklı beslenmek ve dengeli olarak tüm gıdalardan tüketmek ilk yapmamız gereken şey zaten.

korona döneminde eşim ve ben bir çay kaşığı, bebeğim çay kaşığının ucuyla askorbik asit (c vitamini) kullanmaya başladık
kan tahlillerimizde eksik çıkmadı, bebeğimden henüz kan almadılar, onu bilmiyoruz bu nedenle ona çok az veriyoruz hatta vermiyoruz bile denebilir, üç dört günde bir.
Bunun dışında özel birşey yapmıyorum, her sene yarım şişe bal + probolis + arı sütü karışımı yeriz (günde bir yemek kaşığı, 250 gramlık şişede, kemeraltında sebe diye bir yer var, oradan alıyoruz).

Dengeli ve sağlıklı beslenmek.
Her türlü şeyi yiyip, iki kutu X ürününden içince bağışıklık güçlenmez. Kaliteli ve doğal beslenmelisiniz.
Aynen katılıyorum, bunlara ilave olarak mutlaka kandaki oksijen seviyesini yüksek tutmak için hareket edilmeli.
Kandaki oksijen seviyesinin dengede olması vücuttaki toksinleri atmamıza, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olur.
Sabahları uyandığımızda pencere önünde, varsa balkonda derin nefesler alıp gerinerek güne başlamamız, gün içinde yürüyüş yapmamız, tüm gün masa başı çalışıyorsak arada mümkünse bir kalkıp pencere önünde temiz hava almamız, masa başından kalkamıyorsak yemek molalarında 5 dakikamızı açık havada derin nefesle birkaç esneme hareketine ayırmamız önemli.
Bu sayede kalp ve akciğer sağlığımızı da nispeten korumuş oluruz.

Yanlış düşünüyorsunuz
Normal araliktaysa takviye almak yukseltir ve degerlerin yüksek olmasi başka sorunları getirir
Mesela aile hekimim bana B12 yazmıştı ama demir hapi da kullandığım için B12 ile bir ara dönüşümlü kullandim.sonra devam edemedim sadece demiri kullaniyorum. B12 seviyem alt sınırda ama baya yukselmis yine de. Aile.hekimi birlikte kullan dedi ben kendim dönüşümlü kullandim.ve kendi doktorum da dönüşümlü kullanmamin daha iyi olduğunu, dogru yaptigimi söyledi.
Herşeyin azi karar, cogu zarar.
Sağlıklıysaniz ve doktor da şu deger eksik o yüzden takviye al.demediyse herhangi bir ilac ya da besin takviyesi almayın
Meyve sebzenizi düzenli yiyin, beslenmenize dikkat edin ama takviye ürünler konusunda dikkatli davranin.
Kullanılan her gida/ilaç, karaciğer ya da böbrekte sentezlenerek atılıyor. Dolayısıyla ihtiyacınız yokken kullandığınız her takviye ürün, bu organlara ek yük bindiriyor.
Kamu spotu gibi olacak belki ama tavsiyem doktorunuza danışın, eczaciniza danisin ve kafaniza göre bir sey kullanmayin.
Bu sekilde ne yapsam kar diye düşünerek de insanlari yanlis yönlendirmeyelim.lutfen.
Açıkçası kimseyi yanlis yönlendirmeye çalışmadım burada ek bilgi olsun. Doğal ve geleneksel yöntemlerle de bağışıklık sistemi güçlü hale getirilebilir. Birlikten kuvvet doğar sonuçta burada hepimiz bilinçlenelim diye soru açtım. Alakasız bir şekilde engel yedim. Kandaki düzeyler konusuna gelince zaten değerlerin hiçbir şekilde referans aralığının ne altına ne de üstüne çıkmaması gerek. Ben sağlıkçı değilim sadece egitimciyim ve bu konuda teorik bir açıklama elbette yapmam. Tek amacım genel bir fikir almaktı sadece.

Hanımlar iyi geceler herkese, malum korona süreci icerisindesiyiz. Bu süreçte bağışıklığın çok güçlü olması gerek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Benimde kendimce fikirlerin oluyor fakat danışıp bilgi almakta fayda var diye düşünüyorum. Sizlerden ricam bağışıklık güçlendirici bildiğiniz yiyecek veya içecek tavsiyeleriniz varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ben de kendi bildiklerimi aktaririm bilincleniriz böylece. Bir de vitamin hapları vs de kullanmak geldi aklıma günlük hayatında bu tarz gıda takviyesi olsun vitamin hapı olsun fikri olan varsa belirtirse sevinirim. Çok teşekkür ederim.
Bu siteyi zerre anlamadım neden insanlarin merak edip bilinclenmek istediği yerde engel atıyorsunuz? Kusura bakmayın ama bu yaptığınız doğru bir davranış degil. İnsanlar düşüncelerini ve fikirlerini özgürce ifade edemeyecekse neden ben burada durayım ki? 2020 yılındayız Allah aşkına. Ben buraya "A" desem neredeyse kullanıcı iptali yapacaksınız. Aşırı saçma. Kesinlikle yapılan bu davranışı kınıyorum!

Bu siteyi zerre anlamadım neden insanlarin merak edip bilinclenmek istediği yerde engel atıyorsunuz? Kusura bakmayın ama bu yaptığınız doğru bir davranış degil. İnsanlar düşüncelerini ve fikirlerini özgürce ifade edemeyecekse neden ben burada durayım ki? 2020 yılındayız Allah aşkına. Ben buraya "A" desem neredeyse kullanıcı iptali yapacaksınız. Aşırı saçma. Kesinlikle yapılan bu davranışı kınıyorum!
YETMEZMİS GİBİ KONUYU HİCBİR BASLİGA UYMAYAN YAZİLAR KİSMİNA ALMİSSİNİZ. NE RAHATSİZ ETTİ SİZİ BU KADAR? YAZİK YA,GERCEKTEN COK YAZİK.

Udihindi. Sıkıntınıza göre internetten bakıp hazırlayabilirsiniz. Genelde udihindi tozu, bal ve sulandırılarak içilir. Çok faydalıdır. Muhakkak d vitamini ve c vitamini eksik edilmemeli.

Benim kışları hazırladığım taze zencefil, limon bal ve baharat karışımlı bağışıklık güçlendiricim vardır bir de. Tabi mevsim sebzeleriyle sağlıklı beslenmek ve dengeli olarak tüm gıdalardan tüketmek ilk yapmamız gereken şey zaten.
Çok teşekkür ederim 🙏

Açıkçası kimseyi yanlis yönlendirmeye çalışmadım burada ek bilgi olsun. Doğal ve geleneksel yöntemlerle de bağışıklık sistemi güçlü hale getirilebilir. Birlikten kuvvet doğar sonuçta burada hepimiz bilinçlenelim diye soru açtım. Alakasız bir şekilde engel yedim. Kandaki düzeyler konusuna gelince zaten değerlerin hiçbir şekilde referans aralığının ne altına ne de üstüne çıkmaması gerek. Ben sağlıkçı değilim sadece egitimciyim ve bu konuda teorik bir açıklama elbette yapmam. Tek amacım genel bir fikir almaktı sadece.
Ben de 20 yillik böbrek hastasıyım sagligin ne kadar kiymetli oldugunu biliyorum
Sadece doktorlarimdan değil kendi okuma ve arastirmalarimdan da çok sey öğrendim. Eskiden internet de yoktu ben saglik kitaplari okurdum daha 15 bile değildim. Ayrica gidalar ve icerikleri hakkinda da eğitim almis bir insanım yani bos ve gereksiz konuşmuyorum.
Bagisiklik sistemini güçlendirmek için aldiginiz her türlü ot, bitkisel takviye bobrekten geçer. Referans aralığında olan kan değerlerinizi stabil tutmaniz yeterlidir. Bunun icin de saglikli beslenmek, spor, uyku, yeterli su icmek gibi şeyler yeterlidir. Amacim sizinle tartışmak degil, bilmediğimiz konularda yaptığınız yorum sebebiyle yanlis yonlendirmeyin dedim.
Bende bir cok vitamin eksikliği var ona ragmen aile hekimim ilaclari cifter cifter verirken ben dönüşümlü kullandim. O da doktor ama ben önce kendi bünyemi ve bobrege binen yükü biliyorum. Kendi doktorum da yaptığımın dogru oldugunu söyledi (prof.nefroloji uzmani) ve kan degerlerinin normal seviyeye uzun surede geleceğini bile bile temkinli yaklaştım.
Mesela içtiğiniz bir fincan yesil cay bile böbreğinize zarar verebilir. Referans degeri o sebeple önemli.
Bal, zencefil vs evet güzel ama yine söylüyorum:
Kan degerleriniz normal sınırlardaysa, doktorunuzun önermedigi hic bir besin ve ilaç takviyesi almayın. Kafanıza göre ot çöp içmeyin. Doktora sık gidemem derseniz eczaciniza sorun.
Bağışıklık sisteminizin ne durumda oldugunu zaten kan değerlerimiz gösterir. Herseyin azı karar cogu zarar.
Saglik bu şakaya gelmez, lütfen bedeninize iyi bakın sizden bir tane daha yok.
Yanlış alınan antibiyotik bile vücutta geri dönülmez hasarlar bırakıyor, malum günümüzde korona riski var ve bu bile akcigerlere yerlesip ömür boyu sagligi tehlikeye atabiliyor. Yani önemli olan, sağlığınızı korumak.
Bunun icin de renkli sebze meyve yemek, su icmek bile yeterli.
Uzun yazdim ama burada sizin kadar bu yaziyi okuyanlarin da dikkatli davranmasini söylüyorum sadece yoksa amacim tartisma cikarmak degil.
Sizin yazdıklarınızda hatali gördüğüm yerleri belirtmek istemistim, sizi kirmak değil. Ama ben egitimciyim biliyorum referans degeri normal de olsa takviye almaliyim demiş doktor vermedigi halde arayisa girmişsiniz. Yanlis dedigim buydu.
Herkese sağlıklı günler dilerim umarim.benden daha bilgili saglikci arkadaslar da daha doğrusunu söylerler.

Glutensiz beslenme hakkında aramızda diyetisyen varsa bizi bilgilendirebilir mi? Sağlıga zararı var mı?

Hanımlar iyi geceler herkese, malum korona süreci icerisindesiyiz. Bu süreçte bağışıklığın çok güçlü olması gerek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Benimde kendimce fikirlerin oluyor fakat danışıp bilgi almakta fayda var diye düşünüyorum. Sizlerden ricam bağışıklık güçlendirici bildiğiniz yiyecek veya içecek tavsiyeleriniz varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ben de kendi bildiklerimi aktaririm bilincleniriz böylece. Bir de vitamin hapları vs de kullanmak geldi aklıma günlük hayatında bu tarz gıda takviyesi olsun vitamin hapı olsun fikri olan varsa belirtirse sevinirim. Çok teşekkür ederim.
Her sabah 1 sarımsak yutsan aslında herşeye şifa.Propolis, nar suyu bunlarda bağışıklığı güçlendiriyor.Karadut özü bu da çok faydalı.

merhaba arkadaşlar öncelikle çok çok geçmiş olsun akademisyen bir hemşire olarak söylemem gerekir ki çok dikkatli olmalıyız. Okuduğum makalelere göre en en önemlisi DVİT almamız sonra c vit ve demir tabi ki bir bu kadar önemli olan melatonin. hepsini transdermal olarak kullanıyorum ve bağışıklığım daha kuvvetli. Kendimize çok çok daha iyi bakmalıyız artık.

merhaba arkadaşlar öncelikle çok çok geçmiş olsun akademisyen bir hemşire olarak söylemem gerekir ki çok dikkatli olmalıyız. Okuduğum makalelere göre en en önemlisi DVİT almamız sonra c vit ve demir tabi ki bir bu kadar önemli olan melatonin. hepsini transdermal olarak kullanıyorum ve bağışıklığım daha kuvvetli. Kendimize çok çok daha iyi bakmalıyız artık.

Back