Açıkçası kimseyi yanlis yönlendirmeye çalışmadım burada ek bilgi olsun. Doğal ve geleneksel yöntemlerle de bağışıklık sistemi güçlü hale getirilebilir. Birlikten kuvvet doğar sonuçta burada hepimiz bilinçlenelim diye soru açtım. Alakasız bir şekilde engel yedim. Kandaki düzeyler konusuna gelince zaten değerlerin hiçbir şekilde referans aralığının ne altına ne de üstüne çıkmaması gerek. Ben sağlıkçı değilim sadece egitimciyim ve bu konuda teorik bir açıklama elbette yapmam. Tek amacım genel bir fikir almaktı sadece.
Ben de 20 yillik böbrek hastasıyım sagligin ne kadar kiymetli oldugunu biliyorum
Sadece doktorlarimdan değil kendi okuma ve arastirmalarimdan da çok sey öğrendim. Eskiden internet de yoktu ben saglik kitaplari okurdum daha 15 bile değildim. Ayrica gidalar ve icerikleri hakkinda da eğitim almis bir insanım yani bos ve gereksiz konuşmuyorum.
Bagisiklik sistemini güçlendirmek için aldiginiz her türlü ot, bitkisel takviye bobrekten geçer. Referans aralığında olan kan değerlerinizi stabil tutmaniz yeterlidir. Bunun icin de saglikli beslenmek, spor, uyku, yeterli su icmek gibi şeyler yeterlidir. Amacim sizinle tartışmak degil, bilmediğimiz konularda yaptığınız yorum sebebiyle yanlis yonlendirmeyin dedim.
Bende bir cok vitamin eksikliği var ona ragmen aile hekimim ilaclari cifter cifter verirken ben dönüşümlü kullandim. O da doktor ama ben önce kendi bünyemi ve bobrege binen yükü biliyorum. Kendi doktorum da yaptığımın dogru oldugunu söyledi (prof.nefroloji uzmani) ve kan degerlerinin normal seviyeye uzun surede geleceğini bile bile temkinli yaklaştım.
Mesela içtiğiniz bir fincan yesil cay bile böbreğinize zarar verebilir. Referans degeri o sebeple önemli.
Bal, zencefil vs evet güzel ama yine söylüyorum:
Kan degerleriniz normal sınırlardaysa, doktorunuzun önermedigi hic bir besin ve ilaç takviyesi almayın. Kafanıza göre ot çöp içmeyin. Doktora sık gidemem derseniz eczaciniza sorun.
Bağışıklık sisteminizin ne durumda oldugunu zaten kan değerlerimiz gösterir. Herseyin azı karar cogu zarar.
Saglik bu şakaya gelmez, lütfen bedeninize iyi bakın sizden bir tane daha yok.
Yanlış alınan antibiyotik bile vücutta geri dönülmez hasarlar bırakıyor, malum günümüzde korona riski var ve bu bile akcigerlere yerlesip ömür boyu sagligi tehlikeye atabiliyor. Yani önemli olan, sağlığınızı korumak.
Bunun icin de renkli sebze meyve yemek, su icmek bile yeterli.
Uzun yazdim ama burada sizin kadar bu yaziyi okuyanlarin da dikkatli davranmasini söylüyorum sadece yoksa amacim tartisma cikarmak degil.
Sizin yazdıklarınızda hatali gördüğüm yerleri belirtmek istemistim, sizi kirmak değil. Ama ben egitimciyim biliyorum referans degeri normal de olsa takviye almaliyim demiş doktor vermedigi halde arayisa girmişsiniz. Yanlis dedigim buydu.
Herkese sağlıklı günler dilerim umarim.benden daha bilgili saglikci arkadaslar da daha doğrusunu söylerler.