• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağışıklık güçlendirici yiyecekler

Happyyear34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
413
118
53
Hanımlar iyi geceler herkese, malum korona süreci icerisindesiyiz. Bu süreçte bağışıklığın çok güçlü olması gerek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Benimde kendimce fikirlerin oluyor fakat danışıp bilgi almakta fayda var diye düşünüyorum. Sizlerden ricam bağışıklık güçlendirici bildiğiniz yiyecek veya içecek tavsiyeleriniz varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ben de kendi bildiklerimi aktaririm bilincleniriz böylece. Bir de vitamin hapları vs de kullanmak geldi aklıma günlük hayatında bu tarz gıda takviyesi olsun vitamin hapı olsun fikri olan varsa belirtirse sevinirim. Çok teşekkür ederim.

Beeo propolis kullanıyorum yaklasik 1 senedir ben. Kronik rahatsızlarim olmasına ve yakinimdakiler grip olmasına rağmen 1senedir grip olmadım hiç.

Zencefil bal limon karışımı
Genel olarak sogan sarimsak
Duzenli beslenme, duzenli uyku, kisacasi duzenli hayat. Mumkunse spor veya yürüyüş
Stresten uzak durmak(ne kadar mümkünse)

Beeo propolis kullanıyorum yaklasik 1 senedir ben. Kronik rahatsızlarim olmasına ve yakinimdakiler grip olmasına rağmen 1senedir grip olmadım hiç.
Bende kullaniyorum propolisi beeo nun. benim kullanim seklim gunde bir yarim cay bardagi suya 15 damla damlatip iciyorum. Siz nasil kullaniyorsunuz merak ettim de :KK6:

Ben haftada 2 3 defa zerdecal cayi iciyorum. Aslinda korona oncesi basladim icmeye yaklasik 1 yil oluyor. Cilt kasintilarina ve daha bircok rahatsizliklara iyi geldigini okuyunca cayini icmeye basladim. Bende gül hastaligi var cildim kizarik ve yer yer sivilceli idi. Gercekten de Allah'a sukur cildim su an iyi durumda. Adet sancim olurdu son 1 yildir o kadar azaldi ki. Bagirsak sorunlarim vardi kalmadi. Gunde 2 saat bisiklet suruyorum ortalama ve yorgun hissetmiyorum kendimi. Bagisikligi kesinlikle guclendiriyor. O kadar yagmur yedim nezle bile olmadim. Ilk okudugumda abartmislar bu kadar seye iyi gelirmiymis dedim ama su an kesinlikle dogru diyorum. Tadi agir o var, icmesi kolay degil ben biraz limonla tatlandirip iciyorum.

Bunun haricinde yesil cay, isirgan otu cayi, kizilcik cayi da cok iyi geliyor. Oturma odamin bir tarafi caylarla dolu, degistire degistire iciyorum:)))

Böyle mucizevi bir yiyecek ya da ilaç olduğuna inanmıyorum.
Güçlü bağışıklık için şekerden (dolayısıyla tüm paketli gıdalar ve tatlilardan) ve glutenden uzak durmamız gerek.
Özellikle şekerin bağışıklık üzerindeki olumsuz etkisiyle ilgili birçok yazı bulabilirsiniz İnternette de.
Bir de fermente gıdalarla bağırsak sağlığı desteklenebilir.

Böyle mucizevi bir yiyecek ya da ilaç olduğuna inanmıyorum.
Güçlü bağışıklık için şekerden (dolayısıyla tüm paketli gıdalar ve tatlilardan) ve glutenden uzak durmamız gerek.
Özellikle şekerin bağışıklık üzerindeki olumsuz etkisiyle ilgili birçok yazı bulabilirsiniz İnternette de.
Bir de fermente gıdalarla bağırsak sağlığı desteklenebilir.
Evet aynen öyle haklısıniz, teşekkür ederim

Ben haftada 2 3 defa zerdecal cayi iciyorum. Aslinda korona oncesi basladim icmeye yaklasik 1 yil oluyor. Cilt kasintilarina ve daha bircok rahatsizliklara iyi geldigini okuyunca cayini icmeye basladim. Bende gül hastaligi var cildim kizarik ve yer yer sivilceli idi. Gercekten de Allah'a sukur cildim su an iyi durumda. Adet sancim olurdu son 1 yildir o kadar azaldi ki. Bagirsak sorunlarim vardi kalmadi. Gunde 2 saat bisiklet suruyorum ortalama ve yorgun hissetmiyorum kendimi. Bagisikligi kesinlikle guclendiriyor. O kadar yagmur yedim nezle bile olmadim. Ilk okudugumda abartmislar bu kadar seye iyi gelirmiymis dedim ama su an kesinlikle dogru diyorum. Tadi agir o var, icmesi kolay degil ben biraz limonla tatlandirip iciyorum.

Bunun haricinde yesil cay, isirgan otu cayi, kizilcik cayi da cok iyi geliyor. Oturma odamin bir tarafi caylarla dolu, degistire degistire iciyorum:)))
Bende düzenli yeşil çay içiyorum. Dogal antioksidan dolayısıyla kalbe vs iyi geliyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim 🙏☺️

Zencefil bal limon karışımı
Genel olarak sogan sarimsak
Duzenli beslenme, duzenli uyku, kisacasi duzenli hayat. Mumkunse spor veya yürüyüş
Stresten uzak durmak(ne kadar mümkünse)
Ah stres 🤦 en önemlisi bu aslında. Teşekkür ederim

Hanımlar iyi geceler herkese, malum korona süreci icerisindesiyiz. Bu süreçte bağışıklığın çok güçlü olması gerek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Benimde kendimce fikirlerin oluyor fakat danışıp bilgi almakta fayda var diye düşünüyorum. Sizlerden ricam bağışıklık güçlendirici bildiğiniz yiyecek veya içecek tavsiyeleriniz varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ben de kendi bildiklerimi aktaririm bilincleniriz böylece. Bir de vitamin hapları vs de kullanmak geldi aklıma günlük hayatında bu tarz gıda takviyesi olsun vitamin hapı olsun fikri olan varsa belirtirse sevinirim. Çok teşekkür ederim.
Şu anda korona tedavisi görüorum ben ve babam.Bol su sarımsak limon zencefil.Allah kımseye yaşatmasın.

Amin kuzum Rabbim safi ismiyle şifa versin inşallah. İnşallah tez vakitte atlatirsiniz. Ayrıca çok teşekkür ederim 🙏
Dualarınızı eksik etmeyin bu surecte aNnem bize baktım.İnşallah ona bulasmamıştır.Test yapıldıgında negatıftı ama su an öksüruyor.

Bağışıklık sistemini guclendirmekten önce, vücudunuzda eksik bir sey var mi bir kan tahlil yaptırıp görmeniz lazim.
Ondan sonra doktorunuzun da yonlendirmesi ile vitamin ve gida takviyelerini kullanmayı düşünün derim.
Bende D ve B12 vitamini ile demir eksikliği var. Bağışıklık sistemim zaten zayif, enfeksiyona acik. Doktorumun verdiklerini kullanıyorum o kadar. Beslenmeme de dikkat ediyorum ama bitki cayi, kür vs kullanmam.
Tabii sağlıklı bir insanin da önce durumunu öğrenip ona göre takviye almasını tavsiye ederim.
Sogan, sarimsak zaten dogal antibiyotik.

Back