• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağış’tan vekillere mektup

pelinyaman28

bitola moj roden kraj jas te sakam od srce znaj
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
3.095
2.708
83
34
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26146016.asp

Bağış’tan vekillere mektup
Umut ERDEM/ANKARA 3 Nisan 2014
'İki elim yakalarında olacak'

-
A
+
17 Aralık büyük rüşvet operasyonu sonrasında istifa etmek zorunda kalan eski AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekillerine bir mektup yazarak, “Bir montaj kayıt üzerinden şahsımın imanını sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak” dedi.

Bağış, mektubunda şunları kaydetti:

"İTİBAR CELLATLIĞI YAPILDI"
“Maalesef montaj olduğunu açıkladığımız halde hakkımdaki son ses kayıtları ile ilgili halen sistematik bir linç kampanyasına ve itibar cellatlığına maruz bırakılıyorum. Bu konuda yasal yollara da başvurmuş bulunuyorum. Yargı önünde bu çirkin komploları yapanlar ve bunlara çanak tutanlarla hesaplaşacağız. Bir gazeteci ile gazeteci sıfatıyla değil, eski bir arkadaşım olarak yaptığım bir telefon görüşmesinin illegal şekilde dinlenmesi ve montajla çarpıtılarak servis edilmesi son derece çirkindir. Ama en az o kadar çirkin olan şey de bunu doğruymuş gibi kabul edip ciddiye almak ve insanları kamuoyunun vicdanlarında yargılatmaktır.

"KİMSENİN HADDİ OLAMAZ"
Hiç kimsenin dini değerlerimize, kutsallarımıza hakaret etme haddi olmadığı gibi, bir başkasının imanını sorgulamaya da haddi olamaz. ‘Kur’an Müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı’ diyecek kadar sapkınlaşan vaiz lobisi mi milletin imanını ve inancını ölçecek? Peygamber Efendimizi kirli emellerine alet edip Tweetlerinizi ikiye katlayın talimatı veren, Efendimizi Miraç’tan indirip kamyonet kasasına bindiren çete lideri ve onun tetikçileri mi bizi hesaba çekecek? Kimseye imanımın ve inancımın ölçüsünü anlatma cabası içinde değilim, olmayacağım. Biz bunun hesabını ancak Rabbimize veririz. Bir montaj kayıt üzerinden şahsımın imanını sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Onlara hakkımı helal etmiyorum.

"LİNÇ KATLANILABİLİR DEĞİL"
Hazreti Mevlana’nın da dediği gibi ‘Bizi bilen bilir. Bilmeyen de kendisi gibi bilir.’ Linç edilmek elbette katlanılabilir, kabul edilebilir bir durum değil. Ama inancım ve değerlerim üzerinden bunun yapılması daha da üzüntü verici. O montaj yayınlandıktan hemen sonra açıklama yaptım ama görmezden gelindi. Umarım bu açıklama görülür. Gerek burada, gerekse Mahkeme-i Kübra’da adalet tecelli edecektir. Siyaseti milletime hizmet platformu olarak gören ve önemseyen biriyim. Ama benim için inancım ve değerlerim her zaman siyasetin üzerinde olmuştur. Biz inancımızı ve değerlerimizi hiçbir dünyevi makam ve mevkiiyle kıyas yapmayız, yapılmasını da uygun bulmayız.

Eğer tüm 17 Aralık ve sonrasında yaşananların hepsi montaj ve asılsızsa iktidarın dediği gibi o zaman Egemen Bağış'ın ve diğer bakankarında görevleri iade edilmeli.

umarım yapmamışlardır
umarım herşey gerçekten santaj montajdır
kesin olmadan yapmışlardır veya yapmamışlardır diyemiyorum ama vicdanımda rahat değil ...
hani herkes diyor ya santaj montaj madem neden açıklanmıyor, bende merak ediyorum
ama birde şu var bazen siyasette öyle şeyler oluyorki bir zamanlar suçlanan adamların yıllar sonra bulunan bir belge ile yada başka birşeyle temizleniveriyor..
bazende suçsuz masum görünenlerin yıllar sonra aslında masum olmadıklarını görüyoruz..
ne desem boş umarım en kısa zamanda yanlış ve doğru çıkar..

umarım yapmamışlardır
umarım herşey gerçekten santaj montajdır
kesin olmadan yapmışlardır veya yapmamışlardır diyemiyorum ama vicdanımda rahat değil ...
hani herkes diyor ya santaj montaj madem neden açıklanmıyor, bende merak ediyorum
ama birde şu var bazen siyasette öyle şeyler oluyorki bir zamanlar suçlanan adamların yıllar sonra bulunan bir belge ile yada başka birşeyle temizleniveriyor..
bazende suçsuz masum görünenlerin yıllar sonra aslında masum olmadıklarını görüyoruz..
ne desem boş umarım en kısa zamanda yanlış ve doğru çıkar..

Hukumetin aciklamalari kafa karistiriyor cunku. montaj diyorlar tuzak diyorlar ama ogullari yolsuzluga karican bakanlari gorevden aliyorlar,daha sonra tutuklanan bakan ogullarini saliveriyorlar.Secim oluyor sonra halkta montaj oldugunu onayliyor aklaniyorlar bir nevi ben anlamadim valla hicbirsey.

Hukumetin aciklamalari kafa karistiriyor cunku. montaj diyorlar tuzak diyorlar ama ogullari yolsuzluga karican bakanlari gorevden aliyorlar,daha sonra tutuklanan bakan ogullarini saliveriyorlar.Secim oluyor sonra halkta montaj oldugunu onayliyor aklaniyorlar bir nevi ben anlamadim valla hicbirsey.

suçsuz olduğuna inananlar var mı bilmiyorum ama her türlü görevden alınmaları normal değil mi
olay patlak verdiğinden itibaren görevden alınmalı diye bas bas bağırdı herkes
herkes görevden alınmalarını bekledi zaten
ben hemen istifa etmeliler diye düşündüm mesela
bikaç gün gecikince bile hoşuma gitmemişti

Son düzenleme:

evet bir de o var değil mi , bakanları görevden alma felan..
bu seçim genel seçim olmadığı için pek de yadırgamadım bu durumu açıkcası..
bizim halk birazda duygusal malum onun da etkisi var..
ama açıklamak için neyi bekliyorlar , ya gerçekten oldu açıklamayıp bir daha buna izin vermeyiz diye düşünüyorlar yada bilmiyorum işte

Kaç hırsız çaldım dedi?
Kaç yalancı yalan söyledim dedi?
Kaç suçlu suçluyum dedi?
Hepsindeki mantık köşeye sıkışana, kanıtlanana kadar itiraz etme olduğundan itirazlara da güvenim kalmadı.
Teknik işlerden anlamam ama montajın ispatı kolaydır diye düşünüyorum.
O yüzden kimse laf kalabalığı yapmasın, lafa değil icraata bakılıyor nasılsa. Bakalım icraatlara, belgelere?

Son düzenleme:
suçsuz olduğuna inananlar var mı bilmiyorum ama her türlü görevden alınmaları normal değil mi
olay patlak verdiğinden itibaren görevden alınmalı diye bas bas bağırdı herkes
herkes görevden alınmalarını bekledi zaten

o zaman adi karisanlar neden saliverildi tutuklu olmalari gerekmiyormu? benim aklim karisti valla simon

o zaman adi karisanlar neden saliverildi tutuklu olmalari gerekmiyormu? benim aklim karisti valla simon

onlar yargılanıyo ama tutuksuz yargılanıyo
yani dava devam ediyo
umarım uzun sürmeden sonuçlanır
yanlış yapan herkes bedelini öder umarım

onlarla birlikte diğer ergenekon sanıkları da çıktı
hatta adam öldürdüklerini itiraf eden kişiler de çıktı mesela
mahkemeler kararı uzatınca çıkıyolar işte

evet bir de o var değil mi , bakanları görevden alma felan..
bu seçim genel seçim olmadığı için pek de yadırgamadım bu durumu açıkcası..
bizim halk birazda duygusal malum onun da etkisi var..
ama açıklamak için neyi bekliyorlar , ya gerçekten oldu açıklamayıp bir daha buna izin vermeyiz diye düşünüyorlar yada bilmiyorum işte

Yerel degil genel secim olsada durum bundan daha farkli olmazdi. Bir sonuca varacak mi bilmiyorum ama ben hirsizlarin cezalandirilmasini istiyorum.

onlar yargılanıyo ama tutuksuz yargılanıyo
yani dava devam ediyo
umarım uzun sürmeden sonuçlanır
yanlış yapan herkes bedelini öder umarım

onlarla birlikte diğer ergenekon sanıkları da çıktı
hatta adam öldürdüklerini itiraf eden kişiler de çıktı mesela
mahkemeler kararı uzatınca çıkıyolar işte

Umarim hak yerini bulur Simon

twitter açılmış ..
doğru genel olsa da aynı olurdu.. tabi ki herkes ister bunu hırsızların cezalandırılmasını..
Cok para haramsiz olmaz ben bunu bilir bunu soylerim yargi gorevini layikiyla yapar umarim. Allah twitteri acanlardan razi olsun :-):-):-)

evet egemen bagisin durumu da ortada ve gercekten teknoloji acayip bir sekil aldi gitti basini hersey heran mümkün oluyor malesef,
yani acikladigi gibi montaj olma ihtimali var insaALLAH dedigi gibidir... gercegi ALLAHcc bilir cezasinida O verir!
ve o 3 bakana gelince bu is böyle sonlandirilmaya calisilmiyodur insaALLAH yani suclularsa ceza verilmeli degilsede ispat edilmeli...
belkide secimlerden sonraya birakmislardir insaALLAH...öyle umuyorum
fakat basbakanin ve oglunun konusmasina kesinlikle inanmiyorum sebebinide bir kac kez yazdim konulara tekrar yazim :)
Mit in tirlarini hemen yoldan ceviri verdiler savcida hali hazirda oradaydi!
fakat basbakan 17 aralikda istanbulda olmadigi halde, ve bilal ile konusmayi dinlemelerine ragmen, acik acik adresler verilmesine ragmen
"paralarin nereye tasinacagi" neden hemen baskin yapilmadi???
nede olsa Rte nin ogluyla konustugu seyleri aninda dinlediler hemen kendilerinden bir ekip ve savcisini yollayip olayi sicak sicagina yakalayip görüntüleye bilirlerdi ayni Mit tirlarindaki gibi ama yapmadilar neden???
o yüzden inanmiyorum cünkü böyle bir firsat kacirilmaz hükümeti indirmek icin!

Son düzenleme:
Konustugun herif bile ozur diledi sen hala bitaraflarini kurtarma pesindesin.Ayik degildin sanirim ozamanda ki hilton otelinde odana gelen jack siparislerini de gorduk seni gidi makara kukaraci.Kayitta duzelttim dedigin cumayi kucuk c ile yazdigin twitin bile capsi var hala cirpiniyosun.TWitterda acildi bakalim bugun google dan hangi ayeti sallayacaksin. Ama sirtiniz hicbiriniz yere gelmez dalga gectigin o ayetleri retwit edenlerle bile alay etmenize ragmen saksakcilariniz pesinizde izinizde..

Ya bu adamın suratını görmeye tahammülüm yok kabine içinde en çok bu adamdan hazmetmiyordum yani. Hadi o konuşmalar montaj da bilmem ne ki insanlar böyle birşeyin montajını neden yapsın din hakkında böyle mevzularda bunu söylemiş diye kim montaj yapar ya kimin aklına gelir.
Onu da geçtim kendisi bizzat twitterda Berkin'in cenazesine gidenlere nekrofili yani ölüden cinsel anlamda zevk alan kişiler demiştir ki bu kabul edilemez bir şey. Sonra ben o anlamda demedim de filan dedi bir bakan bir şey yazarken 10 kere düşünüp yazmalı, yazdığını ne anlama geldiğini bilmeli. Ne olursa olsun orada bir cenaze var bunu diyebilen birinin, ayetler hakkında böyle şeyler dememiş olabileceğini, masum olduğunu düşünemiyorum ve sadece ülkem adına utanıyorum kaldı ki artık kabinede olmayan bir bakanın başbakanın balkon konuşmasında ne işi vardı çağrılmadan çıktığı söyleniyor öyleyse be pişkinliktir bu yani
.

evet egemen bagisin durumu da ortada ve gercekten teknoloji acayip bir sekil aldi gitti basini hersey heran mümkün oluyor malesef,
yani acikladigi gibi montaj olma ihtimali var insaALLAH dedigi gibidir... gercegi ALLAHcc bilir cezasinida O verir!
ve o 3 bakana gelince bu is böyle sonlandirilmaya calisilmiyodur insaALLAH yani suclularsa ceza verilmeli degilsede ispat edilmeli...
belkide secimlerden sonraya birakmislardir insaALLAH...öyle umuyorum
fakat basbakanin ve oglunun konusmasina kesinlikle inanmiyorum sebebinide bir kac kez yazdim konulara tekrar yazim :)
Mit in tirlarini hemen yoldan ceviri verdiler savcida hali hazirda oradaydi!
fakat basbakan 17 aralikda istanbulda olmadigi halde, ve bilal ile konusmayi dinlemelerine ragmen, acik acik adresler verilmesine ragmen
"paralarin nereye tasinacagi" neden hemen baskin yapilmadi???
nede olsa Rte nin ogluyla konustugu seyleri aninda dinlediler hemen kendilerinden bir ekip ve savcisini yollayip olayi sicak sicagina yakalayip görüntüleye bilirlerdi ayni Mit tirlarindaki gibi ama yapmadilar neden???
o yüzden inanmiyorum cünkü böyle bir firsat kacirilmaz hükümeti indirmek icin!

Zaten başbakanın oğluna yapmak isteselerdi yaparladı bu sadece gözdağı vermek içindi çünkü. Ayrıca Başbakanın oğlunun evinde arama yapmakta kolay değil. Kaldı ki Başbakan ile oğlunun arasındaki konuşma 17 aralık akşamı olmuştu yani bakanlara baskın yapıldıktan sonra bu da evlerinde gözlemle filan ortaya çıkış yapılan kamera kayıtlarıyla çantalarla getirilen paraların varlığının ortaya çıkmasıyla ancak Bilal hakkında böyle bir görüntü yoktu. Ancak ihtimal olabilir diye Başbakan bu konuşmayı yapıyor. Belki de Bilal'in evinde bu paraları saklayabileceğini düşünmediler baskın yapıp bir de para çıkmazsa başları derde girerdi diğerlerinde görüntü varken Bilal ile ilgili bir kanıt yoktu.Ne zaman ki 17 aralık akşamı konuşmaları ortaya çıkıyor öyle anlaşılıyor. Savcı kendisi gösterdi Bilal'in ifadeye çağrılma yazısını hakkında bir görüntü yok ki baskın yapsınlar. peki eski savcı belgesini gösterdi, savcılar polisler görevden alındı ki neden alındı onu da anlamadık bu ülkede Ergenekon davasında da sabaha karşı baskınlar yapıldı neymiş devlete haber verilmemiş neden verilsin yargı bağımsız değil mi. Madem istifa ettirildiler, paralarda evlerinden çıktı neden bu kişiler görevlerinden alındı sırf hükümete haber vermediler diye mi. Cemaat polisleri diye mi. Baskın yaparlardı ama para filan bulamazlardı evde o zaman iftiradan dolayı alınabilirlerdi o da bakanlar dava açarsa. Peki Bilal hala neden ifadeye vermeye gitmedi. Kendini savunmadı bu iddialar karşısında. Başbakan tüm dünyanın öğrendiği bir olayda neden kendini aklamak istemesin, neden ispat edip daha da güçlenmesin. Bunların montaj olduğunu anında ispat ettirebilirdi bir kuruma ve kanıtını alabilirdi eli daha da kuvvetlenirdi ve oylarını açık ara arttırırdı. Hatta bir kurumdan aldık montaj olduğuna dair belge dediler ama o da yalan çıktı tekzip yayınladı o yurtdışındaki kurum biz böyle bir belge vermedik diye hatta facebook hesaplarında da yazıp dava açacaklarını söylediler haberler çıktığında bende girdim baktım gerçekten yazmışlardı neden böyle bier yalan söyleme gereği duydular gerçekten baktırsalardı ben evet montajdır diye bir belge kanıt olmadığı sürece inanmam ama aynı şeyi muhalafet yapsaydı bakın neler oluyordu. Zaten mitin tırları dendi yardım gönderiliyor dendi ama ne zamandan beri mit yardım işlerine bakıyor neden aratmadılar o zaman.

Back