çok utanarak yazıyorum ama 3 4 aydır bağırsaklarım garipleşti. eskiden her sabah kahvaltıdan sonra tuvalete çıkardım mutlaka...
amaaaa son 3 4 aydır kabız ishal haftada 2 kere çıkmak filan iyice bozuldu bağırsk düzenim.
ramazanda kabız oldum zaten onun sonrasında normale dönerim diye bekledim yok. ramazanda hep zorladım kendimi ne acılar çektim orda yırtılma oldu sanırımzorlamayı bırakınca iki hafta sonra geçti acı
daha geçen hafta 5 gün çıkamadım tuvalate. tam boşalma hissi vardı o zmnn.
2 gün öncede çıktım tuvalate tam boşalma hissi olmadı.bugünde gece uyandım gittim ishal gibiydi. birde akşam ishal gibi oldu. ama bu ishal gibilerde tam boşalma hissi yok
böyle çok iğrenç bi yazı oldu farkındayım kusura bakmayıncevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
hiç şakaya gelmeyecek bir konu canım.. hala doktora gitmemiş olamazsın ya
hemen yarın doktora git..
bağırsak hareketlerinde değişikliğin çok sebebi olabilir.. ihmal etme.. geçmiş olsun..
Büyük sıkıntı canım bu...hic ihmale gelmez. Kotu sonuclar dogurmadan git doktora. Hatta sabah ilk isin bu olmali.
orayı açıp bakar diye korkuyorumsonra endoskopi zaten ayrı bi dert
sen bunları düşünme herşeyin bir hal çaresi var.. ama sorun ilerlerse başına daha büyük iş açılır mazallah bunu düşün.. çatlak diyip geçme tedavisi nasıl zor ve uzun olabiliyor.. ilerlemeden gidersen kolaylaşır herşey.. tahlil ister önce zaten onları bi yaptır..
ilk gidince hiç açıp bakmıcak yani tahlil sonuçlarından sonra duruma göre öylemi
doktor değilim ama bu dertleri bu yaz çok çektik ondan biraz bilirim..
idrar da sıkıntın yok sadece bağırsak hareketlerin bozuk..
ishal ve kabızlık var dediğinde vajinal muayene olmaz zaten neye bakacak:)
muhtemelen uzun süreli ise ishal için parazit testi ister..
ama çatlak şüphesi için elle muayene olabilir o da dünyanın sonu değil..
doktor sorun bağırsaklarda mı midede mi söyleyecektir..
sen yarın hemen git doktora..
Hemen doktora gidemeyecekseniz ve tuvalete çıkamama sorununuz varsa her 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırıp bol bol için, yardımcı olacaktır. Allah şifa versin.
arkadn muayene içinde doktor pedimi görsün o yüzden dedim öyle :$ çatlak için acı filan yokki
peki teşekkür ederim adetim bitince hemen gitcem inşaaallahDahiliye veya Gastreoenteroloji diye geçiyor hastanelerde sanırım, yine daha iyi bilen varsa cevaplar sanıyorum. Çok zor bir durum, kardeşim yaşamıştı yıllar önce, bir an önce tedavisine bakın, sonra kötü oluyor geçmiş olsun.
adetin bitince hemen gidersin.. gözünde büyütme, umarım basit bişeydirhemen geçer..geçmiş olsun
peki teşekkür ederim adetim bitince hemen gitcem inşaaallah
teşekkür ederim...
kolon kanseri 20li yaşlardada görülür dimi hastalığın yaşı yok artık :S onun ağrı ve kanama dışındaki belirtilerine benziyorda durumum biraz
çok soruyla bunalttım kafanızı şişirdim çok teşekkür ederimcanım grip belirtilerini de zorlarsan nerelere çıkar.. aklını karıştırma, dahiliyeye git bakalım sonra gerekirse o seni yönlendirir.. psikolojik bile olabilir durumun.. ama ihmal etme..bir an önce için rahatlasın..
uyku düzenim hep dengesiz üni öğrencisyim ders kaçtaysa ona göre kalkıyorum şimdi tatilde de hep 9da kalkıyorum daha damı erken kalkayım :SŞimdi ben de evliligimin ilk 8 ayi bu sorunla cebellestim. 5 gun tuvaletlere cikamamalar gaz sorunlari, göbek şişkinliği, kilo almalar. Ama sonra erken kalkmaya başladım, kahvaltimi erken yaptim, ve sorunum düzeldi. Megersem sorun benim geç kalkmammis. Cok şükür duzeldim ve 2 aydir her gün duzenli..
Belki sizin dr sorununuz bu olabilir?
uyku düzenim hep dengesiz üni öğrencisyim ders kaçtaysa ona göre kalkıyorum şimdi tatilde de hep 9da kalkıyorum daha damı erken kalkayım :S
eskiden 9dan önce uyanırdım kahvaltı mutlaka yapardım tok hissetsem bile azda olsa yerdim.. sonra zayıflıcam diye sbahları meyve suyu içip 12 gibi yiyordum zayıflamak bozdu benim dengemiyada bağsur olan bi arkadaşım kıskanıp nazar etmişte olabilir o laf ettiğinden beri böyleyim resmen yaa öyle denk geldi yada gerçekten nazar bilmiyorum kafam karıştı iyice :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?