Merhaba çok geçmiş olsun size. Sjögren gerçekten çok zor bir hastalık ve yavaş gidişli kansere bile neden olabiliyor. Sizin şikayetleriniz ne zaman başlamıştı? Ne kadar zamanda tanı kondu? Benim rahatsızlığım bağ doku hastalığı olarak geçiyor. Ama sjögren de romatoid artrit de bağ doku hastalığı aslında ; benimki sadece özelleşmemiş yani herhangi birisine ait bir özellik barındırmıyor hepsine benziyor ama hiçbirisi de değil. Bende anti sm antikoru pozitif çıktı o da bir tek lupus hastalarında pozitif çıkarmış ama ana negatif olduğu için lupus da değilim. POzitif olması zaman alabilirmiş o yüzden böyle aralarda gidip geliyorum. Benim canımı sıkan lenf modlarımla büyüme de oluyor Hematolojide ayrıca onu takip ettiriyorum çok şükür reaktif çıktılar ama geçmediler de. Bu lenf nodları da yine lupusta görülebiliyormuş.
Sormayın geçen gün öyle bir tutuldum ki sağ kolum omzum hareket bile etmiyordu kafamı döndüremiyordum. Ortopedi doktorum kortizon enjekte etti öyle rahatladım. Dizlerimde de diz kapağı incelmesi sağ dizimin arkasında baker kisti var omzum ve boynum zaten fena. Tam döndüremiyorum boynumu. Ayrıca serçe parmağımda 1 yıldır ağrı vardı kireçlenme olabilir ilerde dediler yine bağ doku hastalığına bağlı olarak ağrı oluşmuş hiç geçmiyor. Ellerim soğukta morarıyor sonra kızarıyor reyno deniyor buna , reyno bende 9 yıldır var. Siz şu an ilaç kullanıyor musunuz ? Yazdığınız için çok teşekkür ederim