• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz Bademcik Ameliyatı Sonrasi... dayanamiyorum :(

Merhaba arkadaşlar 19 yaşındayım geçen hafta bugun ameliyat oldum :KK43: Keşke olmasaydım demiyorum çünkü olmak zorundaydim. Ameliyattan aşırı korkuyordum ama sonraki acilarin yanında hiç bir şeymiş :KK43:
İlk uc gun dayanilmaz boğaz agrisi + yutkunurken sekilden sekile girme+4. gün itibari ile siddetli kulak ağrısı derken 6. gun kanama ve tekrar ameliyat. 2. ameliyattan sonraki 2. gunum cektigim acılar yetmezmiş gibi bayramı aileme zehir edisim ve tekrar kanama korkusu beni psikolojik olarak mahvetti. Buraya yazmamin sebebi bu ameliyati olanlar lutfen tecrübelerini paylaşın ne yiyordunuz? Ben hic birsey yiyemiyorum:KK43:
Birde içimi dokmek istedim. Lutfen dua edin bana:KK61::KK61::KK61:

2. Ameliyat neden oldu acaba dikişlere mi bişey olmuş? Ben de 15 yaşımda olmuştum. Evet bi yaştan sonra çok zor oluyomuş. Yetişkinler pek kaldıramıyomuş. Ben de çok kötü hatırlıyorum. Kolay kolay dediler hiç öyle olmadı. Fazla yorma kendini. Bebelac meyve püreleri var onlardan yiyebilirsin sanırım. geçmiş olsun.

Geçmiş olsun 24 yaşında ameliyat oldum kısaca anlatıyım.
Amaliyat sonrası sızıntı şeklinde kanamam sürekli oldu bol bol dondurma yedim. İşin kötüsü sendede muhtemel sabah kalkınca kanama olmuştur çünkü yara yerleri koterli olduğu için sabaha kadar kuruyor ve yutkunma anında kanama başlıyor. Gece her 30 dk yada 1 saatte bir annem sağolsun uyandırdı soğuk süt dondurma vererek boğazı sürekli ıslak tuttum.Su yutarken bile kulaklarım patlayacak derece olurdu ağrıdan ama katlandım. Ayrıca bişey tükürürken zorlama kanamanın en büyük sebeblerinden.soracağın bişey varsa cevaplarım 2 yıl olmadı olalı neden aldırdın bu arada
Surekli enfeksiyon, soğuk su bile icemezdim hemen kasinmaya başlardı ses kisilirdi ama taş oluşmaya başlayınca hemen aldırmaya karar verdim. Cunku artik bana zarar vermeye başladı.
Bu arada cevap yazmana cok sevindim sana bir kaç sorum olacak.
Beslenme nasil oldu tam olarak gerçekten hiç birsey yiyemiyorum bi kasik çorba içtim o anki aciyi anlatamam :( Ama doktor illa birşeyler yemeye calis dedi( yumuşak gıdalar ve çorba sulari vs)
Agri kesici igne vuruldunmu?
Beyaz zar ne zaman geçmeye başladı?
Birde sen neden oldun bu ameliyati?
Biraz fazla sordum ama inan icim sıkıldı bu surec yuzunden cok tesekkur ederim simdiden cnm

18 yaşımda bademcik ameliyatı oldum..
15. gün sonunda normale dönmeye başladım ama ilk 10 gün sade dondurma süt ve suyla beslendim
Onun dışında doktor şurup ve sabah akşam iğne yazmıştı
Ben ağrılara dayanamadığımı söylemiştim sabah akşam iğne oluyordum.
Ama yemekler e geçişim 1 ay ı bulmuştu ve onlardan da eski tadı alamamıştım ağrıların 2 haftaya geçicektir çok geçmiş olsun.
Konuşup boğazınızı zorlamayın ve katı sıcak ılık yiyeceklerden şimdilik uzak durun soğuk süt ve dondurma ağrıyı uyuşturuyo iyi geliyo
Canim cok tesekkur ederim. Ama yarın hastaneler kapali sanirim keske israr etseydim iğne konusunda :(

Ben 5 yaşındayken olmustum ameliyatı. geniz etiyle birlikte almislardi.
24 yasindayim, tükürük bezlerim siser hasralandigimda, geniz eti de tekrar büyüdü.
Öte taraftan kendinizi sıkmayin aglamayin ben agladig8m icin doktor kızmış sonra da oyuncak yapmışti eldivenden. cocukluk iste..
babam bir sürü meyveli kakolu süt almisti. Annem sekerli yogurt verirdi. Biraz vakit gectikten sonra ikinci haftadan sonra caya bisküvi ezer mama yaoardim. Tabi biraz daha küçük olunca daha farkli oluyor. Sicak seylerden ozellikle kacinin.
Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum
Cok tesekkur ederim

2. Ameliyat neden oldu acaba dikişlere mi bişey olmuş? Ben de 15 yaşımda olmuştum. Evet bi yaştan sonra çok zor oluyomuş. Yetişkinler pek kaldıramıyomuş. Ben de çok kötü hatırlıyorum. Kolay kolay dediler hiç öyle olmadı. Fazla yorma kendini. Bebelac meyve püreleri var onlardan yiyebilirsin sanırım. geçmiş olsun.
Cok tesekkur ederim cnm yorumun için. Sanirim konusarak zorladim konusurken kan yuttugumu hissettim ve 2. ameliyat. Hayatım boyunca unutamam o günü sanirim :(

Canim cok tesekkur ederim. Ama yarın hastaneler kapali sanirim keske israr etseydim iğne konusunda :KK43:
İğne çok rahatlatıyo emin ol
İlk 1 hafta sabah akşam
3 gün günde 1 kere iğne oldum
Yoksa çıldırıyordum böyle imkanın varsa doktoru ara iğne ismini msj atsın nöbetçi eczaneden alıp acilde vurun

İğne çok rahatlatıyo emin ol
İlk 1 hafta sabah akşam
3 gün günde 1 kere iğne oldum
Yoksa çıldırıyordum böyle imkanın varsa doktoru ara iğne ismini msj atsın nöbetçi eczaneden alıp acilde vurun
Sanirim öyle yapicam yoksa çıldırmak uzereyim. :(

Bir de bademcigimin biri yapışıkti şuan yeri baya bi çukur. Yutkunurken ses çıkıyor bu durumu yasayan varmı bu süreçte?

Surekli enfeksiyon, soğuk su bile icemezdim hemen kasinmaya başlardı ses kisilirdi ama taş oluşmaya başlayınca hemen aldırmaya karar verdim. Cunku artik bana zarar vermeye başladı.
Beslenme nasil oldu tam olarak gerçekten hiç birsey yiyemiyorum bi kasik çorba içtim o anki aciyi anlatamam :KK43: Ama doktor illa birşeyler yemeye calis dedi( yumuşak gıdalar ve çorba sulari vs)
Biraz fazla sordum ama inan icim sıkıldı bu surec yuzunden cok tesekkur ederim simdiden cnm

Est ne demek bende de taş oluşmaya başladı ve kötü koku oluştu çorbada ki az bir baharat bile zıplamama sebebti mesela mercimek çorbası taneleri bile yakıyordu. Elinden geldiğince bu tür şeyler yeme canın tatlıysa☺ 1 aydan fazla sürdü onlar yanık izi yakıyorlar kanama için
Ekleme: sabahları 1 ampul ağrı kesici iğne yapılıyordu ve günde 3 defa ağrı kesici alıyordum.

Est ne demek bende de taş oluşmaya başladı ve kötü koku oluştu çorbada ki az bir baharat bile zıplamama sebebti mesela mercimek çorbası taneleri bile yakıyordu. Elinden geldiğince bu tür şeyler yeme canın tatlıysa☺ 1 aydan fazla sürdü onlar yanık izi yakıyorlar kanama için
Cok tesekkur ederim cnm ilgin icin

Çocuklara gore yetişkinlerde daha zor oluyormuş ameliyat sonrasi surec. Surekli soguk su iciyorum dislerim bile ağrımaya başladı. :KK43:

soğuk su hiç icnedim hatta yasaktı bana
her yediğim yemek içtiğim şeyler hep ilikti
hatırlıyorum kanama olursa dondurma verelim diye söylemişti ama hiç öyle bir sıkıntı yasamadigim için yedirmediker

Yazdiklarinizi okuyunca cok sasirdim. Sekiz yasinda ameliyat oldum. 30dk kadar surmustu. Bir hafta bogazimda hafif bir aci vardi ve kulak agrisi hic yasamadim. Sonrasinda doktorum kontrol etti bogazimi zorlamamak sarti ile gayet rahat yemek yedim. Gecmis olsun doktorunuz isinin ehli biri degilmis belliki.

Yazdiklarinizi okuyunca cok sasirdim. Sekiz yasinda ameliyat oldum. 30dk kadar surmustu. Bir hafta bogazimda hafif bir aci vardi ve kulak agrisi hic yasamadim. Sonrasinda doktorum kontrol etti bogazimi zorlamamak sarti ile gayet rahat yemek yedim. Gecmis olsun doktorunuz isinin ehli biri degilmis belliki.
Doktor bilinen iyi bir doktor ama sanırım yaşla alakalı bir durum. Yetişkinlerde cok sancılı geçiyormuş surec. :(

Surekli enfeksiyon, soğuk su bile icemezdim hemen kasinmaya başlardı ses kisilirdi ama taş oluşmaya başlayınca hemen aldırmaya karar
verdim. Cunku artik bana zarar vermeye başladı.
Beslenme nasil oldu tam olarak gerçekten hiç birsey yiyemiyorum bi kasik çorba içtim o anki aciyi anlatamam :KK43: Ama doktor illa birşeyler yemeye calis dedi( yumuşak gıdalar ve çorba sulari vs)

Benim de taş olmuştu. Delik deşik bembeyaz bir bademcikti. Doktorum ufacık yaşlarımdan itibaren almayalım bademcik almak iyi bişey değil diye çok uzatmıştı. En son 15imdeyken enfeksiyon 2 ay kadar geçmemişti. Difteri şüphesiyle çapada karantinaya falan aldılar beni :-) en son bademcikler gitti. Şimdi o enfeksiyonların izi olarak romatizma hastasıyım :)

Benim de taş olmuştu. Delik deşik bembeyaz bir bademcikti. Doktorum ufacık yaşlarımdan itibaren almayalım bademcik almak iyi bişey değil diye çok uzatmıştı. En son 15imdeyken enfeksiyon 2 ay kadar geçmemişti. Difteri şüphesiyle çapada karantinaya falan aldılar beni :-) en son bademcikler gitti. Şimdi o enfeksiyonların izi olarak romatizma hastasıyım :)
Ne guzel atlatmissiniz darısı basima. bu arada iyilesme sureci nasıldı?

Ne guzel atlatmissiniz darısı basima. bu arada iyilesme sureci nasıldı?

Zor geçti valla benim de. Çok zaman oldu ama bir hafta hiç konuşmadım. Sinirden ağlıyodum artık. O boğaz acısı bayağı yıpratıcı. Ben iyi hatırlamıyorum.

arkadaşlar bir şey soracağım benim de çocukluğumdan beri bademciklerim şişiyor. iğne antibiyotik falan kullanıyorum.ne kadar dikkat etsem de birkaç ayda bir şişmese bile yanma oluyor yara olabiliyor. yılda 3-4 kez tam anlamıyla şişiyor burun akıntısına ses kısıklığına kadar gidiyor. yaşım 32. aldırmayı düşünüyorum.sizce nasıl olur? Alındıktan sonrası için de sıkıntı olduğu söyleniyor.

Çocukken oldum ben.
Gercekten kulak agrisi cok fenaydi. Şu an bile hatirliyorum.
Gecmis olsun

2 hafta elimde pecete ile gezdim tukurugumu yutkunamazdim. Kendini cok zorlama. Gecmis olsun

Back
X